Nitto ATP Finals - Turin
Novak Djokovic a intrat în istoria ATP. Sârbul a doborât un nou record
profimedia-0870105217
Andrey Rublev - Felix Auger-Aliassime, LIVE VIDEO, ora 19:30, Digi Sport 2, finala ATP Madrid
caparco inel matinal
Video Inelul care spune chiar și cât au dormit dinamoviștii
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

Australienii susțin că au aflat verdictul în cazul lui Novak Djokovic. Ce ar urma să se întâmple joi

articol scris de Digi Sport
12.01.2022, 15:16

Novak Djokovic (34 de ani) a câștigat luni procesul în care a cerut desființarea deciziei de anulare a vizei de Australia, dar situația sa se complică pe zi ce trece.

Tennis Australian Open Training Wednesday, Melbourne, Australia - 12 Jan 2022
Novak Djokovic / Foto: Getty Images
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Australienii scriu că Novak Djokovic va fi expulzat joi din țară

Liderul mondial a postat un comunicat, pe rețelele sociale, în care recunoaște că a participat la un eveniment când știa că este infectat cu Covid-19 și explică greșeala comisă în declarația de la sosirea în Australia.

Liderul mondial riscă închisoarea în Serbia, conform legilor în vigoare, și așteaptă acum un verdict din partea australienilor. Acesta va veni joi, iar jurnaliștii de la Herald Sun scriu că Novak Djokovic va fi expulzat din Australia.

"Guvernul federal încă pregătește în această seară (n.r. miercuri, 12 ianuarie) un caz solid pentru a revoca viza lui Novak Djokovic și a-l expulza. Sursele noastre susțin că ministrul Alex Hawke a amânat o decizie finală cu privire la invocarea sau nu a puterii sale discreționare de anulare a vizei lui Djokovic, deoarece cazul a avut implicații grave pentru politica Guvernului de protecție a frontierei.

O sursă guvernamentală a dezvăluit că orice mișcare spre relaxarea regulilor guvernamentale de imigrare și de a permite jucătorului de tenis să rămână în Australia ar crea un precedent periculos. Guvernul este pregătit să înfrunte o reacție internațională pe care o va atrage decizia, deoarece ar fi în interesul național și ar fi în concordanță cu 'eforturile noastre continue de a controla răspândirea Covid-19'.", scrie Herald Sun.


Autoritățile australiene au extins investigațiile în privința lui Novak Djokovic, după ce acesta a recunoscut o serie de erori comise, de la încălcarea izolării, până la fals în declarații privind călătoriile și declarații contradictorii după ce a aflat că a fost testat pozitiv la Covid-19.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Comunicatul lui Novak Djokovic: "A fost o eroare de judecată"

Novak Djokovic a admis în textul publicat pe Instagram o "eroare de judecată" primind în persoană un ziarist al cotidianului francez L'Equipe pe data de 18 decembrie, în timp ce ştia că este infectat cu Covid-19, dar a asigurat că a "respectat distanţarea socială şi a purtat mască".

"Vreau mai întâi să abordez chestiunea dezinformării persistente privind activităţile mele şi participarea la evenimentele din decembrie care au precedat rezultatul meu pozitiv la testul PCR Covid. Este vorba de o dezinformare care trebuie corectată, în special pentru a linişti opinia publică în privinţa prezenţei mele în Australia şi să răspund la chestiuni care sunt foarte stresante şi preocupante pentru familia mea", arată Djokovic în comunicatul său.

"Vreau să subliniez că am făcut tot posibilul pentru a asigura siguranţa fiecăruia şi am respectat obligaţiile în materie de testare. Am asistat la un meci de baschet la Belgrad pe data de 14 decembrie, după ce s-a semnalat că un oarecare număr de persoane au fost testate pozitiv la Covid-19. Deşi nu prezentau niciun simptom de Covid, eu am efectuat pe 16 decembrie un test antigen rapid, care s-a dovedit negativ, dar din prudenţă am efectuat în aceeaşi zi un test PCR oficial şi aprobat", se mai arată în comunicat.

"A doua zi, am asistat la un eveniment de tenis la Belgrad pentru a înmâna premii unor copii şi am făcut din nou un test antigenic rapid şi am fost negativ. Eram asimptomatic şi mă simţeam bine, nu am primit nicio notificare a unui rezultat pozitiv la un test PCR după acest eveniment. A doua zi, pe 18 decembrie, am fost la centrul meu de tenis din Belgrad pentru a îndeplini un angajament de lungă dată pentru un interviu şi o şedinţă foto pentru L'Equipe. Am anulat toate celelalte evenimente, cu excepţia interviului pentru L'Equipe. M-am simţit obligat să merg să realizez interviul pentru L'Equipe întrucât nu am vrut să fiu nepoliticos, dar am respectat distanţarea socială şi am purtat mască, cu excepţia portretului foto făcut", se mai spune în comunicat.

