ionel danciulescu
Exclusiv Ionel Dănciulescu a dat replica, după ce a primit ”nota 2 pentru obrăznicie” din partea lui Gigi Becali
”Patronul FCSB te vrea. Unde pleci?”. Louis Munteanu, răspuns pentru interesul lui Gigi Becali, în direct
21
Foto Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Fotbal European

Exclusiv Noul antrenor al FCSB, din ce în ce mai aproape de a fi numit. Detalii de la discuţiile dintre părţi

24.05.2019, 23:43

Edi Iordănescu (40 de ani) va fi, în proporţie mare, viitorul antrenor de la FCSB. Cel puţin asta reiese din tot discursul bunului său prieten, Narcis Răducan.

fcsb
Edi Iordănescu, şanse mari să conducă FCSB din viitorul sezon
  • Cupa României, finala: Corvinul - Oțelul, miercuri, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Manchester United - Newcastle, miercuri, 22:00, DGS 2

Finanțatorul FCSB a spus de aproximativ două săptămâni că Edi Iordănescu va fi înlocuitorul lui Teja, "în proporţie de 99%". Tehnicianul i-a transmis că vrea să termine campionatul cu Gaz Metan și după aceea vor vorbi despre o eventuală venire pe banca roș-albaștrilor. Becali a confirmat pentru Digi Sport faptul că-l va aștepta pe Iordănescu junior să termine acest sezon la Mediaș și a anunțat că nu se grăbește să pună antrenor. ”Cu antrenorul nu ne grăbim. Am vorbit cu Edi, mi-a zis că mai are trei meciuri și să aștept să le termine. O să așteptăm, nu ne grăbim”, a spus Becali pentru Digi Sport.

Latifundiarul pare dispus să renunţe la modul de lucru din ultimii patru ani, unul în care a decis absolut totul la echipă. A făcut de multe ori chiar şi schimbările. Iar unele ordine legate de formula de joc le-a dat inclusiv din închisoare. Acum, e gata să îi dea mână liberă lui Iordănescu Jr, un tehnician care are nevoie de libertate pentru a-şi pune în aplicare ideile. Narcis Răducan a recunoscut că antrenorul e extrem de tentat de o asemenea provocare, semn că părţile sunt destul de aproape să bată palma.

"Eu cred că sunt şanse. Doar el poate să vă spună clar dacă se duce. Dar eu vă pot spune că sunt discuţii. FCSB îl vrea, clar, au spus-o cei de acolo. Edi îşi doreşte, chiar dacă oficial nu a discutat prea mult. Eu îl cunosc foarte bine şi ştiu. Dar nu se va duce în orice condiţii. Trebuie să aibă libertatea să facă echipa, e vorba despre nişte principii la care el nu va renunţa", a spus Narcis Răducan la Fotbal Club, pe Digi Sport 1.

Clauza de reziliere a lui Iordănescu, rezolvată?

Transferul lui Olaru pe o sumă importantă poate fi un semnal că Edi va fi lăsat să plece de şefii de la Mediaş fără a i se pune beţe în toate. Mijlocaşul era aproape de CFR, lucru ştiut şi de Digi Sport. Doar că FCSB a plusat; nu pentru că voia să-i dea o lovitură campioanei, ci posibil pentru a îi convinge pe şefii formaţiei ardelene să nu îi ceară lui Edi cei 300.000 de euro aferenţi clauzei de reziliere.


Gaz Metan Mediaș l-a vândut pe Darius Olaru la FCSB contra sumei de 600.000 de euro și 5% dintr-un viitor transfer, bani care vor ajuta gruparea din play-out să iasă din insolvență. Oficialii echipei au planuri mari pe viitor, dar Edi pare să nu mai facă parte din ele, în condiţiile ofertei de la vicecampioană.

"E o clauză de reziliere, dar aceasta poate fi plătită", a mai spus Răducan.

