Melbourne, Australia. 24th Jan, 2022. Australia, January 24, 2022, Alize Cornet of France & Simona Halep of Romania in action during the fourth round at the 2022 Australian Open, WTA Grand Slam tennis tournament on January 24, 2022 at Melbourne Park in Me
A spus stop! Singura sportivă străină care a felicitat-o pe Simona Halep pentru revenire se retrage din tenis
Tennis: US OPEN
Decizie finală! Simona Halep nu a primit wild-card la turneul unde spera să joace
petrolul otelul
Video Petrolul - Oțelul 2-1. Victorie mare pentru ”Lupii galbeni”, care au scăpat de emoțiile retrogradării
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Fotbal European

Cifrele unui Wimbledon istoric pentru România. Cele mai interesante borne de la All England Club 2019

16.07.2019, 00:00

Simona Halep are întreaga lume la picioare după succesul istoric de la Wimbledon în faţa Serenei Williams. Siteul oficial al prestigiosului turneu de la All England Club e la ora bilanţurilor, iar campioana noastră şi-a tras "partea leului", fiind printre protagonişti.

collage sh deschidere12
Simona Halep, printre protagoniştii Wimbledon 2019
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Simona Halep a ajuns în România cu trofeul de la Wimbledon şi a avut parte de o primire regală, în Salonul oficial de la Aeroportul Henri Coandă. La fel s-a întâmplat anul trecut, după triumful de la Roland Garros. În Regat, siteul oficial de la Wimbledon a tras cortina după o ediţie de excepţie şi a prezentat cele mai importante cifre de la Wimbledon 2019.

"Ne uităm înapoi la turneul din 2019, care a adus o câştigătoare în premieră pe tabloul feminin, Simona Halep, şi un meci maraton în ultimul act de la băieţi. Vom descoperi o serie de surprize, comori şi lucruri de luat în seamă în viitor", îşi încep cei de la wimbledon.com periplul printre cele mai interesante cifre de la All England Club.

Cifrele Wimbledon 2019 

3 - Numărul greşelilor neforţate făcute de Simona Halep în finala în care a demolat-o pe Serena williams. Pentru acest record, Halep a ratat de două ori cu backhandul şi o dată cu lovitura de dreapta. Prin comparaţie, Serena a comis 26 de neforţate în meci. Nimeni în istoria Wimbledon nu a comis mai puţine erori decât Simona, într-un ultim act.


2 - Numărul de Grand Slamuri pe care Simona Halep le are acum în palmares, după ce în 2018 s-a impus la Roland Garros.

7 - Capul de serie numărul 7 a oprit o a 7-a victorie consecutivă a Serenei Williams în duelurile directe.

Celelalte cifre interesante

5 - Numărul de titluri la Wimbledon pentru Djokovic, care i-a egalat pe Bjorn Borg şi Laurie Doherty, ocupând locul 5 în ierarhia all-time.

4 ore şi 57 de minute - cea mai lungă finală din istoria Wimbledon. Djokovic a demonstrat încă o dată că e un adevărat Nemesis pentru Federer.

30 - Djokovic a devenit primul om trecut de 30 de ani, în Era Open, care îşi apără cu succes titlul la Wimbledon.

5 - Djokovic l-a învins pe Federer în ultimele 5 întâlniri directe.

4 - e al patrulea Grand Slam cucerit de sârb după împlinirea vârstei de 30 de ani. Doar Federer, Nadal şi Rod Laver au mai reuşit aşa ceva, în istorie.

100 - Federer a devenit primul "centurion" din istoria Wimbledon. Victoria contra lui Kei Nishikori, din sferturi, a fost al 100-lea succes pentru elveţian pe iarba londoneză.

12 - Federer a jucat a 12-a finală la All England Club, cu 5 mai mult decât Boris Becker, Arthur Gore şi Pete Sampras.

350 - Maestrul elveţian a ajuns la o cifră rotundă de victorii în istoria participării la Grand Slamuri (lider absolut).

15 - Nimeni nu va uita impactul avut de "Coco" Gauff în tenisul mondial. Venită din calificări, aceasta a ajuns până în optimi, unde a fost învinsă de Simona Halep. Celebrităţi, precum Michelle Obama, au fost cu sufletul alături de adolescenta de 15 ani.


18 - Un alt adolescent a ţinut prima pagină la Wimbledon 2019. Canadianul Felix Auger-Aliassime, născut pe 8 august 2000, a devenit primul jucător născut în noul mileniu care să câştige un meci pe tabloul de simplu masculin.

69 - Vârsta combinată a Serenei Williams şi a lui Andy Murray, care au oferit un bonus nesperat pentru fani, în proba de dublu mixt.

14 - Numărul de prezenţe la Wimbledon pentru Marcos Baghdatis, care şi-a anunţat retragerea. După înfrângerea cu Matteo Berrettini, din runda secundă, cipriotul, fost semi-finalist în 2006, a confirmat că a jucat ultimul meci al carierei.

