FOTBAL:CORVINUL HUNEDOARA-OTELUL GALATI, FINALA CUPEI ROMANIEI BETANO (15.05.2024)
Pe ce stadion ar putea să joace Corvinul în Europa League
csa-tunari
Top 7 cifre și repere impresionante din Liga 2: capitolele la care CSA Steaua e ”campioană”
laca
Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului
Digi Sport 1 Live
Acum

”Pleci de la Steaua?” Ce răspuns a dat Daniel Oprița și ce spune despre dreptul de promovare

articol scris de Digi Sport
14.04.2023, 16:17

CSA Steaua așteaptă cu sufletul la gură derby-ul cu Dinamo, din etapa a 4-a a play-off-ului Ligii secunde. Partida va fi pe 18 aprilie, de la ora 19:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

oprita
Daniel Oprița / Foto: Sport Pictures
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Chiar dacă urmează un meci atât de important, antrenorul "roș-albaștrilor", Daniel Oprița, a fost întrebat din nou dacă se mai gândește la demisie, mai ales după cele spuse după partida cu Oțelul.

Daniel Oprița: "La cum se discută acum, șansele sunt foarte mari să avem drept de promovare de la anul"

"Nu renunț, dar le-am spus că dacă se prezintă așa, e clar că nici eu nu pot să mai rezist la asemenea umilințe. Au fost greșeli personale pe care nu poți să le antrenezi.

Trebuie să fim mai atenți, să nu mai avem emoții, pentru că și lucrurile astea fac ca ei să greșească. Nu e ușor să joci la Steaua pentru că e presiune, dar trebuie să reziste.

La cum se discută acum, șansele sunt foarte mari să avem drept de promovare de la anul. Mai pierdem un an, oricum mai am un an de contract. În situația în care se dă drept de promovare, nu aș vrea să nu fiu cel care duce Steaua în Liga 1.


Eu aș vrea să fiu, pentru că este normal, am luat echipa din Liga 4 și așa ar trebui să fie normal, să duc Steaua în Liga 1. După aceea mai vedem", a spus Daniel Oprița.

Daniel Oprița: "E greu, e ca și cum te gândești la un Inter - Milan în Liga 2, dar uite că am ajuns și aici"

Astfel, Daniel Oprița ar vrea să profite de posibilitatea ca noua inițiativă legislativă să devină lege și CSA Steaua să aibă drept de promovare. Această veste i-a motivat pe jucători, iar Oprița promite că meciul cu Dinamo va fi un adevărat derby.

"E un meci mai special și pentru noi, dar și pentru suporteri, Dinamo este într-o revenire, s-a apropiat de noi, așa că e important meciul. E clar că, atunci când nu ai rezultate pozitive, atmosfera să nu fie așa de bună, dar am încredere în băieți că putem să trecem prin asta, am vorbit cu ei, se întâmplă.

Meciul de la Galați a fost un eșec, dar cu Poli Iași, supărarea este că am fost egalați pe final", a explicat Oprița.

În cazul în care CSA Steaua va primi drept de promovare, antrenorul Stelei a făcut o comparație atunci când a fost întrebat dacă ambele echipe ar putea juca pe Ghencea.

"E greu, e ca și cum te gândești la un Inter - Milan în Liga 2, dar uite că am ajuns și aici. Vremurile se schimbă, dar sperăm ca ambele echipe să ajungă în Liga 1 și astfel de derby-uri să se joace în prima ligă. Primul derby l-am jucat aici, în Ghencea, juca și Gică Popescu. Am făcut un meci bun, a fost bine, rezultatul a fost 1-1.

La biletele care s-au vândut, eu cred că o să fie o atmosferă bună. O să vedem la meci ce va fi, dar eu sunt sigur că suporterii noștri vor fi la înălțime, așa cum au fost și pe Național Arena, atunci când am fost peste. Deși lumea, după ultimele rezultate, îi vede favoriți pe ei, nu neg, pentru că vin după rezultate mai bune, dar la derby se joacă cu șanse 50-50", a precizat Oprița.

Proiect de lege “cu dedicație” pentru Steaua! Vasile Dîncu cere “procedură de urgență” în Parlament

CSA Steaua ocupă locul al doilea în play-off-ul din Liga 2, însă "roș-albaștrii" nu au primit dreptul de promovare în SuperLiga, din cauza formei de organizare a clubului.

