corvinul
Video Liga 2 | Corvinul - Șelimbăr 3-1. Hunedorenii au câștigat derby-ul fără miză
buzau
Video Gloria Buzău - CS Mioveni 1-0. Echipa lui Andrei Prepeliță, tot mai aproape de promovarea directă
sucu-14
Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova
Digi Sport 1 Live
Acum

Suporterii de la tribuna a 2-a susțin că Moraru are acțiunile sub sechestru 

16.10.2015, 18:37

La 6 zile de la incidentele în urma cărora 11 fani rapidiști s-au ales cu interdicții pe stadioane și amenzi în valoare totală de 8.200 de lei, suporterii de la Tribuna a 2-a, de unde fac parte și cei pedepsiți, au emis un comunicat în care explică pe larg, din punctul lor de vedere, episodul petrecut la finalul meciului câștigat de alb-vișinii pe teren propriu cu 3-0 contra Daciei Unirea Brăila.

rapid t2
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Fanii susțin că Violeta Moraru, soția acționarului majoritar din Giulești, a mințit atunci când i-a acuzat pe cei sancționați că i-ar fi distrus mașina și ar fi amenințat-o atât pe ea, cât și pe fiul său, la ieșirea din stadion.

"Este o declarație falsă promovată de patroni, care 'lucrează' la îndepărtarea de lângă Rapid a persoanelor care îi contestă. [...] Nu există nicio dovadă împotriva suporterilor de la t2", precizează suporterii în comunicat.

De asemenea, rapidiștii nu cred în anunțul lui Valerii Moraru, care a spus că va ceda acțiunile primei persoane interesate și au lansat o variantă interesantă, potrivit căreia acestea s-ar afla sub sechestru, după ce un executor judecătoresc a decis executarea bunurilor omului de afaceri: "Moraru renunță la acțiuni cel puțin o dată pe lună, uneori în presă, alteori în discuțiile cu noi. Am pregătit toate actele necesare, ba am vorbit și cu potențiali investitori, dar, de fiecare dată, s-a răzgândit. În discuții pentru cedarea acțiunilor cerea sume foarte mari, deși el le-a cumpărat de la noi cu doar 4.000 de lei (bani intrați toți în club). Dar el oricum nu poate vinde la acest moment acțiunile, acestea fiind sub sechestru (conform unei adrese oficiale primite de la biroul executorului judecătoresc care se ocupa de executarea bunurilor lui)".

Fanii de la Tribuna a 2-a nu au ignorat nici măsurile luate joi de justiție, care a decis să aresteze preventiv 8 lideri ai facțiunilor din Peluza Nord giuleșteană, după incidentele petrecute în luna iulie la baza de antrenament Pro Rapid.

Comunicatul integral al fanilor de la Tribuna a 2-a


"Dupa toate minciunile care au aparut in presa despre incidentul petrecut dupa meciul cu Dacia Unirea Braila, ne vedem nevoiti sa aducem unele clarificari. Ne vom referi in acest comunicat numai la suporterii actionari si la ceilalti suporteri de la Tribuna a II-a, care au fost in mod direct acuzati de sotii Moraru in declaratiile oferite presei.

Incidentul atat de mediatizat in ultimele zile in ziarele sportive si la emisiunile televizate nu este altceva decat manifestarea unei reactii de bucurie a suporterilor Rapidisti ca urmare a promovarii echipei pe primul loc, prin intonarea unei melodii din istoria Rapidului, o melodie frumoasa, uitata de-a lungul timpului. De aici a inceput totul:

- Jandarmeria ne-a legitimat, fara insa a oferi un motiv.
- Dl. Moraru ne-a contactat dupa mai mult de 2 luni, dar nu pentru a vorbi despre Rapid, ci pentru a ne ameninta cu plangeri penale si pentru a ne spune din nou ca renunta la Rapid.
- Dna Moraru a facut nenumarate declaratii, in care am fost acuzati ca am distrus masini.
Vom incerca, in cele ce urmeaza, sa clarificam punctual situatia care a atras declaratiile aparute in presa.
“Suporterii acţionari, ei şi grupul lor de la Tribuna a II-a, mi-au atacat familia după meci"; “am fost injurati, au dat cu picioarele in masina, ne-au rupt oglinzile”

Masina in care se aflau dna Moraru si fiul acesteia a fost blocata de grupul de suporteri care cantau la iesirea din parcare, fara insa ca acestia sa ii acorde mai multa atentie decat celorlalte masini blocate. Nu am considerat ca savarsim vreo infractiune, ca se poate considera macar contraventie cantecul sau ca deranjeaza asa tare bucuria noastra. In acest timp, a venit jandarmeria si a inceput sa ne bruscheze. L-au luat mai intai pe unul dintre noi, in mod evident premeditat, fara niciun fel de motiv (nu avea atunci nici portavocea, nici tobele, canta exact la fel ca alti 20 de baieti); dupa multe discutii in care el le-a explicat ca savarsesc un abuz, l-au lasat sa plece.

