Tennis: US OPEN
Fostul antrenor al Simonei Halep îi ia apărarea româncei după criticile primite de la Caroline Wozniacki
Mutua Madrid Open 2024 - Day 8, Spain - 29 Apr 2024
Video S-a terminat! Cea mai în formă jucătoare din lume a fost învinsă, după o serie de vis
Dan Petrescu, CFR Cluj Coach, Press Conference, Cluj-Napoca, Romania - 09 Feb 2023
La doar câteva ore de la revenirea la CFR Cluj, Dan Petrescu le-a transmis un avertisment jucătorilor
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

Video Debut în forţă pentru Simona Halep în 2018. Victorie contra americancei Gibbs

31.12.2017, 21:06

UPDATE Simona Halep a debutat în forţă în 2018. Liderul mondial s-a calificat în optimile turneului WTA de la Shenzhen, după ce a învins-o pe americanca Nicole Gibbs cu 6-4, 6-1.

Halep
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 3

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Halep (26 ani) a încheiat conturile cu Gibbs (24 ani, 110 WTA) în 68 de minute, reuşind trei aşi, dar având şi trei duble greşeli, faţă de cele şase ale adversarei.

Românca a obţinut prima sa victorie la simplu din noul sezon, după ce câştigase meciul jucat duminică la dublu alături de Irina Begu.

Halep şi-a asigurat un cec de 7.238 de dolari şi 30 de puncte WTA, iar în optimile turneului din China, dotat cu premii totale de 626.750 dolari, o va înfrunta pe chinezoaica Ying-Ying Duan, care a trecut de rusoaica Evgeniya Rodina cu 6-2, 7-5.

Singura confruntare dintre Halep şi Duan (28 ani, 91 WTA) s-a încheiat cu victoria româncei în trei seturi, 3-6, 6-3, 6-2, în 2017, în primul tur la Eastbourne (Marea Britanie).


La dublu, Halep şi Begu vor juca în sferturile de finală contra compatrioatelor Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu.

Halep e a doua româncă ajunsă în optimi la simplu la Shenzhen, după Irina Begu.

Turneul WTA de la Shenzen este transmis ÎN DIRECT de Digi Sport.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu sunt cele două românce care vor juca în prima zi a noului an la turneul WTA de la Shenzhen. Tot pe 1 ianuarie joacă şi Sorana Cîrstea, în primul tur al turneului de la Brisbane.

Organizatorii competiţiei din China au anunţat programul zilei a doua a turneului WTA International, dotat cu premii în valoare de 626.750 de dolari.

Halep va juca al doilea meci al zilei pe arena centrală, după 6.30 (ora României), contra americancei Nicole Gibbs (110 WTA). Partida liderului mondial va avea loc după meciul dintre Anna Blinkova şi Shuai Zhang, care va începe la ora 5.00.

Imediat după jocul Simonei Halep, însă nu mai devreme de ora 8.00, va avea loc duelul dintre Mihaela Buzărnescu (56 WTA) şi fostul lider mondial, Maria Sharapova (59 WTA).

Halep şi Buzărnescu se vor afla la primele dueluri din carieră cu adversarele din primul tur de la Shenzen.

Pe tabloul principal de simplu de la Shenzen au intrat cinci românce. Prima dintre ele, Irina Begu, a trecut în turul 1 după succesul categoric, 6-1, 6-2, cu Fangzhou Liu.

Ana Bogdan va juca în runda de debut abia marţi, contra italiencei Camila Giorgi.

Simona, ocrotită de şansă

Jumătatea de tablou a Simonei e una abordabilă, pe hârtie cea mai puternică adversară fiind chiar compatrioata Irina Begu. Bucureşteanca face pereche la dublu cu Halep, cele două învingându-le duminică, în sferturile de finală de la Shenzhen, cu 5-7, 6-2, 11-9 pe chinezoaicele Xinyun Han/Chen Liang

Dacă Halep a fost ocrotită de şansă, Maria Sharapova fiind în jumătatea inferioară, Mihaela Buzărnescu, marea revelaţie din 2017, a căzut chiar cu rusoaica în primul tur. Cele două nu s-au mai întâlnit, iar sportiva din Bucureşti va dori să producă surpriza. În noiembrie, ea a depăşit-o pe "Masha" în clasamentul WTA, după cel de-al 7-lea turneu ITF al anului.

A sărbătorit trecerea în noul an

 

Anul nou a venit mai devreme pentru Simona Halep. Până la confruntarea din primul tur, liderul ierarhiei mondiale a participat la petrecerea jucătoarelor.

Simona Halep a sărbătorit trecerea în 2018 mai devreme decât restul românilor. Aflată la Shenzhen, constănțeanca a fost în centrul atenție la petrecerea organizată de chinezi în cinstea jucătoarelor. Îmbrăcată într-o ținută lejeră, de culoare crem liderul WTA a fost premiat de organizatori, s-a fotografiat alături de fani, dar a și răspuns mai multor întrebări. Alături de Simona s-au aflat Mariah Sharapova, Jelena Ostapenko, dar și chinezoaicele Qiang Wang și Zhang Shuai.

"China este o țară foarte specială pentru mine, deoarece aici am devenit numărul 1 mondial. Nu simt niciun fel de presiune în acest moment, dar vom vedea mâine, când e primul meu meci. Este primul turneu din 2018, vreau să dau tot ce am mai bun și să câștig. Știu că nu va fi ușor, dar este o altă provocare și sper să-i fac față cu bine", a spus Simona.

