sapunaru
Video Cristi Săpunaru, mai emoționat ca niciodată! Ce s-a întâmplat în ziua în care a împlinit 40 de ani
Alex Chipciu, poveste necunoscută. ”Voiau să mă tragă la Rapid. Se apuca și-i suna pe Pancu, pe Daniel Niculae!”
CFR Cluj v FC Arges - Romania Liga 1, Cluj-Napoca - 19 Feb 2023
Fotbalistul de la CFR pe care Dan Petrescu îl dă afară. Ioan Varga a confirmat: ”Nu-l vrea”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Exclusiv Pancu anunță cu emoție despărțirea de Stadionul Giulești. "E clar, e ultimul meci oficial!"

19.11.2018, 12:00

Rapidiștii sunt gata să-şi ia adio de la Stadionul Giulești. Ultimul meci oficial în fieful tradițional al alb-vișiniilor, Rapid - Înainte Modelu, din Liga 3, se joacă sâmbătă, 24 noiembrie, la ora 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 4.

stadion giulesti
Stadionul Rapid - Valentin Stănescu
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

La rândul lui, Daniel Pancu va juca ultimul meci din cariera de fotbalist. Acum antrenor la Rapid, "Pancone" va intra câteva minute pe teren în Liga 3 și a precizat că s-a informat foarte bine, înainte să anunțe că acesta va fi ultimul joc oficial pe bătrâna arenă giuleșteană, care e programată în primăvara anului 2019.

"E ultimul meci oficial pe Stadionul Giulești. E ultimul, m-am informat și eu foarte bine, pentru că am spus că vreau foarte mult să fiu pe teren la ultimul meci. Am sunat ieri în 3 locuri și mi s-a spus că e clar ultimul meci oficial. O să apar și eu câteva minute, acolo. Mi-am dorit foarte mult lucrul ăsta. Sper să nu fie nevoie să intru să dau vreun gol. Sper să fie meciul liniștit. Nu există meci ușor, dar întâlnim echipa de pe locul 10 și dacă tratăm meciul serios nu ar trebui să fie nicio problemă", a spus Daniel Pancu, în cadrul emisiunii "Digi Sport Matinal", cu Dan Filoti.

"Cred că avem în jur de 2.500 de suporteri la fiecare meci acasă. Din partea mea, tot respectul pentru cei care vin, indiferent de cum evoluează echipa, indiferent de liga în care jucăm și poziția pe care ne aflăm în clasament. Ar trebui, poate, ceva facilități, dar încă nu e cazul. Când va fi noul stadion. Acum conducerea se ocupă, i-a invitat pe toți care au avut legătură cu ce înseamnă performanță la Rapid", a adăugat antrenorul Rapidului.

"Începând de luni, stadionul va fi predat Companiei Naționale de Investiții. Ăsta e ultimul meci oficial și din câte știu suporterii vor să organizeze ceva special, cu un meci înainte de dărâmarea oficială care va începe undeva în februarie-martie. Ne vom mai putea antrena acolo până atunci, prin ianuarie și februarie, un lucru foarte bun. Apoi, vom juca în Regie. Suntem aproape înțeleși, încă nu e bătută în cuie varianta, care ar fi cea mai bună, din punctul nostru de vedere. Nu prea mai sunt alte variante: Voluntari, Chiajna, Arena Națională sau Dinamo. Dar... e mai complicat", a mai precizat Daniel Pancu.

Încep lucrările de modernizare la stadionul din Giuleşti pentru EURO 2020


Noul stadion din Giuleşti va avea o capacitate de 14.000 de locuri. Actuala arenă va fi demolată, cu excepţia peluzei dinspre Sala Rapid, care va fi modernizată.

Arena va avea şi o zonă de sărituri în lungime, dar şi o pistă de alergare 60 de metri outdoor. Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, dar și săli de forță sau recuperare și pistă de popice.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA obligă ţările organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.

Stadionul "Giulești - Valentin Stănescu", 79 de ani de istorie

Pe 10 iunie 1939, Regele Carol al II-lea inaugura stadionul construit după modelul celebrului Highbury, fieful "tunarilor" de la Arsenal Londra (construit în 1913 și dărâmat în 2006, după ce britanicii nu au primit acceptul autorităților să îl extindă și modernizeze; și-au construit o nouă arenă, sprijiniți și de sponsorul lor principal).

Gheorghe Dumitrescu este arhitectul care a semnat proiectul stadionului, după o idee a managerului rapidist de atunci, Costică Bauer-Ardeleanu, cel care a avut ideea și relațiile necesare acestui "import". Gheorghe Scurtu, posesorul muzeului Rapidului și un istoric neoficial al clubului "feroviar", spune, citat de vanatoruldelegende.blogspot.ro, că Bauer ar fi adus de la Londra liftul de pe Highbury și câteva scaune.

În 1935 s-a ales locul construcției. În 1936 au început lucrările (finanțate doar din banii angajaților CFR) și au fost finalizate în același an, însă inaugurarea a fost amânată doi ani și jumătate. Presa vremii notează că un amical de pe 30 septembrie, cu Admira Viena - campioana de atunci a Austriei - a fost mutat pe OMEF, din cauză că nu ar fi fost toate lucrurile puse la punct.

Arena a fost omologată abia în a doua parte a anului 1937, până atunci găzduind numai antrenamente și pregătiri. Primul meci oficial s-a jucat pe Giulești pe 27 noiembrie 1937, în ultima etapă a turului de campionat, când Rapid câștiga cu 2-0 în fața Jiului.

Deschiderea oficială a avut loc abia pe 10 iunie 1939, când se serba Ceferiada, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea primei linii de cale ferată realizată cu capital românesc: București - Giurgiu.

Ziarul "Timpul" a aproximat la 20.000 numărul de oameni prezenți la inaugurare. Pe gazonul giuleștean, Regele Carol al II-lea a îngenunchiat și a sărutat crucea. Ceremonia religioasă a fost oficiată de Vicarul Patriarhiei, în lipsa unui Patriarh în funcție, în acel moment. La eveniment au mai participat și Mihai, care avea să fie următorul rege, premierul Armand Călinescu, prințul Paul al Greciei, dar și numeroși alți diplomați și reprezentanții a 12 administrații de căi ferate din întreaga Europă.

Ultimul meci oficial de pe Stadionul "Giulești - Valentin Stănescu" se joacă sâmbătă, 24 noiembrie, la ora 17:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 4 și LIVE VIDEO pe digisport.ro și m.digisport.ro.

Cum va arăta noul Giuleşti, conform proiectului de la CNI

stadion rapid bun
Proiectul Stadionui Rapid

Etichete: daniel pancu , stadion giulesti , demolare giulesti , compania nationala de investitii , retragere daniel pancu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
profimedia-0868753464
Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit
Screenshot 2024-04-28 at 23.20.51
Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova
sucu-14
”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra
nadia-jemez20
Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor
FC Barcelona, Barca Logo THW Kiel vs. FC Barcelona, Handball, EHF Champions League, Gruppenphase, Spieltag 7, Saison 202
Recomandările redacției
CFR Cluj v FC Arges - Romania Liga 1, Cluj-Napoca - 19 Feb 2023
Fotbalistul de la CFR pe care Dan Petrescu îl dă afară. Ioan Varga a confirmat: ”Nu-l vrea”

Foto Una dintre cele mai frumoase femei din România, spectacol în Giulești după Rapid - Universitatea Craiova: ”Siuuuu”
antonia0
Victor Pițurcă a auzit că Florinel Coman pleacă în Qatar și l-a atenționat pe fotbalistul de la FCSB
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Foto Câți bodyguarzi ”l-au apărat” pe Dan Șucu de jurnaliști după Rapid - Craiova! Oamenii patronului, mesaj pentru presă
sucu 2
Citește și
Foto CNI a făcut anunțul despre investiția de 1.700.000€: ”Veste bună”
”Vor pleca mulți”. Șucu l-a pus antrenor pe Lobonț, dar Pancu e convins că Rapid va avea alt ”principal”
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-UNIVERSITATEA CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (27.11.2023)
Are 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”
Are 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”
Alarmă la națională! Are ruptură musculară și este în pericol să rateze EURO 2024!
Alarmă la națională! Are ruptură musculară și este în pericol să rateze EURO 2024!
Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin
Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin
Sofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger
Sofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
România, la ani-lumină de un trend global: Londra tocmai a realizat un record la care nici nu putem visa
România, la ani-lumină de un trend global: Londra tocmai a realizat un record la care nici nu putem visa
De unde vine expresia „are viața lui Berilă"? Personajul a fost faimos în România interbelică
De unde vine expresia „are viața lui Berilă"? Personajul a fost faimos în România interbelică
O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat
O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat
Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu”
Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu”
S-a dat verdictul în cazul lui Liviu Ungurean. Ce veste a primit liderul galeriei lui Rapid
HANDBAL FEMININ:RAPID BUCURESTI-CSM BUCURESTI, LIGA FLORILOR (7.02.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”