profimedia-0864528267
Ucrainenii au folosit un singur cuvânt pentru a descrie înfrângerea cu România, din Billie Jean King Cup
Elina Svitolina e convinsă de un singur lucru, după eșecul Ucrainei în fața României la Billie Jean King Cup
rapid
Exclusiv Cine ar fi, până la urmă, noul antrenor al Rapidului: "5 titluri și 4 cupe!"
Digi Sport 1 Live
Acum

Buzărnescu - Svitolina 6-3, 7-5. Victoria carierei pentru Mihaela, după un meci uriaş. Calificare în optimi, la RG

01.06.2018, 16:07

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în premieră în optimile turneului de la Roland Garros, după ce a obţinut, vineri, cea mai mare victorie a carierei, 6-3, 7-5 cu ucraineanca Elina Svitolina, a patra favorită.

Buzarnescu
Foto: Getty Images
  • Media: Fotbal Club, vineri, 19:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - Rapid, vineri, 20:30, DGS 1

Buzărnescu (30 ani, 33 WTA), aflată pentru prima oară pe tabloul principal la Roland Garros, a obţinut victoria după o oră şi 37 de minute în faţa numărul patru mondial (23 ani).

Românca a depăşit noi bariere în cariera sa, după ce începea anul trecut de pe locul 541 în lume, iar în urmă cu exact 12 luni se găsea pe 377. Buzărnescu are anul acesta două finale jucate, la Hobart şi Praga, jucând şi o semifinală la Strasbourg.

Svitolina, campioană anul acesta la Brisbane, Dubai şi Roma (după o victorie în finala cu Simona Halep), fusese învinsă anul trecut în sferturi la Paris de Halep.

Ucraineanca a câştigat primul game al meciului, dar apoi Mihaela a luat trei jocuri la rând şi şi-a păstrat avantajul până în finalul setului, salvând şi o minge de break la 3-2.
Buzărnescu a început cu dreptul actul secund, apoi Svitolina a forţat şi a reuşit să ia două game-uri consecutive. Buzărnescu a revenit şi a recuperat break-ul, după un game disputat, la a patra sa şansă. Apoi a fost rândul ei să salveze patru mingi de break, a ratat o şansă de 4-2, iar la 4-4 şi-a pierdut serviciul.


Svitolina a servit pentru set la 5-4, a ratat o minge de set, dar Buzărnescu nu a cedat şi a reuşit să restabilească egalitatea, 5-5. Românca şi-a făcut serviciul şi a revenit pe serviciul adversarei de la 15-40, legând patru puncte consecutive şi încheind cu 7-5.

Buzărnescu a avut 4 aşi, a făcut 3 duble greşeli, a avut procentaje excelente la punctele cu ambele servicii, 66%, respectiv 50%, transformând jumătate din şansele de break (5/10).

Românca a avut 31 de winners şi 38 de erori neprovocate. Svitolina a reuşit 2 aşi, a comis o dublă greşeală, procentajul ei la punctele cu primul serviciu a fost de doar 46%, iar la al doilea a ajuns la 62%, a transformat doar două din cele şapte şanse de break (39%), a avut doar 11 winners şi a făcut 29 de erori neforţate.

Mihaela Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 222.000 euro şi 240 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta, în premieră pe americanca Madison Keys (23 ani, 13 WTA), cap de serie numărul 13, care a dispus de japoneza Naomi Osaka (N.21) cu 6-1, 7-6 (7).

Mihaela Buzărnescu va juca vineri şi la dublu mixt, alături de finlandezul Henri Kontinen, contra perechii Yifan Xu (China)/Oliver Marach (Austria), în primul tur. Buzărnescu este calificată şi în turul al doilea la dublu feminin, alături de Irina Maria Bara.


LIVE TEXT

UPDATE 16:34: VICTORIEEEEEE! Mihaela Buzărnescu obţine calificarea în optimile de finală de la Roland Garros. A învins-o pe Elina Svitolina, favorită 4, cu 6-3, 7-5. 

UPDATE 16:27: Buzărnescu - Svitolina 6-3, 6-5. Game Buzărnescu. Mihaela, aproape de o victorie uriaşă. 

UPDATE 16:24: Buzărnescu - Svitolina 6-3, 5-5. BREAK Buzărnescu. Mihaela luptă extraordinar şi restabileşte egalitatea. 

