WARSZAWA 02.05.2024 FORTUNA PUCHAR POLSKI POGON SZCZECIN - WISLA KRAKOW NZ Alan Uryga FOT / FOKUSMEDIA.COM.P
NE-BU-NI-E! O echipă din liga secundă a marcat în minutul 90+9, a câștigat Cupa și va juca în Europa League
0.FOTBAL:PANDURII TARGU JIU-DINAMO BUCURESTI 0-0,CUPA ROMANIEI (8.11.2006)
”Vă asociați cu Țiriac și cu Lucescu pentru a investi la Dinamo?” Nicolae Badea a oferit răspunsul pe loc
patriche
Video Exclusiv Suporterii lui Dinamo au mers la jucători la antrenament. Dialogul care a urmat
Digi Sport 1 Live
Acum
ASII TENISULUI

Exclusiv Neubert a dezvăluit ce metode de pregătire pot folosi cluburile în această perioadă

25.03.2020, 13:44

COVID-19 a oprit sportul din întreaga lume, iar fotbalul nu face excepție. Acest lucru le dă mari bătăi de cap cluburilor din întreaga lume, dar în special antrenorilor și preparatorilor fizic. Thomas Neubert a acceptat să vorbească pentru Digi Sport despre cum se poate depăși o astfel de situație și ce metode de pregătire ar trebui să adopte cluburile și jucătorii.

1.FOTBAL:ANTRENAMENT STEAUA BUCURESTI INAINTE MECI AJAX AMSTERDAM (20.02.2013)
Thomas Neubert, pe vremea când era preparator fizic la Steaua / Foto: Sport Pictures
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Neubert a fost unul dintre cei mai importanți oameni din ultimi 10 ani de la echipa lui Gigi Becali. Preparatorul fizic german a venit în România cu noi metode de pregătire. Tommy a reușit astfel să-i impresioneze pe jucători și să facă performanțe cu Steaua. Acesta lucrează în prezent cu Laurențiu Reghecampf la Al Wasl, în Emirate.

Nu sunt expert în COVID-19, este o provocare pentru noi toți, pentru toți sportivii. Nu avem un program prin care să spunem că trebuie să facem asta sau asta. Este o situație nouă pentru noi toți.

Fiecare club trebuie să decidă, urmând regulile din țara lui, ceea ce poți să faci și ce nu poți să faci”, a declarat Thomas Neubert pentru Digi Sport

Programle de pregătire pe care le pot face jucătorii în acestă perioadă în care fotbalul este oprit

Neubert a acceptat să facă pentru Digi Sport o listă cu programele de antrenament pe care cluburile și jucătorii le pot urma în această perioadă de criză.

  • Una dintre soluțiile la care apelează multe cluburi din lume și mulți sportivi este acest ”cybertraining”. Un preparator face exercițiile online, prin intermediul diferitelor aplicații. Prin acest mod le transmiți jucătorilor ce trebuie să facă. De obicei au diferite sisteme de măsurare a bătăilor inimilor și vezi toată activitatea live pe computer. În unele țări este posibil, în altele nu. Spre exemplu în Dubai nu era posibil, pentru că nu aveai voie să folosești skype, până acum câteva zile, deci nu puteam face acest ”cybertraining”.
  • O altă soluție la care apelează unele cluburi, este aceea ca jucătorii să se antreneze afară pe teren, grupuri de 3 sau 4 jucători, cu câte un antrenor. Nu intră în contact între ei, se împart în minigrupuri pe mai multe terenuri și se fac antrenamente fizice.
  • Unele cluburi au hotărât să facă antrenamente individuale la sală. Un jucător şi un antrenor intră pe rând pentru a face antrenamente fizice. După fiecare jucător se face dezinfecție toatlă.
  • O altă soluție este ca cei din club să le trimită un program online jucătorilor, zilnic, pe care să-l poată face acasă. Cluburile mari au făcut asta și le-au dat jucătorilor diverse echipamente pentru a se pregăti. Oameni din club mergeau acasă la jucători și le duceau diferite echipamente.
  • Cea mai comună soluție este să faci antrenament acasă, fără niciun echipament. Îți folosești doar corpul. Asta fac și eu cu jucătorii mei în acest moment. Le transmit zilnic câte un program pe care ei pot să-i facă acasă, în interiorul casei, sau în curte. Pot merge și afară să alerge. La noi este încă posibil asta.

Neubert, avertisment pentru jucătorii de fotbal


Fostul preparator fizic de la FCSB îi avertizează pe jucătorii care au o anumită rutină, stabilită din zilele în care totul decurgea normal, să nu schimbe, pentru că organismul va fi afectat.

Mulți sportivi au un program bine stabilit, o rutină zilnică. Spre exemplu: se trezesc, ia micul dejun, apoi fac antrenamentul, apoi ia masa de prânz, apoi se odihnesc, apoi au puțin timp cu familia, după care urmează cel de-al doilea antrenament. Ar fi bine să-și păstreze această rutină.

Să nu schimbe acest ritm, adică să zică: mă trezesc la 12, mănânc, fac antrenament. Nu ar fi bine să facă asta. Când esti obișnuit cu un astfel de ritm ar fi bine să-l menții, dacă nu ai o astfel de rutină, poți să faci antrenament când vrei”, a mai spus Neubert.

