profimedia-0858128390
Simona Halep și-a dat acordul și a reacționat: mesajul româncei
SIMONA HALEP - DIGISPORT-147
Simona Halep a spus ”DA”, iar americanii au reacționat: cum au comentat decizia româncei
gigi-becali1
Exclusiv Gigi Becali nu s-a mai abținut după FCSB - CFR: ”Spune, bă, adevărul! Nota 2 pentru obrăznicie”
Digi Sport 1 Live
Acum

Simona Halep - Iga Swiatek 1-6, 2-6, în optimi la Roland Garros. Românca, "demolată" de poloneza de 19 ani

articol scris de Octavian Vasilescu
04.10.2020, 13:10

Simona Halep (29 de ani, locul 2 WTA) a fost eliminată de Iga Swiatek (19 ani, locul 53 WTA) de la Roland Garros 2020, în optimile competiției.

2020 French Open - Day Eight
Simona Halep vs Iga Swiatek, la Roland Garros 2020 / Foto: Getty Images
  • Premier League: Man. United - Arsenal, duminică, 18:30, DGS 1

  • Superliga: Dinamo - UTA Arad, duminică, 21:30, DGS 1

Poloneza s-a revanșat pentru eșecul de anul trecut, când Halep a învins-o clar, scor 6-1, 6-0.

Galerie Foto

Simona Halep - Iga Swiatek 1-6, 2-6, în optimi la Roland Garros

Iga Swiatek a început perfect primul set, reușind să-și treacă în cont primul break la chiar primul serviciu al Simonei Halep. Poloneza a fost extren de agresivă încă din debut, iar Halep a părut surprinsă de acest lucru.

Cu lovituri plasate mai mereu aproape de tușă, Swiatek și-a adjudecat primul set după 23 de minute. A fost primul set pierdut de Simona Halep la Roland Garros 2020. Anul trecut, la Paris, Halep o învingea pe Swiatek cu 6-1, 6-0. Poloneza a reușit să se revanșeze din acest punct de vedere. La fel cum a făcut Simona Halep în meciul cu Amanda Anisimova, jucătoare care a eliminat-o în 2019 de la French Open.


În setul secund Halep a reușit să fie mai agresivă, dar execuțiile lui Swiatek au enervat-o din ce în ce mai tare. În câteva rânduri Iga Swiatek a fost ajutată și de banda fileului, care a aruncat mingea în terenul Simonei Halep.

Cu un entuziasm remarcabil și dorința de revanșă după eșecul de anul trecut, Iga Swiatek a reușit în final să o învingă pe Simona Halep, scor 6-1, 6-2. Un joc aproape perfect al adolescentei din Varșovia, care în sferturi va juca cu învingătoarea dintre Martina Trevisan (locul 159 WTA) și Kiki Bertens (locul 8 WTA).

Statistica meciului Simona Halep - Iga Swiatek 1-6, 2-6

UPDATE Simona Halep - Iga Swiatek 1-6, 2-6: Final! Swiatek se impune într-o oră și 10 minute, după un meci pe care l-a controlat categoric.

UPDATE Simona Halep - Iga Swiatek 1-6, 2-5: Simona rămâne în meci, dar Swiatek va servi acum pentru câștigarea meciului.

UPDATE Simona Halep - Iga Swiatek 1-6, 1-5: Game pentru Swiatek, care se află la un singur game de calificarea în sferturi.

UPDATE Simona Halep - Iga Swiatek 1-6, 1-4: Break! După cinci mingi de break salvate, Simona a cedat game-ul și pare tot mai aproape de eliminare. Iga Swiatek joacă la cel mai înalt nivel, are o soluție pentru fiecare lovitură a Simonei Halep, iar acum va servi pentru 5-1.

UPDATE Simona Halep - Iga Swiatek 1-6, 1-3: Poloneza își face serviciul, cu ceva emoții, iar acum Simona trebuie să reducă diferența.

UPDATE Simona Halep - Iga Swiatek 1-6, 1-2: Bravo, Simona! Halep își face serviciul în cel mai lung game al partidei, care a durat circa 8 minute. Este doar al doilea game câștigat astăzi de Halep, însă poate fi un moment de cotitură, care să-i dea încredere Simonei.

UPDATE Simona Halep - Iga Swiatek 1-6, 0-2: Game alb pentru jucătoarea aflată pe locul 53 WTA. Halep nu se trezește, iar Swiatek ajunge la cinci game-uri consecutive câștigate.

UPDATE Simona Halep - Iga Swiatek 1-6, 0-1: Break! Swiatek începe cu break setul secund, iar Halep pare din ce în ce mai nervoasă.

UPDATE Simona Halep - Iga Swiatek 1-6, 0-0: Halep serveșete în deschiderea setului secund.

