Exclusiv Întrebat despre varianta Mircea Lucescu la Rapid, Dani Coman nu s-a ferit de cuvinte
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-UNIVERSITATEA CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (27.11.2023)
Dan Șucu a început negocierile! Lovitura pregătită în secret la Rapid: peste 300 de meciuri în Premier League!
sucu
Exclusiv Varianta Lucescu la Rapid a picat! Șucu mai are două nume pe listă
Digi Sport 1 Live
Acum
Champions League: Real Madrid-Bayern Munchen
Semifinale / Retur

Ioan Ovidiu Sabău, deranjat de afirmația lui Dan Șucu: ”Nu se poate așa ceva”

articol scris de Digi Sport
25.02.2024, 10:09

Ioan Ovidiu Sabău (56 de ani), antrenorul celor de la ”U” Cluj, a reacționat, după comunicatul lui Dan Șucu (60 de ani), acționatul majoritar al Rapidului, cu privire la acuzațiile despre ”omenie” ale lui Gigi Becali (65 de ani), finanțatorul FCSB-ului.

Ioan Ovidiu Sabău în timpul unui meci din SuperLiga / Foto: Profimedia
  • Media: Liga Digisport, joi, 15:30, DGS 1

  • Media: Fotbal Club, joi, 19:30, DGS 1

În declarația sa din comunicatul dat de către Rapid, Dan Șucu a transmis printre altele: ”Daca aş fi paranoic, m-aş gândi că toată povestea cu “omenia” este o metodă de a distrage atenţia, pentru a nu ne concentra pe întrebarea “Cum de a putut un jucător atât de talentat, cum este Nistor de la “U” Cluj, să execute faza loviturii de pedeapsă atât de stângaci?”.

Ioan Ovidiu Sabău, deranjat de ce a transmis Dan Șucu: ”Te face să te simți prost”

Ioan Ovidiu Sabău îl apreciază pe Dan Șucu pentru investițiile pe care le face în fotbalul românesc, însă este de părere că acționarul majoritar al Rapidului ar fi trebuit să fie mai atent cu declarația făcută zilele trecute.

(n.r. despre cum a reacționat Dan Nistor) Cum poți să reacționezi când ți-ai clădit o carieră pe muncă, multe sacrificii și la 35 de ani să auzi așa ceva? Cum ne-am simți fiecare dacă s-ar spune lucruri neadevărate despre noi?

(n.r. – dacă s-a simțit jignit și Ioan Ovidiu Sabău) Sigur că da. Eu am 200% încredere în Nistor. Știu cine e, cum este ca om. Nu se pune problema să ne gândim la așa ceva! Nu întâmplător a ajuns cel mai bun jucător al turului. Cum poți să-ți câștigi altfel încrederea decât prin asemenea evoluții?


Nu se poate așa ceva. Este o declarație care lasă loc de interpretări și care, repet, te face să te simți foarte prost.

Cred că se pricepe, a investit foarte mult în fotbal din ce văd, dar când faci aceste afirmații trebuie să fii foarte atent. Este o chestiune sensibilă pentru că șifonezi imaginea unui om care a fost cel mai bun jucător al turului.

Un om care și-a câștigat respectul și aprecierea oamenilor care se uită la fotbal, prin implicare totală și realizări personale.

Trebuie să fim atenți când facem astfel de declarații. O pun pe seama lipsei de experiență, a neatenției. Totuși, este un om echilibrat. Personal, cred ca nu ar fi trebuit să facă o asemenea declarație, care poate fi interpretată greșit”, a spus Ioan Ovidiu Sabău, pentru ProSport

Dan Șucu: ”Comentariul despre 'omenie' nu poate fi ignorat”

La finalul partidei ”U” Cluj - FCSB, scor 0-0, Gigi Becali a intrat în direct la Digi Sport.

Patronul FCSB-ului a fost întrebat în legătură cu lupta la titlu, deoarece distanța dintre clubul său și Rapid a rămas de șapte puncte. Gigi Becali a spus despre Hermannstadt că ar fi făcut o ”omenie” pentru a-i ajuta pe giuleșteni în cursa pentru titlu.

