becali
Gigi Becali a dat verdictul în privința retrogradării lui FCU Craiova
mititelu
Mititelu jr. a explicat cum a ajuns în comă. ”Dacă mai întârziau câteva minute nu mai aveau ce face”
Video Exclusiv A intrat în direct la TV și a recunoscut. Dan Petrescu îl vrea președinte la CFR Cluj
Digi Sport 1 Live
Acum

Adrian Mititelu: “Craiova va porni din Liga 1 sau Liga a 2-a!”  

15.01.2013, 22:33

Într-un amplu interviu acordat cotidianului Gazeta de Sud, Adrian Mititelu a mărturisit că își dorește enorm ca Universitatea Craiova să poată reveni în competiție. Cu toate acestea, patronul oltenilor s-a ferit să avanseze vreun termen, spunând că acest lucru s-ar putea întâmpla din vară sau din 2013, în funcție de verdictul final care va fi dat de Curtea de Casație și Justiție, după ce FRF a făcut recurs la decizia Comisiei de Apel care le-a dat dreptate oltenilor.

adrian.mititelu.craiova
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

 

“Nu știu exact când vom reveni în campionat. Nu vreau să fiu foarte pesimist şi, pe de altă parte, nu vreau să arunc cu optimism în ochii suporterilor pentru că după aia o să mă catalogheze ca mincinos. Însă, aş răspunde sec. Răspunsul la această întrebare stă în pixul domnului procuror-şef Petru Nariţa, de la DNA Bucureşti. Clubul acesta a fost supus unei devalizări. Şi îmi este imposibil să fac o echipă, să o introduc în campionat până nu se face o reparaţie minimă. Până nu se hotărăşte ceva și nu se începe măcar o trimitere în judecată a celor vinovaţi şi constituirea unui prejudiciu care să stea într-un proces.

Dar nu până la o soluţie irevocabilă, că ştiu că asta va dura ani. Deci nu se pune problema intrării în competiţie până când nu se întâmplă ceva din punct de vedere penal, ceva consistent, adică să-mi dea curaj să investesc din nou în fotbal, pentru că eu nu pot să investesc într-un domeniu în care eu am fost victima unui abuz extrem de grav şi după aia tot eu să vin... adică mă devalizează şi tot eu să vin cu bani. Nu am garanţia că nu mi se poate întâmpla acelaşi lucru imediat”, a spus Mititelu pentru Gazeta de Sud.

"Craiova nu are decât 3 milioane de euro datorii!"

Acesta a spus că așteaptă decizia finală din justiție în cel mult două luni, după care se va constitui în parte civilă pentru recuperarea prejudiciului cauzat de pierderea jucătorilor: Am garanţii 100% că vom câștiga, pentru că faptele sunt foarte grele. Din câte ştiu eu, dosarul este într-o stare foarte avansată. Vor avea loc extinderi, atenţie, în urmărirea penală, către alte persoane tot din cadrul federaţiei. Eu zic că vom scăpa de ei. Concluzia este că eu văd imposibilă întoarcerea Universităţii Craiova în competiţie atâta timp cât cei doi oameni sunt acolo. Şi sper foarte mult ca în următoarele 40-50 de zile, prin referatul de trimitere în judecată, să se ia şi nişte măsuri, nu spun de arestare, deşi sunt foarte posibile, dar măsura de a nu mai putea fi în funcţie, adică să fie sfârşitul dinastiei Sandu-Dragomir.
S-ar putea ca noua conducere a FRF, observând în ce situaţie este şi ce riscă să plătească Universităţii peste trei ani, peste cinci, dar într-o zi va veni scadenţa, să ne propună o tranzacţie care să ne convină sau nu. Şi atunci există posibilitatea să jucăm în Liga 1, cum ar fi şi normal.
Clubul are doar trei milioane de euro datorii. Aceşti bani sunt acoperiţi prin sechestrul asigurător al Fiscului pe cele nouă imobile ale celor trei învinuiţi, plus sediul Ligii, plus alte imobile ale altor învinuiţi care or să apară în curând.
Avem trei sentinţe şi trei încheieri şi toate merg în direcţia abuzului. Într-adevăr, există calea atacului. Ipotetic e posibil să se caseze, dar premisele indică un 90% câştig. Acei bani, trei milioane de euro, erau garantaţi prin sechestrul pe drepturile federative ale jucătorilor.
Nu există o sentinţă prin care jucătorii de fotbal să fie declaraţi liberi de contract. Cei de la Ligă puteau să mă dezafilieze sportiv, dar nu aveau voie să rupă contractele între mine şi jucători. Eu nemaifiind în fotbal, ei nu trebuia să se bage în chestia asta.


De aceea, liga, federaţia şi clubul care l-a legitimat vin solidare la această faptă a jucătorului. Un exemplu: Florin Costea! A fost legitimat la Steaua şi în contract la el scrie că este liber prin excluderea clubului de fotbal Universitatea, deci nu este o sentinţă care să spună că este liber de contract”.

"Am sechestru pe avere, dar va fi ridicat curând. Am fost blocat pe lichidități, însă stau bine

Adrian Mititelu spune că nu se gândește să renunțe la echipă, chiar dacă a avut probleme cu banii în ultimii ani.

