marius lacatus2
Exclusiv Marius Lăcătuș a surprins pe toată lumea înainte de Dinamo - Csikszereda: ”Sincer îți zic”
Screenshot 2024-05-17 at 15.56.52
CSA Steaua, comunicat fără menajamente după decizia instanței în cazul palmaresului! Cum a numit-o pe FCSB
Meciul de adio al ”Generației de Aur”, LIVE TEXT, 20:30. ”Ultimul dans” pentru Gică Hagi & Co! Echipele de start
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Steaua, amendată de Jandarmerie cu suma totală de 127.000 de lei, după derby-ul cu Rapid

26.09.2012, 12:12

Steaua a primit mai multe amenzi din partea Jandarmeriei Capitalei, valoarea totală fiind de 127.000 de lei, pentru "mai multe abateri de la prevederile legale în vigoare" la meciul cu Rapid de luni, de pe Arena Naţională.

fani steaua arena nationala
  • Media: Fotbal Club, duminică, 19:00, DGS 1

  • Baraj Superliga: Univ. Craiova - U Cluj, duminică, 20:00, DGS 1

Conform comunicatului remis agenţiei MEDIAFAX, "Jandarmeria Capitalei a constatat mai multe abateri de la prevederile legale în vigoare, săvârşite de către clubul organizator, de firma de pază şi de către unii dintre suporteri".

Astfel, în urma celor constatate, Jandarmeria Capitalei a luat următoarele măsuri: "Clubul organizator va fi sancţionat pentru nerespectarea prevederilor art. 10 din Legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive cu completările şi modificările aduse de legea 10/2012 care reglementează obligaţiile organizatorului de competiţii sau jocuri sportive, după cum urmează:

- pentru nerespectarea alin. 1 lit. e, care prevede obligaţia "să nu permită folosirea sistemelor de comunicare cu publicul pentru incitarea spectatorilor la violenţă, la producerea de distrugeri sau la denigrarea imaginii participanţilor la competiţiile sau jocurile sportive"; cu amendă în valoare de 40.000 de lei.

- pentru nerespectarea alin. 1 lit. r , care prevede obligaţia "să interzică afişarea în arena sportivă a simbolurilor, sloganurilor ori textelor cu conţinut obscen sau care incită la denigrarea ţării, la xenofobie, la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă, indiferent pe ce suport ar fi inscripţionat"; cu amendă în valoare de 35.000 de lei.


- pentru nerespectarea alin. 1 lit. ţ, care prevede obligaţia "să asigure amplasarea, la punctele de acces în incinta arenei sportive, a unor dispozitive metalice rotative/turnichete prevăzute cu sistem de contorizare, în vederea efectuării unui control riguros al accesului"; cu amendă în valoare de 12.000 de lei.

- pentru nerespectarea alin. 2 lit. a, care prevede obligaţia "să efectueze la intrarea în arena sportivă un control riguros al persoanelor şi al bagajelor acestora, având ca scop împiedicarea introducerii în stadion a unor obiecte sau materiale de genul celor prevăzute la lit. b) sau la alin. (1) lit. r)"; cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

- pentru nerespectarea alin. 2 lit. b, care prevede obligaţia "să nu permită accesul persoanelor cărora le-a fost interzisă intrarea la asemenea genuri de manifestări, al persoanelor care se află în stare vădită de ebrietate sau se află, în mod evident, sub influenţa substanţelor halucinogene, al persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice, arme şi muniţii de orice fel, făclii, torţe, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, dispozitive pentru şocuri electrice, substanţe toxice, halucinogene, iritant lacrimogene ori paralizante, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale, şişuri, castete ori alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere ori lovire, precum şi al persoanelor care au asupra lor mijloace de publicitate vizuală de genul celor prevăzute la alin. (1) lit. r)"; cu amendă în valoare de 35.000 de lei".

