CFR Cluj v FC Arges - Romania Liga 1, Cluj-Napoca - 19 Feb 2023
Fotbalistul de la CFR pe care Dan Petrescu îl dă afară. Ioan Varga a confirmat: ”Nu-l vrea”
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Victor Pițurcă a auzit că Florinel Coman pleacă în Qatar și l-a atenționat pe fotbalistul de la FCSB
csa
CSA Steaua, sancționată: fără spectatori și amendă mare
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Video ”Dream team-ul” lui Dică, la primul eșec! Marea problemă a roș-albaștrilor, cu o săptămână înainte de startul sezonului

07.07.2017, 23:36

VIDEO FCSB - Oostende 0-2. Roș-albaștrii au pierdut primul meci în ”era Nicolae Dică”, în fața belgienilor de la Oostende, locul 4 în ediția trecută de campionat. Practic, a fost cel mai puternic amical disputat de vicecampioana Ligii 1 în această vară, unul în care evoluția lui Budescu și Compania nu a fost atât de slabă precum ai fi tentat să crezi după rezultatul final.

budescu steaua
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 3

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Tehnicianul steliștilor a început acest ultim test de pregătire, înainte de startul sezonului 2017-2018, cu o formulă de echipă ce are șanse foarte mari să intre pe teren din primul minut în meciul cu FC Voluntari, programat duminică, 16 iulie, de la ora 21:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

Fl. Niță - Enache, Larie, Bălașa, J. Morais - Ov. Popescu, Pintilii - D. Man, Budescu, Fl. Tănase - Gnohere pare, în acest moment, cel mai bun 11 pe care-l are la dispoziție Dică. Alibec, titularul de drept în sezonul trecut din avanposturi, este în revenire după pubalgie, astfel că este puțin probabil ca el să-i ia fața lui Gnohere în primele etape. De altfel, abia în meciul cu belgienii, Denis a jucat pentru prima dată de când s-a accidentat la inghinali. A intrat în ultimele 30 de minute, dar nu a reușit să iasă în evidenţă cu prea multe lucruri.

Planurile lui Dică au fost date peste cap de eliminarea lui Pintilii, din minutul 33, ca urmare a unui fault comis de mijlocașul roș-albaștrilor. Sau poate că l-a ajutat pe antreborul, în vârstă de 37 de ani, să vadă și cum se descurcă echipa sa în inferioritate. Paradoxal, Steaua a evoluat mai bine în 10 oameni, și-a creat ocazii de gol, nefructificate însă, dar a și gafat nepermis, în partea a doua, atunci când au survenit și multe schimbări în ambele team-uri.

VIDEO cu eliminarea lui Pintilii

Noul sezon de Liga 1 va debuta săptămâna viitoare. Toate meciurile din sezonul 2017-2018 se văd în direct la Digi Sport, iar cele mai importante faze video vor putea fi urmărite în timp real pe digisport.ro.


Concluziile după acest ultim meci de pregătire, precum și după precedentele trei, toate disputate în Olanda, sunt destul de clare. Echipa lui Dică mai ”are de tras” pentru a ajunge la statutul de ”Dream Team” al României. Transferurile realizate de Becali au adus un plus evident de la mijloc în sus, dar problemele din apărare, acest ”călcâi al lui Ahile” al FCSB-ului și în sezonul trecut, persistă și-i provoacă insomnii lui Dică. 

Plusuri pentru Steaua după cele patru amicale

1. Constantin Budescu (28 de ani). Unul dintre cele mai importante transferuri realizate de FCSB în ultimii ani. Noul ”magician” al roș-albaștrilor s-a integrat incredibil de repede la noua sa echipă. Budescu a luat numărul 11, pentru că 10 era la Florin Tănase, dar el este coordonatorul echipei. ”Budi” a evoluat în fiecare meci cu o dezinvoltură și o siguranță incredibile, de parcă ar fi jucătorul steliștilor dintotdeauna.

