coman
Florinel Coman și Darius Olaru, performanță impresionantă în tricoul FCSB
S-a aflat! Motivul pentru care soția lui Cristi Tănase a obținut ordin de restricție împotriva fostului fotbalist
laca
Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Foto După CSA, şi FCSB sărbătoreşte 70 de ani de existenţă. Mesajul echipei lui Becali

07.06.2017, 11:26

Deși Steaua lui Becali a fost obligată să-şi schimbe denumirea, iar cea condusă de Lăcătuş încă nu e în competiţie, Steaua București aniversează astăzi, 7 iunie, 70 de ani de existență. Prilej pentru care conducerea FCSB a ținut să transmită un mesaj de mulțumire tuturor fotbaliștilor și antrenorilor care ”au adus glorie națională și internațională” clubului roș-albastru în cei 70 de ani de existență.

fcsb
  • SuperLiga: CFR - Farul, sâmbătă, 21:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - Sepsi, sâmbătă, 21:00, DGS 2

Conducerea FCSB a trecut în revistă performanțele înregistrate de gruparea ”roș-albastră” indiferent de numele pe care l-a purtat de-a lungul istoriei. Fie că s-a numit ASA București, CCA București, Steaua București, echipa a stabilit un record autohton în materie de trofee: 26 de titluri de campioană, 22 de Cupe ale României, 2 Cupe ale Ligii și 6 Super Cupe ale României.

Vă redăm integral comunicatul remis de conducerea FCSB:

”Sapte decenii glorioase in ros-albastru!

FC Steaua Bucuresti aniverseaza astazi, 7 iunie, 70 de ani de la infiintarea celui mai mare club din istoria fotbalului romanesc. In 1947, printr-un ordin al Ministrului Armatei, Generalul Mihail Lascar, lua nastere ASA Bucuresti, iar primul meci din istorie al echipei a avut loc pe data de 24 august 1947.


De-a lungul timpului, echipa a avut patru denumiri: ASA Bucuresti (Asociatia Sportiva a Armatei), in perioada 1947-1948, CSCA (Clubul Sportiv Central al Armatei) intre 1948 si 1949, CCA Bucuresti (Casa Centrala a Armatei) intre 1950 si 1961, iar denumirea actuala, Steaua Bucuresti, a fost adoptata in 1961.

Clubul de fotbal a devenit privat in totalitate la inceputul anilor 2000, fiind preluat de la Clubul Sportiv al Armatei, in conformitate cu prevederile FIFA si UEFA si a continuat traditia glorioasa si in noul mileniu!

De-a lungul istoriei, echipa noastra a cucerit 26 de titluri de campioana, 22 de Cupe ale Romaniei, 2 Cupe ale Ligii si 6 Super Cupe ale Romaniei, toate acestea reprezentand recorduri ale fotbalului autohton. De asemenea, in sezonul recent incheiat, ros-albastrii au incheiat campionatul pe prima pozitie, la egalitate de puncte cu FC Viitorul, fiind avantajati in meciurile directe ale sezonului.

In ceea ce priveste palmaresul european, Steaua este singura echipa romaneasca ce se poate lauda cu detinerea unor trofee continentale, Cupa Campionilor Europeni (1986) si Supercupa Europei (1987). De asemenea, pe plan european, ros-albastrii au mai jucat o finala a Cupei Campionilor Europeni, in 1989, finala Cupei Intercontinentale in 1986, o semifinala a Cupei Campionilor Europeni, in 1988 si o semifinala a Cupei UEFA, in 2006.

Avand 302 de partide in cupele europene de-a lungul timpului, Steaua este singura echipa din tara noastra care a reusit sa se califice de trei ori consecutiv in primavara europeana, in 2005, 2006 si 2007 (are un total de 5 calificari in primavara europeana in perioada 2005-2013) si detine recordul absolut la numarul de meciuri internationale jucate intr-un sezon: 18 partide in sezonul 2005-2006, cand a ajuns in semifinalele Cupei UEFA. De asemenea, vicecampioana Romaniei este unica la nivel european, fiind singura echipa calificata de 11 ori consecutiv in grupele UEFA Champions League sau UEFA Europa League din preliminarii, in perioada 2004-2014.

In cei 70 de ani de istorie, Steaua a avut 14 golgheteri ai campionatului intern: Ion Alecsandrescu (1956), Gheorghe Constantin (1960, 1961, 1962), Cornel Pavlovici (1964), Gheorghe Tataru II (1971), Anghel Iordanescu (1982), Victor Piturca (1988), Gavril Pele Balint (1990), Ilie Dumitrescu (1993), Jean Vladoiu (1996), Sabin Ilie (1997), Claudiu Raducanu (2003) si Raul Rusescu (2013).

De asemenea, ros-albastrii au fost desemnati cei mai buni jucatori ai Romaniei in 7 randuri: Lita Dumitru (1973), Stefan Sames (1979), Marcel Raducanu (1980), Helmuth Duckadam (1986), Gheorghe Hagi (1987), Nicolae Dica (2006) si Raul Rusescu (2012).

Recordul golurilor marcate pentru Steaua este detinut de Anghel Iordanescu (fost mare jucator al Stelei, fost antrenor al Stelei, cu care a castigat Supercupa Europei si detinator al titlului de Antrenorul Secolului XX in Romania), cu 146 de reusite, in timp ce Tudorel Stoica (capitanul Stelei in perioada in care ros-albastrii au cucerit Cupa Campionilor Europeni) este recordmanul jocurilor in campionat pentru Steaua, cu 368 de partide.

