piturca
Victor Pițurcă, discurs tranșant despre CSA Steaua: ”Mai bine că a rămas în Liga a 2-a” + Atac la MApN
slbz
Video Unirea Slobozia e campioana Ligii 2, după victoria contra Corvinului Hunedoara
elias
Elias Charalambous: ”Avem multe talente. Eu sunt un dezastru! Pintilii e campionul”
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 8 Superliga: Petrolul-Otelul Galati
Play-out

Exclusiv Jucătorul din cauza căruia Baciu a fost luat cu mascații a fost elevul lui Răchită: "Și la mine au fost intervenții. L-am dat afară"

09.01.2020, 12:30

Vestea anului 2019, care a zguduit fotbalul din România, l-a avut protagonist pe Marius Baciu. Antrenorul de la Sportul Snagov a fost luat cu mascații, din cauza unei sume de 2000 de euro, fără acte.

FUTSAL:VEDETELE ROMANIEI-STEAUA, CUPA DANIEL PRODAN (15.11.2018)
Marius Baciu și Valeriu Răchită, in meciul de futsal dintre Vedetele Romaniei si Steaua, contand pentru Cupa Daniel Prodan / Foto: Sport Pictures
  • SuperLiga: CFR Cluj - Rapid, duminică, 21:30, DGS 1

  • SuperLiga: Petrolul - Oțelul, duminică, 15:30, DGS 1

Suma ar fi fost împrumutată clubului de tatăl unui jucător. Însă tatăl jucătorului se aștepta ca fiul său să fie introdus titular. De altfel, jucătorul a și fost cel care a denunțat totul. Valeriu Răchită l-a avut elev pe acel jucător, Franco Marius Parachiv, și a povestit că și el a avut probleme în acest sens.

"L-am avut la Snagov, l-am găsit la Snagov şi l-am dat afară. Şi la mine, nu personal, au fost anumite intervenţii, dar le-am tăiat din faşă, deci nu au continuat. Am spus că vor rămâne doar cei care mă vor convinge din punct de vedere sportiv. L-am dat afară şi am înţeles că a ajuns la Baloteşti", a spus Valeriu Răchită la Digi Sport Matinal.

Cum a fost luat cu mascații Marius Baciu

Pe 13 noiembrie, după meciul Sportul Snagov - Turris Turnu Măgurele 2-3, Marius Baciu a fost luat cu mascații direct de la stadion. Antrenorul celor de la Snagov nici măcar nu a fost lăsat să intre în vestiar.


6 mascați și un polițist l-au luat direct de la stadion. Într-un interviu exclusiv pentru Digi Sport, făcut de Radu Drăguț, Marius Baciu a explicat de unde a pornit totul. Practic, antrenorul a fost pârât chiar de tatăl jucătorului, care îi împrumutase 2.000 de euro, iar acesta se aștepta ca fiul său să fie titularizat.

Radu Drăguț: "În cazul acesta de câți bani a fost vorba?"

Marius Baciu: "Aici au fost 2.000 de euro. A venit cu ei tatăl băiatului, prin intermediul prietenului ăsta al nostru. Eu, bineînțeles, am zis să găsim o formă legală, să îi trimitem la club să găsească cea mai bună variantă. Dar el nu, că pleacă în străinătate, să nu ne facem probleme, că facem contractul de sponzorizare când se întoarce. Că el vrea să ajute clubul în continuare, că vrea doar să crească băiatul într-un mediu bun. Și copilul, să știi, nu era sub nivelul celorlalți de la noi, era la fel ca ei. Bine, asta nu însemna că ai noștri erau buni…

Radu Drăguț:"Deci, până la urmă, pe acești bani, pe cei 2.000 de euro, s-au făcut acte? Au intrat în club ca sponsorizare?"

Marius Baciu: "Nu, nu s-a făcut niciun act, pentru că el nu a mai venit să îl facem. Și asta a fost și problema pe care o am eu până la urmă. S-a făcut doar pe încredere, cu martorii care erau lângă noi. Nu se gândea nimeni că se va ajunge la situația asta. Chiar zicea că vrea să mai aducă niște bani, că se ocupă cu mașini, firme…"

Radu Drăguț: "Ce s-a întâmplat apoi?"

