FOTBAL:FCSB-PETROLUL PLOIESTI, SUPERLIGA SUPERBET (3.03.2024)
Fotbalistul transferat cu 600.000€ de Gigi Becali la FCSB a făcut anunțul despre viitorul său: ”Asta îmi doresc”
Gigi Becali
Gigi Becali a aflat prețul pentru atacantul mult dorit. Are 16 goluri marcate în acest sezon
talpan
Cum a numit-o Talpan pe FCSB, după ce campioana României a făcut demersurile pentru a juca în Ghencea în preliminariile UCL
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal European

Video Posesie sterilă, probleme cronice în apărare şi transferuri invizibile. Cu ce rămâne Mihai Teja, după debutul la FCSB

02.02.2019, 23:53

VIDEO Dunărea Călăraşi - FCSB 1-1 | În ciuda aşteptărilor mari, debutul lui Mihai Teja pe banca FCSB a fost neconvingător. Deşi a condus şi a dat senzaţia că deţine controlul jocului, vicecampioana a fost pedepsită la o eroare comisă de Cristian Bălgrădean şi nu a putut câştiga pe terenul unei echipe care luptă pentru evitarea retrogradării şi care pierduse precedentele 6 meciuri din campionat.

FOTBAL:DUNAREA CALARASI-FCSB, LIGA 1 BETANO (2.02.2019)
Mihai Teja a avut un debut neconvingător la FCSB
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

La finalul partidei, patronul Gigi Becali a criticat dur prestaţia roş-albaştrilor şi a anunţat că nu mai speră la câştigarea titlului. Deşi finanţatorul echipei este cunoscut pentru reacţiile sale vehemente la cald, evoluţia elevilor lui Teja i-a oferit muniţia necesară unei noi ieşiri care i-a devenit caracteristică.

FCSB ar fi putut câştiga la ultima fază a întâlnirii, când Harlem Gnohere a ratat incredibil, dintr-o poziţie ideală, dar acest lucru nu ar fi putut schimba imaginea de ansamblu lăsată de bucureşteni.

VIDEO: Ratarea lui Gnohere

Dennis Man, singurul plus pentru FCSB

Marele pariu al patronului, Dennis Man, este singurul plus al vicecampioanei, după o partidă dezamăgitoare, încheiată cu un rezultat în urma căruia FCSB poate coborî pe locul 3 în Liga 1.


Jucătorul de 20 de ani a deschis scorul cu un şut frumos de la aproximativ 17 metri şi a fost un pericol constant pentru apărarea gazdelor. Activ, mobil, mereu în centrul fazelor create de echipa sa, Man a fost indiscutabil cel mai periculos om de atac al lui Teja.

VIDEO: Golul marcat de Man

Totuşi, în startul reprizei a doua, la singura fază în care Florinel Coman a reuşit să se remarce, fostul arădean a fost blocat providenţial de Calancea. O ratare mare, care îi putea readuce în avantaj pe roş-albaştri şi care putea fac lucrurile mai simple pentru oaspeţi.

Tot la plusuri poate fi trecută intrarea lui Gnohere. Prezenţa francezului s-a făcut simţită, aşa cum a remarcat şi Ilie Dumitrescu, iar în final putea chiar să aducă toate punctele pentru FCSB. Per total însă, prea puţin pentru o echipă cu pretenţii.

Noile achiziţii nu au impresionat

Ceea ce părea să fie o campanie de achiziţii spectaculoasă s-a transformat într-un "mercato" care nu a rezolvat nici pe departe problemele de la FCSB. Cea a fundaşilor centrali, de exemplu. De altfel, dintre cei trei jucători aduşi în această iarnă - Florentin Matei, Adrian Stoian şi Ioan Hora -, doar fostul mijlocaş al lui Crotone a fost titular.

Stoian a fost folosit în centru, alături de Dragoş Nedelcu, iar prestaţia sa a lăsat de dorit. S-a remarcat doar prin faptul că a provocat un fault în preajma propriului careu, în urma căruia a primit cartonaşul galben, şi a fost schimbat în minutul 50. În locul său a intrat un alt nou-venit, Florentin Matei, însă nici acesta nu a reuşit ceva notabil. Asta deşi Becali l-a lăudat la finalul partidei. Unul dintre puţinii roş-albaştri care au scăpat de furia patronului. Hora nu a fost folosit.

O posibilă explicaţie pentru evoluţiile neconvingătoare ale lui Stoian şi Matei poate fi faptul că nu au fost folosiţi pe posturile lor naturale. Teja i-a jucat ca interi, în condiţiile în care primul s-a consacrat în banda stângă, în timp ce al doilea este mai curând un număr 10.

Problemele defensive au devenit cronice

Gigi Becali s-a încăpăţânat să nu facă transferuri în apărare, iar "găurile" din centrul defensivei au fost evidente şi la Călăraşi. Bogdan Planic şi Lucian Filip s-au numărat printre cei mai slabi jucători ai oaspeţilor. E adevărat, nici nu au beneficiat de vreun ajutor din partea lui Dragoş Nedelcu sau Adrian Stoian, cei doi mijlocaşi din faţa apărării.

"Ce spuneţi de zona centrală de la FCSB, de cei doi fundaşi centrali? Ce spuneţi de lentoarea lui Filip, care nu poate juca fundaş central? Ce spuneţi de jocul lui Planic, care e şi căpitan de echipă? Sau de cel al lui Nedelcu, în faţa apărării. A făcut mai multe faulturi, a legat jocul lent. Acolo e o problemă mare", a remarcat Gabi Balint, la emisiunea "Fotbal Club".