UPDATE 16:16: Buzărnescu - Svitolina 6-3, 4-5. BREAK Svitolina. Mihaela a ratat o şansă de game şi şi-a pierdut serviciul după un punct pe care l-a dominat autoritar.

UPDATE 16:11: Buzărnescu - Svitolina 6-3, 4-4. Game Svitolina. Ucraineanca îşi face serviciul, chiar dacă Mihaela a ajuns la 30-30. 

UPDATE 16:07: Buzărnescu - Svitolina 6-3, 4-3. Game Buzărnescu. Mihaela se impune la 30, după un game pe care l-a controlat, fiind în continuare jucătoarea mai agresivă. 

UPDATE 16:03: Buzărnescu - Svitolina 6-3, 3-3. Game Svitolina! Mihaela a avut o şansă uriaşă de a face break-ul, dar a trimis prea lung cu forehand-ul. 

UPDATE 15:58: Buzărnescu - Svitolina 6-3, 3-2. Game Buzărnescu. Românca salvează patru mingi de break, dintre care trei consecutive, şi trece din nou în avantaj. 

UPDATE 15:52: Buzărnescu - Svitolina 6-3, 2-2. BREAK Buzărnescu. Mihaela reuşeşte un game uriaş şi restabileşte egalitatea.  

UPDATE 15:43: Buzărnescu Svitolina 6-3, 1-2. BREAK Svitolina. Mihaela face un game mai slab pe propriul serviciu şi Svitolina reuşeşte primul ei break în acest meci. 

UPDATE 15: 39: Buzărnescu - Svitolina 6-3, 1-0. Game Buzărnescu. Mihaela continuă evoluţia la nivel înalt şi îşi face serviciul în debutul setului secund.

UPDATE 15:32: Buzărnescu - Svitolina 6-3. BREAK, SET BUZĂRNESCU!!! Jucătoarea noastră domină primul set, pe care l-a adjudecat în faţa sportivei din Ucraina.

UPDATE 15:28: Buzărnescu - Svitolina 5-3. Game Buzărnescu. Mihaela câştigă un game mai complicat pe propriul serviciu şi e la un singur joc de adjudecarea primului set. 

UPDATE 15:22: Buzărnescu - Svitolina 4-3. Game Svitolina. Mihaela este încă în avantaj, după singurul break reuşit în primul set.

UPDATE 15:12: Buzărnescu - Svitolina 3-2. Game Svitolina! Au urmat două game-uri câştigare pe serviciu, dar jocul Mihaelei este în continuare entuziasmant. 

UPDATE 15:06: Buzărnescu - Svitolina 2-1. BREAK Buzărnescu. Mihaela joacă la un nivel ridicat şi face break-ul după un punct superb. 

UPDATE 15:03: Buzărnescu - Svitolina 1-1. Game Buzărnescu. Românca a jucat superb pe propriul serviciu şi a egalat situaţia pe tabelă. 

UPDATE 14:59: Buzărnescu - Svitolina 0-1. Game Svitolina. Sportiva din Ucraina a câştigat categoric primul game al meciului, la 15.

UPDATE 14:55: Mihaela Buzărnescu şi Elina Svitolina au ieşit la încălzire, înainte de meciul din turul 3 de la Roland Garros. 

România are trei reprezentante în turul 3 al probei de simplu feminin, la Roland Garros: Mihaela Buzărnescu, Simona Halep şi Irina Begu. Prima va evolua azi, de la ora 15:00, împotriva Elinei Svitolina - a patra favorită. Partida va fi LIVE SCORE pe digisport.ro.

Mihaela Buzărnescu s-a calificat, miercuri, pentru prima oară în runda a treia a turneului de la Roland Garros, după ce a dispus de suedeza Rebecca Peterson cu 6-1, 6-2. Buzărnescu (30 ani, 33 WTA), cap de serie numărul 31, a încheiat conturile după doar 63 de minute cu Peterson (22 ani, 96 WTA).

Mihaela câştigase şi primele două confruntări cu Peterson, cu 6-2, 6-2, anul trecut, în sferturile turneului ITF de la Versmold (Germania, 60.000 dolari), şi anul acesta în sferturile turneului ITF de la Midland (SUA, 100.000 dolari), cu 7-6 (5), 4-6, 6-3.

Buzărnescu şi-a asigurat un cec de 130.000 euro şi 130 de puncte WTA, iar azi, de la ora 14:00, o va întâlni pe ucraineanca Elina Svitolina.