Marius Baciu: "După câteva meciuri, am primit un telefon de la el. Bine, eu nici nu aveam numărul lui, că eu țineam legătura cu el prin prietenul ăsta al meu. După meciul de Cupă, cu Rapid. Că se aștepta să-l bag și pe copilul lui. I-am zis: ”Domnule, asta să fie ultima dată când mă sunați, că nu accept lucrurile astea. Copilul chiar e pe un drum bun, dar când vom considera noi că merită să intre, o să intre”.

Marius Baciu a primit amenințări pe telefon

Radu Drăguț: "A fost o înțelegere ca, în schimbul acelor bani, să joace?"

Marius Baciu: "Nu, nu s-a pus problema. Și am o grămadă de martori cum a fost acolo. Și după alte câteva etape, încep să primesc amenințări. Urâte, jenante, că i-am cerut bani să-l bag pe copil. Și atunci, când am auzit discuțiile astea, l-am sunat pe prietenul ăsta care ne-a făcut legătura, pe care îl știam foarte bine, și i-am zis: ”Ce om mi-ai trimis tu aici? Eu nu mă complic cu așa ceva, cheamă-l să-i dau banii înapoi, îi dau de la mine dacă e”. Că noi cheltuisem banii pe ce am avut nevoie la început."

Radu Drăguț: "Dar ce amenințări?"

Marius Baciu: "De tot felul, înjurături, mesaje vocale pe Whatsapp, că i-am nenorocit copilul, că i-am cerut bani… Printre ele și că se duce la Federație. Și atunci l-am chemat pe copil, pe jucător. I-am explicat situația, în sensul că nu i-am zis niciodată tatălui său că el va juca dacă va sponsoriza echipa. Copilul mă aproba. Și această dicuție a fost înregistrată de unul dintre colegii mei. Eu nici nu am știut asta. Metodistul meu s-a gândit să nu avem probleme, el a avut inspirația să înregistreze discuția cu băiatul."

Radu Drăguț: "Și tu nu știai că se înregistrează?"

Marius Baciu: "Habar n-aveam. Că el era lângă mine și a dat drumul. Bine, mi-a spus după aia. Eu i-am dat banii copilului, am reziliat contractul, i-am zis că nu putem lucra împreună mai departe. Și există înregistrarea, e depusă la dosar. Iar apoi ce s-a întâmplat? Am înțeles din procesele verbale și din ce mi-au zis avocații că el s-a dus, la presiunile lui taică-său, să mă reclame la Federație."

Radu Drăguț: "Deci copilul a făcut reclamația, jucătorul?"

Marius Baciu: "Da. Eu am crezut inițial că taică-său s-a dus. Dar a fost copilul și a spus în felul următor: ”Marius Baciu mi-a cerut mie personal suma de 2.000 de euro să mă bage titular”. Și că tatăl lui ar fi amanetat o mașină să îmi dea banii aceștia, plus că are informații că ceilalți jucători îmi dau mie parfurmuri și haine scumpe. Eu m-am supărat aici, inițial, că Federația nu m-a chemat și pe mine. Dar, din ce-mi zic avocații, nu era chestiune sportivă, era vorba de altceva, de bani, și Federația era obligată să dea imediat mai departe la Poliție. Dar aș fi avut pretenția să mă asculți și pe mine, cum l-ai ascultat și pe el. Că și eu sunt, vorba aia, antrenor de fotbal, cine mă apără și pe mine? Pe mine nu mă ascultă nimeni, nu mă apără nimeni? Doar mă ia Miliția…"

Radu Drăguț: "Deci FRF a înaintat cazul la Poliție?"