UPDATE Simona Halep - Iga Swiatek 1-6: Set! Simona Halep cedează primul set din acest an de la Roland Garros. Poloneza a dominat categoric primul set, care a durat 23 de minute. Iată statisticile primului set:

UPDATE Simona Halep - Iga Swiatek 1-5: Break! Poloneza va servi pentru câștigarea primului set după un game în care a lovit aproape perfect. Simona pare luată prin surprindere de jocul adversarei și nu reușește să răspundă pe măsură.

UPDATE Simona Halep - Iga Swiatek 1-4: Poloneza revine de la 0-30 și își adjudecă game-ul. Swiatek o plimbă mult pe Halep pe teren și se apropie la două game-uri de câștigarea primului set, după 15 minute de joc.

UPDATE Simona Halep - Iga Swiatek 1-3: Românca își trece în cont primul game din această întâlnire după ce a reușit să servească mai puternic. Halep a început la fel de greoi ca în meciul cu Sara Sorribes Tormo, din primul tur, dar jocul ei dă semne de revenire.

UPDATE Simona Halep - Iga Swiatek 0-3: Debut de coșmar pentru Simona! Iga Swiatek defilează în startul acestui prim set. Halep a avut o singură lovitură câștigătoare până acum, în timp ce adversara ei a reușit opt.

UPDATE Simona Halep - Iga Swiatek 0-2: Break! Debut agresiv pentru Iga Swiatek, care se desprinde încă din primele momente. Simona nu a reușit să-i pună probleme cu serviciul, iar poloneza are acum șansa să ducă scorul la 3-0 în primul set.

UPDATE Simona Halep - Iga Swiatek 0-1: Poloneza are un debut solid de meci și își trece în cont primul game al partidei. Swiatek a servit puternic și Halep a reușit să obțină un punct în acest prim game.

UPDATE Ora 12:08: A început meciul Simona Halep - Iga Swiatek. Jucătoare din Varșovia servește prima.

UPDATE Ora 12:00: Jucătoarele au intrat pe arena Philippe Chatrier, în scurt timp va începe încălzirea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

UPDATE Ora 11:59: Simona Halep, lăudată din toate părțile. Fostul jucător, Tim Henman, a analizat duelul de astăzi: "Simona Halep are toate elementele de joc foarte bine structurate, joacă foarte bine. Această pauză pare că i-a prins bine, însă astăzi are o adversară foarte dificilă. Jocul ei arată foarte bine, am văzut și victoriile de la Praga și Roma. Anul trecut a fost o experiență mai dificilă pentru Swiatek, nu avea prea multă experiență, dar acum lucrurile s-au mai schimbat", a spus Tim Henman, pentru Eurosport.

UPDATE Ora 11:55: Simona Halep are 17 victorii la rând înaintea partidei de astăzi și o singură înfrângere în ultimele 20 de confruntări. Actuala serie a început în ianuarie, la Dubai. După pandemie au urmat victoriile de la Praga și Roma. Simona Halep nu a mai avut niciodată o asemenea serie.

Muguruza, ultima jucătoare care a învins-o pe Halep, tocmai a fost eliminată de la Roland Garros 2020.

UPDATE Ora 11:50: În scurt timp va începe meciul Simona Halep - Iga Swiatek, primul al zilei de la Roland Garros. Învingătoarea se va lupta cu Martina Trevisan (locul 159 WTA) sau Kiki Bertens (locul 8 WTA) în sferturile de finală de la Paris.

Meciul Simona Halep - Iga Swiatek va începe la ora 12:00 și va fi primul al zilei de duminică de pe terenul Philippe Chatrier. În acest moment sunt 12 grade Celsius la Paris, iar pentru restul zilei a fost emisă o avertizare de furtună cu descărcări electrice.

Simona Halep este ultima româncă rămasă pe tabloul de simplu la Roland Garros 2020.

Simona Halep, principala favorită la Roland Garros

Simona Halep a câștigat în două seturi toate cele 3 meciuri de la această ediție a Roland Garros-ului. Românca e în mare formă și a pierdut în total 12 game-uri în cele 3 partide disputate la această ediție: 6-4, 6-0 cu Sara Sorribes Tormo, 6-3, 6-4 cu Irina Begu și 6-0, 6-1 cu Amanda Anisimova.

Simona Halep (locul 2 WTA) este principala favorită a turneului francez.

Dacă va câștiga Roland Garros, Simona Halep va reveni pe prima poziție WTA.

Halep traversează o formă extraordinară și are un nou record personal, de 17 victorii la rând, serie care a început în ianuarie, la Dubai, turneu pe care l-a câștigat. Halep s-a mai impus la Praga și Roma.