33 - Barbora Strycova a devenit cea mai bătrână jucătoare care ajunge în premieră în "careul de aşi" al competiţiei. Eliminată de Serena Williams în semifinale, cehoaica şi-a luat revanşa la dublu, unde s-a impus, alături de Su-Wei Hsieh fără să piardă set. Graţie acestui succes, Strycova şi Hsieh sunt numărul 1 în lume, la dublu.

nick rafa
Nick Kyrgios și Rafael Nadal, la finalul meciului de la Wimbledon 2019

143 - Cel mai rapid serviciu înregistrat în competiţie (mile pe oră) îi aparţine lui Nick Kyrgios. La feminin, Serena a reuşit cel mai rapid serviciu (122 mph).

122 - Sam Querrey a fost liderul de aşi la masculin. La fete, aceeaşi Serena a ocupat locul 1 (47 de servicii direct câştigătoare).

15 - Numărul de challengeuri greşite pentru Dayana Yastremska (din 16 încercări). În total, la fete s-a apelat de 478 de ori la hawk-eye, 108 de challengeuri fiind corecte.

45 - Cel mai lung schimb din turneu, consemnat în semifinala dintre Djokovic şi Bautista Agut. E cel mai lung schimb din istoria competiţiei, de când numărătoarea se face în sistem computerizat (2005). La fete, Polona Hercog şi Cori Gauff au înregistrat cel mai lung schimb, în turul 3 (32 de lovituri).

42.000 - Numărul de fani înregistraţi concomitent pe arenele de la All England Club (record absolut). Acest lucru se datorează în primul rând măririi Arenei Numărul 1, care din 2019 a avut o capacitate mai mare cu 3000 de locuri.

69 - Ţările care au avut măcar un reprezentant la Wimbledon, în 2019, la toate nivelurile (inclusiv juniori). Pe primul loc în top e SUA, cu 108 jucători prezenţi. Statele Unite sunt urmate de Marea Britanie, cu 89 de competitori. Olanda a fost ţara care a cucerit cele mai multe titluri în 2019n (3), în timp ce SUA a avut cei mai mulţi finalişti (6, din care doar 2 campioni).

Pentru Simona Halep urmează mult aşteptata vacanţă, înainte de a pregăti turneele din "US Open Series". Dar până atunci, miercuri, de la ora 19:00, marea noastră campioană va veni pe Arena Naţională, pentru a le prezenta trofeul de la Wimbledon fanilor români. Intrarea va fi liberă.

Etichete: simona halep , halep wimbledon , wimbledon 2019


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
walker
E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil
nesu
OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor
andrei-vlad
Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o
adriana6
Au promovat! Au revenit în prima ligă după 22 de ani: fanii nu au mai rezistat și au intrat pe teren
Ipswich Town v Huddersfield Town - Sky Bet Championship - Portman Road
Recomandările redacției
petrolul otelul
Video Petrolul - Oțelul 2-1. Victorie mare pentru ”Lupii galbeni”, care au scăpat de emoțiile retrogradării

S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham
Tottenham Hotspur v Brighton and Hove Albion - Premier League - Tottenham Hotspur Stadium
Barcelona plătește scump eșecul din acest sezon! Câți bani au pierdut catalanii
Sant Joan Despi, Spain, on April 12, 2024, Xavi Hernandez head coach of FC Barcelona press conference in Ciutat Esportiva Joan Gamper, Sant Joan Despi, Spain, on April 12, 2024.© Joan Gosa 2024
Real Madrid a pierdut locul 1! Liverpool, noua favorită la transferul așteptat pe Bernabeu
Manchester City v Liverpool, Premier League, Football, Etihad Stadium, Manchester, UK - 25 Nov 2023
Citește și
Simona Halep și-a dat acordul și a reacționat: mesajul româncei
profimedia-0858128390
Simona Halep a spus ”DA”, iar americanii au reacționat: cum au comentat decizia româncei
SIMONA HALEP - DIGISPORT-147
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Dan Șucu încearcă marea lovitură: Mircea Lucescu la Rapid! Se implică și George Copos
Dan Șucu încearcă marea lovitură: Mircea Lucescu la Rapid! Se implică și George Copos
Gigi Becali poate da lovitura cu transferul unui atacant spaniol. Salariu record în Superliga
Gigi Becali poate da lovitura cu transferul unui atacant spaniol. Salariu record în Superliga
Anne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii
Anne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii
Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”
Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”
Ceapa verde și beneficiile ei pentru sănătate. Ce persoane trebuie să fie precaute cu consumul acesteia
Ceapa verde și beneficiile ei pentru sănătate. Ce persoane trebuie să fie precaute cu consumul acesteia
Video. Când a venit Orson Welles în România? Ce film a făcut? A jucat regizat de Sergiu Nicolaescu
Video. Când a venit Orson Welles în România? Ce film a făcut? A jucat regizat de Sergiu Nicolaescu
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO
Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO
Wild card pentru Simona Halep înainte de Roland Garros
SIMONA HALEP - DIGISPORT-12

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”
Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”