La trei zile distanță, Dan Șucu a reacționat și el și a emis un comunicat oficial, postat pe contul de Facebook al Rapidului.

Dan Șucu a respins în totalitate afirmațiile făcute de Gigi Becali și a afirmat că Rapid este un club care nu va participa niciodată la astfel de înțelegeri de mimare a competiției.

“Stimați rapidiști,

Nu stă în obișnuința noastră să răspundem tuturor zvonurilor răuvoitoare lansate de competitori prin intermediul mass-media, dar comentariul despre “omenie” nu poate fi ignorat. La Rapid ne dorim sa fim învingători, atât pe plan sportiv, cât și pe plan economic. Vrem, însă, să învingem respectând în totalitate regulamentele sportive și legile României.

Nu participăm și nici nu vom participa la înțelegeri de mimare a competiției, cum nu vom aborda niciodată arbitrii, antrenorii sau jucătorii echipelor adverse.
De asemenea, ne vom plăti întotdeauna toate impozitele și taxele, pe care legea română le impune. Nu vom fi parte în înțelegeri anticoncurențiale, iar hoția, acum redefinită ca “omenie”, este un lucru pe care-l disprețuim.

Mai facem o mențiune în plus. Aveți promisiunea noastră fermă, că în cazul în care vom identifica jucători, antrenori sau membri ai staffului care sunt participanți activi la pariuri sportive, încălcând astfel regulamentul de ordine interioară, îi vom elimina dintre noi și le vom face plângere penală.

Acum 20 de ani, Produsul Intern Brut al României era de cinci ori mai mic decât astăzi. Tot de cinci ori mai mic era și salariul mediu. Bugetele de cheltuieli anuale ale echipelor de fotbal importante din România erau, însă, la aceleași niveluri cu cele de astăzi.

Chiar dacă revirimentul din ultimii doi ani este evident, atât pe plan sportive, cât și financiar, în ultimii 20 de ani, pe baza unui calcul matematic simplu, fotbalul românesc și-a pierdut 80 % din audiență. Și era normal să se întâmple așa. Cine își mai ia copilul de mână să meargă la un meci când știe că rezultatul din teren nu este decis de lupta sportivă dintre echipe, ci de o negociere în birouri, între președinții de cluburi? Cine se mai uita la televizor, la meciuri despre care se știe în avans că sunt aranjate?

Firmele mari care își promovau produsele și serviciile prin intermediul fotbalului și-au retras bugetele. Lipsa banilor a dus la falimente și la o calitate a jocului din ce în ce mai scăzută. Si uite așa, ca într-un cerc vicios, hoția a dus la lipsa de audiență, lipsa de audiență mai departe, la dispariția banilor, iar lipsa banilor a dus la diminuarea dramatică a calității fotbalului românesc.

”Omenia” este principalul inamic al fotbalului

Așa-zisă “omenie” este, după părerea mea, principalul inamic al fotbalului, iar noi toți avem obligația de a lupta activ împotriva ei. Nu sunt un visător, nu plec de la premisa că oamenii care au participat, dovedit, la aceste hoții își vor schimba peste noapte caracterul. Si mai știu, ca și dumneavoastră, expresia simplă, că de obicei “hoțul strigă hoții”.

Daca aș fi paranoic, m-aș gândi că toată povestea cu “omenia” este o metodă de a distrage atenția, pentru a nu ne concentra pe întrebarea “Cum de a putut un jucător atât de talentat, cum este Nistor de la “U” Cluj, să execute faza loviturii de pedeapsă atât de stângaci”? De asemenea, daca aș fi patronul echipei respective, aș cere în mod cert explicații. Numai că această echipă este una dintre multele echipe conduse de primării, fără patron și, în concluzie, pe nimeni îndreptățit să solicite un răspuns. Totuși, pe antrenorul lor, îl considerăm un monument de cinste și seriozitate. În lipsa patronului, garanția că acel club își apără corect interesul sportiv ne vine de la antrenor.