Steaua n-are drept de promovare, din cauza formei de organizare – club de drept public. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că schimbarea statutului clubului din drept public în drept privat s-ar putea realiza printr-o preluare a acțiunilor de către o societate comercială sportivă, chiar deținută de către Ministerul Apărării

Totuși, CSA Steaua ar putea obține dreptul de promovare printr-un alt demers. Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării, și alți doi parlamentari PSD au depus un proiect de lege care prevede modificarea Legii Sportului, astfel încât cluburile de drept public să aibă dreptul de a evolua în ligile profesioniste.

Deși în proiectul de lege nu este menționat clubul Steaua, principalul beneficiar al modificării este această echipă departamentală, finanțată de către o instituție a administrației publice centrale (MapN).

Proiectul de modificare a Legii 69/2000 a educației fizice și sportului propune ca statutul de club sportiv profesionist să poată fi acordat și pentru „persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță.”

Modificarea Legii Sportului este motivată în felul următor: “Pentru maximizarea performanțelor sportive și pentru utilizarea la potențialul maxim al bazelor sportive existente la nivel național, se impune recunoașterea ca și cluburi sportive profesioniste și a persoanelor juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, măsură menită să contribuie la o mai eficientă gestionare a infrastructurii existente și fiind, de asemenea, un pas important în efortul de readucere a sportului românesc la nivelul de performanță al sportului din statele europene”.

Alături de Vasile Dîncu, ceilalți parlamentari PSD care au semnat propunerea legislativă sunt senatorul Matei Constantin Bogdan și deputatul Radu Popa.

Conținutul proiectului de lege pentru modificarea Legii Sportului

Alineatul (1) al Articolului 31 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociații fără scop patrimonial, societăți comericale sportive pe acțiuni sau persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță, care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internționale pe ramura de sport”.

Alineatul (3) al Articolului 31 se modifică și va avea următorul cuprins:

„Cluburilor sportive profesioniste organizate ca asociații fără scop patrimonial, li se aplică regimul juridic al acestui tip de asociații, cluburilor sportive profesioniste, organizate ca societăți sportive comerciale pe acțiuni, li se aplică regimul juridic al societăților comerciale, cu particularitățile din prezenta lege, iar cluburilor sportive profesioniste organizate ca persoane juridice de drept public, înființate ca instituții publice reprezentative în domeniul activității sportive de performanță li se aplică regimul juridic al instituțiilor publice în subordinea cărora funcționează”.

Etichete: steaua-dinamo , daniel oprita


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Radu Draguin of Tottenham Hotspur during the Premier League match Tottenham Hotspur vs Manchester City at Tottenham Hotspur Stadium, London, United Kingdom, 14th May 2024(Photo by Mark Cosgrove/News Images)
Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an
DENNIS MAN, ALESSANDRO CIRCATI, ANGE YOAN BONNY, Serie B, 2023-24, Parma vs Cremonese 1-1, 05-05-2024, Esultanza, Celebr
A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"
albanoo
Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic
Real Madrid Celebrate 36th League Title - Madrid
45.000.000€ pentru "Messi al Turciei"! Real Madrid s-a decis pe loc
profimedia-0868202178
Recomandările redacției
laca
Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

Ce lovitură! Denis Alibec a ales între FCSB și Farul
denis-alibec
Exclusiv Ilie Dumitrescu și Marius Lăcătuș sunt siguri că nu trebuie să lipsească de la EURO 2024: ”Cel mai bun din SuperLigă”
louis-munteanu
Foto Valeriu Iftime a intrat în vestiar după Botoșani - Mioveni! Mesajul transmis
Citește și
Un singur jucător mai are contract cu CSA Steaua, după încheierea sezonului din Liga 2
steaua
”Mi-am luat la revedere de la jucători”. Lui Daniel Oprița îi expiră contractul cu CSA Steaua: ”Vedem ce va fi”
daniel oprita
Ce poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”
Ce poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”
Florin Tănase se întoarce la FCSB! Transferul anului: „Discuții finale cu Gigi Becali"
Florin Tănase se întoarce la FCSB! Transferul anului: „Discuții finale cu Gigi Becali"
Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja
Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja
Olivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense
Olivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense
Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"
Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"
Ce șansă are un dependent de alcool să trăiască o viață normală
Ce șansă are un dependent de alcool să trăiască o viață normală
Cine a fost ultimul artist care l-a văzut pe Toma Caragiu înainte să moară la cutremur? Nu era soția
Cine a fost ultimul artist care l-a văzut pe Toma Caragiu înainte să moară la cutremur? Nu era soția
Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza
Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza
WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving"
WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving"
Un singur jucător mai are contract cu CSA Steaua, după încheierea sezonului din Liga 2
steaua

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen,
Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”