Mai mult decat atat, nu exista nicio dovada impotriva suporterilor de la t2, desi oricine putea oricand sa filmeze incidentul sau sa pozeze oglinzile rupte. La incident au fost de fata multi suporteri rapidisti care pot confirma ceea ce sustinem. Este o declaratie falsa promovata de patroni, care “lucreaza” la indepartarea de langa Rapid a persoanelor care ii contesta.
“Au început să fie violenţi cu mine, sperând că vom ceda într-un final presiunilor şi vom face ca ei”.

Noi nu am impus nimic patronilor. Pana la un anumit moment, i-am consiliat atunci cand ne-au cerut ajutorul si i-am sustinut in fata celorlalti suporteri. Nu am facut niciun fel de presiuni, de aceea si aceasta declaratie este atat de evaziva, de aceea nu mentioneaza concret ce inseamna “sperand ca ... vom face ca ei”.

“Nu ne-a cerut nimeni direct bani”

Asta este corect, nu am cerut niciodata nimic, nici direct, nici indirect, ba chiar am refuzat de fiecare data nenumaratele propuneri ale sotilor Moraru de a ne da bani sau de a ne crea alte avantaje.
“Diverse persoane ne-au spus că problemele cu galeria se pot rezolva într-un anumit fel, înțelegi voi ce vreau să spun. Numai că noi nu sîntem de acord cu așa ceva".

Probabil acesta este sfatul primit de la suporterii care le sunt acum aproape, oameni care asa au functionat intotdeauna pe langa clubul Rapid, primind bani de la patroni. Doar asa puteau crede ca suporterii rapidisti pot fi cumparati. In schimb, sa ne aducem aminte cum a preluat familia Moraru actiunile de la Zamfir si vom vedea ca ei sunt mai mult decat de acord cu asta.

“Au aruncat cu petarde şi noi am plătit 100.000 de euro amenzi, bani ce puteau intra în club”.

Amenzile au fost platite de club nejustificat. Noi am recomandat ca acestea sa fie contestate, ne-am declarat si disponibilitatea pentru a ajuta la contestarea lor, dar propunerile noastre au fost respinse de patroni, probabil pentru a ne putea acuza ulterior in presa de primirea amenzilor.
“Începând de azi eu renunţ la acţiunile pe care le deţin. Pe mine nu mă mai interesează Rapidul. Cine vine primul şi vrea acţiunile i le cedez.”
Moraru renunta la actiuni cel putin 1 data pe luna, uneori in presa, alteori in discutiile cu noi. Am pregatit toate actele necesare, ba am vorbit si cu potentiali investitori, dar, de fiecare data, s-a razgandit. In discutii pentru cedarea actiunilor cerea sume foarte mari, desi el le-a cumparat de la noi cu doar 4.000 de lei (bani intrati toti in club). Dar el oricum nu poate vinde la acest moment actiunile, acestea fiind sub sechestru (conform unei adrese oficiale primite de la biroul executorului judecatoresc care se ocupa de executarea bunurilor lui).

Cand a preluat actiunile, declaratiile sunau altfel; spunea atunci ca isi doreste sa se implice, sa ridice Rapidul, sa il scoata din insolventa, sa gestioneze banii corect, nu sa plateasca salarii si comisioane nejustificate (ex. cei 250.000 euro primiti de la UEFA pentru copii si junior, aruncati integral pe comisioane). Atunci nu ne-a spus ca intentioneaza sa dispara din conducerea Rapidului cu lunile si sa o lase pe sotia lui la administrarea clubului. Nu ne asteptam sa-i pacaleasca pe toti, sa faca nenumarate promisiuni, sa manipuleze, sa nu respecte angajatii si multe altele.
Noi suntem dispusi sa preluam actiunile si suntem chiar dornici sa plece. Asa cum spune si el, pe el NU IL INTERESEAZA RAPIDUL. Niciodata nu l-a interesat. Totul a fost pentru el doar un joc de imagine, o oportunitate de a face reclama firmei pe care o detine (firma care a crescut enorm in ultimul an - se lauda ca i-au crescut incasarile, ca a prins contracte mari, ca a primit chiar oferta pentru vanzarea firmei).

