Madrid Mutua Open
Video A pierdut în fața lui Nadal și la final a făcut un gest la care nimeni nu se aștepta: ”Nu sunt sigur care e protocolul”
WhatsApp Image 2024-04-28 at 17.14.57
Video Semn? Alături de cine a fost surprins Zinedine Zidane
FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (27.04.2024)
Fotbaliștii de la FCSB, dezvăluiri neașteptate la un an după ce Farul a luat titlul. ”Nu meritau un comportament civilizat”
Digi Sport 1 Live
Acum

Nadal, acuzat de un fost ministru francez de dopaj. ”Sunt complet curat”, asigură spaniolul

10.03.2016, 17:21

Un fost ministru al sportului din Franța, Roselyne Bachelot, l-a acuzat pe spaniolul Rafa Nadal că s-a dopat!

nadal tenis
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

După scandalul provocat de anunțul făcut de rusoaica Maria Sharapova, care a dezvăluit că a fost depistată pozitiv la Australian Open, un alt mare jucător de tenis este arătat cu degetul sub acuzația de dopaj.

Roselyne Bachelot, fost minsitru al Sănătății și Sporturilor în Franța, în guvernul Sarkozy, l-a acuzat pe Nadal că ar fi lipsit şapte luni de pe teren în 2012/2013 din cauza unui test pozitiv, însă spaniolul a negat acest lucru.

„Nu sunt dezvăluite controalele pozitive, nici sancţiunile dictate în tenis, dar aflăm în mod ciudat că un jucător sau o jucătoare de tenis are o accidentare care îl ţine luni departe de teren. Se ştie că faimoasa accidentare a lui Nadal, care a stat şapte luni, este cu certitudine din cauza unui control pozitiv. Când vezi un jucător de tenis care se opreşte luni de zile este vorba de un control pozitiv. Nu întotdeauna, dar foarte des”, a spus Bachelot, într-o emisiune televizată.

Nadal, asupra căruia au mai existat suspiciuni de dopaj de-a lungul timpului, a respins acuzaţiile susţinând că este „un tip curat” din acest punct de vedere, potrivit Marca.


„Sunt foarte departe de lucrul ăsta, dopajul. Sunt un tip complet curat. Am muncit atât de mult de-a lungul carierei mele, încât nu am luat nimic interzis ca să mă refac mai repede după o accidnetare. Am auzit de mai multe ori acuzaţii de dopaj la adresa mea şi sunt un pic obosit de acest lucru. Eu nu sunt tentat să fac ceva rău. Cred în sport şi în valorile sportului. Sportul este un exemplu pentru societate, un exemplu pentru copii. Dacă aş face ceva împotriva acestor principii, m-aş minţi pe mine însumi, mi-aş minţi adversarii şi ar fi ceva rău pentru mine. Sunt un jucător corect şi iubesc sportul ca jucător, competitor şi ca pasionat. Când ceva negativ se întâmplă în lumea sportului, sunt trist deoarece sportul este un exemplu. Sunt sută la sută încrezător în echipa mea şi, în acelaşi timp, ştiu tot ce iau”, a răspuns Nadal.

Fostul lider ATP a comentat situaţia Mariei Sharapova, depistată pozitiv al Australian Open, spuând că rusoiaca trebuie să plătescă pentru greşeala ei.

„Este o veste teribilă pentru lumea sportului. Cred că este teribilă deoarece sportul trebuie să fie curat şi să arate curat. Partea bună este că avem un bun program antidoping, iar jucătorii care nu fac ceea ce trebuie ajung la judecată. Este dificil de imaginat că aşa ceva se poate întâmpla, dar oricine poate greşi. Vreau să cred că a fost o greşeală a Mariei, că nu a făcut-o intenţionat, dar e clar că este rezultatul unei neglijenţe. Regulile sunt de aşa natură că acum trebuie să plătescă pentru greşeala comisă, aşa e corect”, a afirmat Nadal.

