FOOTBALL - FRENCH CHAMP - REIMS v NICE, , Reims, France - 07 Apr 2024
Oficial ”Pintilii din Franța” a fost dat afară. Echipa plătea 25.000€ amendă la fiecare meci
FOOTBALL - CHAMPIONS LEAGUE - DORTMUND v PARIS SG, , Dortmund, Allemagne - 01 May 2024
”Amenințarea” lui Kylian Mbappe, după ce PSG a pierdut turul cu Dortmund din semifinalele UCL
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-CFR CLUJ, CUPA ROMANIEI BETANO (6.12.2023)
Live Video&Text CFR Cluj - Rapid 0-1, ACUM, în direct la Digi Sport 1. Giuleștenii au dat lovitura în Gruia
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 8 Superliga: CFR Cluj-Rapid
Play-off

Ligue 1, la debut: cine o va opri pe Paris Saint-Germain? 

07.08.2015, 17:45

de Adrian Soare

psg-1
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Noul campionat debutează sub amenințarea lui Paris St Germain care a impresionat in pregătiri, apoi a făcut instructie cu Lyon (2-0), în Trophee des Champions. Angel Di Maria este noul star din colecția Parc des Princes, în vreme ce rivala Olympique Lyonnais mizează în continuare pe resursele propriei academii: Nabil Fekir si Alexandre Lacazette. 

Marseille mai mult a pierdut decât a câștigat în materie de transferuri, dar a păstrat esențialul: Marcelo Bielsa rămâne pe Velodrome, chiar dacă încă nu a semnat noul contract. Schimbare de stil în Principat: Leonardo Jardim, impresionant în primul an la Monaco, promite un nou lot de tineri talentați pe care să îi rafineze dupa modelul Kondogbia si Carrasco, pentru care monegascii au încasat 50 de milioane în aceasta vară.

Paris St Germain rămâne principala favorită la absolut toate trofeele interne (pe care le-a câștigat în exercițiul precedent, ceea ce a reprezentat o premieră în Hexagon). După ce a scăpat de sancțiunile UEFA (grație unui lobby seducător condus de Nasser al Khelaifi pe lângă Michel Platini), PSG a dat o excepțională lovitură (și de imagine, nu numai sportivă), recrutându-l pe Angel Di Maria. Modulul lui Blanc rămâne de actualitate, 4-3-3, cu un semn de întrebare în zona mijlocașilor centrali – după plecarea lui Cabaye și despărțirea iminentă de Thiago Motta, este de urmărit dacă Benjamin Stambouli, adus de la Spurs, se va ridica la nivelul ridicat al acestei mașini de fotbal. Rămâne Ibracadabra, însă nu îl vom vedea în prima etapă, la Lille, pentru că este accidentat.

Cifra PSG: 63 de milioane de euro a costat transferul lui Di Maria; al doilea cel mai scump jucator transferat vreodată în Franța, după Cavani (64 milioane de euro).


Olympique Lyonnais s-a grăbit cu transferurile, dar curios a intrat în criză de timp chiar înaintea debutului: accidentarea de lungă durată a lui Clement Grenier lasă descoperit postul conducătorului de joc. OL tratează o repatriere a lui Valbuena de la Dinamo Moscova (sub formă de împrumut) sau pe cea a lui Belhanda de la Dinamo Kiev – afacerile sunt complicate, pentru că jucătorii au salarii mari, pe care Lyon nu le poate susține atât de simplu. Vestea bună este că au fost păstrați pe Stade Gerland gemenii golului Lacazette si Fekir, a căror cotă poate exploda după jocurile din grupele Champions. Perioada septembrie – decembrie va fi critică pentru OL, fiindcă este întotdeauna dificil de gestionat un program cu meciuri atât de multe și deloc simple.

Cifra OL: 4 milioane de euro este salariul anual (inclusiv bonusuri) solicitat de agentul lui Alexandre Lacazette pentru prelungirea contractului actual, scadent in 2018.

AS Monaco a preluat modelul FC Porto și primul an a fost un succes: fotbaliștii tineri pe care i-a rafinat Leonardo Jardim au devenit certitudini, iar sumele încasate o dovedesc – Kondogbia a plecat la Internazionale Milano pentru 30 milioane de euro , iar Yannick Ferreira Carrasco la Atletico Madrid pentru 20 de milioane. Monegascii s-au despărțit de Berbatov, dar l-au împrumutat pe micul faraon El Shaarawy: în criză de încredere după accidentare, milanezul poate găsi la Monte Carlo un mediu ideal pentru a-și relansa cariera. Monegascii au o șansă importantă să se implice în lupta la titlu - Bernardo Silva este deja o certitudine, iar argentinianul Guido Carillo (recrutat de la Estudiantes, contra unei sume de 9 milioane de euro) s-a integrat repede, ceea ce se poate spune și despre Ivan Cavaleiro, adus de la Benfica în schimbul a 15 milioane de euro

Cifra Monaco: 177 de milioane de euro a plătit patronul Dimitri Ribolovlev in 2013 pentru transferurile care au readus pe Monaco in Ligue 1. În această vara, s-au cheltuit doar 60 de milioane.

