gigica
Ce surpriză! Singurul patron care l-a felicitat pe Gigi Becali pentru titlu: "Mi-a dat mesaj direct!"
gigi
Gigi Becali e pe cai mari: ”Plec la Liverpool. Merg în locul lui Klopp”
3
Exclusiv ”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Premier League: Tottenham-Arsenal
Etapa 35

Exclusiv 9 cu Kapetanos: "Știi de ce-mi plăceau derby-urile Steaua - Dinamo?" Vrea să antreneze în România și surpriza lui Ogăraru

articol scris de Andru Nenciu
03.12.2020, 08:48

Pantelis Kapetanos (37 de ani), unul dintre cei mai valoroși fotbaliști străini care au evoluat în România, campion cu CFR Cluj și FCSB, fostă Steaua, a stat miercuri seară de vorbă cu digisport.ro.

FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-GAZ METAN MEDIAS 4-0,LIGA 1 (21.09.2008)
Pantelis Kapetanos, pe vremea cand evolua pentru FCSB / Foto: Sport Pictures
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

"Dacă sunt neschimbat!? Sunt foarte bine, în fiecare zi mă bag și eu la antrenamente. Cred că am și acum aceeași greutate din perioada în care jucam (n.r. - 83 kg)", își începe actualul antrenor de la Kozani discuția cu reporterul digisport.ro. 

Kapetanos: "Ogăraru mi-a făcut o surpriză, mi-a trimis poze cu Stadionul Steaua"

N-a tăiat punțile de legătură cu România și știe ce se întâmplă prin țară. Foștii colegi din Ghencea sau de la CFR îl țin informat. "Chiar mi-a făcut George Ogăraru o surpriză, mi-a trimis poze cu noul Stadion Steaua. E foarte frumos, îmi place cum arată, cred că vor veni mulți spectatori... Când se va putea...".

Galerie Foto

Frânturi de imagini de pe stadioanele din România i se înlănțuie în minte. Urletul tribunelor îi zguduie parcă și acum tot corpul. Nu-i place fotbalul fără spectatori. I se pare fad. De fapt, trist. Foarte trist. Nici nu concepe că televizorul sau laptopul sunt terapii pentru fanii înfometați de spectacolul trăit din tribune. Așteaptă ca porțile să li se deschidă din nou suporterilor. Să se revină într-o sferă a normalității. "Aceste timpuri tulburi vor trece", murmură grecul pe un ton grav.

3.FOTBAL:FC UNIREA URZICENI-STEAUA BUCURESTI 2-2,LIGA 1 (7.03.2010)
Pantelis Kapetanos / Foto: Sport Pictures

Kapetanos s-a întâlnit cu Maradona în meciul cu Argentina de la CM 2010 


Pantelis Kapetanos are în minte imagini vintage cu fanii eleni luând cu asalt bazinele de polo, cântând în arenele de baschet sau luminând cerul din interiorul stadioanelor de fotbal. Și mai derulează cu încetinitorul și driblingurile lui Maradona. "Am avut ocazia să fiu aproape de el, la acel meci de la Campionatul Mondial, l-am admirat tot timpul. Și ca fotbalist, și ca om. Prin felul lui de a fi transmitea energie pozitivă. Nici nu mai contează ce greșeli a făcut în viața sa privată". 

În urmă cu 10 ani, grecul avea să joace un singur meci la Mondialul din Africa de Sud, în eșecul din grupe, 0-2 cu Coreea de Sud. Neamțul Otto Rehhagel îl lăsa pe bancă în meciul cu "pumele" conduse de Diego Maradona, dar momentul e pus printre primele pagini ale albumului său de amintiri. S-a terminat 0-2, dar Pantelis a fost acolo. În vraja Mondialului. Câte un gest al vulcanicului selecționer, monitorizat de la câțiva metri, îl revede și acum. "Fiecare întâmplare are farmecul ei", continuă actualul antrenor al formației Kozani. 

South Korea v Greece: Group B - 2010 FIFA World Cup
Kapetanos, în duel cu Park Ji Sung, în meciul Grecia - Coreea de Sud, la CM 2010 / Foto: Getty Images

Din Liga 1, selecționat în naționala Greciei și ajuns la CM 2010. "Am un respect deosebit pentru români. Le transmit să aibă răbdare, să aibă grijă de ei, va trece și această pandemie"

În 2010, Kapetanos devenea primul străin ajuns la o echipă calificată la CM în urma evoluțiilor sale în eșalonul de elită al României. Și cine-l selecționase! Marele Rehhagel, neamțul care urcase Grecia, în 2004, în Olimpul fotbalului.

