Parma vs Pisa - Serie BKT 2023/2024
Anunțul venit din Italia despre Dennis Man! Starea fotbalistului român
stadion-farul1
Premierul Marcel Ciolacu a aprobat construirea a două stadioane. Prețul: 175.000.000€
FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (27.04.2024)
Exclusiv ”Ce a avut FCSB anul acesta în plus?”. Fostul jucător al roș-albaștrilor a rostit doar trei cuvinte
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Fotbal European

VIDEO Președintele lui Atletico a semnat acordul pentru Academie. "București ne va fi mereu în suflete"

25.06.2014, 23:16

Campioana Spaniei şi vicecampioana Europei, Atletico Madrid, a început campania de expansiune a brandului său în lume la Bucureşti, unde a încheiat un acord pe 4 ani cu Regal Sport Club Bucureşti, un formator de tineri jucători, prin care care se pun bazele Academiei de fotbal Atletico Madrid.

cerezo atletico madrid
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

La evenimentul derulat la Club Diplomatic, unde au fost prezente personalităţi din lumea sportului, ca Anghel Iordănescu, Viorel Moldovan, Daniel Prodan, preşedintele lui Atletico, Enrique Cerezo şi preşedintele Regal Sport Club Bucureşti, Mihai Badea, au semnat parteneriatul care consfinţeşte lansarea academiei începând cu sezonul 2014/2015, în orașul în care "Los colchoneros" au cucerit, în 2012, UEFA Europa League.

Enrique Cerezo a amintit, în discursul său, că Spania şi România au relaţii strânse şi o comunitate de peste un milion de români contribuie la mersul economiei spaniole, iar această academie ar întări şi mai mult colaborarea reciprocă.

"Acum, în ţara noastră avem peste un milion dintre români, fiind comunitatea străină cea mai importantă care contribuie la dezvoltarea economică a ţării noastre. Toate astea justifică existenţa unei relaţii de frăţie între ambele ţări, dar azi există un element nou în această legătură între noi, un element universal - fotbalul. În 2012, în acest minunat oraş, Atletico a câştigat Europa League şi din acest motiv Bucureştiul va fi întotdeauna prezent în sufletele noastre. Nu trebuie să uităm posibilităţile educaţionale pe care fotbalul trebuie să le dezvolte. Sportivii şi cluburile nu trebuie să uite niciodată că se transformă în modele pentru lumea tinerilor. Această alianţă cu Regal Sport Club Bucureşti constituie o ocazie unică pentru fotbalul spaniol şi românesc de strângere a legăturilor dintre aceste cluburi. Dorim ca academia noastră să reprezinte un exemplu de umanitate în care tinerii să înveţe adevăratele valori ale vieţii, cele care constituie baza pentru convieţuirea umană, cum ar fi respectul, toleranţa, pacea şi fraternitate. În această lume globalizată, clubul are un plan de expansiune internaţională, pentru a introduce marca sa pe noi pieţe care reprezintă interes pentru club şi pentru a identifica oportunităţi de creştere", .

Directorul RSC Bucureşti, Claudiu Florică, a descris modul în care s-a realizat colaborarea cu Atletico şi cum va funcţiona academia spaniolă din Capitală: "Suntem un club foarte tânăr, cu doar trei ani de existenţă, în care am realizat însă foarte multe lucruri. De la bun început am vrut să ieşim în Europa şi asta însemna asocierea cu un club mare. Am căutat foarte mult şi cumva s-au întâlnit cele două drumuri. Atletico căuta să se extindă în Europa, căuta o ţară cu rădăcini foarte asemănătoare clubului madrilen. Ne-am intersectat, ei ne-au trecut printr-un proces de selecţie, care a durat ceva timp, aproape un an de zile, dar iată că azi putem vorbi de Academia Atletico Madrid la Bucureşti. Antrenorii noştri vor urma stagii de pregătire la Madrid, iar jucătorii selecţionaţi vor putea face parte în viitor din loturile lui Atletico Madrid. Academia de la Bucureşti va fi ambasada fotbalului spaniol în România şi îşi propune să pregătească înainte de toate jucători de fotbal de calitate, care să ne reprezinte în Europa. Şi noi şi ei credem în aceleaşi valori fundamentale, fără de care nu se poate face performanţă şi anume familie, educaţie şi fotbal".


Antrenorul rapidist Viorel Moldovan, care a dat o mână de ajutor pentru atragerea lui Atletico la Bucureşti, va continua colaborarea cu Regal Sport Club Bucureşti din poziţia de director onorific al academiei spaniole.

Academia Atletico Madrid îşi va deschide porţile în septembrie şi va putea primi circa 500 de copii.

