Foto CNI a făcut anunțul despre investiția de 1.700.000€: ”Veste bună”
Gigi Becali a făcut anunțul! Când revine pe stadion conducătorul de la FCSB
Tottenham Hotspur v Manchester City, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 14 May 2024
Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Foto Se întâmplă în România după aproape 60 de ani: ”Să ne luăm adio împreună”

articol scris de Digi Sport
17.09.2023, 16:00

FC Argeș va beneficia în anii următori de o arenă modernă, după ce proiectul pentru demolarea Stadionului "Nicolae Dobrin" și ridicarea altuia în locul său a fost deja aprobat. 

Stadionul celor de la FC Argeș / Foto: Facebook @Fotbal Club Argeș Pitești
  • Cupa României, finala: Corvinul - Oțelul, miercuri, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Manchester United - Newcastle, miercuri, 22:00, DGS 2

În locul vechiului stadion va fi construit unul cu o capacitate de aproximativ 15.000 de locuri, pentru care se vor cheltui circa 70 de milioane de euro. Proiectul este unul spectaculos și poate fi văzut în galeria FOTO de mai jos.

Galerie Foto

Începe demolarea stadionului de la Pitești: ”Locul căruia i-am spus acasă”

Clubul FC Argeș, care activează în prezent în Liga 2, a anunțat începerea demolării actualei arene din Pitești, iar fanii au fost invitați la ”eveniment”. Orașul va avea o arenă nouă la aproape 60 de ani de la inaugurarea cele vechi, care a avut loc în 1964, după anumite modernizări.

Pe 2 mai 1964, piteștenii urcau în Trivale și se bucurau de noul stadion al Piteștiului. Astăzi, 17 septembrie 2023, ora 18:30, sunteți invitați să ne luăm adio împreuna de la locul căruia i-am spus ACASĂ timp de aproape șase decenii.


Arena noastră are o istorie bogată. Ideea construirii sale a venit după ce vechea arenă, cea din Ștrand, devenise neîncăpătoare. În 1962, echipa argeșenilor promova pentru prima dată în Divizia A și umplea meci de meci micuța arenă. Din aceasta, construită în 1936, încă se păstrează tribuna 1, aceasta fiind amplasată în parcul cu același nume.

Primăria și Armata au făcut front comun și au început amenajarea gropii de lângă cimitir și, după mai bine de un an de muncă, stadionul a fost gata la începutul anului 1964. După moda vremii, arena a primit numele de 1 Mai pentru a onora caracterul muncitoresc al realizării sale.

Inaugurarea a avut loc pe 2 mai 1964, cu un meci amical disputat între Dinamo Pitești și Spartak Sofia, scor 4-2 pentru alb-violeți. Primul gol din istoria arenei a fost marcat de Nicolae Naghi, în minutul 34 al acelei partide, urmând ca până la final să reușească un Hattrick, Mircea Stoenescu fiind celălat marcator al nostru.

De-a lungul anilor, stadionul din Trivale a cunoscut câteva etape de modernizare: a fost instalată pista de atletism, au fost amenajate vestiarele, tunelul de acces și spațiul destinat băncilor de rezerve. Până la Revoluție, au fost înălțate tribunele și a început amenajarea Tribunei a II-a.

Etapele de modernizare

Prima modificare post 1989 a fost cea a numelui stadionului. Denumirea de “1 Mai”, atât de uzitată de regimul comunist a fost înlocuită cu cea de “Municipal”. Modernizările au continuat, au fost instalate scaune în locul gradenelor existente, moment în care capacitatea s-a redus la 16.500 de locuri.

În anii 2000 s-a reamenajat Centrul de Copii și Juniori. Acesta a fost botezat “Leonte Ianovschi”, în cinstea omului care a pus Piteștiul pe harta marilor pepiniere ale fotbalului românesc. În 2003 stadionul a primit numele celui mai mare fotbalist român, Nicolae Dobrin. Anul acesta s-au împlinit 20 de ani de la această schimbare istorică.

A fost apoi schimbată tabela, a fost înlocuit gazonul, iar în 2008 a fost inaugurată instalația de nocturnă. O instalație ce putea fi montată cu 36 de ani în urmă, dacă Ceaușescu ar fi acceptat oferta lui Santiago Bernabeu pentru Nicolae Dobrin.

La Pitești au fost instalați șase stâlpi de nocturnă, fiind singurul stadion din România cu un astfel de sistem. Inaugurarea s-a făcut pe 25 mai 2008, între două echipe formate din fostele glorii ale Argeșului.

Pe 10 august 2008, a mai avut loc un eveniment important, la meciul dintre FC Argeș și FC Brașov, în etapa a III-a a Ligii I, Argeșul tocmai ce împlinise 55 de ani, iar înaintea meciului a fost un concert susținut de formația Boney M.

Ultimul meci oficial al echipei noastre pe stadionul Nicolae Dobrin a fost 18 mai 2023, o victorie cu 3-0 în fața celor de la Petrolul. Ultimul gol marcat este cel al lui Antoniei Jakolis, în minutul 93, dintr-o lovitură liberă perfect executată.

Cea mai mare asistență pe vechiul stadion

Recordul de asistență a fost stabilit pe 7 noiembrie 1979 când peste 25.000 de suflete s-au înghesuit pentru a vedea meciul dintre FC Argeș și Nottingham Forest, din turul II al Cupei Campionilor Europeni.