 "Am un respect deosebit pentru mulți oameni din România care au vorbit despre mine la superlativ în fața lui Otto Rehhagel și a staff-ului său. România e pentru mine a doua casă, știu că a fost ziua națională a României și le transmit și eu românilor, prin intermediul vostru, La Mulți Ani! Să aibă răbdare, să aibă grijă de ei, această pandemie va trece cu ajutorul lui Dumnezeu", e încrezător fostul vârf din Ghencea și din Gruia. 

South Korea v Greece: Group B - 2010 FIFA World Cup
Pantelis Kapetanos, la finalul meciului Grecia - Coreea de Sud / Foto: Getty Images

"Mie nu-mi place marea, așa că aș lua cu mine în Grecia câteva stațiuni montane din România"

Kapetanos e însoțit în Grecia natală de multe amintiri culese în România. Și-a privit cu interes mulți antrenori pe care i-a avut în Liga 1, dar va rămâne mereu captivat de zonele montane din România. "Sunt mulți antrenori în România, dar și în Grecia, care mi-au marcat cariera. N-aș vrea să subliniez un nume, fiecare dintre ei a avut o contribuție. Dar pot să menționeze ce-aș lua din România în Grecia. Mie nu-mi place marea, așa că aș lua câteva stațiuni montane: Sinaia, Predeal, Poiana Brașov... Pe toate le-am vizitat", desenează Kapetanos, pe un ton admirativ, harta punctelor sale preferate din România. 

  • 18 goluri în 52 de partide a marcat Pantelis pentru CFR Cluj
  • 35 de goluri în 90 de partide a înscris Pantelis pentru formația patronată de Gigi Becali
  • 4 selecții în naționala Greciei a strâns actualul antrenor

Visul lui Kapetanos: "Mă voi întoarce în România după ce-mi voi lua diploma de antrenor, intenționez să antrenez o echipă din România" 

Grecul e diplomat. Spune că i s-au lipit de suflet și meciurile de la Steaua, actuala FCSB, echipa patronată de Becali, dar și de la CFR. "Am petrecut ani frumoși în România, mai vorbesc și acum cu foști colegi, am reușit să câștig trofee la voi în țară și să leg prietenii solide. Cred că și fundașilor care m-au marcat le-a plăcut de mine. N-aș vrea să dau numele celui mai dur pentru că poate s-ar supărat altul. Dar mă voi întoarce în România, după ce-mi voi lua diploma de antrenor, intenționez să antrenez o echipă din România". 

Kapetanos: "Răzvan Lucescu e foarte respectat și iubit în Grecia"

La 37 de ani, Kapetanos e setat pe antrenorat. Spune că n-ar fi avut chemare pentru o funcție de oficial sau impresar și că nici n-ar fi putut să stea în afara fotbalului după ce s-a retras de la Makedonikos Foufas, anul trecut. Omul care deschidea scorul în CFR - Manchester United 1-2 și devenea unul dintre actorii principali ai thriller-ului Napoli - Steaua 3-3 apreciază cariera unui tehnician român. "Îmi place foarte mult ce a realizat Răzvan Lucescu la PAOK și ce face acum. E foarte iubit în Grecia și respectat", mai spune fostul golgheter al României. 

FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-CFR CLUJ 2-2,LIGA 1 (9.08.2009)
Pantelis Kapetanos a vorbit pentru digisport.ro / Foto: Sport Pictures

Comparația lui Kapetanos dintr-un unghi interesant. Diferența dintre PAOK - Olympiacos și meciurile fostei sale echipe cu Dinamo 

"Vorbesc și acum cu mulți foști colegi de la Steaua. Știi de ce-mi plăceau derby-urile Steaua - Dinamo?", intervine Kapetanos. Răspunsul reporterului se lasă așteptat, iar grecul preia și desfășoară firul povestirii. 

"Spre deosebire de un PAOK - Olympiacos, unde predomină și monopolizează atmosfera doar fanii unei echipe (n.r.: - formația gazdă), la Steaua - Dinamo am văzut mereu forțe echilibrate la nivelul fanilor celor două echipe și o astfel de atmosferă te impulsionează și pe tine, ca fotbalist. Desigur, în Grecia fanii fac o atmosferă senzațională pe stadioane, dar derby-urile Steaua - Dinamo păstrează un loc aparte în inima mea", continuă fostul fotbalist. 

Gigi Becali, prin ochii lui Kapetanos: "Și-a văzut visul"

De România își aduce aminte numai cu plăcere. Kapetanos îi creionează portretul în tușe calde chiar și lui Gigi Becali, cel care a avut, la un moment dat, când grecul juca CFR, o reacție suburbană la adresa atacantului născut în Ptolemaida. "Gigi e un om care iubește mult echipa, a băgat mulți bani la Steaua, a vrut ca formația lui să joace la cel mai înalt nivel în Europa, a câștigat campionate și și-a văzut visul cu ochii. E de apreciat Gigi pentru tot ce a făcut!", mai spune vârful care a jucat 90 de partide la trupa roș-albastră. 