Cum rămâne numărul unu mondial

Pe parcursul anului 2017, cinci jucătoare au fost, la un moment dat, pe primul loc al clasamentului mondial, însă Halep l-a încheiat ca lider, la 40 de puncte de ocupanta locului secund, Garbine Muguruza și la 60 de locul al treilea, daneza Caroline Wozniacki. Toate trei vor juca în prima săptămână a noului an: Halep va evolua la Shenzhen, Muguruza, la Brisbane, iar Wozniacki, la Auckland.

Astfel, Halep va rămâne lider WTA dacă va lua titlul la Shenzhen, indiferent de rezultatele lui Garbine Muguruza și ale Carolinei Wozniacki.

Dacă Muguruza va juca finala la Brisbane, iar Halep ajunge în semifinale la Shenzhen, atunci ambele jucătoare ar fi la egalitate de puncte. Cu toate acestea, Halep se va menține lider deoarece a acumulat mai multe puncte pe parcursul ultimului an în turneele finale WTA, Grand Slamuri și Premier Mandatory 5 (Halep - 5.636, iar Muguruza - 5.396).

Dacă Halep va fi eliminată înainte de sferturile de finală de la Shenzhen, iar Muguruza va pierde înaintea finalei de la Brisbane, atunci, Caroline Wozniacki ar urma să devină lider al clasamentului mondial doar dacă va câștiga turneul de la Auckland.

Halep va juca 3 turnee în ianuarie. În China va participa la primul turneu WTA din 2018, cel de la Shenzhen, dotat cu premii totale de 750.000 de dolari. Simona a câștigat trofeul în 2015.

Competiția va debuta pe 1 ianuarie și va fi transmisă ÎN DIRECT pe Digi Sport 2, iar meciurile numărului 1 mondial vor fi LIVE TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

Start şi pentru Sorana Cîrstea

Dacă cele mai multe dintre românce au ales Shenzhen pentru startul în noul sezon, Sorana Cîrstea, aflată pe locul 37 în ierarhia WTA, 2018 începe la Brisbane.

Pentru 2018, Sori viseaza la Top 20 WTA, dar și la un echipament în culoarea ei peferată.

"Ăsta este visul meu, să îmi fac echipament negru. E culoarea mea preferată și mi se pare că, atunci când intru pe teren, practic merg la război", a spus Sorana, care ne-a dezvăluit cum va fi îmbrăcată la priul turneu din noul an.

Sorana Cîrstea va debuta în 2018 luni dimineață, la Brisbane, împotriva americancei Jennifer Brady. Meciul începe în jurul orei 05:00, în direct la Digi Sport 1.

 

 

 

Etichete: halep , halep digisport , halep shenzhen , live video tenis , cirstea brisbane , buzarnescu sharapova , halep digisport 1 , tenis online , live stream tenis shenzhen , live stream tenis brisbane


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
profimedia-0868753464
Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova
sucu-14
Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor
FC Barcelona, Barca Logo THW Kiel vs. FC Barcelona, Handball, EHF Champions League, Gruppenphase, Spieltag 7, Saison 202
A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene
Ligue 1 Uber Eats - Stade Rennais v Stade Brestois 28-04-2024
”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra
nadia-jemez20
Recomandările redacției
Dan Petrescu, CFR Cluj Coach, Press Conference, Cluj-Napoca, Romania - 09 Feb 2023
La doar câteva ore de la revenirea la CFR Cluj, Dan Petrescu le-a transmis un avertisment jucătorilor

Foto ”De ce aveți nevoie de 6 bodyguarzi ca să vă escorteze?”. Reacția lui Dan Șucu
dan sucu rapid (9)
Anunțul făcut de tatăl lui Kylian Mbappe despre starul de la PSG
mbappe
FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere Meme”
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (6.08.2023)
Citește și
Wild card pentru Simona Halep înainte de Roland Garros
SIMONA HALEP - DIGISPORT-12
România și-a aflat adversara din ”optimile” Billie Jean King Cup
ana-bogdan
O tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”
O tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”
Ofertă surprinzătoare din SuperLiga pentru Marius Șumudică: „Există interes!"
Ofertă surprinzătoare din SuperLiga pentru Marius Șumudică: „Există interes!"
Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin
Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin
Fiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile
Fiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile
Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret
Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret
Gigi Becali, „incurabil": ce se ascunde în spatele hăhăielilor sale
Gigi Becali, „incurabil": ce se ascunde în spatele hăhăielilor sale
ALERTĂ Rusia lansează 2 noi nave de luptă în Marea Neagră cu rachete ce bat la 2.000 km. Ce vânează?
ALERTĂ Rusia lansează 2 noi nave de luptă în Marea Neagră cu rachete ce bat la 2.000 km. Ce vânează?
Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc
Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc
Simona Halep, invitată să joace la Paris! Anunțul surprinzător al francezilor. Cum va reacționa românca
Simona Halep, invitată să joace la Paris! Anunțul surprinzător al francezilor. Cum va reacționa românca
Video A pierdut în fața lui Nadal și la final a făcut un gest la care nimeni nu se aștepta: ”Nu sunt sigur care e protocolul”
Madrid Mutua Open

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret
Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”