coman
A venit prima ofertă pentru Dani Coman, după plecarea de la Hermannstadt: ”Dacă vine, ne vom bate la titlu”
dani coman
Video ”Dacă mi s-ar propune acum să vin la Rapid?”. Reacția lui Dani Coman, imediat după înfrângerea cu Sepsi
CLUJ-NAPOCA: CFR CLUJ - CELTIC FC, Uefa Champions League
Dan Petrescu vine, jucătorii pleacă! E OUT fotbalistul care nu a mai evoluat de 17 luni pentru CFR
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

Va fi Astra exclusă din Liga 1? Alexandru Ioniță ar fi recunoscut că s-a dopat. Care pot fi urmările

articol scris de Digi Sport
26.01.2021, 09:11

Alexandru Ioniță (26 de ani), care este implicat într-un scandal în care a intrat alături de alți doi colegi de la Astra, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, ar fi recunoscut că s-a dopat!

ioan niculae si alexandru ionita
Ioan Niculae, patron Astra și Alexandru Ioniță / Foto: colaj Digi Sport
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Cei de la ANAD ar trebui acum să ia o decizie. Se vorbește deja de o suspendare drastică a celor trei fotbaliști, dar și de excluderea celor de la Astra din campionat.

Cei trei fotbaliști au fost acuzați că au apelat la o terapie interzisă de Agenția Mondială Anti-Doping. Acum, cazul se află pe masa celor de la ANAD. După ce pe finalul anului trecut au existat trei termene la care fotbaliștii au fost reprezentați doar de avocați, ei bine, la început de 2021 lucrurile se pare că au luat o turnură mai puțin așteptată.

Cristi Balaj, președintele Agenției Naționale Anti-Doping, a transmis că fotbaliștii au dat în judecată ANAD, contestând decizia de suspendare provizorie, însă nu au avut câștig de cauză, penalizarea fiind în continuare valabilă, cel puțin până în momentul în care se va lua o decizie finală în această speță.

Alexandru Ioniță s-a prezentat la termenul din 14 ianuarie, alături de avocatul său,  când a fost o nouă audiere în cazul Comisiei de Audieri de la ANAD. Atunci, se pare că fotbalistul, care a fost singurul care s-a prezentat, și-ar fi recunoscut vina. Ioniță se pare că a fost sfătuit de prieteni, familie, dar și de impresarul său Victor Becali să colaboreze cu autoritățile pentru a primi o pedeapsă mai mică. 

De ce Astra riscă excluderea din campionat și ce pedepse pot primi cei trei fotbaliști


Astfel, potrivit regulamentului Agenției Naționale Anti-Doping, orice sportiv care recunoaște, care oferă detalii și care ușurează ancheta are parte de o reducere chiar și cu 75% a pedepsei maxime, care în acest caz prevede nu mai puțin de 4 ani de suspendare! Ceea ce la Ioniță, care are 26 de ani, ar însemna că nu-și va compromite total cariera. În schimb Fatai are 30 de ani iar Seto 34 de ani.

Faptul că Ioniță și-a recunoscut vina în fața celor de la ANAD l-a enervat la culme pe Dani Coman, președintele celor de la Astra. ”Ești un trădător, asta ești!”, i-ar fi spus Coman lui Ioniță, prin intermediul telefonului. Ioniță s-a apărat și i-ar replicat oficialului giurgiuvenilor că nu-și poate compromite total cariera.

Următorul termen, care va fi în februarie, pe data de 4, va fi unul extrem de important, pentru că se poate lua o decizie. Conform regulamentului, Fatai și Takayuki, care n-au recunoscut, n-au colaborat și nici măcar nu s-au prezentat la termenele de până acum, pot fi suspendați drastic, patru ani din orice competiție sportivă.

Suspendarea lui Takayuki Seto, Alex Ioniță și Kehinde Fatai a venit după ce jucătorii au apelat la o terapie intravenoasă, prin care le-au fost administrate vitamine și minerale în corp, o cantitate mai mare de 100 de ml în decurs de 12 ore, practică interzisă de WADA.

De ce LPF și FRF sunt obligate să pună în aplicare deciziile ANAD

În schimb, Ioniță ar putea scăpa cu maximum 15 luni de suspendare, ceea ce ar însemna că ar avea șanse ca în toamnă să joace din nou! Asta deoarece cei trei fotbaliști se află deja în stare de suspendare, provizorie, de la finalul lui septembrie 2020!

Decizia pe care ANAD o va lua, de suspendare a fotbaliștilor, va produce automat un adevărat cutremur în Liga 1. Astra va trebui exclusă din campionat. susține GSP.ro.

În cazul unui refuz al instituțiilor din fotbal, FRF, LPF, de a renunta la Astra ca membru al competiției, România riscă excluderea din cupele europene, iar naționalele n-ar mai putea intra în preliminarii de Mondial și Euro, nici n-ar mai putea participa la turnee finale!

Dani Coman, despre jucătorii Astrei Giurgiu acuzați de dopaj: "Clinica e acoperită din toate punctele de vedere. Avem documente, avem tot"

Coman spune că a discutat cu oficialii clinicii la care jucătorii Astrei au realizat terapia interzisă și a primit dovezi conform cărora cantitatea de vitamine introdusă în corp nu depășește limita impusă de Agenția Mondială Anti-Doping.