Spaniolul a recunoscut, de pe altă parte, că a recurs la terapii avansate şi costisitoare pentru a-şi trata problemele la genunchi, cum ar fi utilizarea de celule stem şi plasmă îmbogăţită cu trombocite (PRP).

„Am fost mereu sincer, nu am ascuns niciodată nimic. Am recurs la PRP, iar prima oară a funcţionat într-un mod fantastic. A doua oară, însă, a trebuit să mă opresc să mai joc timp de şapte luni. În privinţa celulelor stem, le-am utilizat de două ori pentru genunchii mei şi totul a decurs foarte bine”, a explicat el.

În vârstă de 70 de ani, Roselyn Bachelot, doctor în farmacie, a fost ministru în mai multe guverne franceze. Ea a îndeplinit funcţia de ministru al Sănătăţii şi Sporturilor între 2007 şi 2010.

Rivalitatea sportivă franco-spaniolă s-a acutizat în ultimele două decenii

Acuzațiile unui ministru francez la adresa unui sportiv spaniol nu sunt o surpriză. Între cele două țări vecine este un adevărat ”război rece” în domeniul sportiv, în ultimii 15-20 de ani, adică de când Spania a devenit o forță în domeniu, de multe ori în dauna Franței.

Epoca de aur a sportului spaniol, care a început încă de la Olimpiada din Barcelona din 1992, dar care s-a manifestat mai pregnant în ultimele două decenii, a adus multe titluri, în diverse sporturi, spaniolilor, de foarte multe ori chiar în dauna și pe terenul francezilor. Miguel Indurain, care a câștigat cinci Tururi ale Franței (1991, 1992, 1993, 1994 și 1995), cele trei titluri la Roland Garros ale Arantxei Sanchez Vicario (1989, 1994 și 1998), la care se adaugă cele ale lui Sergi Bruguera (1993 și 1994) și Carlos Moya (1998) au plantat semințele invidiei franceze față de spanioli. Au urmat alte trofee și titluri câștigate de spanioli. Rafael Nadal, la Roland Garros, Alberto Contador, la Turul Franței, au adâncit tensiunile dintre cele două state vecine.

Nu mai puțin de nouă titluri a câștigat Nadal la Roland Garros (2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013 și 2014). Alberto Contador (2007 și 2009), Oscar Pereiro (2006) și Carlos Sastre (2008), câștigători ai Turului Franței, au contribuit și ei la supremația sportivă a Spaniei. De-a lungul acestor ani de dominare spaniolă, Fernando Alonso (Formula 1), Jorge Lorenzo și Marc Marquez (Moto GP), naționala de fotbal a Spaniei, cluburile Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid și Sevilla (care au dominat Champions League și Europa League în ultimii ani), naționala de baschet a Spaniei (campioană la Eurobasket în 2009, 2011 și 2015, plus campioană mondială în 2006), naționala de handbal a Spaniei (campioană mondială în 2005 și 2013, vicecampioană europeană în 2016) sunt doar câteva din alte motive pentru care spaniolii sunt priviți cu invidie de vecinii de la nord.

Francezii au insinuat în dese rânduri, de-a lungul anilor, că sportivii spanioli se dopează

În 2012, după ce Alberto Contador fusese depistat pozitiv, fiind suspendat doi ani de TAS, francezii de la emisiunea Los Guinoles de L'Info, de la Canal Plus, au realizat un clip pampflet în care luau în derâdere și sugerau discret că sportivii spanioli sunt toți dopați.

”Spaniolii nu câștigă niciodată din întâmplare” era titlul pus de francezi. În videoclip, mai mulți oameni sunt chemați să doneze sânge pentru a ajuta la operația de cancer a unui copil, pentru a prelungi viața unui bătrând sau pentru a putea realiza o transfuzie unei victime a unui accident auto. Realizatorii clipului concluzionau, însă, că ”Mai presus de toate, donând sângele tău poți să câștigi turul Franței”.

