Ireland v Scotland - Guinness Six Nations
Au învins Scoția şi și-au păstrat titlul în Turneul celor Şase Naţiuni
RUGBY:ANTRENAMENT NATIONALA ROMANIEI (29.08.2023)
România, eșec ”usturător” în fața Georgiei la Rugby Europe Championship 2024
Live Video&Text Dinamo - UTA, Voluntari - U Cluj, Oțelul - Botoșani, Poli Iași - Petrolul, FCU Craiova - Hermannstadt, ACUM. Finalele pentru salvare
Digi Sport 1 Live
Acum
etapa 9 Superliga: Dinamo-UTA Arad
Play-Out

Galerie Foto Ministrul Novak a anunțat că "Arcul de Triumf" e oficial în administrarea MTS. De ce se teme lumea rugby-ului

articol scris de Digi Sport
09.02.2021, 14:17

Stadionul "Arcul de Triumf" a fost preluat oficial azi de Ministerul Tineretului și Sportului, iar Carol Eduard Novak, șeful MTS, a susținut în discursul său că moderna bază va fi gestionată foarte profesionist. În consecință, cochetul stadion nu va mai fi destinat exclusiv doar sportului cu balonul oval.

RUGBY:RECEPTIE STADION ARCUL DE TRIUMF (4.12.2020)
Receptia Stadionului Arcul de Triumf, vineri, 4 decembrie 2020 / Foto: Sport Pictures
  • Superliga: Dinamo - UTA Arad, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: FC Voluntari - U Cluj, duminică, 21:30, DGS 2

Oamenii de rugby au protestat chiar zilele trecute în fața complexului de lângă FRR, iar mai mulți actuali sau foști internaționali și-au arătat pe rețelele de socializare mâhnirea că leagănul naționalelor nu va mai rămâne doar al sportului cu balonul oval. Și au anticipat corect. 

Forul condus de Alin Petrache vrea să aibă garanția că echipele de rugby pot juca și se pot antrena pe arena "Arcul de Triumf", proaspăt refăcută pentru Campionatul European de fotbal care va fi găzduit și de România.

Galerie Foto

De ce se tem reprezentanții sportului cu balonul oval, dar avantajul de care pot profita reprezentanții altor discipline

Suflarea rugbistică din România și mai multe voci importante din sportul cu balonul oval și-au exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea că un meci de fotbal sau un alt eveniment sportiv găzduit de arena de lângă Herăstrău vor bulversa programul FRR, ba chiar îi vor obliga pe șefii federației să caute alte soluții, alte stadioane. 


În schimb, reprezentanții unor alte discipline pot profita de situație, în sensul că pe cocheta arenă își vor trimite, potrivit unui program configurat de MTS, loturile pentru a se antrena. 

Astfel, există o variantă apropiată pentru a înlocui celebra bază din Izvorani, situată la 20 km de București, una în care foarte mulți sportivi s-au antrenat în ultimii ani, dar care i-a făcut să piardă timp prețios dacă nu alegeau să se cazeze în hotelul din complex. 

Șeful MTS, Carol Eduard Novak: "Stadionul Arcul de Triumf e în posesia noastră!"

Cum MTS a preluat azi stadionul de la Compania Națională de Investiții, cea care a realizat lucrările, temerile forului condus de Alin Petrache, fost căpitan al naționalei, sunt realimentate.

"Am semnat protocolul cu Ministerul Dezvoltării (n.r. - Ministerul Dezvoltării realizează investiţiile în infrastructură prin Compania Naţională de Investiţii), iar de azi încolo Stadionul Arcul de Triumf este în posesia noastră.

Pentru noi, ca organizaţie, azi este o sărbătoare. Am vizitat Stadionul Arcul de Triumf şi pot să spun că te simţi acolo ca în vestul Europei. Consider că ar trebui să fie o bucurie pentru toată lumea, pentru că este un colos, un stadion foarte frumos", a declarat șeful MTS, Carol Eduard Novak, azi, într-o conferință de presă.

Novak: "Această investiţie de 40 de milioane de euro a statului român nu se justifică să fie dată în administrarea Federaţiei Române de Rugby"

Carol Eduard Novak a oferit azi și o declarație care-i va indigna pe cei din lumea rugby-ului românesc. Ciclistul din fruntea MTS a spus subtil că Petrache și oamenii săi nu ar fi putut administra la fel de bine ca și MTS cocheta bază de lângă Stadionul Tineretului "Iolanda Balaș-Soter". 

"Din păcate suntem acuzaţi şi puşi la zid de fanii rugby-ului care au fost induşi în eroare. Ei nu cunosc realitatea şi situaţia juridică a stadionului şi consideră că MTS va naţionaliza şi va defrişa rugby-ul românesc.

Această investiţie de 40 de milioane de euro a statului român nu se justifică să fie dată în administrarea Federaţiei Române de Rugby. Vă asigur că acest stadion va fi super bine administrat de Ministerul Tineretului şi Sportului", a adăugat Novak. 

FRR: "Nu vom capitula și vom lupta pentru stadionul nostru!"

La finalul lunii ianuarie, FRR a acuzat MTS că încearcă să "naţionalizeze" Stadionul Arcul de Triumf, după ce acesta a fost construit de Compania Naţională de Investiţii.