Dincolo de faptul că toate mingile trec pe la el, că execută lovituri libere de oriunde și cornere, Budescu are și execuții personale de mare efect. A marcat trei goluri până acum, iar cu Oostende doar neșansa a făcut să nu mai apară iar pe tabela de marcaj. Prin execuțiile fine, Constantin le reamintește fanilor în unele momente de marele Gică Hagi. 

Cu belgienii, Budescu a încercat un lob de senzație, chiar înainte de pauză, l-a ”întins” pe portarul lui Oostende la o lovitură liberă, executată bine de la marginea careului și și-a încercat șansa și cu un șut de la distanță.

Este limpede că Budescu este acel jucător, atât de căutat de Steaua în ultimii ani, care să limpezească jocul la mijlocul terenului.

VIDEO cu una dintre acțiunile lui Budescu

2. Ionuț Larie (30 de ani). Fundașul central a intrat direct în echipă și va fi greu de scos, indiferent de ce alt jucător de acest profil va fi adus în perioada următoare. Exact și elegant în intervenții, fostul jucător al celor de la CFR Cluj, pare a forma un cuplu puternic alături de Bălașa, un alt fotbalist ce crește în evoluții de la meci la meci. 

3. Filipe Teixeira (36 de ani). Deși n-a început titular în niciun meci, mijlocașul portughez și-a demonstrat clasa de fiecare dată când a intrat. Rafinat în execuții, Teixeira nu se teme să dribleze, să intre în combinații, caută mereu pasa viitoare, dar nici nu face rabat de la efort când e vorba să recupereze un balon.

Cu Dică la timonă, jocul FCSB pare mai rapid decât pe vremea lui Reghe. Balonul circulă mult mai rapid, fundașii laterali devin de multe ori extreme, de aici și probleme din apărare, iar în atac apar foarte multe soluții la finalizare.

Tot la capitolul plusuri mai merită menționați Gabriel Enache, cel care pare a fi câștigat detașat lupta pentru fundașul dreapta cu Pleașcă. Mult mai bun față de sezonul trecut, Enache urcă de multe ori în atac și contribuie cu centrări bune, dar și cu acțiuni personale la poartă.

Azi, Enache a ieșit accidentat, după ce a căzut un adversar peste el, dar Dică speră ca problemele să nu fie grave.

VIDEO cu accidentarea lui Enache

Și Junior Morais s-a evidențiat. Brazilianul a evoluat fără frică, cu multă limpezime în joc, semn că lui Momcilovic îi va fi tot mai greu să prindă acest post în echipă.

Minusuri pentru Steaua, după cele patru amicale

Evident, apărarea a reprezentat și în aceste amicale punctul slab al Stelei. Chiar dacă Larie și Bălașa se ”sudează” de la un meci la altul, este clar că mai este nevoie de timp până când acest angrenaj va funcționa ca un ceas elvețian.

FCSB a primit două goluri de la Oostende, primul venit ca urmare a unei gafe a întregii apărări, în frunte cu Bălașa, dar și a unei imprecizii a lui Niță. Numai că portarul a dovedit și în aceste teste că este numărul 1 și că se bate pentru postul de cel mai bun portar din liga 1.

VIDEO cu golul al doilea marcat de Oostende

Ovidiu Popescu n-a mai avut evoluțiile apreciate din sezonul trecut și pare a nu-și mai regăsi forma pe care o avea înainte ca patronul să-i mărească contractul. A primit acum șansa de a fi titular, alături de Pintilii, un alt fotbalist exponențial al roș-albaștrilor, dar oricând poate pierde locul în detrimentul lui Teixeira.

Rămâne de văzut ce va decide Dică în privința portughezului, dar se pare că tehnicianul este tentat să nu-l folosească pe Filipe din trei în trei zile.

Și Gnohere a început foarte bine amicalele, cu o ”dublă” în primul meci, după care a mai înscris un gol cu Oleksandriya și cam atât. Cu belgienii n-a avut decât un șut la poartă, dar Dică a explicat la final că este normal și ca jucătorii să acuze puțină oboseală după o perioadă grea de pregătire cu două cantonamente.