Olympique Marseille este marea enigmă a stagiunii: carismaticul antrenor Marcelo Bielsa a fost convins să rămână pe Velodrome, chiar dacă noul contract încă nu este semnat.

”Suntem de acord asupra termenilor, încă discutăm asupra duratei contractului”, a spus Bielsa joi, la prima sa conferință de presă după revenirea din vacanță.

Păstrarea antrenorului este cel mai bun transfer de la OM, spun fanii, care i-au văzut plecând în această vară pe Andre Pierre Gignac, Andre Ayew, Gianelli Imbula, Dimitri Payet, Jeremy Morel si Rod Fanni. La capitolul sosiri: Lucas Ocampos a fost cumpărat definitiv de la Monaco, Nkodou (atacant adus de la Nantes), Bouna Sarr (mijlocaș ofensiv recrutat de la Metz), Karim Rekik (fundaș central cumpărat de la Manchester City), Javier Manquillo (jucător imprumutat de la Atletico Madrid) si, surprizele verii, Lassana Diarra (fostul jucator de la Chelsea si Real Madrid, 30 de ani) si Abou Diaby, liber de contract după despărțirea de Arsenal Londra.

Cifra Marseille: Top 5 este obiectivul anunțat de președintele Vincent Labrune pentru noul sezon. Anul trecut, cu același Bielsa antrenor, obiectivul a fost clasarea pe locurile 1-3.

Saint Etienne a avut o vară prea puțin zgomotoasă la capitolul transferuri: Les Stephanois au cheltuit două milioane de euro pentru a-l aduce pe atacantul Nolan Roux de la Lille si alte două milioane de euro pentru a-l achiziționa definitiv pe fundașul Theophile-Catherine de la Swansea.

Au punctat însă mai bine la încasări: 10 milioane pentru Max Alain Gradel care a fost cedat la Bournemouth, 5 milioane pentru Tabanou transferat la Swansea sau 3,5 milioane pentru Mevlut Erdinc plecat la Hannover. Recunoscută pentru formarea jucătorilor (și mai puțin pentru cheltuieli exorbitante), echipa de pe Geoffroy Guichard și-a asigurat serviciile lui Romain Hamouma, unul dintre cei mai buni mijocași ofensivi din Franța, pentru încă doi ani. A fost vestea perfectă pentru antrenorul Christophe Galtier care și el a dat ceva emoții fanaticilor suporteri: în iunie, după câteva zile de gândire și suspans, Galtier a acceptat prelungirea contractului până în 2018.

Cifra St Etienne: 2009 este anul în care Galtier a devenit antrenor principal la St Etienne. Este cel mai longeviv antrenor din Ligue 1, la comanda aceleiași echipe.

Primul meci al noului sezon al Ligue 1, dintre Lille și campioana PSG, s-a disputat vineri seară, de la ora 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport 1. S-au impus parizienii, cu 1-0.

Etichete: ligue 1 , olympique marseille , psg , lyon , monaco , saint etienne , debut , sezon , lacazette , adrian soare


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
walker
E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat
Sony Pictures' "Spider-Man: No Way Home" Los Angeles Premiere - Red Carpet
A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model
miami
OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor
andrei-vlad
Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o
adriana6
Recomandările redacției
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-CFR CLUJ, CUPA ROMANIEI BETANO (6.12.2023)
Live Video&Text CFR Cluj - Rapid 0-1, ACUM, în direct la Digi Sport 1. Giuleștenii au dat lovitura în Gruia

Foto Radu Drăgușin nu se mai ferește! Cum a fost surprins pe bancă, în timp ce Tottenham pierdea cu Liverpool
dragu
Bayer Neverlosen! ”Farmaciștii” au uitat să piardă și au egalat un record vechi de 59 de ani
Eintracht Frankfurt - Bayer 04 Leverkusen
Video Denis Drăguș o putea scoate pe Gaziantep de la retrogradare, dar nici lui nu i-a venit să creadă ce a făcut
draggg
Citește și
Metz ”tremură” pentru un loc în Ligue 1. Ladislau Boloni, eșec în prelungiri după un meci ”nebun”
News - August 29, 2019
Lovitura primită de PSG și naționala Franței: Lucas Hernandez, OUT pentru restul sezonului și EURO 2024
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Dan Șucu încearcă marea lovitură: Mircea Lucescu la Rapid! Se implică și George Copos
Dan Șucu încearcă marea lovitură: Mircea Lucescu la Rapid! Se implică și George Copos
Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia!
Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia!
Anne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii
Anne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii
Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”
Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”
Ceapa verde și beneficiile ei pentru sănătate. Ce persoane trebuie să fie precaute cu consumul acesteia
Ceapa verde și beneficiile ei pentru sănătate. Ce persoane trebuie să fie precaute cu consumul acesteia
De câți ani de pensie se bucură un român care a cotizat 35 de ani? Speranța de viață influențează
De câți ani de pensie se bucură un român care a cotizat 35 de ani? Speranța de viață influențează
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO
Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO
Cinci locuri în Champions League pentru Germania, pentru sezonul 2024/2025

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”
Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”