• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

FCSB - FC Botoșani 2-0. Nicolae Dică s-a declarat mulțumit de jocul echipei sale, care s-a impus fără mari probleme duminică seară pe Arena Națională. Tehnicianul roș-albaștrilor a comentat imediat după meci schimbările efectuate și randamentul celor care au intrat și au făcut diferența. Tehnicianul nu a fost însă mulțumit de ce a arătat Golofca, schimbat în minutul 40.

Nicolae Dică este de părere că fotbaliștii lui aveau nevoie de o victorie în campionat chiar în fața unui adversar dificil așa cum a dovedit a fi FC Botoșani după ce roș-albaștrii au fost eliminați din play-off-ul Champions League. ”Ne așteptam la un meci greu cu cei de la Botoșani, am trăit cu intensitate. Știam că sunt buni pe contraatac, au jucători cu viteză în benzi, ne-au pus în pericol în prima repriză, dar am făcut față. Veneam după un meci pierdut în Champions League și pentru moralul jucătorilor era destul de important să câștigăm”, a spus Dică.

A contat foarte mult că au fost meciuri când aveam jucători veniți de două zile și i-am băgat titulari. E important că am reușit să luăm azi cele trei puncte”, a mai reacționat antrenorul.

Schimbat în prima repriză cu Dennis Man, Golofca a fost criticat de antrenorul său, care îl sfătuiește să muncească mai mult. ”Are viteză bună și poate scoate adversarul din joc, dar a pasat înapoi la adversar și a dezamăgit. Am zis să îl bag pe Man, avea prospețime. Golofca nu a dat randamentul pe care îl voiam, trebuie să muncească în continuare, să confirme ce a făcut la Botoșani. Îmi propusesem să îl bag și pe Coman, dar pe Alibec îl durea genunchiul aşa că l-am băgat pe Teixeira să ajute pe faza defensivă, să facă dublaj la partea stângă”, a completat Dică, care a vorbit și despre Artur Jorge: ”Nu se poate spune că am fost dezamăgit cumva, are nevoie de perioadă de acomodare, vedem cum va fi la antrenamente”.

”La națională îmi doresc să am mai mulți jucători convocați. Au mai fost jucători la națională și îmi doresc să revină în angrenajul primei reprezentative. Nu doresc să vorbesc de cine este convocat, eu vorbesc doar despre de jucătorii mei. Ca orice jucător care este convocat și după aceea lipsește este dezamăgitor”, a zis Dică despre jucătorii de la FCSB convocați de Daum.

”Am vorbit cu nea Vali și mi-a zis că a făcut transferul lui Planic. Ne va ajuta foarte mult”, a încheiat tehnicianul.