”Sunt mulțumit de toți jucătorii, sunt mulțumit și de modul în care s-au prezentat la acest ultim amical cu Oostende. Suntem pe un drum bun”, a concluzionat Dică, după ce FCSB și-a încheiat perioada de pregătire din Slovacia și Olanda. 

Rezultatele FCSB din Olanda:

FCSB - Team Regio Arnhem cu 7-0 DETALII

FCSB - FK Oleksandria (Ucraina) 1-1 DETALII

FCSB - Waasland-Beveren 3-0 DETALII

FCSB - Oostende, 0-2. DETALII

FCSB va debuta în sezonul 2017-2018 al Ligii 1 duminică, 16 iulie, pe Arena Naţională, cu FC Voluntari, ora 21:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1.

Dică, ÎN EXCLUSIVITATE la emisiunea ”Fotbal club”, de la Digi Sport 1

Miercuri, 12 iulie, Nicolae Dică VINE ÎN STUDIOUL Digi Sport, în cadrul emisiunii ”Fotbal Club”, de la ora 19:30, pentru a vorbi despre tot ce s-a întâmplat la FCSB în această vară, dar şi despre planurile de viitor ale echipei.

VIDEO cu rezumatul partidei Steaua - Oostende

foto: fcsb.ro

Etichete: steaua amicale , steaua dica , steaua oostende 0-2 video


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Țara care își mută capitala pentru că actuala se scufundă în mare. Pentru asta, se construiește un oraș de la zero
Țara care își mută capitala pentru că actuala se scufundă în mare. Pentru asta, se construiește un oraș de la zero

Indonezia se pregătește să își mute capitala din Jakarta în Nusantara, aflat încă în construcție...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
profimedia-0868753464
Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova
sucu-14
Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor
FC Barcelona, Barca Logo THW Kiel vs. FC Barcelona, Handball, EHF Champions League, Gruppenphase, Spieltag 7, Saison 202
”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra
nadia-jemez20
A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene
Ligue 1 Uber Eats - Stade Rennais v Stade Brestois 28-04-2024
Recomandările redacției
csa
CSA Steaua, sancționată: fără spectatori și amendă mare

Mihai Rotaru, în culmea fericirii după succesul cu Rapid: ”Te iubesc, dar nu ca pe o victorie în minutul 90”
mihai-rotaru7
Andrea Compagno a trimis ”săgeți” către Gigi Becali, la două zile după ce FCSB a devenit campioană
FCSB v Dinamo Bucuresti - Romanian SuperLiga, Bucharest - 22 Jul 2023
Ancelotti i-a dat replica lui Tuchel înainte de Bayern Munchen - Real Madrid: ”Regret că nu mai știu germană!”
profimedia-0810638549
Citește și
Conducerea Farului a reacționat, după ce a aflat de planurile lui Gigi Becali
gigica
După ce FCSB a câștigat titlul, Giani Kiriță a făcut un anunț neașteptat
giani kirita
Are 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”
Are 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”
Variantă-surpriză de antrenor la Rapid! A fost contactat pentru a-i lua locul lui Lobonț
Variantă-surpriză de antrenor la Rapid! A fost contactat pentru a-i lua locul lui Lobonț
Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin
Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin
Fiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile
Fiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Gigi Becali, „incurabil": ce se ascunde în spatele hăhăielilor sale
Gigi Becali, „incurabil": ce se ascunde în spatele hăhăielilor sale
De unde vine expresia „are viața lui Berilă"? Personajul a fost faimos în România interbelică
De unde vine expresia „are viața lui Berilă"? Personajul a fost faimos în România interbelică
O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat
O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat
Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu”
Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu”
Exclusiv Suprinzător! Anunțul lui Gigi Becali despre jucătorul de la FCSB căruia ”îi plătește salariul degeaba de 3 ani”
ionut-pantiru

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Cea mai grasă pisică a trecut printr-o transformare uluitoare. A slăbit peste șase kilograme, iar acum se bucură de o viață normală
Cea mai grasă pisică a trecut printr-o transformare uluitoare. A slăbit peste șase kilograme, iar acum se bucură de o viață normală