"După aceea am revenit acasă, după interviu pentru a mă izola pe durata perioadei impuse, dar, recunosc a fost o eroare de judecată şi recunosc că am uitat să relatez despre acest angajament. În ceea ce priveşte declaraţia de călătorie, ea a fost depusă de echipa mea în numele meu, aşa cum le-am spus fucţionarilor de la imigrare la sosire, iar agentul meu şi-a cerut scuze sincer pentru eroarea administrativă comisă, bifând caseta greşită privind călătoriile mele anterioare sosirii în Australia. A fost o eroare umană şi cu siguranţă nu act deliberat. Trăim momente dificile în această pandemie mondială şi aceste greşeli se pot produce", precizează comunicatul.

"Deşi am apreciat că era important să abordez şi să clarific aceste informaţii eronate, eu nu voi face niciun alt comentariu, din respect pentru guvernul australian, autorităţi şi procesul în curs. Întotdeauna este o onoare şi un privilegiu să particip la Openul Australiei şi nu vreau altceva decât să mă întrec cu cei mai buni jucători din lume în faţa unuia din cel mai minunat public din lume", se conchide în comunicat.

Prezenţa sa la Melbourne poate fi însă pusă în continuare în cauză, dacă guvernul de la Canberra va decide în final să-i anuleze viza. Djokovic (34 ani) se află în centrul unei bătălii juridice de la sosirea sa în această ţară, săptămâna trecută, după ce prezentat o scutire medicală pentru a evita cerinţa de vaccinare obligatorie impusă de autorităţile australiene.

Etichete: novak djokovic , australian open , covid-19


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără o mână
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără o mână

Un român de 36 de ani și-a pierdut un braț în timp ce încerca să fure banii dintr-un bancomat din...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
walker
E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil
nesu
OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor
andrei-vlad
Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o
adriana6
A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist
FOTBAL:FCSB-FC VOLUNTARI, SUPERLIGA SUPERBET (12.09.2022)
Recomandările redacției
caparco inel matinal
Video Inelul care spune chiar și cât au dormit dinamoviștii

Numit ”fotbalist de liga a patra” de o legendă, Erling Haaland a răspuns în câteva cuvinte
Erling Haaland of Manchester City celebrates his goal to make it 3-0 during the Premier League match Manchester City vs Wolverhampton Wanderers at Etihad Stadium, Manchester, United Kingdom, 4th May 2024(Photo by Mark Cosgrove/News Images)
”A distrus și l-a amenințat”. Anunțul făcut de Florin Manea despre Radu Drăgușin a ajuns în Anglia
Chelsea v Tottenham Hotspur, Premier League, Football, Stamford Bridge, London, UK - 02 May 2024
Ladislau Boloni nu s-a putut controla după înfrângerea cu Rennes: ”Nu știu dacă să urlu sau să râd. Vom lua somnifere”
Citește și
Foto Știm câștigătorii de la ”Oscarurile” pentru sport! Cine a fost ales sportivul anului
profimedia-0850969681
”Cel mai frumos stadion din lume” a costat 1.760.000.000 €
stad10
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Motivul pentru care nu s-a întors Ianis Hagi la Farul ca să joace înainte de Euro 2024!
Motivul pentru care nu s-a întors Ianis Hagi la Farul ca să joace înainte de Euro 2024!
Simona Halep iubește din nou! Chiar de Paște a venit dovada că în viața sa e un nou bărbat
Simona Halep iubește din nou! Chiar de Paște a venit dovada că în viața sa e un nou bărbat
Anne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii
Anne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii
„Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei
„Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei
Ceapa verde și beneficiile ei pentru sănătate. Ce persoane trebuie să fie precaute cu consumul acesteia
Ceapa verde și beneficiile ei pentru sănătate. Ce persoane trebuie să fie precaute cu consumul acesteia
Video. Când a venit Orson Welles în România? Ce film a făcut? A jucat regizat de Sergiu Nicolaescu
Video. Când a venit Orson Welles în România? Ce film a făcut? A jucat regizat de Sergiu Nicolaescu
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO
Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO
Se retrage Novak Djokovic? Declarația care i-a luat prin surprindere pe toți fanii
Tennis 2024: BNP Paribas Open MAR 11

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
„Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei
„Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”