stork
Bernd Storck, răspuns răspicat pentru cei care o atacă pe Sepsi: ”Suntem o echipă românească”
hagi2
Gică Hagi, după eșecul drastic din Gruia: ”E dureros”. Ce a spus despre locul ocupat de Farul la finalul play-off-ului
albion-rrahmani
Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €
Digi Sport 1 Live
Acum

Edi Iordănescu, soluţia salvatoare pentru FCSB sau pentru CFR? Cele două obiective ale lui Becali

02.04.2018, 23:50

Edi Iordănescu (39 de ani) şi-a reziliat azi pe cale amiabilă înţelegerea cu Astra Giurgiu. Tehnicianul este o mai veche ţintă a lui Becali, astfel că nu e exclus, judecând după cum arată echipa în mandatul lui Dică, din vară să se pună din nou pe tapet varianta venirii lui Edi la FCSB. Problema e că pe fir pare să fi intrat şi CFR, care îl doreşte în locul lui Dan Petrescu.

iordanescu
  • Premier League: Man. City - West Ham, duminică, 18:00, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - FCSB, duminică, 21:00, DGS 1

Tehnicianul a părăsit azi clubul din Giurgiu, la mai puţin de un an de când a preluat conducerea băncii tehnice, în iunie 2017. Motivul? Sursele Digi Sport susţin că principala problemă care a dus la această ruptură a fost nemulţumirea antrenoului faţă de conducerea clubului, care a nu a achitat primele promise jucătorilor. Astra arată ca o echipă părăsită de patron, deşi sub bagheta lui Iordănescu jucătorii au strâns rândurile şi au avut evoluţii fantastice, ajungând în play-off.

Scaunul lui Dică, tot mai şubred

"Dacă ia titlul, Dică rămâne. Am spus-o şi o spun şi acum", a precizat Becali de mai multe ori în ultima perioadă.

Campionatul poate fi obţinut, însă, judecând după cum arată jocul vicecampioanei, există semnale că Gigi păstrează acest discurs doar pentru ca echipa să aibă linişte. În spatele uşilor închise, patronul ar pregăti debarcarea lui Dică, independent de soarta finalului de sezon. Pentru că, având la dispoziţie cel mai puternic lot, FCSB a fost dominată aseară, cu un om în plus, de CSMS Iaşi, pe teren propriu. Vicecampioana pare o pălărie prea mare pentru "Dicanio", aflat la început de drum, iar Gigi pare să fi înţeles în sfârşit cât de important e un antrenor. CFR, deşi a investit mult mai puţin şi nu avea un lot omogen, joacă de la egal la egal cu roş-albaştrii în acest sezon, graţie priceperii lui Dan Petrescu.

O decizie privind viitorul echipei va fi luată la finalul sezonului, dar se pare că Becali a încercat să tatoneze deja pista "Edi Iordănescu", înainte ca tehnicianul să plece de la Giurgiu. Dorit şi în trecut de latifundiar, tehnicianul a avut un sezon fantastic la Giurgiu. Cu un lot remaniat aproape în totalitate, Iordănescu a obţinut calificarea în play-off, etalând un joc extrem de solid.


Şi anul trecut, după plecarea lui Reghecampf, s-a discutat despre posibilitatea ca Edi să vină la FCSB, însă antrenorul punea nişte condiţii pe care Becali nu le voia. Între timp, Iordănescu a dovedit că este un garant al succesului la orice echipă, astfel că Becali ar putea fi mai receptiv la dorinţele antrenorului.

"Nu am închis uşa nimănui, sunt deschis la orice discuţie, dar de la o scurtă discuţie până la o eventuală colaborare este cale lungă. Am condiţiile mele, iar pentru o colaborare trebuie să fie compatibilitate şi respect. Eu păstrez legătură cu domnul Becali, pentru că am amintiri frumoase de când am fost antrenor secund la Steaua, în două rânduri", a spus Iordănescu în vara trecută.

Se rezolvă scandalul cu Armata?

Deşi la nivel discursiv Becali spune că nu e interesat de o împăcare cu Armata, latifundiarul a înţeles cât de mult pierde ca urmare a incertitudinii privind palmaresul, culorile şi sigla. Peluzele au părăsit FCSB şi tot mai puţini spectatori vin la meciurile de pe teren propriu ale roş-albaştrilor.

Sosirea lui Edi l-ar ajuta pe Gigi, în condiţiile în care Anghel Iordănescu are mare trecere în rândul generalilor. Pe rol se derulează în continuare procese, FCSB și CSA Steaua își văd de drumurile lor, dar într-un viitor, nu foarte îndepărtat, se poate produce marea împăcare. Cel puțin asta a dezvăluit chiar fostul selecţioner, cel care a încercat să mai intermedieze conflictul, fără rezultat însă.

Să recunoașteam ceea ce trebuie recunoscut! S-au făcut multe greșeli în relația dintre Becali și MApN, dar trebuie să recunoaștem că Gigi Becali a investit și a adus bani salvand echipa într-o perioada grea. Pe de altă parte, Ministerul nu a reușit să se așeze la masa tratativelor si din cauza pozitiei de forță a lui Gigi Becali.

Eu cred că, într-un final, după ce va fi modernizat stadionul, după Euro 2020, probabil că și Gigi Becali își va dori ca echipa să se întoarcă în Ghencea. Eu am încercat să intermediez conflictul, dar dintr-un motiv sau altul lucrurile au eșuat, chiar dacă eu am făcut un efort extrem de mare pentru a ușura acel moment”, a spus Iordănescu, prezent în studioul emisiunii ”Digi Sport Matinal”, săptămâna trecută.

