MADRID OPEN: IGA SWIATEK VS ARYNA SABALENKA
Video Iga Swiatek a câștigat turneul de la Madrid! Finală de peste trei ore cu Aryna Sabalenka
tenis0
”Cel mai frumos punct neregulamentar din istoria tenisului”. Un milion de vizualizări și ”o infinitate” de comentarii
ovidiu-popescu-digisport
Oficial În plin sezon, o echipă din SuperLigă a făcut primul transfer
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 8 Superliga: UTA Arad-FCU 1948 Craiova
Play-out

Murray l-a învins pe Federer și joacă finala cu Djokovic

24.01.2013, 09:34

UPDATE: Andy Murray a reușit să treacă peste “blestemul“ Roger Federer, în fața căruia nu câștigase niciodată la un turneu de Grand Slam. Cu toate acestea, se impusese în 10 din cele 19 meciuri jucate contra elvețianului, printre care și finala competiției olimpice de la Londra.

murray
  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

Ocupantul poziției a treia în clasamentul mondial a pus stăpânire pe primul set chiar din start și a reușit să câștige pe serviciul elvețianului. Murray nu a mai cedat avantajul și a închis prima manșă după 40 de minute cu 6-4.

Setul secund a debutat cu mai multe mingi de break pentru scoțian, dar Federer a știut mereu să își aleagă loviturile pentru a salva situația. Fiecare dintre cei doi jucători și-a fructificat avantajul serviciului, iar actul a ajuns la tiebreak. În prelungiri s-a impus elvețianul, iar egalitatea era stabilită pe tabelă.

Murray a forțat din nou în al șaselea game al setului trei, a câștigat  contra serviciului și a luat setul în puțin peste jumătate de oră cu 6-3.

Partea care a urmat a fost cea mai spectaculoasă din toată partida, cu lovituri de senzație și de o parte și de alta. Caruselul de pe tabela de marcaj a continuat, după ce Federer a reușit primul break al meciului, la mai bine de două ore și jumătate de la prima minge.


Deși a condus cu 4-1, elvețianul a fost egalat pe tabelă, iar apoi la 5-5 și-a cedat serviciul. Andy Murray a servit pentru meci, a condus cu 30-15, însă a comis după aceea câteva greșeli neforțate care l-au costat gameul. Pe val din punct de vedere moral, Roger a jucat extraordinar în cel de-al doilea tiebreak al meciului, pe care și l-a adjudecat fără probleme – 7-2.

În setul decisiv, a existat un singur jucător pe teren – scoțianul Andy Murray. Federer a arătat foarte obosit, nu a mai reușit să mai returneze mingile trimise exact de adversarul său și a câștigat doar două gameuri în ultimul act.

Murray s-a calificat în cea de-a treia finală consecutivă de Grand Slam și îl va întâlni pe Novak Djokovic într-o reeditare a ultimului act de la US Open. Atunci, Murray s-a impus în cinci seturi și a cucerit prima coroană de Grand Slam. 


UPDATE: Novak Djokovic este primul finalist al ediției din acest an de la Melbourne. Sârbul nu a avut nicio problemă în partida din penultimul act, contra spaniolului David Ferrer. 

Novak Djokovic - David Ferrer 6-2 6-2 6-1

Liderul mondial nu a avut milă de jucătorul iberic și i-a cedat doar 5 gameuri pe parcursul meciului care a durat doar o ora și jumătate. Cu toate că Ferrer a fost cel mai bine clasat adversar al lui Djokovic din acest turneu, sârbul a obținut cea mai clară victorie din cele șase meciuri disputate în 2013. 

Odată cu acest succes, Djokovic s-a calificat pentru a treia oară consecutiv în ultimul act și se află la doar un singur pas de realizarea unei performanțe istorice: în cazul în care se impune și la această ediție, va deveni primul jucător din istorie care cucerește de trei ori consecutiv coroana de la Melbourne. 

Adversarul lui Djokovic din ultimul act va fi stabilit mâine, în urma mult-așteptatei înfruntări dintre ocupanții celorlalte locuri de pe podiumul mondial. Semifinala dintre Federer și Murray va avea loc vineri, de la ora 10:30, iar finala se va disputa duminică.


Maria Sharapova a ajuns până în semifinale după ce a cedat doar 9 gameuri în 5 meciuri. Rusoaica a realizat recordul all time la Australian Open din acest punct de vedere, însă nu a putut face nimic în fața adversarei din penultimul act, chinezoaica Na Li. 

Na Li - Maria Sharapova 6-2 6-2 

Ocupanta locului 6 mondial a condus din startul meciului și nu a dat niciun semn de slăbiciune pe toată durata lui. Cu un joc axat doar pe atac, Na Li a reuși să scadă considerabil numărul greșelilor neforțate din partidele precedente și nu i-a oferit nicio șansă finalistei de anul trecut. 