"Într-adevăr, au fost la o clinică fără acordul conducerii, fără acordul medicului. Au fost efectiv pentru a-și face niște vitamine.

Eu am fost la acea clinică azi, am fost foarte bine primit, am întâlnit niște oameni extraordinari, care mi-au arătat exact cantitatea băgată jucătorilor, perfuziile pe care le-au făcut. Eu cred că sunt acoperiți din toate punctele de vedere, avem documente, avem tot", a declarat Dani Coman, la Digi Sport.

Fatai, Seto și Ioniță sunt acuzați de dopaj

Cei trei fotbaliști ar fi apelat la o terapie intravenoasă, prin care și-ar fi introdus peste 100 ml de vitamine și minerale în corp, în decurs de mai puțin de 12 ore, lucru interzis de WADA. Totul ar fi avut loc la o clinică din București.

Agenția Națională Anti-Doping a deschis deja o anchetă în cazul celor trei fotbaliști, președintele Cristi Balaj confirmând că Seto, Ioniță și Fatai sunt suspendați provizoriu.

"Foarte multe detalii nu putem oferi. Regulamentul spune că trebuie să fim limitați în cazurile în curs de investigare. Nu am închis ochii, confirm că agenția are pe rol un asemenea subiect.

Informațiile noastre sunt mai bogate decât ce a apărut în presă, am vorbit cu jucătorii, au avut o atitudine impecabilă, o inocență, o sportivitate senzațională.

Sunt dezamăgit când constat că trebuie să lupt mult mai mult ca să venim în sprijinul medicilor. Jucătorii nu și-au băgat singuri seringa în venă, doctorii ar trebui să cunoască ce substanțe au voie să injecteze, există o listă pe site-ul nostru.

În acest caz vorbim de metode interzise ca la Pârvulescu, ei sunt suspendați provizoriu, cei de la club știu mai bine, am trimis notificări peste tot, clubului, FRF,  sportivilor, MTS, obligatoriu la FIFA și UEFA", a declarat președintele ANAD, Cristi Balaj, într-o intervenție la emisiunea Fotbal Club.

Etichete: dani coman , alexandru ionita , dopaj astra , ionita takayuki seto astra , caz dopaj liga 1 , astra suspendata , astra exclusa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Această femeie se plânge pe TikTok că nu se poate angaja. Milioane de oameni s-au uitat la clip și i-au spus care-i motivul
Această femeie se plânge pe TikTok că nu se poate angaja. Milioane de oameni s-au uitat la clip și i-au spus care-i motivul

Ash Putnam a povestit într-un clip postat pe TikTok că a fost supărată și frustrată după ce un lanț...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ilie3
Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”
Screenshot 2024-04-27 at 23.03.18
Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul
Screenshot 2024-04-28 at 00.03.15
Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit
Screenshot 2024-04-28 at 23.20.51
”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”
andreea-prisacariu2
Recomandările redacției
CLUJ-NAPOCA: CFR CLUJ - CELTIC FC, Uefa Champions League
Dan Petrescu vine, jucătorii pleacă! E OUT fotbalistul care nu a mai evoluat de 17 luni pentru CFR

Alertă cu Luca Mihai, jucătorul băgat în spital de Homawoo. ”Este foarte, foarte grav, traversează niște momente...”
Screenshot 2024-04-14 at 19.35.04
Gigi Becali a spus care e singurul său regret din acest sezon: "Nu mai fac niciodată așa ceva!"
BUCURESTI - GIGI BECALI - CONFERINTA DE PRESA
Elias Charalambous a câștigat titlul cu FCSB, iar presa din Cipru a reacționat imediat
elias
Citește și
Dani Coman a rupt tăcerea
Screenshot 2024-04-26 at 22.07.42
Dani Coman este așteptat să semneze: ”Va veni la noi!”
dani coman
Amal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York
Amal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York
Ermal Krasniqi, ofertă din Bundesliga de la Werder Bremen. Câți bani a cerut Rapid pentru transfer
Ermal Krasniqi, ofertă din Bundesliga de la Werder Bremen. Câți bani a cerut Rapid pentru transfer
Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant
Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant
Sofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger
Sofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger
Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi
Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi
România, la ani-lumină de un trend global: Londra tocmai a realizat un record la care nici nu putem visa
România, la ani-lumină de un trend global: Londra tocmai a realizat un record la care nici nu putem visa
România ia din SUA, la suprapreț, tancuri Abrams ce nu pot fi transportate pe drumurile țării
România ia din SUA, la suprapreț, tancuri Abrams ce nu pot fi transportate pe drumurile țării
Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București
Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București
Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ”
Neluțu Varga face anunțul mult așteptat: ”Petrescu se va ocupa de mâine ”
”Niculae și Angelescu nu și-au făcut treaba”. Șucu, sfătuit de Marian Iancu: ”Aș face urgent aceste oferte”
Daniel Niculae

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi
Christina Aguilera, mai slabă ca oricând. Artista a făcut spectacol în Las Vegas într-un body nude și cizme lungi
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”