Stadionul a fost arhiplin de mai multe ori, dar amintim aici partidele internaționale disputate la Pitești. Au jucat pe bătrânul nostru stadion echipe ca: Real Madrid, Valencia, Panathinaikos, Fenerbahce, AEK Atena, Dinamo Zagreb, Lazio, Toulouse, Ferencvaros, Celta Vigo, Utrecht, Aberdeen etc.

Sperăm ca pe gazonul noii arene să calce adversari la fel de mari, iar piteștenii să vadă din nou cum echipa lor face trofeului de campioană a României un tur de onoare al stadionului.

2 mai 1964 - 17 septembrie 2023

Îți mulțumim, bătrâne stadion! Adio!”, a transmis FC Argeș, pe Facebook.

Facilitățile noului stadion din Pitești, care va costa 70 de milioane de euro

  • sistem de iluminare a fațadei prin tehnologie LED
  • muzeu al clubului + magazin de prezentare al FC Argeș
  • sală de forță de minim 500 mp
  • două săli pentru saună
  • sală de recuperare
  • cabinet medical
  • cabinet antidoping
  • sală de antrenament multifuncțională 

Și Farul Constanța va avea o nouă arenă! Cum va arăta Stadionul "Gheorghe Hagi"

Într-o situație similară cu cea a lui FC Argeș se află Farul Constanța. Echipa lui Gică Hagi va avea și ea o arenă nouă, denumită în cinstea "Regelui".

Noul stadion, care ar urma să fie inaugurat în 2025, va avea o capacitate de 18.190 de locuri, iar proiectarea și execuția vor costa, în total, peste 80 de milioane de euro. 

Galerie Foto

Etichete: stadion , nicolae dobrin , stadion fc argeș , stadion nou romania , stadion pitesti


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii au invadat Harkovul trecând granița nestingheriți
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii au invadat Harkovul trecând granița nestingheriți

În ultimele zile, forțele ruse au ocupat în jur de 100 de kilometri de teritoriu ucrainean din...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
amp
Anamaria Prodan, toate detaliile despre nunta cu Gavril. Cine va cânta și unde se va organiza

”Cu mine vorbești cu 'domnul Rotaru', Iliuță!”. Mihai Rotaru, reacție arogantă la adresa lui Ilie Dumitrescu
Collage Maker-22-Mar-2023-07-04-PM-3494
Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!
Radu Dragusin la meciul amical de fotbal dintre Romania si Irlanda de Nord, desfasurat pe Arena Nationala, vineri 22 mar
Cristi Tănase nu a stat pe gânduri, după ce soția a obținut ordin de restricție împotriva sa pentru 12 luni
tanase-sotie
Laurențiu Reghecampf a sunat-o pe Anamaria Prodan. Ce au decis cei doi. ”N-are sens”
prodan reghe
Recomandările redacției
ianis_inteviu
Video Spaniolii l-au chemat pe Ianis Hagi la flash-interviu, după Real Madrid - Alaves! Reacția "Prințului"

Video Exclusiv Ilie Dumitrescu l-a văzut pe Radu Drăgușin cu Manchester City și a dat verdictul
ILIE
Cel mai bun cu Real Madrid! Nota lui Ianis Hagi, după ce a încercat să dea golul carierei pe Bernabeu
Real Madrid v Deportivo Alaves, La Liga 2023-2024, date 36. Football, Santiago Bernabeu Stadium, Madrid, Spain - 14 May 2024
Dan Șucu a decis: Neil Lennon, noul antrenor al Rapidului!
rapida
Citește și
Foto La fel de scump ca Stadionul Steaua. Echipa din SuperLiga a primit vestea cea mare
Stadionul Farul, macheta / Foto: Instagram-@farul
Premierul Marcel Ciolacu a aprobat construirea a două stadioane. Prețul: 175.000.000€
stadion-farul1
O fostă spioană rusă, despre strategiile neortodoxe adoptate pentru a-și manipula țintele: "Mi-am sacrificat corpul pentru misiuni"
O fostă spioană rusă, despre strategiile neortodoxe adoptate pentru a-și manipula țintele: "Mi-am sacrificat corpul pentru misiuni"
CFR Cluj dă lovitura în mercato: negociază cu Brighton transferul lui Adrian Mazilu!
CFR Cluj dă lovitura în mercato: negociază cu Brighton transferul lui Adrian Mazilu!
Edi Iordănescu a decis pentru EURO 2024! Câți fotbaliști neconvocați în preliminarii ia și cine e pe lista de urgență?
Edi Iordănescu a decis pentru EURO 2024! Câți fotbaliști neconvocați în preliminarii ia și cine e pe lista de urgență?
Cameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill
Cameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Ce se schimbă la CNP-urile românilor
Cine a fost marele golgheter român care a apărat și poarta Ungariei? Moare la doar 52 de ani
Cine a fost marele golgheter român care a apărat și poarta Ungariei? Moare la doar 52 de ani
Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe
Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe
Cea mai proastă veste pentru Simona Halep. Ce s-a decis la Roland-Garros
Cea mai proastă veste pentru Simona Halep. Ce s-a decis la Roland-Garros
Galerie Foto S-a aflat! Cum va arăta interiorul stadionului de 1,6 miliarde de euro al Barcelonei
camp-nou2

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Bebe Rexha, într-o zi obișnuită, fără machiaj de scenă. A ieșit la plimbare cu simpaticul ei cățel, pe străzile din Los Angeles
Digi World
Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci
Misterul locului în care a fost pictată Mona Lisa a fost rezolvat. Indiciile care au dus la poziționarea exactă a capodoperei lui Da Vinci
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”