captura Petrache
VIDEO Şefii sportului românesc nu sunt complet mulţumiţi de bilanţul de la Jocurile Europene
baku piscina2
VIDEO&FOTO Românii, impresionați de condițiile de la Baku: ”A fost peste standardele olimpice!”
pop
A semnat cu Rapid după un transfer de 700.000 de euro, dar nu e sigur că va juca în Giulești sezonul viitor
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Serie A: Cagliari-Lecce
Etapa 35

VIDEO Scrima a adus trei medalii pentru România, la Jocurile Europene. Aur pentru Ana Maria Brânză

23.06.2015, 13:16

Scrima românească a obţinut rezultate excelente la Jocurile Europene de la Baku. Sportivii din ţara noastră au obţinut nu mai puţin de trei medalii, dintre care una de aur, prin Ana Maria Brânză, în proba individuală de spadă.

branzaghermandolniceanu
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Tot la spadă, Simona Gherman a câştigat medalia de bronz, în timp ce la sabie Tiberiu Dolniceanu a obţinut argintul. Medalia cucerită de Ana Maria Brânză este prima de aur a delegaţiei României la Baku. Astfel, bilanţul total al sportivilor "tricolori" la Jocurile Europene este de 9 medalii - una de aur, 4 de argint şi 4 de bronz.

Ana Maria Brânză şi-a început drumul spre aur prin câştigarea grupei preliminare A, din care au mai făcut parte Bianka Bukocki (Ungaria), Elmira Hudaverdieva (Azerbaidjan), Emma Samuelsson (Suedia), Julia Beljajeva (Estonia), Ewa Nelip (Polonia) şi Dagmar Ciparova (Slovacia).

În optimi, scrimera de 30 de ani a trecut cu 15-12 de Katrina Lehis (Estonia), pentru ca în sferturi să câştige fără probleme în faţa finlandezei Catharina Kock (15-4).

Cel mai dificil obstacol pentru româncă a fost duelul din semifinale cu Erika Kirpu, din Estonia. Ana Maria Brânză a fost condusă, dar a reuşit să revină şi să se impună la limită, scor 12-11, prin "tuşa de aur".


În finala cu rusoaica Iana Zvereva, care în semifinale trecuse de Simona Gherman, vicecampioana campioana olimpică din 2008 a preluat conducerea abia la 8-7, după un început echilibrat în care s-a mers cap la cap, însă adversara ei a avut o perioadă bună şi s-a desprins la 11-9. Ana Maria Brânză a dominat clar ultima parte a finalei şi a reuşit şase tuşe consecutive, impunându-se cu 15-11.

Gherman s-a mulţumit doar cu medalia de bronz, după ce a cedat în penultimul act în faţa Ianei Zvereva. Până în semifinale, românca s-a clasat pe locul 4 în grupa E, apoi a trecut pe rând de Avital Marinuk (Israel, 15-9), Olga Kocineva (Rusia, 15-10) şi Giulia Rizzi (Italia, 15-10).

În proba de sabie, Tiberiu Dolniceanu a cedat în finala cu ucraineanul Andrei Yagodka, scor 10-15, după ce, la un moment dat, a condus cu 9-7.

Sportivul român a câştigat grupa preliminară A, pentru ca apoi să-i învingă pe azerul Azar Taghiev (15-5), britanicul James Honeybone (15-10), rusul Boris Savici (15-10) şi italianul Luigi Miracco (15-11).


UPDATE 18:25 - Tiberiu Dolniceanu a cucerit medalia de argint în proba de sabie, după ce a fost învins în finală de Andrei Yagodka. Sportivul din Ucraina s-a impus în ultimul act cu scorul de 15-10. 


UPDATE 18:10 - Ana Maria Brânză a adus prima medalie de aur a delegaţiei României la Jocurile Europene de la Baku. Sportiva de 30 de ani s-a impus în finala probei de spadă cu 15-11 în faţa rusoaicei Iana Zvereva.

În aceeaşi probă, România a câştigat medalia de bronz, prin Simona Gherman, în timp ce Tibi Dolniceanu va lupta de asemenea pentru aur, la sabie, astfel că bilanţul României la Jocurile Europene a ajuns la 9 medalii


UPDATE 17:50 - Tiberiu Dolniceanu s-a calificat în finala probei de sabie din cadrul Jocurilor Europene de la Baku, după ce l-a învins cu 15-11 în semifinale pe italianul Luigi Miracco. Pentru a cuceri medalia de aur, sportivul român trebuie să treacă în ultimul act de ucraineanul Andrei Yagodka


UPDATE 17:05 - Cealaltă reprezentantă a României în semifinalele probei de spadă, Simona Gherman, a ratat calificarea în ultimul act. Românca a fost învinsă de rusoaica Iana Zvereva, care s-a impus cu 15-8 şi va lupta pentru aur cu Ana Maria Brânză. 

Deşi învinsă, Gherman şi-a asigurat medalia de bronz la Baku, datorită prezenţei în semifinale. 

Simona Gherman a condus la un moment dat cu 6-3, însă, de la scorul de 8-7 în favoarea ei, nu a mai reuşit să puncteze, în timp ce Zvereva a avut opt tuşe consecutive. Rusoiaca o învinsese pe Gherman şi în grupa preliminară, scor 5-3. 


UPDATE 16:40 - Ana Maria Brânză va lupta pentru medalia de aur în proba individuală de spadă din cadrul Jocurilor Europene de la Baku. Românca s-a calificat în finală după ce a învins-o cu 12-11, la "tuşa de aur", pe Erika Kirpu, din Estonia. 