Am însă convingerea că sistemul competițional cu Play-Off și Play-Out, dar și cu înjumătățirea punctelor, este extrem de favorabil promovării unei competiții sportive corecte și de aceea privesc foarte optimist viitorul fotbalului românesc. Optimist, dar vigilent! În încheiere, îmi face plăcere să mă alătur dumneavoastră, în a le ura băieților noștri multă baftă la Iași!

Să dea Dumnezeu să se întoarcă și din capitala Moldovei victorioși, așa cum au făcut-o din capitala Ardealului!”, este postarea de pe Facebook a Rapidului, semnată la final de Dan Șucu.

Etichete: ioan ovidiu sabau , dan nistor , dan sucu , dan sucu rapid


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia până în 2027

Un oraș liniștit de coastă din statul indian Gujarat a atras mai multă atenție în luna martie decât...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ioana-nastase
”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Ilie Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros”

Scandal uriaș după Real Madrid - Bayern: nemții au egalat în minutul 90+13, dar degeaba! Eroare gravă de arbitraj
Real Madrid v FC Bayern München: Semi-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Qatarul trece la fapte după eșecul din Champions League: transfer de 100.000.000€ la PSG!
FRA: PSG : Nasser AL-KHELAIFI
Al-Khelaifi a răbufnit după eliminarea PSG-ului din semifinalele UEFA Champions League!
profimedia-0870853365
De nicăieri! S-a retras la 32 de ani și a luat pe neașteptate întreaga lume a tenisului
Tennis: US Open
Recomandările redacției
sucu
Exclusiv Varianta Lucescu la Rapid a picat! Șucu mai are două nume pe listă

L-a dat afară, dar acum îl regretă. Gigi Becali: ”Poate este mai mare și decât Lucescu”
gigica
Încep negocierile! A venit la București pentru Florinel Coman și e la palatul lui Gigi Becali
coman7
600.000 de euro dintr-un ”foc” pentru FCSB!
FOTBAL:FCSB-RAPID BUCURESTI, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (20.04.2024)
Citește și
Oficial Rapid și-a numit noul director sportiv
rapida
Ioan Ovidiu Sabău a semnat!
FOTBAL: FC UNIVERSITATEA CLUJ - SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE, SUPERLIGA SUPERBET (9.10.2023)
Cine este femeia misterioasă de la MET Gala 2024. Oamenii au fost impresionați complet: „Asta este cea mai frumoasă rochie!”
Cine este femeia misterioasă de la MET Gala 2024. Oamenii au fost impresionați complet: „Asta este cea mai frumoasă rochie!”
Problemă majoră pe Arena Națională înainte de FCSB - CFR Cluj!
Problemă majoră pe Arena Națională înainte de FCSB - CFR Cluj!
Gigi Becali, dezvăluire tare: a băgat 500.000 de euro în campania finei sale! „Nu am nevoie de DNA, o fac publică”
Gigi Becali, dezvăluire tare: a băgat 500.000 de euro în campania finei sale! „Nu am nevoie de DNA, o fac publică”
Una dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă
Una dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
„Fără wild-carduri pentru dopați!“: precedentul care spulberă speranțele lui Halep de a juca la French Open
„Fără wild-carduri pentru dopați!“: precedentul care spulberă speranțele lui Halep de a juca la French Open
Amenzi de până la 3.000 lei pentru românii care stau la bloc. Cine le poate intra în casă?
Amenzi de până la 3.000 lei pentru românii care stau la bloc. Cine le poate intra în casă?
Copilul care și-a falsificat certificatul de naștere din dragoste pentru Steaua. Cum a ajuns Abăluță să joace în Ghencea
Copilul care și-a falsificat certificatul de naștere din dragoste pentru Steaua. Cum a ajuns Abăluță să joace în Ghencea
Înjurături de nedescris la Roma: campioana de Grand Slam care i-a făcut zob pe italieni VIDEO
Înjurături de nedescris la Roma: campioana de Grand Slam care i-a făcut zob pe italieni VIDEO
Exclusiv Ce a decis Dan Șucu după ce l-a auzit pe Mircea Lucescu, la finalul prânzului luat alături de George Copos
dan sucu rapid (13)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”