Neubert: ”Programul de lucru trebuie să simuleze exact o săptămână normală din plin campionat”

Thomas Neubert are un sfat pentru preparatorii fizici și știe cum aceștia pot menține jucătorii la un nivel ridicat în următoarea perioadă. Tommy îi sfătuiește să le ofere fotbaliștilor programe de aceeași intensitate pe care o aveau în timpul sezonului, o simulare, ca si cum ar fi în plin campionat. Așa ar trebui să decurgă perioada aceasta de pregătire, conform lui Neubert.

Depinde de antrenamentele pe care le faci și ce metode alegi, din cele pe care le-am enumerat mai sus. Când alegi un gen de program, în mod normal, ești încă în sezon, nu știe nimeni când se va relua. În acest moment, trebuie să menții sportivii la un nivel cât mai ridicat pentru a fi gata pentru meciuri, când vor începe.

Programul trebuie să simuleze exact cum lucrezi într-o săptămână normală de lucru, când esti la antrenamente. Preparatorul fizic știe exact ce are de lucrat în acestă perioadă. Trebuie să urmezi aceeiași procedră ca într-o săptămână normală. Iar în ziua în care ai fi avut meci trebuie să faci antrenamentele ca si cum ai fi avut un meci, să fie la aceeași intensitate. După ar trebui să urmeze recuperarea, ca după un joc normal.

Asta trebuie urmat, asta trebuie să facă toți, pentru ca jucătorii să fie la un nivel bun când se vor relua competițiile. Fiecare program săptămânal are un program zilnic, fiecare zi este diferită. În fiecare zi trebui să acoperi parametrii pe care-i aveai stabiliți. Doar așa vom putea să acoperim cât mai bine situația pe care o traversăm”, susține preparatorul fizic de la Al Wasl.

Neubert: ”Revenirea după această întrerupere forțată este o provocare pentru noi toți”

Neubert susține că revenirea la normal după această perioadă în care fotbalul este întrerupt din cauza pandemiei de COVID-19 va fi o provocare pentru toți antrenorii și preparatorii fizici.

Cu fiecare săptămână în care nu jucăm, totul va fi mult mai dificil. Va fi greu să menținem parametri ridicați ai jucătorilor, fără meciuri. Cu cât durează mai mult, cu atât va fi mai greu. Puteam simula totul pe o anumită perioadă de timp, dar dacă va dura mai mult nu vom mai putea simula.

Când vor reveni jucătorii trebuie să facem anumite teste să vedem ce au pierdut, nu putem să jucăm imediat, pentru că jucătorii se vor accidenta. După aceste teste putem spune de cât timp avem nevoie pentru ca riscul să fie cât mai scăzut. Va fi o provocare enormă pentru noi toți, atât antrenori, cât și preparatori fizici”, a încheiat Thomas Neubert.

Etichete: thomas neubert , pregatire fizica , coronavirus , covid-19


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără o mână
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără o mână

Un român de 36 de ani și-a pierdut un braț în timp ce încerca să fure banii dintr-un bancomat din...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
walker
E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil
nesu
OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor
andrei-vlad
Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o
adriana6
A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist
FOTBAL:FCSB-FC VOLUNTARI, SUPERLIGA SUPERBET (12.09.2022)
Recomandările redacției
patriche
Video Exclusiv Suporterii lui Dinamo au mers la jucători la antrenament. Dialogul care a urmat

Elias Charalambous a numit echipa pentru care ”ar lăsa-o” pe FCSB: ”Atunci aș merge”
elias
Dan Petrescu: ”Nu vrem să-l ținem aici!”. CFR așteaptă 7 milioane de euro
Screenshot 2024-05-05 110037
Barcelona renunță la Robert Lewandowski și i-a găsit deja înlocuitor
Darwin Nunez
Citește și
GOOOL Alex Ioniță! Cifrele pe care le are în prezent fostul jucător al Rapidului
alex ionita yunan yukkun
Video Neverosimil! Au sărbătorit de două ori în câteva minute promovarea, fanii au intrat pe teren, dar pot rămâne în liga a doua
KERKRADE, Netherlands, 03-05-2024, football, Dutch Keuken Kampioen Divisie, Roda JC - Fc Cambuur, Parkstad Limburg Stadi
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Motivul pentru care nu s-a întors Ianis Hagi la Farul ca să joace înainte de Euro 2024!
Motivul pentru care nu s-a întors Ianis Hagi la Farul ca să joace înainte de Euro 2024!
Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane”
Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane”
Anne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii
Anne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii
„Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei
„Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei
Ceapa verde și beneficiile ei pentru sănătate. Ce persoane trebuie să fie precaute cu consumul acesteia
Ceapa verde și beneficiile ei pentru sănătate. Ce persoane trebuie să fie precaute cu consumul acesteia
Video. Când a venit Orson Welles în România? Ce film a făcut? A jucat regizat de Sergiu Nicolaescu
Video. Când a venit Orson Welles în România? Ce film a făcut? A jucat regizat de Sergiu Nicolaescu
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Au speriat-o de moarte: ce a pățit Iga Swiatek după ce a învins-o pe bielorusa Sabalenka, salvând trei mingi de meci VIDEO
Au speriat-o de moarte: ce a pățit Iga Swiatek după ce a învins-o pe bielorusa Sabalenka, salvând trei mingi de meci VIDEO
După ce a promovat cu Parma în Serie A, Dennis Man a spus care este obiectivul lui
dennis-man

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
„Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei
„Lady in red”. Rita Ora, în cei mai scurți pantaloni, pe străzile din New York. A captat toate privirile cu ținuta ei
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”