olaru
Video Darius Olaru, criză de nervi în Universitatea Craiova - FCSB: ”Băi, prostule!”
Screenshot 2024-04-22 at 21.16.08
Mircea Rednic a amenințat-o pe Dinamo, după ce UTA Arad a câștigat play-out-ul
muji
Foto E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

UEFA nu renunță la suspendare lui Juventus, Real Madrid și Barcelona, în "cazul Super Liga", însă a primit o înștiințare

articol scris de Digi Sport
09.06.2021, 23:09

UEFA nu glumește, însă a trebuit să "pună frână" puțin intenției sale. Pentru că Juventus, Real Madrid și Barcelona nu au abandonat Super Liga, forul european menține amenințarea pentru a le suspenda din Champions League, însă a făcut o precizare.

The Super League illustrations in Brazil.
Logo-ul Super Ligii / Foto: Profimedia
  • Liga 2: Gloria Buzău - Unirea Slobozia, marți, 19:00, DGS 1

  • Champions League: PSG - Borussia Dortmund, marți, 22:00, DGS 1

UEFA a primit o decizie a unui tribunal din Madrid, referitoare la suspendarea lui Juventus, Real Madrid și Barcelona

Cele 3 cluburi sunt suspendate doar temporar, până la efectuarea unei alte acțiuni legale. UEFA susține că aceste cluburi vor putea juca în mod cert în sezonul următor din Champions League.

În ultimele zile, pe adresa din Elveția a UEFA a venit un ordin de la un tribunal din Madrid. Astfel, dacă forul european vrea să sancționeze cluburile, asta înseamnă că mai întâi trebuie să conteste la tribunal această ultimă decizie venită de la Madrid.

Dacă UEFA ar sancționa chiar din sezonul următor pe Juventus, Real Madrid și Barcelona, ar trebui să le plătească despăgubri gigantice.

Așadar, este posibilă sancționarea, dar nu din sezonul următor, pentru că timpul este prea scurt pentru a se mai judeca. Iar UEFA a anunțat că este determinată, în continuare, să pună în aplicare sancțiunea.

UEFA nu renunță la suspendarea din Champions League a cluburilor Juventus, Real Madrid și Barcelona


"UEFA a luat la cunoștință decizia luată azi de Corpul Independent de Control al UEFA de a-și suspenda punerea în practică a acțiunii disciplinare luate împotriva lui Juventus, Barcelona și Real Madrid pentru o potențială încălcare a cadrului legal al UEFA, în legătură cu așa-numitului proiect Super Liga.

UEFA precizează că decizia este una temporară, după notificarea formală făcută de autoritățile competente elvețiene pe 2 iunie 2021, ca urmare a unei decizii a unui tribunal independent obținută pe 20 aprilie 2021 de entitalea legală Super Liga Europeană de la Curtea Comercială Madrid, decizia numărul 17.

Decizia Organismului de Apel UEFA independent a fost luată fără a aduce atingere întrebării cu privire la aplicabilitatea ordinului Curții în Elveția. Bazându-se pe Ordinul Curții, cele trei cluburi menționate au încercat să se protejeze de posibilele consecințe disciplinare legate de acest proiect așa-numit „Super League”.

UEFA înțelege de ce procedurile disciplinare trebuie suspendate pe moment, dar are încredere în poziția sa și și-o va apăra în instanțele relevante.

Legitimitatea procedurilor disciplinare, cu dreptul de a aplela la Curtea de Arbitraj Sportiv, este de mult timp recunoscută ca un aspect esențial în a uniformiza administrația și dreptatea din sport.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Tribunalele Uniunii Europene și cele federale elvețiene au susținut repetat că regulamentele disciplinare / arbitrare sunt justificate de interese legitime legate de specificul naturii sportului.

De aceea, UEFA a procedat în consecință, nu doar cu respectarea statutului și regulamentelor, ci și cu respectarea legii din Uniunea Europeană, Convenția Europeană a Drepturilor Omului, și a legii din Elveția în deschiderea unei investigații independente în conducerea cluburlor asociate în așa-numita Super Ligă Europeană.

UEFA va face pașii necesari în strict acord cu legea națională și europeană pentru ca apelurile UEFA să poată fi reluate prin procedurile disciplinare cât mai repede posibil", se arată în comunicatul UEFA.

Cele 6 cluburi din Anglia care au aderat la Super Ligă au fost amendate cu 25,58 milioane de euro

Cele șase cluburi semnatare din Anglia au primit o amendă totală de 22 de milioane de lire sterline (25,58 milioane de euro). În plus, ele au fost amenințate că vor pierde câte 30 de puncte la o a doua eventuală abatere.

Cele 6 cluburi din Anglia care au semnat și au aderat la Super Ligă erau: Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool și Tottenham Hotspur.