"Federaţia Română de Rugby a luat act de propunerea Ministerului Tineretului şi Sportului de a lansa în dezbatere publică proiectul de hotărâre de guvern privind trecerea Stadionului Naţional de Rugby Arcul de Triumf în folosinţă exclusivă a Ministerului Tineretului şi Sportului.

Suntem de-a dreptul consternaţi de această poziţionare şi vom lua toate măsurile legale şi umane pentru a evita această noua naţionalizare pusă la cale de MTS. Îi asigurăm pe toţi cei care nu vor să ţină cont de documente şi de istoria de peste 108 ani, că nu vom capitula şi vom lupta pentru stadionul nostru".

Federația Română de Rugby a oferit terenul pe care se joacă rugby din 1913, și-a demolat singură vechiul Stadion Național de Rugby Arcul de Triumf, a semnat un protocol cu MTS prin care stadionul revine FRR la finalul lucrărilor și a fost asigurată ca va primi stadionul înapoi.

Între timp însă, Ministerului Tineretului și Sportului anunța că va lansa în dezbatere publică proiectul de hotărâre de guvern privind trecerea arenei în folosința exclusivă a Ministerului Tineretului și Sportului. Anunțul oficial privind trecerea în administrarea MTS s-a făcut azi. 

  • Cost construcţie: 36.926.880 milioane de euro
  • Capacitate: 8.207 locuri
  • Teren 120m x 80m, suprafață de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), încălzire 
    vestiare pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media sală de conferințe, zonă de flash interviu etc
  • Puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa şi medicină sportivă cu dotări aferente)
  • Post de control anti-doping și spații administrative
  • Facilități: spații pentru presă, VIP, spații de cazare, 170 de locuri de parcare pentru spectatori.

Etichete: stadion arcul de triumf , mts , carol eduard novak , frr - mts


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024
Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024

Costumele de la Eurovision 2024 au atras atenția la fel de mult ca piesele interpretate de...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Englezii l-au descoperit pe ”românul care e atât de bogat încât a uitat că are una dintre cele mai tari mașini din istorie”

Gigi Becali, nervos când a văzut ce s-a întâmplat la Arena Națională: ”La revedere! Au făcut ce au vrut”
gigii
FCSB a primit o lovitură chiar în seara în care a sărbătorit titlul! Ce se întâmplă în UEFA Champions League
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (11.05.2024)
Florinel Coman a rupt tăcerea, după ce qatarezii n-au mai vrut să-i achite clauza de 5.000.000€
coman
Nota primită de Radu Drăgușin, la prima apariție după 6 meciuri în care a fost ”uitat” pe bancă la Tottenham
Tottenham Hotspur v Burnley - Premier League - Tottenham Hotspur Stadium
Recomandările redacției
Live Video&Text Dinamo - UTA, Voluntari - U Cluj, Oțelul - Botoșani, Poli Iași - Petrolul, FCU Craiova - Hermannstadt, ACUM. Finalele pentru salvare

Foto Ironizat de FCSB-iști, fotbalistul care a izbucnit în lacrimi când a crezut că roș-albaștrii iau titlul a răspuns
ionita1
Pe ce loc a încheiat Dennis Man în topul celor mai buni jucători din Serie B, după ce a promovat cu Parma
Mp Gemova 19/01/2024 - campionato di calcio serie B / Sampdoria-Parma / foto Matteo Papini/Image nella foto: esultanza g
Exclusiv Jucătorul de la FCSB care nu a fost ”ochit” și adus la echipă de Gigi Becali: ”Mi-au zis că e Maradona!”
gigibecali5
Citește și
Foto Unde s-a antrenat Farul în dimineața meciului cu FCSB. ”Ne predau această lecție”
farul antrenament1
Galerie Foto CS Dinamo a cucerit Cupa României la rugby și a reușit eventul, după o finală foarte disputată
RUGBY:SCM USV TIMISOARA-DINAMO BUCURESTI, FINALA CUPEI ROMANIEI (6.04.2024)
Are sau nu operații la față? Cum arăta Mădălina Ghenea în copilărie, la 12 ani. Înaltă, subțire și inocentă, era o superbitate de copil
Are sau nu operații la față? Cum arăta Mădălina Ghenea în copilărie, la 12 ani. Înaltă, subțire și inocentă, era o superbitate de copil
Ilie Năstase, tranșant după ce a înmânat trofeul FCSB: "E Steaua! Trebuie să-l susțin pe Talpan dacă sunt general?"
Ilie Năstase, tranșant după ce a înmânat trofeul FCSB: "E Steaua! Trebuie să-l susțin pe Talpan dacă sunt general?"
Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut
Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut
Una dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă
Una dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă
Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"
Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"
Rednic poate băga, diseară, Dinamo în ”B": mesajul antrenorului și calculele ultimei etape din play-out
Rednic poate băga, diseară, Dinamo în ”B": mesajul antrenorului și calculele ultimei etape din play-out
Informații care nu trebuie publicate la profilul tău de FB ori Instagram. Hackerii te lasă fără bani
Informații care nu trebuie publicate la profilul tău de FB ori Instagram. Hackerii te lasă fără bani
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România
Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul
Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul
România a ratat medalia de bronz la Rugby Europe Championship
Meciul de rugby dintre Romania si Portugalia, din cadrul Rugby Europe Championship 2024, desfasurat pe Stadionul Nationa

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani:
Misterul e atuul ei. Ipostaza în care s-a lăsat pozată Antonia i-a dat gata pe fani: "A venit iepurașul"
Digi World
Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer
Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”