FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)
Un fost mare atacant de la Dinamo, îngrijorat de situația de la echipă. ”E tragic”
nord
Foto FCSB revine oficial în Ghencea. Anunțul lui Mihai Stoica
Marius Șumudică pune ”paie pe foc” înainte de Rapid - FCSB: ”Au luat primul lor titlu. Suntem la egalitate acum!”
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

VIDEO EXCLUSIV Copos: “Nu trebuia să mă întorc la Rapid în 2009, când am preluat echipa de la Taher!”

20.09.2012, 23:50

Patronul Rapidului, George Copos, a acordat un interviu în exclusivitate pentru Fanatik Show. Omul de afaceri a vorbit fără ascunzișuri de problemele pe care le întâmpină în întreținerea echipei din Giulești și n-a ezitat să-și deconspire erorile făcute în fotbal de-a lungul timpului.

taher.copos.peseiro
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

 

Credeți că ați procedat bine când l-ați numit pe Ioan Ovidiu Sabău în funcția de antrenor principal sau ar fi trebuit să vă mai gândiți?

În primul rând, eu cred că trebuie să felicităm Clujul pentru ceea ce a reușit să facă la Braga, pentre spectacolul extraordinar din Portugalia. Este meritul lui Ioan Andone și al lui Arpad Paszkany, care au fost extrem de inteligenți în ceea ce privește campionatul trecut. Noi chiar dacă am întors cu ei un rezultat de la 0-2 în zece oameni, Andone a fost deștept și și-a pus foarte bine echipa în teren aseară, câștigând cu 2-0, ceea ce este un rezultat fantastic.

Sincer, felicitările sunt din inimă?

Sigur! De altfel, ei poartă și au aceleași culori ca cele ale Rapidului, chiar dacă aseară n-au jucat în echipamentul tradițional. Eu nu sunt un om ipocrit, vin din Ardeal, iar acolo este altă filosofie, bazată pe sinceritate, iar adevărul este că rezultatul CFR-ului este unul excelent pentru o echipă românească și pentru România, deoarece aduce puncte la coeficientul UEFA.


Nu vă deranjează când vedeți ce face CFR-ul în cupele europene și câți bani câștigă?

Nu e vorba în primul rând de bani, ci de prestigiu. Să bați o echipă din Portugalia la ea acasă, care a terminat ultimele două ediții de campionat pe locurile 2-3 și s-o bați cu jucători refuzați chiar de Braga, asta e senzațional. În vară l-am dorit și noi foarte mult pe Felguieras, am discutat cu președintele lor, Salvatore, care este și proprietarul clubului, dar până la urmă el a decis să-l direcționeze spre CFR Cluj. Iar aseară, când Felguieras a fost cel mai bun om  al Clujului, i-am dat un mesaj în care i-am zis: Ei, vezi cum este viața asta? Revenind la Rapid, am făcut multe greșeli. Unele îmi aparțin, altele nu, dar important este că azi avem un lot foarte mare, de 29 de jucători. Este un lot în care eu cred foarte mult, așa cum cred și în Neluțu Sabău, care a jucat patru ani la Rapid și a cucerit un titlu. Este un om mai special față de alți antrenori care au fost la Rapid, în sensul că are anumite filosofii și regulio foarte stricte și sunt convins că, încet-încet, dacă vom avea răbdare, el va forma o echipă competitivă la Rapid.

Dumneavostră o să aveți răbdare cu el?

Acum sunt mai înțelept. Pe măsură ce avansezi în vârstă, devii mai înțelept și ați văzut că noi, la Rapid, nu schimbăm chiar atât de des antrenorii. Sabău are un contract pe doi ani, cu drept de opțiune pe alți doi ani, iar noi ne dorim să avem continuitate. Marile cluburi din lume de aceea au făcut performanțe, deoarece au avut continuitate. Îmi doresc același lucru și la Rapid, să lucrez cu un antrenor care are un proiect pe termen mediu și, de ce nu, pe termen lung. Sabău se potrivește.

Care a fost cea mai mare greșeală pe care ați făcut-o?

Faptul că am preluat clubul după plecarea lui Fathi Taher. Este cea mai mare greșeală, deoarece eu i-am predat clubul în luna februrie 2008 cu datorii zero, iar în ianuarie 2009 am luat echipa cu datorii foarte mari, cu greșeli foarte mari, cu obligații foarte mari spre bugetele statului și asta practic ne-a îngropat.

Adică trebuia să fi renunțat la Rapid?

Da, trebuia să nu mă mai bag. Iubesc Rapidul, dar îl iubesc cu limită. La ora actuală avem datorii de circa două luni față de jucători și n-am găsit nicio bancă ce să ne acorde un împrumut pentru a putea stinge aceste datorii. Este pentru prima dată de când sunt la Rapid când n-am găsit soluție. Este neplăcut, dar de abia săptămâna viitoare cred că vom rezolva aceste lucruri. Am avut datorii foarte mari către stat, le-am plătit, le-am reeșalonat astfel încât să putem avea un buget echilibrat. Nu trebuia să revin la Rapid în situația pe care am găsit-o aici în 2009. Jose Peseiro avea un contract net de un milion de euro, plus impozitul de 882.000 de euro neplătiți la bugetul de stat. Iar eu spun că nu este un antrenor bun, Andone i-a dat o lecție de fotbal cu CFR. În plus, jucătorii aveau contracte foarte mari, totul a fost foaret încâlcit și încă n-am reușit să rezolvăm situația nici în momentul de față.