Realizatorii programului francez nu s-au oprit aici, realizând un nou pamflet în care apăreau trei mari sportivi francezi: Iker Casillas, Pau Gasol și Rafael Nadal. Cei trei apar semnând cu o injecție petiția în care îl sprijină pe conaționalul lor Alberto Contador.

Într-o scurtă intervenție la finalul emisiunii respective, prezentatorul trăgea concluzia: ”După suspendarea ciclistului Alberto Contador, deposedat de titlul cucerit în Turul Franței din 2010, un număr mare de sportivi spanioli au semnat o petiție de susținere a rutierului campion. Aici vedem fotbaliști, baschetbaliști și desigur îl vedem și pe Rafael Nadal care a venit cu stiloul său”.

Mai mult, în 2011, FC Barcelona a câștigat un proces intentat cotidianului francez Le Monde, care insinuase că performanțele catalanilor se datorează faptului că ar fi dopați. Publicația franceză făcuse referire și la celebrul medic spaniol Fuentes, pentru a-și susține afirmațiile. În cele di urmă, Le Monde a fost nevoită să plătească despăgubiri Barcelonei și să publice o dezmințire în paginile sale.

Etichete: tenis , rafael nadal , sharapova , dopaj , rafa nadal , doping , acuzatii , fost ministru francez


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
sabalenka
La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A
Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid
Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat
Daniel Niculae / Foto: Instagram-@danielniculae21
A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”
ryan-garcia
Recomandările redacției
FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (27.04.2024)
Fotbaliștii de la FCSB, dezvăluiri neașteptate la un an după ce Farul a luat titlul. ”Nu meritau un comportament civilizat”

Ange Postecoglou, reacție sinceră după ce Tottenham a ajuns la trei înfrângeri consecutive: ”Este corect să spun”
Chelsea v Tottenham Hotspur, Premier League, Football, Stamford Bridge, London, UK - 02 May 2024
Exclusiv Gigi Becali, sfătuit să îl transfere urgent pe Denis Alibec. ”Singurul jucător care poate face asta”
gigi-becali
Oficial A pariat de 50 de ori și acum a primit o nouă suspendare. Ce a transmis Federația
Sandro Tonali file photo
Citește și
Nadal nu l-a uitat pe Ion Țiriac după eliminarea de la Madrid Open: ”Următoarele generații se vor bucura, cu siguranță!”
tiriac-nadal-profimedia
Video Emoție pură! Nadal a fost eliminat de la Madrid și și-a luat rămas-bun: ”O amintire de neuitat”. ”Râuri” de lacrimi în loja sa
rafa-nadal
"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul
"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul
Dan Șucu și Marius Șumudică au avut o întâlnire de o oră și 30 de minute! Prima reacție a patronului Rapidului
Dan Șucu și Marius Șumudică au avut o întâlnire de o oră și 30 de minute! Prima reacție a patronului Rapidului
Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului
Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului
Pierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”
Pierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
„Săptămâna Patimilor" se încheie incendiar: fotbalul nostru oferă trei meciuri tari, cu mize uriașe
„Săptămâna Patimilor" se încheie incendiar: fotbalul nostru oferă trei meciuri tari, cu mize uriașe
VIDEO Povestea „Ratei", a autobuzului Roman Diesel 111 care a transportat România zeci de ani
VIDEO Povestea „Ratei", a autobuzului Roman Diesel 111 care a transportat România zeci de ani
Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță
Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță
Revenire fantastică în a doua semifinală de la Madrid Open. Ce jucătoare se vor întâlni în ultimul act
Revenire fantastică în a doua semifinală de la Madrid Open. Ce jucătoare se vor întâlni în ultimul act
România și-a aflat adversara din ”optimile” Billie Jean King Cup
ana-bogdan

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Digi World
Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci
Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”