Becali ar "împuşca" astfel doi iepuri dintr-o lovitură: ar aduce unul dintre cei mai buni antrenori români, dar ar avea o şansă în plus să rezolve diferendul cu Armata, prin intermediul lui Anghel Iordănescu.

Dan Petrescu
Şi jocul CFR-ului lasă de dorit din punct de vedere estetic

Variantă şi pentru CFR

Conform informaţiilor de la Fotbal Club, Edi Iordănescu e şi pe lista scurtă a CFR-ului.

Oficial, Dan Petrescu e susţinut de toată lumea la Cluj, însă se pare că antrenorul nu e agreat de mulţi dintre oficiali. S-au cheltuit 3 milioane de euro în acest an pe jucătorii doriţi neapărat de tehnician, iar ratarea titlului ar fi echivalentul unui mic dezastru. Există o nemulţumire accentuată şi în legătură cu felul cum joacă echipa, care se chinuie aproape la fiecare meci şi care are ca principal obiectiv să nu primească gol.

O schimbare la cârma CFR-ului ar fi o greşeală, însă, consideră Gică Popescu, care vede fotbalul drept un business: rezultatele produc bani, iar atitudinea lui Petrescu e cea potrivită pentru atingerea obiectivelor. Totuşi, Petrescu nu le oferă garanţie pe termen lung clujenilor, mai ales că e un antrenor destul de curtat.

"Din punctul meu de vedere, contează doar rezultatul. La final, ceea ce rămâne e rezultatul. Dan Petrescu poate juca senzaţional şi să nu câştige campionatul. Cel mai bun exemplu e Mourinho. Niciodată, echipa lui nu a făcut spectacol. Petrescu e pe primul loc, la egalitate cu Steaua. Nu ar trebui să plece, un asemenea proiect necesită timp. Ei nu ştiau ce profil de antrenor are Dan Petrescu? El ţine echipa în mână şi joacă la rezultat. Să îl dea afară ca să îl aducă pe Edi? Nu ştiu dacă e vreun antrenor care gestionează mai bine lucrurile decât Dan", a spus Popescu, la Fotbal Club, luni seară.

Etichete: iordanescu , iordanescu cfr , iordanescu fcsb , dica fcsb , dan petrescu cfr , iordanescu liga 1


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, să fie răpit, bătut și arestat

Aiden Pleterski a fost răpit din centrul orașului Toronto în mijlocul nopții în decembrie 2022...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
amp8
Gestul lui Ronald Gavril față de Anamaria Prodan, după ce a câștigat centura WBC Latino

Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez
Screenshot 2024-05-17 at 18.33.57
"A fost frânt!" Le-a cerut coechipierilor să nu-i paseze în meciul cu Manchester City și englezii au aflat totul
Manchester United v Tottenham Hotspur - Premier League - Old Trafford
Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic
Real Madrid Celebrate 36th League Title - Madrid
36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului
laca
Recomandările redacției
albion-rrahmani
Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €

De neînțeles! Ce s-a întâmplat cu Ianis Hagi după ce a fost cel mai bun cu Real Madrid. A atins de 3 ori mingea
Getafe, Spain - May 15: Ianis Hagi of Deportivo Alav� s passes the ball during the La Liga AE match between Real Madrid
Primul transfer al FCSB-ului pentru Champions League! Când face vizita medicală + Salariul jucătorului
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (11.05.2024)
Și-a anunțat plecarea imediat după ultimul meci al sezonului: ”Mă duc undeva unde sunt dorit”
aganovic
Citește și
Video A înscris primul gol pentru Universitatea Craiova și după meci a dat declarația serii, cu zâmbetul pe buze
stefan bana
Începe! Dan Petrescu a anunțat ce urmează la CFR Cluj, după ce a umilit-o pe Farul
FOTBAL: FC CFR 1907 CLUJ - FC FARUL CONSTANTA, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OFF (18.05.2024)
Ce poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”
Ce poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”
Florin Talpan rupe tăcerea și face un anunț important: "CSA Steaua, șanse minime să aibă drept de promovare"
Florin Talpan rupe tăcerea și face un anunț important: "CSA Steaua, șanse minime să aibă drept de promovare"
Contractul ”beton” prin care Nelu Varga vrea să-l convingă pe Risto Radunovic să o trădeze pe FCSB pentru CFR Cluj
Contractul ”beton” prin care Nelu Varga vrea să-l convingă pe Risto Radunovic să o trădeze pe FCSB pentru CFR Cluj
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect
Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect
Arbitru suspendat pe viață după ce a ajutat cu nesimțire o echipă să promoveze și a sărbătorit alături de jucători
Arbitru suspendat pe viață după ce a ajutat cu nesimțire o echipă să promoveze și a sărbătorit alături de jucători
Top 3 cele mai grele întrebări de la examenul la sală pentru carnetul de șofer. 90% le greșesc
Top 3 cele mai grele întrebări de la examenul la sală pentru carnetul de șofer. 90% le greșesc
Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS
Cosmonautul rus uitat și abandonat în spațiu: Povestea neverosimilă a ultimului cetățean al URSS
Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit
Simona Halep s-a retras din nou! Românca a mai ratat un turneu important. Când poate reveni în circuit
Costel Gâlcă, după ultimul meci jucat de Universitatea Craiova în play-off: ”Normal că regret!”
Screenshot 2024-04-26 001230

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect
Anitta, cea mai senzuală braziliancă, în slip din jeans, pe plaja din Rio. Are o dezinvoltură aparte și un trup perfect
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această felină