Sharapova a câștigat doar 4 gameuri - 2-6 2-6 - și a ratat șansa de a reveni pe prima poziție mondială. Favorita a doua a turneului ar fi devenit lider în clasamentul WTA dacă și-ar fi adjudecat trofeul. 

Este pentru a treia oară când Na Li se califică în finala unui turneul de Graand Slam, după Australian Open 2011 (pierdută în fața lui Kim Clijsters) și Roland Garros 2011 (câștigată în fața Francescăi Schiavone). 

În meciul decisiv pentru titlu, chinezoaica o va înfrunta pe principala favorită a turneului și liderul clasamentului WTA, Victoria Azarenka. Deținătoarea titlului la Australian Open a trecut de surpriza turneului, Sloane Stephens. Americanca o eliminase pe Serena Williams în turul precedent și reușise cea mai bună performanță prin calificarea în semifinalele unui Grand Slam.

Victoria Azarenka - Sloane Stephens 6-1 6-4

Puțin peste o oră i-a trebuit Azarenkăi să treacă de Stephens, scor 6-1, 6-4, pentru a doua calificare consecutivă în finala de la Antipozi. De asemenea, este cel de-al doilea Grand Slam consecutiv în care bielorusa ajunge în ultimul act, după US Open 2012. 

Finala dintre Na Li și Victoria Azarenka va avea loc sâmbătă dimineață și va reprezenta cea de-a 10-a înfruntare dintre cele două jucătoare. Bielorusa conduce cu 5-4 la meciuri directe, însă a reușit să își adjudece ultimele 4 partide împotriva sportivei din Asia.

Cu toate acestea, Na Li nu va reprezenta o țintă ușoară, în condițiile în care a ajuns în ultimul act fără să piardă vreun set în cele 6 meciuri disputate, iar în ultima zi a anului trecut a învins-o pe Azarenka într-un meci demonstrativ jucat în Thailanda. 

Etichete: maria sharapova , na li , victoria azarenka , tenis 2013 , australian open 2013 , sloane stephens , finala australian open


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri
Trei bărbați s-au dus să facă surf în Mexic și după o săptămână cadavrele lor au fost găsite într-un puț adânc de 15 metri

Un american și doi australieni s-au dus în vacanță la surfing în apropiere de oraşul turistic...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Sony Pictures' "Spider-Man: No Way Home" Los Angeles Premiere - Red Carpet
O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model
miami
45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB
gigi
S-a terminat! Își face bagajele și pleacă, după doar 6 meciuri jucate la Tottenham
Tottenham Hotspur v Brighton and Hove Albion - Premier League - Tottenham Hotspur Stadium
Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool
dragu
Recomandările redacției
ovidiu-popescu-digisport
Oficial În plin sezon, o echipă din SuperLigă a făcut primul transfer

Live Video&Text UTA - FCU Craiova 2-0, ACUM, pe Digi Sport 1. Arădenii au marcat din nou, după ce oltenii au lovit bara
FOTBAL: UTA ARAD - FCU 1948 CRAIOVA, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (06.05.2024)
Adio, Barcelona!? Cine e jucătorul pe care Xavi "nu îl mai bagă deloc în seamă"
FC Barcelona Training Session
Interzis de tribune: și-a dat acordul să semneze, dar fanii au făcut petiție să nu fie pus antrenor!
Wolverhampton Wanderers v Leeds United, Premier League, Football, Molineux, Wolverhampton, UK - 18 Mar 2023
Citește și
Anunțul făcut de americani în cazul Simonei Halep cu aproape o lună înainte de Roland Garros
SIMONA HALEP - DIGISPORT-147
Foto Maria Sharapova a fost la "Oscarurile Științei" și i-a uimit pe toți! Kim Kardashian și Margot Robbie, eclipsate
profimedia-0864664713
O fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului
O fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului
Florinel Coman, în topul celor mai bine cotați jucători din Europa. E peste un campion mondial!
Florinel Coman, în topul celor mai bine cotați jucători din Europa. E peste un campion mondial!
Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice!
Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice!
Suri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă
Suri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă
Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?
Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?
Cum poți verifica dacă ești victima unei escrocherii cu o clonă de voce AI. Întrebările care îți pot salva contul bancar
Cum poți verifica dacă ești victima unei escrocherii cu o clonă de voce AI. Întrebările care îți pot salva contul bancar
La ce temperatură trebuie băută țuica și pălinca? Cum le consumi corect ca să nu te îmbeți?
La ce temperatură trebuie băută țuica și pălinca? Cum le consumi corect ca să nu te îmbeți?
Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare
Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare
Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul?
Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul?
Video Andrey Rublev - Felix Auger-Aliassime 4-6, 7-5, 7-5. Rublev a reușit remontada și a câștigat turneul de la Madrid
profimedia-0870478238 (1)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?
Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”