“Voi continua, pentru că am fost şi sunt capabil. Pentru că am rămas în picioare în ciuda faptului că m-am luptat cu un ziar puternic, Gazeta de Sud, cu un primar şi cu interlopii. Altul era mort de mult. Am sechestru pe avere, dar nu am nici o datorie. Sechestrul va cădea cât de curând. Eu am avere foarte bogată. Am fost blocat financiar pe lichidităţi, dar eu stau bine.

Dumitru Dragomir m-a sușținut când susţinea când nu eram o problemă pentru el. A avut promis de la Piţurcă cel puţin 200.000- 300.000 din tranzacţia Găman-Bărboianu. Neputând să-i ia, l-am enervat. Am început să mă iau de el, să-l atac cu vânzarea drepturilor de vânzare la TV, dar a fost şi dezinformat. A crezut că sunt terminat şi că e o chestiune foarte uşoară să mă execute. M-a subestimat, pentru că îşi va petrece anii bătrâneţii în închisoare.
Eu am băgat aproape 16 milioane de euro la echipă. Mai am 1,5 milioane datorii la bănci, luate pe persoană fizică, şi încă trei milioane la Fisc”
, a zis Mititelu.

Mititelu a mai povestit pentru Gazeta de Sud și cum arată o zi din viața sa:

Citesc legi, speţe, opinii, jurisprudenţă generală. Cred că în Codul Civil sunt mai avansat decât avocaţii. Acum nu prea mai am nevoie de avocaţi. Vreau să mă apuc de limba engleză. Acesta este planul pe 2013. Vreau să mă specializez, să nu mai zică lumea că nu sunt cult. Sunt la a doua facultate. M-am gândit să mă fac procuror, dar e prea târziu, am 44 de ani”.

Etichete: mititelu craiova , adrian mititelu , craiova dezafiliere , craiova proces , adrian mititelu craiova va porni din liga 1 sau liga 2 , craiova razboi frf mircea sandu mititelu dragomir


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai joace un bilet și a avut o surpriză neașteptată

O femeie care a câștigat 1 milion de dolari la loterie s-a decis după câteva săptămâni să își mai...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
*EXCLUSIVE* Former Swedish footballing Maverick Zlatan Ibrahimovic wearing a Ferrari cap spotted with his wife Helena Seger as they enjoyed a spot of lunch at Palazzo Parigi Hotel in Milan.
Femeia care l-a refuzat pe ”Dumnezeu” e cu 11 ani mai în vârstă decât iubitul ei: ”A renunțat la tot pentru mine”

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”
Irina Shayk / Foto: Instagram@irinashayk
”Dacă mă cheamă Gigi Becali și-mi dă 35.000 €, aș zice NU”. A câștigat 4 trofee cu FCSB, dar nu vrea să revină
8
După ce Drăgușin a fost ”uitat” pe bancă 5 meciuri la rând, englezii au răbufnit
dragusin
Pensia lui Rică Răducanu: nu s-a ferit să spună suma pe care o încasează lunar
rica raducanu
Recomandările redacției
Video Exclusiv A intrat în direct la TV și a recunoscut. Dan Petrescu îl vrea președinte la CFR Cluj

”De ce FCSB?”. Marius Ștefănescu, enigmatic: ”Ce să fac, să mă pun rău cu patronul?”
February 25, 2024, Sfantu Gheorghe,Romania, Superliga Season 2023-2024, Stage 27, SEPSI OSK vs FC Universitatea Cluj, Se
La șase zile după ce a câștigat titlul, Darius Olaru a spus de la cine a primit cel mai emoționant mesaj
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (28.01.2024)
Ce concluzie a tras Gică Hagi, după 1-4 cu Sepsi: ”Gol pe centru ca la copii”. Precizarea făcută de ”Rege”
Citește și
Fostul mare atacant din echipa lui Adrian Mititelu nu înțelege de ce FCU Craiova e la ”subsol”: ”Nu pot să-mi explic!”
compagno gol
Video Adrian Mititelu junior a intrat în vestiar după FCU Craiova - ”U” Cluj
mititelu junior
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Gigi Becali, donații de zeci de milioane de euro la Muntele Athos: „O să fie un sfânt!"
Gigi Becali, donații de zeci de milioane de euro la Muntele Athos: „O să fie un sfânt!"
Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere
Adrian Șut, poate fi primul transfer de milioane pe care Gigi Becali îl face! Clubul de tradiție din Spania vrea să-l cumpere
"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"
"A fost un dezastru. Lui Dwayne nu-i păsa deloc". The Rock ar fi întârziat deseori și 7-8 ore la filmările de la "Red One"
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Pește uriaș prins pe o baltă din Vestul României. De patru ani pescarii încearcă să-l captureze Foto & video
Pește uriaș prins pe o baltă din Vestul României. De patru ani pescarii încearcă să-l captureze Foto & video
Care a fost ultima replică a lui Dem Rădulescu? „Apoi a căzut și a murit". De ce i se spunea Bibanu?
Care a fost ultima replică a lui Dem Rădulescu? „Apoi a căzut și a murit". De ce i se spunea Bibanu?
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța
Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța
Foto Adrian Mititelu Jr. a ieșit din spital și nu a stat pe gânduri! Unde a fost surprins fiul patronului de la FCU Craiova
adrian

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Digi World
Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă
Ce se poate întâmpla dacă mânânci prea multe ouă. Avantajele și dezavantajele consumului de ouă
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”