Rapid și acum dă cele mai mari salarii din Liga 1!

Sunt câteva salarii care sunt printre cele mai mari din campionatul românesc. Sunt jucători care câștigă peste 250.000 de euro net, fără prime și fără bonusuri de performanță. Dacă punem și impozitul de 82%, atunci un jucător ajunge să ne coste jumătate de milion de euro! Un singur jucător. Sunt contracte făcute mai demult, iar FIFA este o organizație extrem de strictă și de dură în ceea ce privește respectarea contractelor jucătorilor.

În asemenea conjunctură, cum așteptați derby-ul cu Steaua?

Suntem pregătiți! Voi merge la jucători și le voi mulțumi pentru modul cum au răbdat în aceste două luni de când trebuiau să-și ia banii. Săptămâna viitoare își vor lua o parte din aceste restanțe financiare. Oricum, ei s-au pregătit foarte bine pentru acest meci, am discutat aseară cu Neluțu Sabău și toate lucrurile sunt în regulă. Eu cred că nu vom pierde pe stadionul Național, contra Stelei!

Dacă veți câștiga luni seară, vă veți gândi din nou la titlu?

Rapid s-a gândit mereu la titlu. Acum n-am avut cel mai bun început, dar dacă vom lua trei puncte contra Stelei, vom fi obligați să ne gândim din nou la câștigarea campionatului.

De unde veți ai găsi bani dacă veți rata din nou în acest campionat?

Dacă vom rata obiectivele, atunci vor reconstrui totul de la zero. Cu jucători tineri, care sunt deja în curtea Rapidului, cu o filosofie nouă. Vom dărâma ceea ce este acum și o vom lua de la început, dar evident cu bani mai puțini.

Teixeira a vrut să plece la Steaua?

Nu! El mi-a zis mereu că vrea rămână la Rapid, nici vorbă să-și dorească să se ducă în Ghencea. L-am apreciat teribil penttru asta, el este un jucător și un om extraordinar.

Etichete: george copos rapid , interviu exclusiv george copos digi sport , copos fathi taher 2008 peseiro jose


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Radu Draguin of Tottenham Hotspur during the Premier League match Tottenham Hotspur vs Manchester City at Tottenham Hotspur Stadium, London, United Kingdom, 14th May 2024(Photo by Mark Cosgrove/News Images)
Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an
DENNIS MAN, ALESSANDRO CIRCATI, ANGE YOAN BONNY, Serie B, 2023-24, Parma vs Cremonese 1-1, 05-05-2024, Esultanza, Celebr
Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez
Screenshot 2024-05-17 at 18.33.57
Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic
Real Madrid Celebrate 36th League Title - Madrid
Adio! Louis Munteanu a făcut anunțul
August 27 , 2023, Constanta-Ovidiu,Romania, Superliga Season 2023-2024, Stage 7, FC FARUL Constanta vs Universitatea Cra
Recomandările redacției
Marius Șumudică pune ”paie pe foc” înainte de Rapid - FCSB: ”Au luat primul lor titlu. Suntem la egalitate acum!”

Dennis Man, gata să semneze "contractul carierei"! Fotbalistul a sosit în România
Screenshot 2023-12-25 at 20.26.52
Exclusiv Marcel Pușcaș a participat la privatizarea Stelei: ”Numele a fost inclus”. Unde a greșit Gigi Becali
marcel puscas
Exclusiv Marius Lăcătuș a surprins pe toată lumea înainte de Dinamo - Csikszereda: ”Sincer îți zic”
marius lacatus2
Citește și
Universitatea Craiova - Sepsi Live Video, 21:00, Digi Sport 2. Oltenii depind și de CFR Cluj pentru a termina pe 2
Branislav Ninaj in meciul de fotbal dintre Sepsi OSK Sfantu Gheorghe si Universitatea Craiova, contand pentru Superliga
Exclusiv Antrenorul care l-a impresionat pe Ilie Dumitrescu. ”Copilu' e tare. L-am avut elev”
ilie
Ce poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”
Ce poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”
Ovidiu Popescu a refuzat-o pe FCSB și semnează cu rivala din SuperLiga înaintea derby-ului cu Rapid
Ovidiu Popescu a refuzat-o pe FCSB și semnează cu rivala din SuperLiga înaintea derby-ului cu Rapid
De ce e ignorat Marius Șumudică de Dan Șucu pentru postul de antrenor la Rapid
De ce e ignorat Marius Șumudică de Dan Șucu pentru postul de antrenor la Rapid
Olivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense
Olivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense
Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"
Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"
Ce șansă are un dependent de alcool să trăiască o viață normală
Ce șansă are un dependent de alcool să trăiască o viață normală
Românii care pot ajunge în instanță dacă stau la curte și au balcon. La ce trebuie să fie atenți?
Românii care pot ajunge în instanță dacă stau la curte și au balcon. La ce trebuie să fie atenți?
Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza
Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza
Răzvan Lucescu, dorit pe banca unei echipe mari! Duminică joacă "finala" pentru titlu în Grecia
Răzvan Lucescu, dorit pe banca unei echipe mari! Duminică joacă "finala" pentru titlu în Grecia
Alibec se antrenează deja cu Farul! Are ofertă și de la FCSB
denis-alibec

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen,
Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”