• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Monica Niculescu (29 de ani) a reușit cea mai bună performanță a sa, prin calificarea în finala de dublu a turneului de la Wimbledon. 

”Am un sentiment special ştiind că ne-am calificat în această finală de Grand Slam, deoarece cred că este visul oricărui jucător de tenis să aibă şansa de a juca o finală la un turneu de o asemenea anvergură.

Sunt foarte fericită că am reuşit să mă calific în finală pentru prima dată, chiar aici, la Wimbledon, în Templul Tenisului", a declarat Niculescu pentru csmbucurești.ro.

Sportiva, care de altfel este legitimată la clubul bucureștean, a vorbit și despre victoria din semifinale.

”Am avut un meci foarte dificil, pentru că am întâlnit două jucătoare foarte puternice care au reușit să învingă cupluri de succes în parcursul lor spre semifinale.

A fost o partidă lungă, a durat cred aproape 3 ore, extrem de echilibrată pe întreaga sa durată, iar diferența s-a făcut, cred eu, la câteva mingi. Mă bucur foarte mult pentru că am reușit să fim concentrate până la finalul meciului și să terminam învingătoare”, a mai spus Niculescu.

Partida Monicăi Niculescu va fi LIVE TEXT pe digisport.ro şi pe m.digisport.ro, după ora 19:00.

Este cea mai bună performaţă pentru Monica Niculescu la un turneu de Grand Slam, după ce a jucat la simplu în sferturile de finală de la Roland Garros în 2010 şi la Australian Open în 2012.

Niculescu devine astfel, la 29 de ani, doar a doua româncă ajunsă într-o finală de turneu de Grand Slam la dublu feminin, după Virginia Ruzici (titlu la Roland Garros şi finală la Wimbledon în 1978, cu Mima Jausovic).

Perechea formată din Monica Niculescu şi Hao-Ching Chan (Taiwan), cap de serie numărul 9, va juca azi, de la ora 19:00, în finala probei de dublu din cadrul turneului de la Wimbledon.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Niculescu şi Chan vor întâlni perechea rusă Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (Rusia), cap de serie 2, în al treilea meci de pe terenul central.

Ziua va debuta la ora 16.00 cu finala de simplu dintre Garbine Muguruza şi Venus Williams şi va continua cu finala masculină de dublu dintre Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Polonia/Brazilia) - Oliver Marach/Mate Pavic (Austria/Croaţia).