Iordănescu Jr vrea să îşi "betoneze" contractul la FCSB

Fiul ”Generalului” Iordănescu a reprezentat o opțiune și în iarna acestui an, numai că atunci Becali a ajuns repede la un numitor comun cu Teja. Între timp, omul de afaceri și-a dat seama că Iordănescu poate fi soluția salvatoare. Și Edi este tentat de această numire, mai ales că are o afinitate sufletească pentru echipă, dar nici nu vrea ”să-și rupă capul”, cum se spune, în perioada FCSB. De aceea, printre altele, i-a propus lui Gigi Becali și o clauză de reziliere în valoare de aproximativ un milion de euro! Ar fi o sumă la care Becali s-ar gândi de două ori înainte de a o achita, în cazul în care va dori să-l dea afară mai repede pe Iordănescu Jr.

Unele surse vorbesc de un milion de euro, altele, de 800.000 de euro, dar cert este că antrenorul vrea să-și ”betoneze” contractul pentru a putea garanta, la rându-i, performanțe.

"Este adevărat că, ştiind profilul acestui club, fără o clauză de reziliere importantă, nu va semna. Că nu va fi vorba de un milion, ci de 800.000, să vedem. Dar cred că şi FCSB îşi doreşte să aibă clauză, pentru a nu îl pierde. Poate face performanţă şi primeşte o ofertă foarte bună, să plece de la FCSB. Eu cred că Gigi, dacă îl doreşte, va accepta fără probleme această clauză. Edi e genul de antrenor căruia trebuie să îi creezi un cadru pentru a lucra", a mai spus Narcis, nu înainte de a puncta că dorinţa lui Becali de a efectua el transferurile nu îl afectează pe tehnician.

"El nu vrea să facă transferuri, el vrea să facă primul "11", vrea să antreneze, să aibă libertate totală. Edi mi-a cerut sfatul şi i-am spus că trebuie să rezolve totul cu pixul şi hârtia. Are cel mai bun lot din ţară, nu trebuie să facă el transferurile. Evident, s-ar consulta, dar nu o să vină el cu propuneri", a explicat fostul mijlocaş al Stelei.

Meme şi Edi nu au vreo problemă

În momentul în care Stoica a anunţat că nu va mai sta pe banca FCSB, s-a speculat că acest lucru ar fi din cauza lui Edi. Concret, s-a discutat că Iordănescu Jr i-a spus lui Gigi că semnează, dar condiţia ar fi ca Meme să nu stea pe bancă. Ca atare, Stoica ar fi decis să iasă el în faţă şi să spună că nu va mai sta pe bancă pentru a nu fi înjurat. Nimic mai fals, spune Narcis, care şi-a susţinut punctul de vedere.

"Edi poate lucra foarte bine cu Meme, de altfel şi vorbesc". De notat că şi Meme Stoica a dezminţit această informaţie, ulterior spunând că ia în calcul să rămână pe bancă în timpul partidelor: "Chiar nu e aşa. Hai să vă spun ceva. Am avut un diferend cu Edi acum mulţi ani. S-a încheiat în 2016, în februarie. De atunci ne-am mai întâlnit întâmplător, nu sunt niciun fel de probleme cu el. Efectiv, nu mai am nervi să mai fiu înjurat. La Sepsi, m-a înjurat un om în vârstă încontinuu. "De ce mă înjuri, omule, nu am zis un cuvânt de Sepsi vreodată. Chiar nu mai suport să îmi fie înjurată familia non-stop, non-stop", a spus Mihai Stoica, la Digi Sport Special.

Cine este Edi Iordănescu

Edi Iordănescu este un tehnician în vârstă de 40 de ani, care a crescut la Steaua. Încă de când era copil acesta mergea la meciurile roș-albaștrilor adus de tatăl său, Anghel Iordănescu.