Iga Swiatek a ajuns în optimi la Roland Garros după o victorie fără emoții în meciul cu Eugenie Bouchard, scor 6-3, 6-2. În primul tur, Swiatek a trecut de Marketa Vondrousova (6-1, 6-2), iar până la duelul cu Bouchard a mai învins-o și pe Su-Wei Hsieh (6-1, 6-4).

Swiatek și Halep s-au mai întâlnit anul trecut

Simona Halep și Iga Swiatek s-au mai întâlnit anul trecut, tot în optimile de la Roland Garros. Atunci, românca, în prezent locul 2 WTA, a trecut fără emoții de Swiatek, scor 6-1, 6-0.

În acest an, Swiatek a mai participat și la Australian Open, unde a fost eliminată în optimi de Anett Kontaveit, dar și la US Open, turneu pe care l-a părăsit după ce a fost învinsă de Victoria Azarenka (6-4, 6-2).

48 este cea mai bună poziție ocupată de Swiatek în clasamentul WTA. În prezent, poloneza este pe locul 53.

Etichete: wta , simona halep , roland garros , simona halep roland garros , iga swiatek , iga swiatek simona halep , roland garros 2020


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Mihai Leu, internat de urgenţă din cauza unor complicaţii după o operaţie
Mihai Leu, internat de urgenţă din cauza unor complicaţii după o operaţie

Campionul la box şi raliu Mihai Leu a fost internat de urgenţă, vineri seară, la spitalul din...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Englezii l-au descoperit pe ”românul care e atât de bogat încât a uitat că are una dintre cele mai tari mașini din istorie”

Ianis Hagi a jucat cu locul 2 din Spania, după 5 meciuri la rând pe bancă, și a fost decisiv! Nota primită
ianis
OUT de la Bayern! Vândut la doar două zile după eliminarea din Champions League
firo: Fuvuball: Soccer: April 23, 2022 1st Bundesliga, season 2021/2022 31st matchday FC Bayern Mvnchen - Borussia Dortmund 3:1, Leroy Sane, Malik Tillman, FC Bayern Mvnchen, FCB, Bayern, FC Bayern, half figure,
Pică recordul! Nebunie pe piața transferurilor: clauza de 127.000.000€, gata să fie achitată!
Chelsea v Norwich City - Premier League
Antrenor pentru FCSB! Urmează întâlnirea decisivă pentru semnarea contractului
Recomandările redacției
gigi-becali1
Exclusiv Gigi Becali nu s-a mai abținut după FCSB - CFR: ”Spune, bă, adevărul! Nota 2 pentru obrăznicie”

Florinel Coman a rupt tăcerea, după ce qatarezii n-au mai vrut să-i achite clauza de 5.000.000€
coman
Exclusiv FRF pregătește o schimbare radicală: ce se întâmplă cu regula U21! Anunț în direct: ”Am curaj să pun pariu”
Exclusiv ”A zis că dacă-i dau 20.000, vine la noi. Îi dau!” Gigi Becali pregătește primul transfer la FCSB
ID219973_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Citește și
Simona Halep, gata pentru al doilea turneu de la revenire! Joacă pe zgură după o pauză de doi ani, în direct la Digi Sport
simona-halep
”Zero!”. Ce lovitură: visul Simonei Halep, ”spulberat”!
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță în Namibia cu nepotul cel mare, Alexander. Distracție la proprietatea de milioane a fostului tenismen
De ce nu s-a operat Tavi Popescu înainte de finalul sezonului: "Nu facem vrăjeală, ca în urmă cu 4-5 ani"
De ce nu s-a operat Tavi Popescu înainte de finalul sezonului: "Nu facem vrăjeală, ca în urmă cu 4-5 ani"
Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut
Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut
Elizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect
Elizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
Adio, Edi Iordănescu. Salariu de nerefuzat propus de arabi celui mai prost plătit selecționer de la Euro
Adio, Edi Iordănescu. Salariu de nerefuzat propus de arabi celui mai prost plătit selecționer de la Euro
Prima mașină a fost produsă pe teritoriul României de azi în 1910. Era sub licență din SUA Foto
Prima mașină a fost produsă pe teritoriul României de azi în 1910. Era sub licență din SUA Foto
Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români
Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români
Fabulos: cum s-a prezentat Djokovic la antrenament după incidentul de ieri VIDEO
Fabulos: cum s-a prezentat Djokovic la antrenament după incidentul de ieri VIDEO
Video Iga Swiatek a câștigat turneul de la Madrid! Finală de peste trei ore cu Aryna Sabalenka
MADRID OPEN: IGA SWIATEK VS ARYNA SABALENKA

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
Are 53 de ani, dar ar putea fi confundată cu o tânără de 30. Loredana Groza, zeiță într-o fustă scurtă și corset: „Cea mai frumoasă!”
Digi World
Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer
Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”