Parma vs Pisa - Serie BKT 2023/2024
Anunțul venit din Italia despre Dennis Man! Starea fotbalistului român
stadion-farul1
Premierul Marcel Ciolacu a aprobat construirea a două stadioane. Prețul: 175.000.000€
Reacția presei din Spania, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2
Digi Sport 1 Live
Acum

Ziua în care regretatul Cristian Țopescu a decis să nu mai comenteze fotbal!

15.05.2018, 17:38

Vestea trecerii în neființă a celui care a fost Cristian Țopescu (81 de ani) a întristat lumea jurnalismului, dar și a sportului românesc. Poate cel mai bun comentator de fotbal din țara noastră, Țopescu ne-a adus în case, printre altele, și superbul parcurs al naționalei noastre de la Cupa Mondială din America, din 1994 (USA), cel mai bun de până acum din istoria tricolorilor. De referință va rămâne meciul România - Argentina, scor 3-2, din optimile de finală, meci care a fost desemnat ulterior și cel mai frumos al turneului final. Tot atunci, la World Cup ’94, Țopescu a luat o decizie grea în cariera sa: a decis să nu mai comenteze fotbal de la fața locului, din cauza faptului că Andres Escobar, din naționala Columbiei, a fost ucis după ce și-a marcat un autogol în partida cu SUA.

colaj topescu escobar
  • BASCHET: Fenerbahce - Monaco, miercuri, 20:45, DGS 3

  • Champions League: Borussia Dortmund - PSG, miercuri, 22:00, DGS 1

”După acel eveniment tragic, da, așa am spus, că nu voi mai comenta fotbal. Și m-am ținut de cuvânt. E un defect al meu, am cuvânt! Atunci, după ce columbianul escobar a fost ucis, pentru că a marcat un autogol într-un meci cu SUA, am înțeles că nu mai vreau să comentez acest sport. În fotbal, pasiunea a degenerat în patimă oarbă, în crimă!”, spunea Cristian Țopescu, în urmă cu 11 ani, pe când a împlinit 70 de ani și era redactor-șef la Pro Sport, într-un interviu acordat pentru ”Evenimentul Zilei”.

Țopescu s-a ținut de cuvânt și nu a mai comentat fotbal, deși nu a dus lipsă de oferte, după cum chiar domnia sa a declarat tot atunci. ”Niciodată în meseria mea, banii n-au fost pe primul loc. Am refuzat ofertele pentru că mi-ar fi greu să revin fără să existe comparații cu comentariile dinainte. Am primit o ofertă, dar ce să comentez în Liga 1?”, mai spunea, tot atunci, regretatul Țopescu.

După Campionatul Mondial din 1994, Escobar a fost executat într-o seară în fața discotecii Padua din Medellin, cartelul drogurilor din Columbia. În momentul în care a vrut să urce în maşină, a auzit câţiva oameni strigîndu-i: ”Autogol!” Aceştia erau fraţii Gallon, cunoscuţi pentru legăturile cu lumea drogurilor şi a prostituţiei. Escobar s-a enervat, iar şoferul acestora, Humberto Munoz Castro, i-a tras şase golanţe în cap, la fiecare glonţ strigîndu-i ”Autogol!” El a fost condamnat la 43 de ani pentru omor fără premeditare. În ciuda strigătului său, Castro a declarat că nu a ştiut pe cine a ucis. După 11 ani, el a fost eliberat. ”Nu există justiţie în Columbia”, a declarat tatăl lui Escobar. Fraţii Gallon au fost condamnaţi la 15 ani pentru tentativă de omor. În afara lui Escobar, au mai fost ucişi 40 de oameni.

Etichete: cristian topescu , topescu , a murit cristian topescu , topescu escobar


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Barcelona, Barca Logo THW Kiel vs. FC Barcelona, Handball, EHF Champions League, Gruppenphase, Spieltag 7, Saison 202
Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor

Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova
sucu-14
A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene
Ligue 1 Uber Eats - Stade Rennais v Stade Brestois 28-04-2024
Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit
Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”
tote12
Recomandările redacției
Reacția presei din Spania, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2

Video Bayern - Real Madrid 2-2. Vinicius a reușit o ”dublă” și finalista Champions League se va decide în Spania!
Bayern Munich - Real Madrid
Foto MM Stoica n-a mai răbdat și i-a răspuns lui Tudorel Stoica. ”Trăiești o mare dezamăgire”
Capture
Obiectivele imediate trasate lui Dan Petrescu. ”Va fi directorul echipei”
Screenshot 2024-04-28 at 23.20.51

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media