vizual digi
(P) Spiritul nemților sau banii francezilor? SuperOfertă pentru Dortmund - PSG
(P) Un punct până la glorie: FCSB pregătește fiesta la meciul cu Farul!
sageata
Exclusiv Cum a ratat Marius Niculae revenirea la Sporting. Motivul e unul neașteptat: ”Trecusem și vizita medicală”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

(P) Tur încheiat după o săptămână? Avans uriaș al lui Pogacar după primele etape montane

05.07.2021, 14:39

Le Tour 2021 anunța o reeditare a afacerii slovene din 2020. Rivalitatea Pogacar-Roglic, pornită după surpriza uriașă din Turul trecut, în care Pogacar i-a „furat” tricoul galben în penultima etapă, era marele punct de atracție al acestei ediții. Au trecut 9 etape și cursa pare deja închisă. Roglic, măcinat de urmările căzăturii din ziua 3, a abandonat. În fruntea clasamentului a rămas Pogacar. Cu un avans uriaș față de toți oamenii de general rămași în cărți.

210705_Tour_de_France_week2_DigiSport
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

Etapa 3, una simplă, a făcut primele victime

Primele zile ale Turului sunt liniștite în cei mai mulți ani, cu sprinterii din pluton luptând pentru tricoul galben – pe care, invariabil, îl pierd la startul etapelor montane. Oamenii de general sunt aproape și, în cel mai rău caz, unul sau doi ajung să piardă câteva zeci de secunde. Turul acestui an a dat peste cap aceste așteptări. Etapa 3, care nu anunța nimic ieșit din comun, a „măcelărit” grupul favoriților în ultimii 10 kilometri. Rând pe rând au căzut Miguel Angel Lopez, Primoz Roglic, Jack Haig și Geraint Thomas. Haig a abandonat pe loc, Roglic a continuat dar accidentările suferite atunci l-au forțat și pe el să se retragă. Thomas și Lopez au întârzieri de peste 30 de minute, ieșind și ei din calcule.

Pogacar, singur pe munte

Pogacar a obținut prima victorie în etapa 5, la contratimpul individual. Nu doar victoria de etapă, ci și una în fața rivalilor la tricoul galben, față de care a reușit să creeze o distanță de peste un minut. Apoi au venit primele etape montane. 3 zile în care Pogacar și-a lăsat în urmă toți adversarii, iar cei care nu au abandonat în urma căzăturilor au acum o întârziere de peste 5 minute. „Monstrul” sloven domină la contratimp, domină pe munte și nimeni din pluton nu pare să aibă un răspuns. INEOS a încercat, ieri, să recupereze atacându-l pe Pogacar. Rezultatul? INEOS a rupt plutonul și, la final, Pogacar – singurul care a ținut pasul – i-a depășit și a mai câștigat 30 de secunde.
Echipele care-și propuneau victoria sunt obligate să își refacă strategia acum. Atacurile asupra lui Pogacar nu le aduc nici măcar câteva zeci de secunde, iar distanța de 5 minute pare imposibil de recuperat în acest moment.

Froome și miracolul din 2018

Ultimul rutier care a reușit să cucerească un mare tur deși se afla la minute bune în urmă e Chris Froome. În Giro d’Italia 2018, britanicul avea aproape 5 minute în spatele liderului cursei, Simon Yates. A reușit să scadă distanța la puțin peste 3 minute, iar în etapa cu numărul 19 a produs miracolul: atac asupra plutonului cu peste 80 de kilometri înainte de finish. Evadarea incredibilă a funcționat, Froome a câștigat etapa, a preluat tricoul roz și l-a ținut până la final.
De un miracol au nevoie și acum Carapaz sau Uran, rutierii cu cele mai bune cote din top 10. Sau de un ghinion teribil al lui Tadej Pogacar, care să clacheze sau să abandoneze. Mai sunt aproape 2 săptămâni de cursă, iar în ciclism s-au văzut răsturnări de situație chiar și în ultimii kilometri ai tururilor.

1.07 este cota Superbet pentru victoria lui Tadej Pogacar în Turul Franței. Richard Carapaz și Ben O’Connor au 20.00, Rigoberto Uran are 30!

Etichete: turul frantei , advertorial superbet , cote turul franței


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit

O tânără de 19 ani care se simțea rău după o vacanță cu prietenele și credea să suferă de...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
sabalenka
La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”
ryan-garcia
Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”
Irina Shayk / Foto: Instagram@irinashayk
Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali
tricou-chiriches
Răsturnare de situație! Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Luka Modric
Munich, Germany, April 30th 2024: Portrait (headshot/close up) of Luka Modric (10 Real Madrid)during the UEFA Champions
Recomandările redacției
sageata
Exclusiv Cum a ratat Marius Niculae revenirea la Sporting. Motivul e unul neașteptat: ”Trecusem și vizita medicală”

Barcelona vrea să renunțe la fotbalistul de 40.000.000€, iar Manchester United a intrat pe fir
profimedia-0850229978
Reacția lui Dan Șucu, după întâlnirea avută cu Marius Șumudică
dan sucu
Coșmar! Ana Bogdan, învinsă de două ori într-o zi de aceeași jucătoare. Românca a câștigat puțin peste 2.000 €
ana-bogdan

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media