Mutua Madrid Open 2024 - Day 1
Video Jaqueline Cristian - Magdalena Frech 7-5, 6-2. Jucătoarea din România s-a calificat în turul doi la Madrid
Mutua Madrid Open 2023 - Day Nineth
Video Irina Begu - Linda Fruhvirtova 6-4, 7-6, Ana Bogdan - Xiyu Wang 7-6, 6-7, 2-6. Trei românce, în cursă la WTA Madrid
andrei-vlad
Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
Digi Sport 1 Live
Acum

Monica Niculescu n-a avut nicio șansă în finala de dublu de la Wimbledon. Makarova și Vesnina n-au cedat nici măcar un game

14.07.2017, 21:38

Monica Niculescu și taiwaneza Hao-Ching Chan n-au avut nicio șansă în finala de dublu feminin de la Wimbledon în fața Ekaterinei Makarova și a Elenei Vesnina.

finala dublu trofee
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Cele două rusoaice s-au impus fulgerător, în doar 54 de minute, după un ”double bagel” - 6-0, 6-0.

Acesta este cel de-al treilea titlu de Grand Slam câștigat de Makarova și Vesnina în carieră, după cele de la Roland Garros 2013 și US Open 2014. La Wimbledon, el au mai jucat o finală în urmă cu doi ani, însă atunci au fost învinse de Martina Hingis și Sania Mirza.

Cele două mai au în palmares și un titlu de Grand Slam la dublu mixt. Makarova s-a impus, alături de Bruno Soares, la US Open 2012, iar Vesnina, alături de același brazilian, a câștigat la Australian Open 2016, după o finală în fața lui Horia Tecău și a lui Coco Vandeweghe. De notat ar fi faptul că Elena are și o înfrângere în ultimul act de la Melbourne, în fața românului - în 2012, Tecău și Mattek-Sands au luat trofeul, după ce i-au învins pe Vesnina și Paes.

Pentru Monica Niculescu, cea care a mai atins faza sferturilor de finală la Roland Garros 2010 (alături de Shahar Peer) și la Australian Open 2012 (alături de Irina Begu), aceasta a fost prima finală majoră din carieră.


Pe parcursul celor două săptămâni de la Londra, Niculescu și Chan, favorite nouă la startul turneului, nu au întâlnit însă nicio altă pereche aflată pe lista capilor de serie.

În primul tur, acestea au trecut de Veronica Cepede Royg și Raluca Olaru, cu 6-4, 3-6, 6-1, în cel de-al doilea, de Ipek Soylu și Varatchaya Wongteanchai, cu 6-3, 6-3, în al treilea, de Beatriz Haddad Maia și Ana Konjuh, cu 6-7(2), 6-3, 6-4, în sferturile de finală, de Cici Bellis și Marketa Vondrousova, cu 6-3, 6-4, iar, în semifinale, de Makoto Ninomiya și Renata Voracova, cu 7-6(4), 4-6, 9-7.

Ekaterina Makarova și Elena Vesnina au pornit cu șansa a doua la câștigarea trofeului, după Bethanie Mattek-Sands și Lucie Safarova. Acestea din urmă s-au retras însă după primul tur, din cauza accidentării horror suferită de americancă, la simplu, în meciul contra Soranei Cîrstea. Mattek și Safarova ar fi realizat Slam-ul carierei dacă se impunea în acest an la Wimbledon, întrucât veneau după trofee câștigate la US Open 2016, Australian Open 2017 și Roland Garros 2017.


UPDATE 00:04 - Chan / Niculescu - Makarova / Vesnina 0-6, 0-6. Finala de dublu feminin de la Wimbledon se încheie după doar 54 de minute, după ce rusoaicele Ekaterina Makarova și Elena Vesnina nu au cedat nici măcar un game în fața Monicăi Niculescu și a taiwanezei Hao-Ching Chan.

UPDATE 00:21 - Chan / Niculescu - Makarova / Vesnina 0-6, 0-5. Taiwaneza și românca au avut două mingi de break pe serviciul Vesninei, dar, în cele din urmă, rusoaicele au câștigat și acest game și mai au nevoie de unul singur, pentru a pune mâna pe trofeu.

UPDATE 00:15 - Chan / Niculescu - Makarova / Vesnina 0-6, 0-4. Rusoaicele nu slăbesc ritmul, iar taiwaneza și românca nu se regăsesc în continuare. Încă un break pentru Makarova și Vesnina.