În așteptarea revenirii fanilor pe stadioane, grecul urmărește meciurile din Champions League și din Europa League. "Partide bune, dar nu-mi place fotbalul fără suporteri", accentuează el. 

Ca de la vârf la vârf: "Haaland va ajunge un mare atacant"

Cine l-a impresionat din noul val de atacanți tineri pe fostul vârf cu patru selecții în naționala Greciei? "Cel mai mult îmi place Haaland, e foarte puternic, va ajunge un mare atacant", mai punctează Kapetanos. 

Discuția cu Pantelis se încheie și fostul atacant merge să vadă al doilea calup de meciuri din Champions League. Își cizealează în liniște cariera de antrenor, îi urmărește pe marii tehnicieni ai lumii, dar cel mai mult așteaptă să vadă din nou fani în arene. 

FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-FC TIMISOARA 3-3,LIGA 1 (25.04.2010)
Kamikaze. Ciocnire cu Pedro Taborda, într-un meci cu Poli Timișoara / Foto: Sport Pictures
1.FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-CFR CLUJ 2-2,LIGA 1 (28.11.2010)
Alături de prietenul Ionuț Rada / Foto: Sport Pictures

Etichete: steaua-dinamo , gigi becali , kapetanos , pantelis kapetanos , diego maradona , stadion steaua , razavan lucescu , haaland


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață

Semne de viață extraterestră au fost observate pe o planetă îndepărtată. Potrivit astronomilor, ei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
man
S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!
mm-stoica2
Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului
promovare
Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”
Screenshot 2024-04-27 at 23.03.18
Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul
Screenshot 2024-04-28 at 00.03.15
Recomandările redacției
3
Exclusiv ”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul

Live Score&Video Tottenham - Arsenal 0-0, ACUM, în direct la DGS 1. Nottingham - City e la 18:30, pe DGS 2
Tottenham Hotspur v Arsenal, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 15 Jan 2023
Gigi Becali, aroganță la adresa CSA Steaua. ”Echipa aia trebuie desființată”. Cum vrea să obțină marca
FOTBAL:CONFERINTA DE PRESA GHEORGHE HAGI,GEORGE BECALI SI INTALNIRE CU ECHIPA STEAUA BUCURESTI (25.07.2007)
Foto Ce a postat Teodora Stoica după ce FCSB a câștigat titlul de campioană
teodora stoica
Citește și
Câți bani va primi FCSB pentru titlul de campioană! Potul cel mare vine din Champions League
meciul de fotbal dintre FCSB si Farul Constanta din 27.04.2024, contand pentru Superliga Romania Playoff Etapa 7, Bucuresti, Romania
Foto Cum a apărut Gigi Becali la palatul din Aleea Alexandru, după ce FCSB a devenit campioana României
13
Salma Hayek, în mediul ei preferat: în costum de baie, la soare. Actrița de 57 de ani are silueta și tonusul unei tinerele
Salma Hayek, în mediul ei preferat: în costum de baie, la soare. Actrița de 57 de ani are silueta și tonusul unei tinerele
Ce se întâmplă cu oferta primită de Radunovici de a prelungi cu FCSB. Detalii din negocierile cu Gigi Becali
Ce se întâmplă cu oferta primită de Radunovici de a prelungi cu FCSB. Detalii din negocierile cu Gigi Becali
S-au dat de gol la petrecerea FCSB! Riscă să fie amendați. „Orice fum costă 5.000 de euro”
S-au dat de gol la petrecerea FCSB! Riscă să fie amendați. „Orice fum costă 5.000 de euro”
Nicole Kidman, strălucitoare precum un trofeu Oscar. Blonda și-a etalat silueta zveltă și statuară într-o rochie aurie cu paiete
Nicole Kidman, strălucitoare precum un trofeu Oscar. Blonda și-a etalat silueta zveltă și statuară într-o rochie aurie cu paiete
Megan Thee Stallion, nud pe coperta unei reviste. Artista, dezvăluiri după ce Tory Lanez a împușcat-o în picior
Megan Thee Stallion, nud pe coperta unei reviste. Artista, dezvăluiri după ce Tory Lanez a împușcat-o în picior
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
De câte ori a invadat Rusia teritoriul României? Ecaterina cea Mare, prima care a intrat în Moldova
De câte ori a invadat Rusia teritoriul României? Ecaterina cea Mare, prima care a intrat în Moldova
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
”Vino să îl aperi pe taică-tu'!”. Gigi Becali și-a băgat vedeta în ședință, după ce FCSB a luat titlul
gigi becali cruce

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Megan Thee Stallion, nud pe coperta unei reviste. Artista, dezvăluiri după ce Tory Lanez a împușcat-o în picior
Megan Thee Stallion, nud pe coperta unei reviste. Artista, dezvăluiri după ce Tory Lanez a împușcat-o în picior
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”