Marius Baciu: "Da, ei. Iar Poliția a început să investigheze cazul și l-a chemat pe copil. Și el n-a mai vrut să se prezinte la Poliție. Adică el, când a văzut că e vorba de Poliție, s-a speriat și a făcut pasul înapoi. Abia la a treia citație s-a dus. Și când s-a dus, a vrut să-și retragă plângerea. Că, domne, că nu e adevărat ce a spus prima oară. Păi cum, te duci la Federație și zici ceva și acum nu mai e așa? Iar când a intrat Poliția mai tare în el, a spus adevărul, cum s-a întâmplat de fapt: ”Nu am dat eu banii și nu am fost de față când i-a dat tata. Banii nu au fost personal pentru Marius Baciu, ci pentru club. Și n-a amanetat mașina ca să dea banii aceia, i-a împrumutat”. ”Și de ceilalți jucători? Că zici că au dat și ei…”. ”Asta nu e adevărat, am zis la nervi, la supărare”. Adică, din start, declarația asta a lui mă avantajează pe mine."

Radu Drăguț: "Dar tot rămâne că ai luat acei bani fără acte."

Marius Baciu: "Da, aici e clar că nu aveam voie să facem așa ceva. Nu aveam dreptul să luăm suma asta fără acte. Dar cine se gândea când vine omul și zice… Însă e o învățătură de minte și pentru mine, să faci acte și pe 5 lei, că uite ce se întâmplă."

Etichete: valeriu răchită , marius baciu , sportul snagov , franco marius parachiv


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
walker
E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil
nesu
OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor
andrei-vlad
Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o
adriana6
A fost dat afară de la FCSB, s-a antrenat singur, iar acum e campion: ”Oamenii nu știu”. Ce urmează pentru fotbalist
FOTBAL:FCSB-FC VOLUNTARI, SUPERLIGA SUPERBET (12.09.2022)
Recomandările redacției
elias
Elias Charalambous: ”Avem multe talente. Eu sunt un dezastru! Pintilii e campionul”

Live Video&Text Petrolul - Oțelul 1-0, ACUM, în direct la Digi Sport 1. Ploieștenii au deschis scorul
petrolul otelul
Costel Gâlcă, sfătuit de Sorin Cârțu să renunțe la unul dintre cei mai experimentați jucători. ”Și-a luat banii”
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-FC VOLUNTARI, SUPERLIGA SUPERBET (30.09.2022)
Exclusiv Rapid nu a fost părăsită doar de galerie la meciul cu CFR. Cine va mai lipsi de pe stadion
conducere-rapid1
Citește și
Tachtsidis, ironizat după scandalul provocat la CFR Cluj. ”L-am ofertat! Bea bine, cântă grecește perfect”
CFR Cluj V FCU 1948 Craiova - SuperLiga, Cluj-Napoca, Romania - 01 Oct 2023
Metoda ”Gigi”! Cum l-a determinat Becali pe Victor Pițurcă să plece de la Steaua
gigi-piti
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Dan Șucu încearcă marea lovitură: Mircea Lucescu la Rapid! Se implică și George Copos
Dan Șucu încearcă marea lovitură: Mircea Lucescu la Rapid! Se implică și George Copos
Gigi Becali poate da lovitura cu transferul unui atacant spaniol. Salariu record în Superliga
Gigi Becali poate da lovitura cu transferul unui atacant spaniol. Salariu record în Superliga
Anne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii
Anne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii
Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”
Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”
Ceapa verde și beneficiile ei pentru sănătate. Ce persoane trebuie să fie precaute cu consumul acesteia
Ceapa verde și beneficiile ei pentru sănătate. Ce persoane trebuie să fie precaute cu consumul acesteia
Video. Când a venit Orson Welles în România? Ce film a făcut? A jucat regizat de Sergiu Nicolaescu
Video. Când a venit Orson Welles în România? Ce film a făcut? A jucat regizat de Sergiu Nicolaescu
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO
Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO
"Ce știi, mă, tu de fotbal?" Momentul în care Victor Pițurcă l-a dat afară din vestiar pe Gigi Becali
Victor Pițurcă și Gigi Becali

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”
Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”