UPDATE 00:10 - Chan / Niculescu - Makarova / Vesnina 0-6, 0-3. Rusoaicele au revenit de la 0-30 și, pe serviciul Makarovei, au câștigat și al nouălea game din tot atâtea jucate în această finală.

UPDATE 00:06 - Chan / Niculescu - Makarova / Vesnina 0-6, 0-2. Românca și taiwaneza se află în continuare în căutarea primului game. Rusoaicele au făcut break-ul și în actul secund. Monica Niculescu a fost cea care și-a pierdut serviciul.

UPDATE 00:02 - Chan / Niculescu - Makarova / Vesnina 0-6, 0-1. Rusoaicele au câștigat și primul game din setul secund, în care a servit Elena Vesnina.

UPDATE 23:58 - Chan / Niculescu - Makarova / Vesnina 0-6. ”Bagel!”. Rusoaicele câștigă primul set fără să cedeze vreun game.

UPDATE 23:54 - Chan / Niculescu - Makarova / Vesnina 0-5. Ekaterina și Elena se apropie la un singur game de câștigarea primului set, după ce și-au păstrat din nou serviciu.

UPDATE 23:50 - Chan / Niculescu - Makarova / Vesnina 0-4. Dublu-break pentru rusoaice. Acestea au câștigat și pe serviciul taiwanezei, tot după un game extrem de lung.

UPDATE 23:43 - Chan / Niculescu - Makarova / Vesnina 0-3. Ekaterina și Elena se desprind la 3-0, după ce își păstrează serviciul fără probleme.

UPDATE 23:40 - Chan / Niculescu - Makarova / Vesnina 0-2. Rusoaicele fac break, la capătul unui game foarte lung pe serviciul Monicăi.

UPDATE 23:33 - Chan / Niculescu - Makarova / Vesnina 0-1. Rusoaicele câștigă primul game al meciului, pe serviciul Ekaterinei Makarova, asta deși au fost, mai întâi, egalate de la 40-0.

UPDATE 23:28 - Chan / Niculescu - Makarova / Vesnina 0-0. A început finala!

UPDATE 23:20 - Monica Niculescu, Hao-Ching Chan, Ekaterina Makarova și Elena Vesnina au intrat pe teren și se află, în acest moment, la încălzire. Finala va începe în scurt timp.

UPDATE 23:00 - Finala de dublu masculin se încheie după patru ore și 39 de minute cu victoria lui Kubot și Melo. Polonezul și brazilianul au câștigat singurele două game-uri care s-au jucat după închiderea acoperișului și s-au impus cu 5-7, 7-5, 7-6(2), 3-6, 13-11.

UPDATE 22:40 - Finala de dublu masculin a fost întreruptă din cauza întunericului, la scorul de 11-11 în setul decisiv. Aceasta va continua după închiderea acoperișului, întrucât nocturna nu este funcțională, fără ca acesta să fie tras. Rămâne de văzut dacă finala de dublu feminin se va disputa tot în această seară.

UPDATE 22:00 - Monica Niculescu mai are de așteptat până să intre pe teren. În finala de dublu masculin, perechile Kubot / Melo și Marach / Pavic se află la egalitate în decisiv, scor 7-7. În setul al cincilea, la fel ca în orice alt meci de la Wimbledon, nu se joacă tie-break.

Etichete: monica niculescu , niculescu wimbledon , wimbledon monica niculescu , finala wimbledon monica niculescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
andrei-vlad
Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare

Exclusiv Florin Prunea a remarcat un singur nume, după Universitatea Craiova - CFR Cluj: ”Ține o echipă în viață”
florin prunea-
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius
Citește și
Rafael Nadal s-a calificat în turul doi la Madrid Open! Victorie fără drept de apel pentru spaniol
Australian Open - Nadal Out In Second Round
Video Sorana Cîrstea - Alexandra Eala 6-3, 6-7 (6-8), 6-4. ”Sori” e în turul 3! Irina Begu - Madison Keys 6-7 (3-7), 6-7 (6-8)
Sorana
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Ce cotă a primit Simona Halep la câștigarea Roland Garros, după ce a jucat doar un meci de la revenire
2018 French Open - Day Fourteen

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”