Jandarmeria Capitalei a mai anunţat că firma de pază va fi sancţionată cu amendă în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor art. 27 alin 1 - "nerespectarea de către personalul de ordine şi siguranţă, în incinta arenelor sportive, a obligaţiilor prevăzute în planurile de acţiune" din Legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive cu completările şi modificările aduse de legea 10/2012.

De asemenea, pe timpul conducerii la stadion a suporterilor echipei oaspete şi pe timpul accesului în arena sportivă, au fost constatate mai multe încălcări ale legii, fiind luate următoarele măsuri:

- "Unei persoane i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea unei fapte susceptibile a fi infracţiunea de deţinerea şi folosirea de materiale pirotehnice. Această faptă este prevăzută de art. 29 alin 4 din Legea 126/1995, coroborat cu art. 35 alin 2 din Legea 4/2008 şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 ani la 5 ani şi interzicerea accesului la competiţiile sau jocurile sportive pe o perioadă de la un an la 3 ani".

- "Asupra unei persoane a fost găsit un box metalic şi i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea unei fapte susceptibile a fi infracţiunea de port fără drept de armă albă în locuri publice Această faptă este prevăzută de art. 2, alin 1, din Legea 61/1991, coroborat cu art. 33, alin 1, din Legea 4/2008 şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani şi interzicerea accesului la competiţiile sau jocurile sportive pe o perioadă de la un an la 3 ani".

- "Un suporter care a afişat în arena sportivă un banner ce conţinea simboluri fasciste, a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere şi i-au fost întocmite actele necesare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea unei fapte susceptibile a fi infracţiunea de utilizarea în arena sportivă a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe, răspândirea ori deţinerea, în vederea răspândirii, de asemenea simboluri în arena sportivă. Această faptă este prevăzută de art. 4 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 107/2006, cu modificările şi completările ulterioare, iar autorul ei riscă interzicerea accesului la competiţiile sau jocurile sportive pe o perioadă de la un an la 3 ani".

Au mai fost aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4450 lei, pentru comercializarea de bilete la suprapreţ, proferare de injurii la adresa forţelor de ordine şi provocare şi participare la scandal în locuri publice.

Etichete: steaua , arena nationala , steaua rapid , amenda steaua , jandarmerie


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A fost descoperită o planetă care teoretic ar fi locuibilă. „E de mărimea lui Venus și nici măcar nu este departe de Terra”
A fost descoperită o planetă care teoretic ar fi locuibilă. „E de mărimea lui Venus și nici măcar nu este departe de Terra”

Oamenii de știință din Marea Britanie au descoperit o nouă planetă, denumită Gliese 12b, care ar...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Tottenham Hotspurs v Luton Town, the Tottenham Stadium, English Premier League, Football, , London, UK - 30/03/2024
E gata! "Telenovela" Radu Drăgușin s-a încheiat. Englezii au făcut anunțul

Radu Drăgușin (22 de ani) a încheiat ca titular sezonul la Tottenham și a fost integralist în...

Au bătut palma! Dennis Man a spus "DA" și semnează
Snapinsta.app_356348935_236411079183447_4088320750430458244_n_1080
10.000.000 € pentru FCSB! Anunțul lui Gigi Becali
g3
O româncă, invitată la cină de Donald Trump, acasă la miliardar! Soțul ei e mai bogat decât fostul președinte al SUA
romina-gingasu
Aparițiile serii la dineul ”Generației de Aur”
loredana groza (6)
Recomandările redacției
Meciul de adio al ”Generației de Aur”, LIVE TEXT, 20:30. ”Ultimul dans” pentru Gică Hagi & Co! Echipele de start