“Au fost sanctionati pentru tulburarea ordinii publice… . Valoarea totala a amenzilor este de 8.200 lei”.

Noua nu ne-au fost comunicate sanctiunile, doar am fost legitimati de jandarmerie in timp ce cantam si ne bucuram in fata parcarii. Cand ne-au cerut sa plecam, ne-am conformat. Vom contesta procesele-verbale si vom insista sa intelegem motivele amenzilor.

Profitand de acest incident, dna Moraru a readus in discutie incidentele petrecute la benzinarie dupa meciul cu "U" Cluj, cand suporterii au fost acuzati de furtul unor bunuri, imputand si acest incident, cu evidenta rea-credinta, tot suporterilor actionari si celorlalti suporteri de la t2, cu toate ca acea deplasare a fost cu circuit deschis (in cele doua autocare fiind multe persoane independente de brigazi).

Va informam pe aceasta cale ca incidentul a fost inchis, prin achitarea tuturor sumelor impuse de patronajul benzinariei (sume extrem de mari, care acopereau, probabil, si pierderile inregistrate de benzinarie fara vina suporterilor), dupa mari eforturi depuse de suporterii acuzati (fie ei vinovati sau nu). Desi incidentul din benzinarie a fost foarte mediatizat, presa nu a mai mentionat si faptul ca prejudiciul a fost acoperit intr-un timp record.
Mai mult, au adus in discutie evenimentul din iulie, cel cu sabiile, petrecut la Pro Rapid, acuzand din nou suporterii de la t2. Ieri, politia a facut primul pas pentru indreptarea acelei situatii - asa cum poate stiti, 8 persoane influente din peluza au fost retinute pentru 24 de ore pentru acel incident. Au fost de prisos incercarile sotilor Moraru de a pune si acest incident in carca suporterilor de la t2 (sotii Moraru au depus si atunci plangere, dar nu impotriva celor in mod evident vinovati, ci impotriva suporterilor actionari; insa, din fericire, nu toate lucrurile pot fi controlate cu bani).

“Cine e Capraroiu?”

Razvan Capraroiu este cel care a salvat Rapidul de Zamfir si Cristescu, cel care i-a determinat (prin vorbe, niciodata prin folosirea agresiunii) sa cedeze actiunile clubului si a dejucat toate planurile lui Zamfir pentru anularea transferului. Este cel care l-a facut pe Moraru patron de club de fotbal, cel care, in mod regretabil acum, i-a acordat incredere lui Moraru si i-a transferat actiunile doar in baza cuvantului dat (aici si ca urmare a presiunilor celorlalti suporteri de a vinde cuiva, oricui, actiunile - pleca din negocieri si se intorcea dupa un telefon spunand ca nu ia actiunile daca nu renuntam la toate garantiile si obligatiile incluse de noi in contract in beneficiul echipei, scuzandu-se ca asa ii recomanda avocatii, facand repetate promisiuni atat el, cat si dna Moraru; iar noi eram sunati de anumiti suporteri care ne cereau sa dam actiunile, amenintandu-ne si acuzandu-ne).

Este cel care, cu ajutorul altor cativa (foarte putini) suporteri s-a implicat in problemele clubului, disponibil ori de cate ori Rapid a avut nevoie de ajutor. Este cel care si-a investit tot timpul si toate resursele de energie si materiale pentru salvarea Rapidului si pentru indepartarea oamenilor cu interese de la club, cel care a fost, este si va fi mereu alaturi de Rapid, indiferent de obstacolele puse de toti ceilalti (de la suporteri, patroni, antrenori, pana la presa). Este cel care nu a primit niciodata niciun folos material de la Rapid (desi in nenumarate randuri Moraru i-a propus avantaje, de la bilete la tribuna oficiala, pana la bani pentru preluarea actiunilor, vanzarea biletelor, contract de munca semnate pe Azuga Waters etc). Este unul dintre cei care s-au implicat in strangerea banilor pentru acoperirea prejudiciului la benzinarie si pentru strangerea banilor pentru TAS.

Este cel care, prin entuziasmul si daruirea lui a inspirat multi rapidisti sa isi doreasca o schimbare.