Claudiu Florică a precizat că va mai dura ceva timp până ca primii copii să ajungă la Atletico: "Nu se pune problema să facem o afacere din chestiunea asta. Nu am plecat la drum să vindem copii - ce urât sună aşa! - ci să creştem nişte oameni de calitate. Dacă aceşti oameni de calitate vor fi şi jucători de performanţă, asta nu poate decât să ne bucure. Va dura ceva timp, cei mai mari copii ai noştri au 15-16 ani, au tot viitorul în faţă, probabil în 2-3 ani îi vom vedea fie în campionatul nostru sau în campionatul Spaniei. Dar mai e mult timp şi e mult de lucrat cu ei în cadrul academiei. Beneficiem de o resursă bună de talente în România, mai ales în domeniul fotbalului, dar important este ca ei să crească într-un mediu corect, să urmeze o metodologie care dă succes şi nu se poate face decât asociindu-ne cu un club mare de la care să înveţi".

"Sistemul pe care l-am pus la punct şi care va fi disponibil pentru toţi doritorii care vor să vină la academia Atletico Madrid cuprinde şi o serie de burse, pentru un număr limitat de copii care vor avea acces la toate facilităţile clubului, vorbim de echipament, de cantonament, de antrenamente, tot ceea ce le trebuie ca ei să se concentreze doar pe performanţa sportivă. Atletico investeşte indirect, nu e investiţie cu bani în România, ci ei pun la dispoziţie absolut toată metodologie plus antrenori. Directorul executiv al academiei va fi un spaniol, care este angajat de Atletico şi el are practic decizia în ceea ce înseamnă pregătirea, metoda de antrenament, formare, cantonamente, calendar, totul este supus aprobării lui. Sperăm să fie cât mai mulţi copii care vin la academie, dar targetul nostru este undeva la 500. Ca orice academie, ne propunem să producem nişte jucători talentaţi către marile echipe, de la 8-9 ani până la 16-17 ani. Atletico va avea prima opţiune la copii - în momentul în care face 16 ani şi Atletico l-a monitorizat de 1-2-3 ani, el pleacă automat la Atletico, conform contractului în care ei au exclusivitate la copii. Pe lângă bursieri vom avea şi mulţi plătitori, taxele lunare vor fi maxim de 50 euro", a declarat Florică.

Agerpres

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Etichete: video presedintele lui atletico madrid enrique cerezo , enrique cerezo academia atletico madrid bucuresti , video academia de fotbal atletico madrid bucuresti , atletico uel bucuresti cerezo parteneriat academie


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
gracie1
Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit
sabalenka
Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid
Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A
Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat
Daniel Niculae / Foto: Instagram-@danielniculae21
Recomandările redacției
FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (27.04.2024)
Exclusiv ”Ce a avut FCSB anul acesta în plus?”. Fostul jucător al roș-albaștrilor a rostit doar trei cuvinte

Claudiu Keșeru e convins, după ce FCSB a câștigat titlul: ”E momentul să plece”
Claudiu Keșeru / Foto: Sport Pictures
Constantin Schumacher a văzut ce se întâmplă la Rapid și a reacționat: ”Toată lumea îl susține pe Șumudică”
Capture
Exclusiv Marius Lăcătuș nu are niciun dubiu, după ce FCSB și-a adjudecat titlul: ”Nu putem omite”
lacatus
Citește și
Parma a promovat în Serie A! Echipa lui Pușcaș nu a putut să amâne sărbătoarea lui Dennis Man și Valentin Mihăilă
OUT până în 2025! Lovitura primită de Barcelona și un alt club în același timp
das Logo der Marke "FC Barcelona", Palma de Mallorca.
"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul
"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul
Dan Șucu și Marius Șumudică au avut o întâlnire de o oră și 30 de minute! Prima reacție a patronului Rapidului
Dan Șucu și Marius Șumudică au avut o întâlnire de o oră și 30 de minute! Prima reacție a patronului Rapidului
Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului
Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului
Pierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”
Pierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
„Săptămâna Patimilor" se încheie incendiar: fotbalul nostru oferă trei meciuri tari, cu mize uriașe
„Săptămâna Patimilor" se încheie incendiar: fotbalul nostru oferă trei meciuri tari, cu mize uriașe
VIDEO Povestea „Ratei", a autobuzului Roman Diesel 111 care a transportat România zeci de ani
VIDEO Povestea „Ratei", a autobuzului Roman Diesel 111 care a transportat România zeci de ani
Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță
Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță
Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10
Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10
Federația a intervenit, după meciul în care nu s-au tras șuturi la poartă și ambele echipe și-au îndeplinit obiectivele
blat-turcia

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Digi World
Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci
Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”