FC Steaua Bucuresti le multumeste, pe aceasta cale, tuturor fotbalistilor si antrenorilor de clasa care au adus glorie nationala si internationala clubului nostru in cei 70 de ani de existenta!”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti a sărbătorit, marţi seara, 70 de ani de existenţă în gala intitulată semnificativ ''Istoria continuă''. În cadrul ceremoniei de la Cercul Militar au fost premiaţi cei mai reprezentativi sportivi care au activat, de-a lungul a şapte decenii, în secţiile sportive ale clubului bucureştean, printre ei mulţi campioni mondiali, europeni și olimpici inclusiv la recenta ediţie a Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, cea din 2016.

Steaua lui Becali a fost obligată să-şi schimbe denumirea, iar cea condusă de Lăcătuş încă nu e în competiţie. "Da, aniversăm 70 de ani, dar pentru prima dată nu există echipa de fotbal Steaua", a declarat Anghel Iordănescu. Restul declarațiilor aici!

Tot cu această aniversare, s-a lansat pe piață un timbru intitulat ”Steaua, 70 de ani de la înființare”. Emisiunea aniversară, realizată în colaborare cu CSA Steaua și lansată miercuri, 6 iunie, este alcătuită dintr-un timbru, care are valoarea nominală de 8 lei, plus un plic "prima zi" şi ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre şi minicoala de 8 timbre + 1 vignietă.

sursa foto: facebook/FCSBOfficial

Etichete: steaua , 70 de ani , fcsb , 1947


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor

Un tânăr care a fost răpit în urmă cu 27 de ani și a fost găsit acum, în viață, în beciul vecinului...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Radu Draguin of Tottenham Hotspur during the Premier League match Tottenham Hotspur vs Manchester City at Tottenham Hotspur Stadium, London, United Kingdom, 14th May 2024(Photo by Mark Cosgrove/News Images)
Tottenham a primit oferta pentru Radu Drăgușin și a dat răspunsul pe loc

Decizia luată de Parma, după ce Dennis Man a cerut un salariu de 2.000.000 € pe an
DENNIS MAN, ALESSANDRO CIRCATI, ANGE YOAN BONNY, Serie B, 2023-24, Parma vs Cremonese 1-1, 05-05-2024, Esultanza, Celebr
A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"
albanoo
Acord! Luka Modric urmează să semneze ultimul contract din carieră! Salariu cu 50% mai mic
Real Madrid Celebrate 36th League Title - Madrid
Adrian Mutu s-a întâlnit cu ”my friend” Cristiano Ronaldo! Cadoul primit de la portughez
Screenshot 2024-05-17 at 18.33.57
Recomandările redacției
laca
Exclusiv 36 de milioane €! Marius Lăcătuș e convins: ce urmează în ”războiul” FCSB - CSA Steaua, după verdictul în cazul palmaresului

Ce lovitură! Denis Alibec a ales între FCSB și Farul
denis-alibec
Exclusiv Ilie Dumitrescu și Marius Lăcătuș sunt siguri că nu trebuie să lipsească de la EURO 2024: ”Cel mai bun din SuperLigă”
louis-munteanu
Foto Valeriu Iftime a intrat în vestiar după Botoșani - Mioveni! Mesajul transmis
Citește și
CSA Steaua, comunicat fără menajamente după decizia instanței în cazul palmaresului! Cum a numit-o pe FCSB
Screenshot 2024-05-17 at 15.56.52
Ajunge la FCSB în vară, dar riscă să nu joace: ”Îi lipsesc multe”
Ce poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”
Ce poreclă a primit Meghan Markle după vizita în Nigeria: „A fost greu să nu faci această comparație”
Florin Tănase se întoarce la FCSB! Transferul anului: „Discuții finale cu Gigi Becali"
Florin Tănase se întoarce la FCSB! Transferul anului: „Discuții finale cu Gigi Becali"
Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja
Încă o confirmare în lotul României pentru EURO, stoperul cu tată român și mamă din Franța! Clubul a fost informat deja
Olivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense
Olivia Wilde, fizic impresionant în colanți și bustieră, la ieșirea de la sala de fitness. Actrița, o împătimită a antrenamentelor intense
Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"
Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"
Ce șansă are un dependent de alcool să trăiască o viață normală
Ce șansă are un dependent de alcool să trăiască o viață normală
Cine a fost ultimul artist care l-a văzut pe Toma Caragiu înainte să moară la cutremur? Nu era soția
Cine a fost ultimul artist care l-a văzut pe Toma Caragiu înainte să moară la cutremur? Nu era soția
Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza
Accident aviatic în România. Avion prăbușit la Buzău, care ar fi fost cauza
WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving"
WTA Roma: Sabalenka promite "răzbunare" în fața lui Swiatek. "Cu ajutorul vostru, o să o înving"
Atenție, Gigi Becali! Cum poate rămâne FCSB fără antrenor: ”E visul lui!”
gigi

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen,
Antonia, într-o salopetă descheiată până la abdomen, "asortată" cu o atitudine de femme fatale. "Pur și simplu perfectă"
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”