El este cel care propaga ideile si conceptiile suporterilor de la t2, unul dintre putinele grupuri de rapidisti cu intentii nobile, care pun totul in joc pentru salvarea Rapidului. Acesta este Boanta si acesta va ramane...
Patronii Rapidului vor continua campania impotriva actionarilor suporteri, care are, de fapt, scopul de a denigra persoanele care se lupta pentru salvarea Rapidului de la faliment. Dl. Moraru a trecut in tabara celor care au furat si in trecut de la Rapid. In anul in care acestor suporteri le-a fost interzis accesul pe stadion, am reusit indepartarea mai multor persoane cu interese (ex Butoi, Sabau).

Dupa ce s-a terminat perioada de suspendare, suporterii de la peluza, desi initial l-au contestat (cand poate trebuia sa i se acorde o sansa), s-au ocupat de atragerea patronului de partea lor acum, ca au motive de ingrijorare (cand, incet, incet, am fi reusit ce ne-am dorit). Acum pare ca sunt intr-o pozitie din care pot impune patronului sa minta, sa inventeze incidente, sa isi foloseasca imaginea pentru a elimina pe toti cei care ii impiedica sa isi continue planurile. Iar Moraru este multumit de relatia cu ei, pentru ca este mai usor sa controlezi oameni pe care ii platesti decat oameni care refuza astfel de cadouri.

Opinia publica ne acuza ca nu initiem un dialog cu patronul, dar nu poti dialoga de unul singur... Toate incercarile noastre de a vorbi cu Moraru (cu oricare dintre ei) despre Rapid au esuat (si au fost multe si diverse).

Din pacate, presa ne dovedeste din nou ca este mijlocul preferat si cel mai eficient pentru manipularea persoanelor care nu sunt asa de aproape de evenimentele care se petrec. Noi suntem si vom ramane mereu langa Rapid, indiferent cine isi doreste sa ne inlature, pentru ca Rapidul are mare nevoie de oameni dedicati, fara interese, care sa il ajute sa creasca din nou. Rapidul are nevoie de noi, de voi, si avem incredere ca nu va veti lasa manipulati de ziare, televiziuni, site-uri care imprastie informatiile in schimbul pretului corect, care preiau comunicate fara sa le verifice, fara sa ceara si punctul de vedere al celorlalti implicati si care contribuie la distrugerea imaginii atat de frumoase create de Rapidisti.

Tot Inainte, t2!".

Etichete: suporteri rapid , valerii moraru , valerii moraru rapid , rapid t2 , moraru actiuni , moraru t2 , valerii moraru actiuni rapid , familia moraru suporteri rapid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-28 at 23.20.51
Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”
profimedia-0868753464
”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”
andreea-prisacariu2
”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra
nadia-jemez20
Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB
Screenshot 2024-04-28 at 16.43.12
Recomandările redacției
sucu-14
Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Dan Petrescu, șase ani la CFR Cluj! Anunțul lui Ioan Varga
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-CFR CLUJ, LIGA 1 CASA PARIURILOR (17.10.2021)
Cum a reacționat Paul Iacob, după ce a vrut să sară la bătaie cu un suporter. ”Vreau să mă văd cu el”
FOTBAL:FCSB-RAPID BUCURESTI, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (20.04.2024)
S-a rupt lanțul de iubire. Suporterii Rapidului au răbufnit după al 6-lea eșec din play-off. Ce au scandat
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-UNIVERSITATEA CRAIOVA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (29.04.2024)
Citește și
Mii de oameni au strigat același lucru în Giulești, după ce Sepsi a dat lovitura cu Rapid la ultima fază
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (15.04.2024)
Cristiano Bergodi, avertisment din partea suporterilor Rapidului
CFR Cluj v FC Rapid 1923 - Romania Superliga Stage 25, Cluj-Napoca - 10 Feb 2024
Are 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”
Are 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”
Alarmă la națională! Are ruptură musculară și este în pericol să rateze EURO 2024!
Alarmă la națională! Are ruptură musculară și este în pericol să rateze EURO 2024!
Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant
Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant
Sofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger
Sofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
România, la ani-lumină de un trend global: Londra tocmai a realizat un record la care nici nu putem visa
România, la ani-lumină de un trend global: Londra tocmai a realizat un record la care nici nu putem visa
Una din cele mai frumoase femei din lume ucisă de traficanți. Camerele au surprins momentul
Una din cele mai frumoase femei din lume ucisă de traficanți. Camerele au surprins momentul
O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat
O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat
Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu”
Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu”
Ce au strigat suporterii Rapidului după ce CFR Cluj a făcut 4-0! + ”Bergodi trebuie să-și dea demisia la pauză”
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (6.04.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”