În total au fost 12 cluburi care au fondat Super Liga și au mai rămas trei: Real Madrid, Barcelona și Juventus. Acestea ar putea chiar să fie sancționate cu interdicția participării în cupele europene dacă nu abandonează ideea.

Fiecare club din Super Liga urma să încaseze 264 de milioane de euro din start

În aprilie, 12 cluburi  au semnat un acord pentru formarea unei Super Ligi în fotbalul european, acțiune care a provocat reacții vehemente. Ele aveau garantat un bonus de bun venit în valoare de cel puțin 200 de milioane de euro, conform unui articol din Financial Times, însă în total, fiecare club urma să primească mai mult.

Finanțarea era asigurată de banca americană JPMorgan, iar aceștia au oferit un contract pe 23 de ani în care cluburile primeau un avans în valoare de 264 de milioane de euro, care trebuia returnat dacă gruparea respectivă decidea să părăsească Super Liga.

Reacțiile au fost virulente, pentru că se crea o discrepanță uriață între cluburile bogate și celelalte. Astfel, cluburile bogate deveneau și mai bogate. În consecință, UEFA a luat în calcul excluderea celor 12 echipe din competițiile organizate sub egida sa.

În plus, forul european dorea să le interzică și fotbaliștilor legitimați la aceste echipe să mai participe la alte competiții sub acest for. FIFA a fost solidară cu UEFA și a anunțat măsuri similare.

Între timp, din cauza scandalului creat, au fost proteste uriașe în toată lumea și s-a renunțat în doar 48 de ore la acest proiect.

Etichete: real madrid , juventus , barcelona , uefa , superliga , super liga


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"

Un bărbat a fost transportat la spital în urma unei agresiuni grave într-o parcare din localitatea...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
gigi
45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB

Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool
dragu
”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”
vr
Ce a spus Postecoglou, după ce Radu Drăgușin a ajuns la 6 meciuri consecutive fără minut jucat
Tottenham Hotspur Men's Team Press Conference, Hotspur Way Training Centre, Enfield, UK - 12 Apr 2024
Marius Șumudică a reacționat, după ce Dan Șucu l-a ales pe Mircea Lucescu
marius-sumudica-7
Recomandările redacției
FC Barcelona, Barca v SSC Napoli - UEFA Champions League A flag bearing logo of FC Barcelona is sene prior to the UEFA C
Fotbalistul de 40.000.000€, OUT de la Barcelona? Agentul jucătorului nu a lăsat loc de interpretare

Tavi Popescu a surprins pe toată lumea, după Universitatea Craiova - FCSB! Anunțul făcut în direct
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
Exclusiv Erori grave de arbitraj la Universitatea Craiova - FCSB! Marius Avram a dat verdictul: "Îmi pare rău de Vidican!"
avrm2
Un antrenor din Premier League a întrebat de Gigi Becali
11
Citește și
A plecat pe ușa din spate din România, iar acum e dorit de revelația sezonului în Europa!
Reacția lui Alex Băluță, după ce a fost fluierat și înjurat de tot stadionul în Universitatea Craiova - FCSB 2-0
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-FCSB, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (6.05.2024)
O fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului
O fostă concurentă la Miss Ecuador, amanta unui baron al drogurilor, ucisă la comandă. Cine se află în spatele asasinatului
Gigi Becali anunță transferul lui Florin Tănase la FCSB: „E posibil să revină!"
Gigi Becali anunță transferul lui Florin Tănase la FCSB: „E posibil să revină!"
Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice!
Transformarea extraordinară a lui Ioan Neculaie, unul dintre cei mai bogați români, după numeroasele operații estetice!
Suri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă
Suri Cruise, ca un model pe străzile din NYC, în pantaloni scurți, pulover și adidași. Fiica lui Tom Cruise și a lui Katie Holmes urmează să plece la facultate în toamnă
Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?
Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?
Cum poți verifica dacă ești victima unei escrocherii cu o clonă de voce AI. Întrebările care îți pot salva contul bancar
Cum poți verifica dacă ești victima unei escrocherii cu o clonă de voce AI. Întrebările care îți pot salva contul bancar
La ce temperatură trebuie băută țuica și pălinca? Cum le consumi corect ca să nu te îmbeți?
La ce temperatură trebuie băută țuica și pălinca? Cum le consumi corect ca să nu te îmbeți?
Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare
Complet interzis pentru șoferii care fac asta pe drumurile din România, pare un gest nevinovat. Amenda este usturătoare
Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul?
Echipa din Cluj transferă un mijlocaș de valoare. Se vor bate la campionat la anul?
Andrei Ivan, reacție savuroasă după Universitatea Craiova - FCSB 2-0: ”Nici nu știu cum a intrat mingea!”
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-FCSB, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (6.05.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?
Doja Cat a purtat un cearșaf pe post de rochie, pe străzile din NY. Fanii s-au împărțit în două tabere: Ți-a ales Kanye West ținuta?
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”