UPDATE 15:05 - Tiberiu Dolniceanu şi-a asigurat medalia de bronz în proba individuală de sabie la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), după ce l-a învins pe rusul Boris Savici, cu 15-10, şi s-a calificat în semifinale. 

Dolniceanu a câştigat grupa preliminară A, după un debut cu stângul în faţa britanicului James Honeybone (4-5), apoi, în primul tur, a trecut de azerul Azar Taghiev cu 15-5.

În optimi, românul şi-a luat revanşa în faţa lui Honeybone, pe care l-a învins cu 15-10, iar în sferturi a dispus de Savici, cu 15-10.

Adversarul său din semifinală, care va avea loc la ora 17:15, va fi italianul Luigi Miracco, victorios în sferturi în faţa lui Iulian Teodosiu, scor 15-10.

Teodosiu terminase pe locul al doilea în grupa B, în primul tur a trecut de germanul Robin Schroedter (15-12), în optimi l-a învins pe belarusul Aleksandr Buikevici (15-11), iar apoi a pierdut sfertul cu Miracco.

Tot în sferturi s-a oprit şi Alin Badea, învins de ucraineanul Andrei Iagodka (15-8). Badea a terminat pe locul al doilea grupa preliminară D, în primul tur a câştigat cu 15-9 în faţa ungurului Bence Gemesi, iar în optimi l-a învins pe germanul Richard Huebers (15-12).

Mădălin Bucur a ocupat locul 4 în grupa C, iar în primul tur a cedat în faţa lui James Honeybone (15-6).


Ana-Maria Brânză şi Simona Gherman s-au calificat în semifinalele probei individuale de spadă din cadrul Jocurilor Europene de la Baku şi şi-au asigurat astfel medaliile de bronz.

Ana-Maria Brânză a învins-o în sferturi pe finlandeza Catharina Kock cu scorul de 15-4, după ce în optimi câştigase în faţa estonienei Katrina Lehis, cu 15-12.

Brânză, câştigătoare a grupei preliminare A, din care au mai făcut parte Bianka Bukocki (Ungaria), Elmira Hudaverdieva (Azerbaidjan), Emma Samuelsson (Suedia), Julia Beljajeva (Estonia) şi Ewa Nelip (Polonia) şi Dagmar Ciparova (Slovacia), va lupta în penultimul act cu Erika Kirpu (Estonia), marţi, de la ora 15,45.

Simona Gherman a dispus în sferturi de italianca Giulia Rizzi, cu 15-10, după 15-9 în primul tur cu Avital Marinuk (Israel) şi 15-10 în optimi cu rusoaica Olga Kocineva.

Gherman (11 FIE), care o va înfrunta în semifinală pe rusoaica Iana Zvereva (23 FIE), de la ora 16,00, a încheiat pe locul patru grupa E, cu meciuri pierdute la Giulia Rizzi, Anna Kun (Ungaria) şi Iana Zvereva.

Simona Pop, medaliată cu bronz la Europenele de la Montreux, de la începutul lunii, nu a reuşit să treacă de grupele preliminare, iar Amalia Tătăran a fost învinsă în şaisprezecimile de finală.

Sursa: Agerpres

Etichete: ana maria branza , simona gherman , jocurile europene beku


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
walker
E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil
nesu
OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor
andrei-vlad
Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o
adriana6
A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist
FOTBAL:FCSB-FC VOLUNTARI, SUPERLIGA SUPERBET (12.09.2022)
Recomandările redacției
pop
A semnat cu Rapid după un transfer de 700.000 de euro, dar nu e sigur că va juca în Giulești sezonul viitor

Echipa din play-off ”decimată” pentru următoarea etapă: ”Abia dacă avem 15-16 jucători”
O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat
Sony Pictures' "Spider-Man: No Way Home" Los Angeles Premiere - Red Carpet
Chelsea, ofertă ”de pe altă lume” pentru Victor Osimhen. Romelu Lukaku, inclus în afacere
Citește și
Ana Maria Brânză va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franța. ”Este ceva excepţional”
FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-FK CSIKSZEREDA MIERCUREA CIUC, LIGA 2 CASA PARIURILOR (4.08.2021)
VIDEO Medaliaţii de la Jocurile Europene au fost premiaţi de COSR
captura premiere cosr
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Motivul pentru care nu s-a întors Ianis Hagi la Farul ca să joace înainte de Euro 2024!
Motivul pentru care nu s-a întors Ianis Hagi la Farul ca să joace înainte de Euro 2024!
Gigi Becali poate da lovitura cu transferul unui atacant spaniol. Salariu record în Superliga
Gigi Becali poate da lovitura cu transferul unui atacant spaniol. Salariu record în Superliga
Anne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii
Anne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii
„Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei
„Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei
Ceapa verde și beneficiile ei pentru sănătate. Ce persoane trebuie să fie precaute cu consumul acesteia
Ceapa verde și beneficiile ei pentru sănătate. Ce persoane trebuie să fie precaute cu consumul acesteia
Video. Când a venit Orson Welles în România? Ce film a făcut? A jucat regizat de Sergiu Nicolaescu
Video. Când a venit Orson Welles în România? Ce film a făcut? A jucat regizat de Sergiu Nicolaescu
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO
Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO
COSR va premia cele mai bune rezultate obţinute de români la Jocurile Europene
gimnastica aerobica

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
„Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei
„Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”