În cariera sa, Iordănescu junior le-a mai antrenat pe Steaua (interimar), FC Vaslui (asistent), ASA Tg. Mureş, Pandurii, CSKA Sofia, Astra, CFR Cluj și Gaz Metan Mediaș. Cu actuala campioană a României, Edi Iordănescu a reușit să câștige Supercupa României. Edi Iordănescu a mai fost la Steaua (n.r. - FCSB) în poziția de antrenor secund.

Etichete: edi iordanescu , fcsb , edi iordanescu fcsb , fcsb antrenor


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete
Bărbatul omorât în bătaie de doi tineri de 16 și 20 de ani lângă Parcul Crângași a încercat să apere două fete

Bărbatul de 46 de ani care a fost omorât de doi tineri, de 16 și 20 de ani, lângă Parcul Crângași...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Tottenham Hotspur v Manchester City, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 14 May 2024
Nota primită de Radu Drăgușin, după ce a jucat peste 100 de minute cu Manchester City

Nu mai există dubii: Tottenham i-a decis viitorul lui Radu Drăgușin!
Radu Dragusin la meciul amical de fotbal dintre Romania si Irlanda de Nord, desfasurat pe Arena Nationala, vineri 22 mar
Cristi Tănase nu a stat pe gânduri, după ce soția a obținut ordin de restricție împotriva sa pentru 12 luni
tanase-sotie
Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City
Screenshot 2024-05-15 092336
Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu City. Reacția lui spune totul
Tottenham Hotspur v Manchester City, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 14 May 2024
Recomandările redacției
21
Foto Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

Exclusiv Adrian Mihalcea a semnat: ”Nimeni nu o să mă dea afară”
adi-mihalcea
Live Video Simona Halep - McCartney Kessler, ACUM pe Digi Sport 2, în turul 1 la Trophee Clarins
simona-halep
Patronul din SuperLiga care vrea 7 fotbaliști de la FCU Craiova: ”Vai, vai, vai!”
fcu craiova
Citește și
S-a aflat! Motivul pentru care soția lui Cristi Tănase a obținut ordin de restricție împotriva fostului fotbalist
Jucătorul de la FCSB poreclit "Matrix de România" în presa din străinătate
ngezana1
Mădălina Ghenea, doar în costum de baie la bordul unui avion privat, pregătită de vară. "Pilotul se va prăbuși", i-au scris fanii
Mădălina Ghenea, doar în costum de baie la bordul unui avion privat, pregătită de vară. "Pilotul se va prăbuși", i-au scris fanii
A venit motivarea deciziei! Lovitură dură primită de FCSB și Gigi Becali: nu poate emite drepturi asupra palmaresului
A venit motivarea deciziei! Lovitură dură primită de FCSB și Gigi Becali: nu poate emite drepturi asupra palmaresului
Fostul milionar din fotbalul românesc e sărac lipit. Acum a ajuns să ”discute cu extratereștrii”
Fostul milionar din fotbalul românesc e sărac lipit. Acum a ajuns să ”discute cu extratereștrii”
Cum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes
Cum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes
Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate
Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate
Corvinul Hunedoara, opera unui antrenor despre care se vorbește prea puțin
Corvinul Hunedoara, opera unui antrenor despre care se vorbește prea puțin
De ce a fost Puiu Călinescu condamnat la moarte? Actorul fără facultate și-a văzut fiica murind
De ce a fost Puiu Călinescu condamnat la moarte? Actorul fără facultate și-a văzut fiica murind
Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe
Adevărul despre aflarea locației unui contact din WhatsApp, fără să știe
Ora de start a meciului Simonei Halep. Românca joacă la Paris, dar visul numit Roland Garros s-a spulberat
Ora de start a meciului Simonei Halep. Românca joacă la Paris, dar visul numit Roland Garros s-a spulberat
Alex Chipciu, reacție de șase cuvinte după ce Gigi Becali a anunțat că îl vrea la FCSB

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate
Fosta iubită a lui Dorian Popa, super distracție în Dubai. Bruneta de 41 de ani și-a luat la ea numai ținute scurte, decupate și mulate
Digi World
Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor
Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor
Digi Animal World
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat