Screenshot 2024-03-09 at 18.05.03
Prioritatea lui Rareș Pop, ”perla” de 800.000€ a celor de la Rapid, înainte de mutarea în Giulești
BUCURESTI - RAPID - ADRIAN MUTU - ANTRENOR - CONFERINTA - 3 MAR
Exclusiv Ce urmează pentru Daniel Niculae, după ce a fost pus sub urmărire penală
Screenshot 2024-04-28 at 23.20.51
Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit
Digi Sport 1 Live
Acum

VIDEO Iencsi a bătut palma cu Moraru și Pancu! Va fi prezentat la Rapid luni, ÎN DIRECT la Digi Sport 3

16.07.2015, 17:16

UPDATE 12:29. După două ore de discuții cu fostul său coleg Daniel Pancu, pe lângă care Valerii Moraru insistă să preia funcția de președinte, Adrian Iencsi a ieșit de la ProRapid ca antrenor principal al Rapidului.

iencsi
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Niciunul dintre oficialii giuleșteni nu a dorit să facă vreo declarație, urmând ca Iencsi și Pancu să fie prezentați oficial luni, de la ora 16:00, într-o conferință de presă care va fi transmisă ÎN DIRECT pe Digi Sport 3.

"Așa se pare, sunt noul antrenor al Rapidului! Vorbim luni, la conferința de presă", a venit confirmarea fostului căpitan al giuleștenilor. 

Iencsi a semnat un contract pe un an, cu opțiune pe încă două sezoane, având ca obiectiv clasarea pe un loc ce asigură promovarea. Salariul său va fi de 3.000 de euro pe lună. 


UPDATE 10:28 - În dimineața zilei de vineri, 17 iulie, Iencsi va veni la baza ProRapid pentru a pune la punct ultimele detalii și pentru a semna contractul cu echipa sa de suflet. 



UPDATE 18:50 - Adrian Iencsi a comentat pe marginea zvonurilor care susţin că va fi următorul antrenor al Rapidului. Fostul internaţional crede că patronul giuleştenilor preferă un tehnician cu experienţă.

"Eu am avut o discuţie cu patronul acum o lună, i-am spus ideile mele pentru redresarea Rapidului, dar după aceea nu am mai primit niciun răspuns. Probabil că dânsul consideră că trebuie să pună un antrenor cu experienţă, care a activat mai mult timp în Liga I.

Suporterii ar fi încântaţi, normal, pentru că eu am fost un jucător important la Rapid. Şi acum, de când se vehiculează numele meu ca antrenor la Rapid, mă sună mulţi oameni, mă opresc şi pe stradă şi îmi spun să vin la Rapid", a declarat Iencsi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, Iencsi consideră că ceea ce îl recomandă pentru postul de antrenor al Rapidului este experienţa sa pe bancă, nu doar faptul că a evoluat în Giuleşti, unde a fost căpitan.

"De trei ani am început antrenoratul, am început de jos, pentru că aşa am considerat că e bine. Am acumulat multe cunoştinţe, am obţinut şi unele performanţe la ligile inferioare, apoi am avut ocazia să fiu secundul lui Ioan Andone la Apollon Limassol.

Aşa că eu dacă aş prelua conducerea tehnică a Rapidului, nu aş prelua doar pentru că am fost jucător al Rapidului. Nu, ci pentru că sunt antrenor de trei ani. Nu ştiu cum gândeşte domnul Moraru, dar indiferent ce se va înâtmpla, eu sunt alături de ei şi le vreau binele", a precizat tehnicianul în vârstă de 40 de ani.


Cu doar câteva zile înaintea reunirii în vederea startului unui nou sezon, Rapid îşi caută încă un antrenor.

Unul care să dea OK-ul pentru definitivarea lotului şi care, de luni, să înceapă să pregătească echipa pentru un sezon la finele căruia revenirea în Liga 1 este cuvânt de ordine.

În ultimul timp, Valerii Moraru a luat legătura cu o serie de tehnicieni cu nume, liberi de contract, pentru a negocia, mai mult sau mai puţin formal, un viitor contract. Rând pe rând, Ze Maria, Florin Marin, chiar Cristi Pustai şi Cristiano Bergodi, Vasile Miriuţă ori Petre Grigoraş au fost variantele luate în calcul.

Ultimii doi au fost chiar văzuţi la ProRapid, dar, în realitate, o eventuală materializare a discuţiilor a fost de fiecare dată foarte departe.

Mulţi s-au întrebat ce urmăreşte patronul moldovean al giuleştenilor şi au fost de părere că această joacă de-a tehnicienii nu e de natură să transmită un mesaj de stabilitate, de seriozitate opiniei publice şi mai ales suporterilor.

Mihăiţă Ianovschi, mereu varianta de rezervă

În realitate, Moraru a mizat în permanenţă pe planul B. Adică promovarea fostului secund Mihăiţă Ianovschi. De altfel, Ianovschi a fost în tot acest timp o constantă, ocupându-se de diversele trialuri şi fiind consultat în privinţa aducerii de noi jucători ori, după caz, a păstrării celor vechi.

Coopotarea lui Daniel Pancu în structura de conducere ar putea schimba cu puţine momente înaintea reunirii toate planurile. "Dacă cineva se gândeşte că voi fi o marionetă, greşeşte amarnic!", a fost reacţia spontană şi extrem de interesantă a fostului internaţional, în momentul în care Moraru a încercat un joc, punându-l pe Pancu în faţa faptului împlinit cu anunţul: "Avem preşedinte!".

Influenţat de faptul că invariabil tehnicienii cu care intra în contact îi spuneau că au nevoie mai mare de Pancu în teren, patronul din Giuleşti a trebuit să-şi nuanţeze discursul şi să îi solicite lui Pancone să fie preşedinte-jucător.

Decizia care i-ar putea uni iar pe rapidişti!

Şi prima acţiune a idolului din Giuleşti ar putea fi una cât se poate de ofensivă! În sensul că sunt informaţii că Pancu îl susţine pe fostul său coechipier, Adi Iencsi, pentru funcţia de antrenor al Rapidului.

Ex-căpitanul rapidist a fost în anturajul clubului chiar şi în acaeastă vară, dar în stilul caracteristic Moraru a lăsat discuţiile în coadă de peşte, lansându-se ulterior momentului cu Adi Iencsi la trialuri în diverse tratative care nu au dus nicăieri. Se poate spune că tocmai pentru faptul că Pancu îl susţine pe Iencsi, în Giuleşti este după foarte mult timp o unanimitate în ceea ce priveşte opţiunea suporterilor.

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

Este cunoscut faptul că grupul de la tribuna a II-a se află într-un război rece cu fanii de la peluză şi în ultima perioadă fiecare dintre cele două entităţi a încercat prin toate mijloacele să influenţeze deciziile conducerii, punând de multe ori orgoliul înaintea interesului pe care îl are Rapidul.

De data aceasta, cuplul Pancu-Iencsi relaţionând fie ca preşedinte-antrenor ori ca jucător-antrenor e văzută a fi varianta ideală.

Aşadar, la finele acestei săptămâni este de aşteptat ca Valerii Moraru să anunţe staff-ul cu care atacă promovarea, cu atât mai mult cu cât la ProRapid era programtă şi şedinţa prin care adunarea acţionarilor urma să aprobe noua organigramă. Cel mai probabil va fi anunţat tandemul Iencsi-Ianovschi.

Etichete: rapid , liga 2 , adrian iencsi , valerii moraru


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ilie3
Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!
mm-stoica2
Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”
Screenshot 2024-04-27 at 23.03.18
Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul
Screenshot 2024-04-28 at 00.03.15
Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”
tamas
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-28 at 23.20.51
Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană
Screenshot 2024-04-28 at 19.13.53
Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală
FOTBAL:PREZENTARE SERGIU BUS LA FCSB (14.07.2020)
Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”
Screenshot 2024-04-13 at 16.11.18
Citește și
Bogdan Lobonț s-a enervat la conferința de presă: ”Nu puteți să-mi spuneți asta!”
Screenshot 2024-04-22 170617
Bogdan Lobonț a rupt tăcerea, după conflictul cu Ermal Krasniqi
lobont
Amal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York
Amal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York
Ermal Krasniqi, ofertă din Bundesliga de la Werder Bremen. Câți bani a cerut Rapid pentru transfer
Ermal Krasniqi, ofertă din Bundesliga de la Werder Bremen. Câți bani a cerut Rapid pentru transfer
Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el”
Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el”
Cum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul
Cum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
De la Smart la Simple: ”Telefonul plictisitor" un nou trend printre tineri. Video
De la Smart la Simple: ”Telefonul plictisitor" un nou trend printre tineri. Video
Cum sunt păcăliți șoferii să plătească amenzi care nu le-au fost date de poliție? Cine sunt escrocii
Cum sunt păcăliți șoferii să plătească amenzi care nu le-au fost date de poliție? Cine sunt escrocii
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
Video Gloria Buzău - CS Mioveni 1-0. Echipa lui Andrei Prepeliță, tot mai aproape de promovarea directă
buzau

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”