Exclusiv ”Am rămas trăsnit. Cum să vii așa?”. Apariția de la dineul ”Generației de Aur” care a stârnit indignare în direct la TV
loredana groza (6)
”Pe făraș” la Manchester United, Erik ten Hag a reacționat, după ce a câștigat Cupa Angliei
Manchester City v Manchester United, Emirates FA Cup, Final, Football, Wembley Stadium, London, UK - 25 May 2024
Foto Cum a apărut Denis Alibec la meciul de adio al ”Generației de Aur”
Screenshot 2024-05-25 195631
Citește și
Exclusiv A aflat că FCSB va juca în Ghencea și a reacționat: ”O anomalie!”
Exclusiv ”Va putea obține Steaua dreptul de promovare pentru sezonul viitor?” Răspunsul dat de Adrian Bumbescu
Jennifer Garner și fiica ei de 18 ani, deja mai înaltă decât ea, într-o zi liberă. Naturale și simple, cele două par mai degrabă surori
Jennifer Garner și fiica ei de 18 ani, deja mai înaltă decât ea, într-o zi liberă. Naturale și simple, cele două par mai degrabă surori
Decizie radicală luată de Mitriță după ce a ratat Euro 2024: ”Duminică va fi ultimul lui meci la Craiova!”
Decizie radicală luată de Mitriță după ce a ratat Euro 2024: ”Duminică va fi ultimul lui meci la Craiova!”
Alt atac devastator împotriva Generației de Aur, în ziua meciului de retragere: ”De ce nu vorbesc Mutu și Chivu?”
Alt atac devastator împotriva Generației de Aur, în ziua meciului de retragere: ”De ce nu vorbesc Mutu și Chivu?”
A rupt tăcerea după 30 de ani. Sharon Stone a spus cine este producătorul care a sfătuit-o să întrețină relații intime cu partenerul de film, pentru o mai bună chimie pe ecrane
A rupt tăcerea după 30 de ani. Sharon Stone a spus cine este producătorul care a sfătuit-o să întrețină relații intime cu partenerul de film, pentru o mai bună chimie pe ecrane
Fanii nu au recunoscut-o! Shania Twain, schimbată total cu părul roz, dar e suspectată că și-a făcut ceva la față: "Nu arăți ca tine"
Fanii nu au recunoscut-o! Shania Twain, schimbată total cu părul roz, dar e suspectată că și-a făcut ceva la față: "Nu arăți ca tine"
De ce vor tot mai mulți români să revină acasă, după mulți ani de Germania. ”Aici nici nu am unde să cheltuiesc banii"
De ce vor tot mai mulți români să revină acasă, după mulți ani de Germania. ”Aici nici nu am unde să cheltuiesc banii"
De ce sabia lui Ștefan cel Mare nu poate fi recuperată din Turcia? Schimbul propus de Ceaușescu
De ce sabia lui Ștefan cel Mare nu poate fi recuperată din Turcia? Schimbul propus de Ceaușescu
Avertismentul lui Titi Aur: adevăratul viciu din traficul din România. "Mai rău ca alcoolul și drogurile"
Avertismentul lui Titi Aur: adevăratul viciu din traficul din România. "Mai rău ca alcoolul și drogurile"
Decizie-șoc a cuplului celebru din tenis: ce au hotărât Tsitsipas și Badosa la puțin timp după ce au anunțat despărțirea
Decizie-șoc a cuplului celebru din tenis: ce au hotărât Tsitsipas și Badosa la puțin timp după ce au anunțat despărțirea
Se umple Arena Națională? Număr uriaș de bilete vândute de Dinamo pentru meciul cu Csikszereda
FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-FC ARGES, BARAJ PROMOVARE SUPERLIGA SUPERBET (29.05.2023)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fanii nu au recunoscut-o! Shania Twain, schimbată total cu părul roz, dar e suspectată că și-a făcut ceva la față:
Fanii nu au recunoscut-o! Shania Twain, schimbată total cu părul roz, dar e suspectată că și-a făcut ceva la față: "Nu arăți ca tine"
Digi World
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii de știință
Cât de nocive sunt pentru sănătate uscătoarele de rufe pe care le avem acasă. Avertismentul lansat de oamenii de știință
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”