vizual digisport
(P) Exclusiv pe Superbet: SuperCote de până la 15.00 pentru jucătorii care prind lotul pentru Europeanul din Germania!
vizual digi
(P) Spiritul nemților sau banii francezilor? SuperOfertă pentru Dortmund - PSG
gigi becali
A auzit ce transferuri vrea să facă Gigi Becali și a dat verdictul: ”Nu știu dacă poate să-i ia locul”
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Special

(P) Supercupele revin acasă! Prima dată în ultimii 13 ani când toate se joacă în propriile țări

articol scris de Digi Sport
13.01.2021, 14:14

Schimbările din programul competițional cauzate de pandemia de COVID-19 au făcut ca mijlocul lunii ianuarie să aibă parte de Supercupele naționale din Spania, Italia și Franța. Și mai important, toate acestea au revenit „acasă”, după numeroase excursii și meciuri-spectacol disputate în Golf, în China, și chiar în America de Nord sau Africa. Din păcate, nu sunt în fața fanilor, stadioanele fiind în continuare închise. Rămâne să ne bucurăm de SuperSpectacolul din teren oferit în zilele următoare de Trophee des Champions, Supercopa de Espana și Supercoppa Italiana. Toate pot fi urmărite pe Superbet cu streaming live și oferă un SuperPachet pariorilor, cu SuperCote, SuperPromoții sau SuperLive!

210112_National_Supercups_back_home_DigiSport
Foto: Advertorial Superbet
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 3

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Franța: Trophee des Champions, disputat de PSG și Marseille

Diseară, de la 22:00, e prima Supercupă a perioadei. Le Classique, marele derby al hexagonului, e între primele două clasate din sezonul trecut de Ligue 1. PSG a reușit încă un event, așa că Marseille a mers în Supercupă din poziția a doua a clasamentului. Paris Saint-Germain este experta acestui meci-trofeu, câștigând ultimele 7 ediții. Interesant este că ultima Supercupă pierdută de parizieni a fost chiar în fața lui OM, la penalty-uri, în 2010. De altfel, dintre cele 4 meciuri din Trophee des Champions în care PSG nu a câștigat, 3 au mers la penalty-uri și formația din capitală a fost învinsă acolo. Ultimul clasic al Franței s-a jucat în septembrie, cu Marseille câștigând cu 1-0 în deplasare.

Partida se joacă pe teren neutru, la Lens. Înainte de pandemia de COVID-19, Franța nu stabilise încă o arenă care să găzduiască meciul, dar pe lista scurtă de opțiuni erau stadioanele din Abidjan (Coasta de Fildeș), Minneapolis (SUA) și Bordeaux (Franța). Cel mai probabil, s-ar fi desfășurat în afara Franței, cum s-a întâmplat în ultimii 11 ani. Trophee des Champions a mers pe 3 continente străine. Atât în zone francofone (Montreal din Canada sau orașe mari ale fostelor colonii Tunisia, Maroc și Gabon), dar și în orașe fără legătură, care au dorit să găzduiască un asemenea meci: New Jersey (SUA), Klagenfurt (Austria), Beijing sau Shenzhen (China).

Supercopa de Espana: semifinale și finală cu echipele din El Clasico și Euskal Derbia


Spania a schimbat formatul Supercupei anul trecut, aducând 4 cluburi într-un mini-turneu disputat în Arabia Saudită. Formatul a fost păstrat, chiar dacă Supercupa se va juca în Spania. Participantele vor fi primele două clasate din sezonul trecut al Primerei – Real și Barcelona – și cele două finaliste din Copa del Rey: Athletic Bilbao și Real Sociedad, marile rivale din Țara Bascilor. Împerecherea lor nu aduce, însă, un mare derby. Diseară, de la 22:00, e Sociedad – Barcelona; iar mâine, de la aceeași oră, e Real Madrid – Bilbao. Sunt șanse ca meciul jucat cu trofeul pe masă să fie un derby de tradiție.

Și Supercupa Spaniei 2020 ar fi trebuit să se joace în Arabia Saudită. Circumstanțele au obligat federația să o readucă acasă. Semifinalele se vor juca la Cordoba și Malaga iar finala, pe 17 ianuarie, la Sevilla. Precedentele două ediții au avut loc în Maroc (Tanger, 2018) și Arabia Saudită (Jeddah, 2019).

Supercoppa Italiana: Juventus – Napoli se joacă peste o săptămână

Rivalitatea Juventus-Napoli a devenit una dintre cele mai încrâncenate din Italia, mai ales după ce în ultimii ani ambele s-au bătut la titlu. Partida de campionat din toamnă s-a lăsat cu scandal, anulată după ce Napoli nu a primit acordul să călătorească la Torino, federația italiană a acordat victoria la masa verde Bătrânei Doamne iar decizia a fost întoarsă la apel. Ca urmare, va fi primul meci între ele al sezonului. În iunie, aceleași echipe au fost față în față și în finala Cupei Italiei, cu Napoli ridicând trofeul după loviturile de la 11 metri. La fel s-a întâmplat și în precedenta finală dintre ele, Supercupa din 2014.

Meciul de peste o săptămână se joacă în Reggio Emilia, pe stadionul împărțit de Sassuolo și de Reggiana. Italia a fost prima țară care și-a dus Supercupa în afara Europei, în 1993 jucându-se la Washington DC! A alternat apoi meciurile jucate intern cu cele din străinătate, trecând și prin Libia, China, Qatar și Arabia Saudită.

Intră pe SuperSocial și vezi ce pariază românii pe Supercupe!

Descarcă aplicația Superbet și intră pe SuperSocial pentru a vedea ce joacă alți pariori români! Urmărește biletele plasate de experții Superbet și de alți jucători, iar dacă vezi un pariu bun îl poți plasa și tu în doar câteva secunde! Distribuie și tu biletele tale și devino tipster, iar pentru a paria informat intră pe paginile de Chat ale evenimentelor și discută meciurile cu alți pariori!

Etichete: advertorial , superbet , advertorial superbet


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
profimedia-0868753464
Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova
sucu-14
Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor
FC Barcelona, Barca Logo THW Kiel vs. FC Barcelona, Handball, EHF Champions League, Gruppenphase, Spieltag 7, Saison 202
A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene
Ligue 1 Uber Eats - Stade Rennais v Stade Brestois 28-04-2024
”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra
nadia-jemez20
Recomandările redacției
gigi becali
A auzit ce transferuri vrea să facă Gigi Becali și a dat verdictul: ”Nu știu dacă poate să-i ia locul”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere Meme”
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (6.08.2023)
Negocieri complicate la Barcelona. Căpitanul pune condiții
Zenga, demis după 4 luni! Ce ”zestre” a adunat în 6 meciuri
zenga

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media