Iar când la evoluţia slabă a fundaşilor centrali se adaugă şi o mare eroare de portar, precum cea a lui Bălgrădean de la golul egalizator, rezultatul din meciul cu Dunărea mai este o surpriză atât de mare.

VIDEO: Golul marcat de Dunărea Călăraşi

Posesie sterilă

Posesia trebuie să fie cuvântul de ordine la FCSB, a cerut patronul, însă Mihai Teja nu pare să fi găsit soluţia pentru ca aceasta să-i ajute pe roş-albaştri să câştige. Vicecampioana a avut mingea în cea mai mare parte a timpului, dar nu a ştiut ce să facă atunci când a avut mingea.

Practic, la debutul său, Teja a încercat să propună un joc de posesie cu aceiaşi jucători folosiţi în cele mai multe cazuri şi de Nicolae Dică şi a obţinut, practic, acelaşi rezultat. Adică un joc lent, previzibil, fără idei şi mai mult orizontal, decât vertical.

Florin Tănase a arătat din nou că, deşi poartă tricoul cu numărul 10, nu are calităţile pe care le presupune "fişa postului". De altfel, după intrarea lui Olimpiu Moruţan în locul lui Raul Rusescu, fostul jucător de la Viitorul a trecut vârf, pentru a fi la locul său înlocuit de Gnohere, după aproximativ 10 minute.

Cum nici Florinel Coman sau Adrian Stoian nu sunt "decari", singura soluţie de a schimba ceva măcar din punct de vedere al formulei de joc o reprezintă titularizarea măcar a unuia dintre Moruţan şi Matei. Dacă nu chiar a amândurora. Ambii sunt jucători rapizi, tehnici, care nu joacă la alibi, verticalizează şi nu se tem să îşi ia adversarii unu la unu. Rămâne de văzut dacă Teja va merge în continuare pe mâna "veteranilor" sau va decide să schimbe.

În orice caz, sunt semne că răbdarea lui Gigi Becali a ajuns la limită, astfel că Mihai Teja, deocamdată menajat, trebuie să găsească rapid soluţii la problemele pe care primul meci oficial din 2019 nu a reuşit să le ascundă. 

Etichete: gigi becali , mihai teja , meciuri liga 1 , dennis man , meciuri fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit

O tânără de 19 ani care se simțea rău după o vacanță cu prietenele și credea să suferă de...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
sabalenka
La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”
ryan-garcia
Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”
Irina Shayk / Foto: Instagram@irinashayk
Nemaiîntâlnit în SuperLigă: 1.000.000 € dacă merge cu FCSB în Champions League! Anunțul lui Gigi Becali
tricou-chiriches
Răsturnare de situație! Decizia luată de Real Madrid în cazul lui Luka Modric
Munich, Germany, April 30th 2024: Portrait (headshot/close up) of Luka Modric (10 Real Madrid)during the UEFA Champions
Recomandările redacției
talpan
Cum a numit-o Talpan pe FCSB, după ce campioana României a făcut demersurile pentru a juca în Ghencea în preliminariile UCL

Exclusiv Cum a ratat Marius Niculae revenirea la Sporting. Motivul e unul neașteptat: ”Trecusem și vizita medicală”
sageata
Barcelona vrea să renunțe la fotbalistul de 40.000.000€, iar Manchester United a intrat pe fir
profimedia-0850229978
Reacția lui Dan Șucu, după întâlnirea avută cu Marius Șumudică
dan sucu
Citește și
Exclusiv ”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină
8
Mircea Sandu, mesaj pentru Gigi Becali după ce FCSB a câștigat titlul: ”Chiar dacă s-a oferit la Liverpool, e greu”
Mircea Sandu
Fiica lui Ion Țiriac și-a arătat silueta perfectă într-o rochie extrem de decupată, dar și în costum de baie. "Zile magice" și relaxare
Fiica lui Ion Țiriac și-a arătat silueta perfectă într-o rochie extrem de decupată, dar și în costum de baie. "Zile magice" și relaxare
„Meme-ul și Argăseală îngheață în fața lui Gigi Becali!". Cum se face respectat patronul FCSB în fața angajaților
„Meme-ul și Argăseală îngheață în fața lui Gigi Becali!". Cum se face respectat patronul FCSB în fața angajaților
Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului
Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului
"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"
"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Pește uriaș prins pe o baltă din Vestul României. De patru ani pescarii încearcă să-l captureze Foto & video
Pește uriaș prins pe o baltă din Vestul României. De patru ani pescarii încearcă să-l captureze Foto & video
De ce n-a mâncat Mihai Viteazul cartofi? Când a fost cultivată leguma în Europa, prima oară?
De ce n-a mâncat Mihai Viteazul cartofi? Când a fost cultivată leguma în Europa, prima oară?
Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță
Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță
Aryna Sabalenka, pe urmele Simonei Halep. Ce a făcut jucătoarea clasată pe locul 2 WTA
Aryna Sabalenka, pe urmele Simonei Halep. Ce a făcut jucătoarea clasată pe locul 2 WTA
Exclusiv Gigi Becali, sfătuit să îl transfere urgent pe Denis Alibec. ”Singurul jucător care poate face asta”
gigi-becali

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Digi World
Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă
Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă
Digi Animal World
Un urangutan rănit a fost văzut folosind o plantă ca medicament. Ce au aflat cercetătorii după o lună
Un urangutan rănit a fost văzut folosind o plantă ca medicament. Ce au aflat cercetătorii după o lună