• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Cătălin Golofca (foto, în dreapta) a debutat ca titular la FCSB la 3 zile de la transferul de la FC Botoșani și a ieșit tot în timp-record din planurile tactice ale antrenorului Nicolae Dică și din grațiile patronului Gigi Becali.

Schimbat după 38 de minute în meciul direct dintre FCSB și fosta sa echipă, FC Botoșani, atacantul aflat pe lista adițională a selecționerului Christoph Daum pentru pentru meciurile cu Armenia și Muntenegru a fost criticat întâi de Dică. Apoi, Becali a spus că e gata să le dea 100.000 de euro celor de la Botoșani pentru a-l lua înapoi, după mai puțin de o lună.

5 meciuri a jucat Cătălin Golofca pentru FCSB, toate ca titular (3 în Liga 1, două în play-off-ul Champions League, cu Sporting). Pe cât de rapid a intrat direct titular în echipa lui Dică, pe atât de rapid a dezamăgit și i se arată ușa. Încă nu a apucat să marcheze.

Botoșănenii sunt gata să îl ia înapoi pe Golofca (27 de ani). Patronul clubului moldav, Valeriu Iftime, a spus că îl așteaptă cu brațele deschise, dacă intenția bucureștenilor este una reală.

"Îmi plac glumele domnului Becali pe subiectul Golofca. Cred că băiatul poate juca la Botoşani, îl aştept la Botoşani. Cred că nu se va adapta la Steaua, având în vedere achiziţiile care s-au făcut la Steaua şi aşteptările care sunt acolo", a spus Valeriu Iftime, la Sport.ro.

"El are alte calităţi. Poate fi util doar într-o echipă care-l pune în valoare. Noi am jucat deliberat în apărare, ca să-l lăsăm pe el să aibă spaţii pentru contraatac. Cred că Golofca, dacă va juca la noi, va pleca în altă parte şi Steaua îşi va recupera banii!", a mai precizat omul de afaceri.

Gigi Becali a plătit 400.000 de euro pentru 40% din drepturile federative ale jucătorului, restul de 60 de procente rămânând la FC Botoșani.

10.000 de euro pe lună este salariul lui Golofca la FCSB, club pentru care a semnat pe 4 ani.