Etichete: roland garros , mihaela buzărnescu , elina svitolina , tenis la digi sport , buzarnescu svitolina , live buzarnescu svitolina


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027

Un oraș liniștit de coastă din statul indian Gujarat a atras mai multă atenție în luna martie decât...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Real Madrid v FC Bayern München: Semi-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Scandal uriaș după Real Madrid - Bayern: nemții au egalat în minutul 90+13, dar degeaba! Eroare gravă de arbitraj

A fost sau n-a fost ofsaid? Tehnologia a intervenit, în cazul fazei decisive care a declanșat scandalul din Real - Bayern
var9
Alegerea făcută de UEFA, după ce Real Madrid - Bayern s-a lăsat cu o controversă uriașă de arbitraj
UEFA Euro 2028 and Euro 2032 Announcement - UEFA Headquarters
Specialistul a explicat tot, după faza decisivă care a declanșat un scandal uriaș la Real - Bayern + Momentul, cadru cu cadru
real
Reacția lui Marius Șumudică, după ce Dan Șucu l-a sunat să-i comunice decizia luată
FOTBAL:ASTRA GIURGIU-STEAUA BUCURESTI, PLAY OFF LIGA 1 ORANGE (16.04.2016)
Recomandările redacției
rapid
Exclusiv Cine ar fi, până la urmă, noul antrenor al Rapidului: "5 titluri și 4 cupe!"

Exclusiv Adio, Qatar? Varianta prezentată în direct despre transferul lui Florinel Coman: "E ceva la mijloc!"
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (9.03.2024)
Greșești și plătești! Ce riscă tușierul care a arătat ofsaid la golul marcat de Bayern în minutul 90+13
UEFA Champions League semifinal second leg match Real Madrid vs Bayern Munich at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, 08
Ce nebunie! Leverkusen a egalat în minutul 90+7 și a stabilit un record absolut de invincibilitate
leverkusen
Citește și
Wild card pentru Simona Halep înainte de Roland Garros
SIMONA HALEP - DIGISPORT-12
Ce cotă a primit Simona Halep la câștigarea Roland Garros, după ce a jucat doar un meci de la revenire
2018 French Open - Day Fourteen
Alina Pușcău, toată o sclipire, într-o rochie decoltată și paietată, la o petrecere ținută după Met Gala. E senzualitatea în persoană
Alina Pușcău, toată o sclipire, într-o rochie decoltată și paietată, la o petrecere ținută după Met Gala. E senzualitatea în persoană
UEFA umple visteria FRF. Suma uriașă pe care o primește Federația după EURO 2024
UEFA umple visteria FRF. Suma uriașă pe care o primește Federația după EURO 2024
Bogdan Lobonț, ofertat de echipa care e la un singur pas de cupele europene! Clubul a confirmat: „Vă spun în premieră”
Bogdan Lobonț, ofertat de echipa care e la un singur pas de cupele europene! Clubul a confirmat: „Vă spun în premieră”
Una dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă
Una dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Titi Aur, supărat pe instructorii auto: Școlile de șoferi, sursa carnagiului de pe șosele
Titi Aur, supărat pe instructorii auto: Școlile de șoferi, sursa carnagiului de pe șosele
Marele regret al Danielei Silivaș, gimnasta cu 6 medalii la JO. I s-a falsificat data nașterii
Marele regret al Danielei Silivaș, gimnasta cu 6 medalii la JO. I s-a falsificat data nașterii
Copilul care și-a falsificat certificatul de naștere din dragoste pentru Steaua. Cum a ajuns Abăluță să joace în Ghencea
Copilul care și-a falsificat certificatul de naștere din dragoste pentru Steaua. Cum a ajuns Abăluță să joace în Ghencea
EXCLUSIV. De ce Mircea Lucescu a refuzat implicarea la o echipă românească. Clubul din Turcia este prima variantă dar și grecii îl caută
EXCLUSIV. De ce Mircea Lucescu a refuzat implicarea la o echipă românească. Clubul din Turcia este prima variantă dar și grecii îl caută
Anunțul făcut de americani în cazul Simonei Halep cu aproape o lună înainte de Roland Garros
SIMONA HALEP - DIGISPORT-147

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Digi Animal World
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale
Un bărbat a mers pe autostradă cu un șarpe prins de bara de protecție. Imaginile filmate în trafic au devenit virale