3
Denis Alibec i-a răspuns lui Gigi Becali, iar patronul FCSB-ului nu a rămas dator
Judges gavel and block with handcuffs on a dark wooden table
A venit motivarea deciziei în procesul pentru palmaresul Stelei: lovitură pentru FCSB
FOTBAL:CORVINUL HUNEDOARA-OTELUL GALATI, FINALA CUPEI ROMANIEI BETANO (15.05.2024)
A scris istorie la Corvinul și tocmai a semnat cu o echipă din play-off-ul SuperLigii!
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Fotbal Club

Exclusiv Adrian Căvescu, avocat FCSB: ”Palmaresul nu poate fi fragmentat”

articol scris de Digi Sport
29.03.2023, 17:18

Decizia de marți 28 martie 2023, a Înaltei Curți de Casație și Justiție, legată de palmaresul Stelei nu a făcut decât să deschidă noi polemici între cele două entități care susțin aceeași cauză.

becali talpan
Gigi Becali și Florin Talpan / Foto: colaj Digi Sport
  • Baraj SuperLigă: Botoșani - Mioveni, vineri, 20:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, vineri, 22:00, DGS 1

Cei de la FCSB au anunțat decizia drept o victorie, în timp ce Steaua, prin juristul Florin Talpan, și-a declarat totala dezamăgire.

”Este o decizie halucinantă și o tergiversare voită de către niște judecători care se prefac că nu cunosc dispozițiile legale și voi demonstra acest lucru”, a spus Talpan, prin intermediul lui Radu Naum, realizatorul emisiunii Fotbal Club, de la Digi Sport.

FCSB sau Steaua? Cum se va rezolva chestiunea legată de palmares?

Concret, judecătorii au decis ca procesul legat de palmares să fie rejudecat la Curtea de Apel, astfel se ridică întrebarea: ce trofee dețin cele două cluburi în acest moment?

Adrian Căvescu (47 de ani), avocatul celor de la FCSB, a precizat care ar fi marele câștig al grupării din Liga 1 după decizia de azi de la Înalta Curte de Casație și Justiție.


”Decizia de azi trebuie tradusă, pentru că am remarcat că lumea a fost indusă în eroare din cauza interpretărilor diferite față de interpretarea deciziei din recurs.

Trebuie menționat că acțiunea a fost depusă de CSA. S-a cerut să se constate că există un palmares din 1947 și până în 2003.

Scopul lor unic era acela de a uni actuala echipă din 2017, a lor, de vechea echipă istorică Steaua București. Acesta este cel mai mare câștig, pentru că Înalta Curte a spus negru pe alb că cele două echipe nu au izvor comun”, a spus Căvescu, în exclusivitate pentru Digi Sport, în cadrul emisiunii Liga Digi Sport.

Adrian Căvescu, avocat FCSB: ”Palmaresul nu poate fi fragmentat”

Avocatul FCSB-ului a mai spus unde ar fi greșit cei de la CSA în acest proces, dar și ce se va judeca la Curtea de Apel.

”Curtea de Apel a admis apelul nostru și a constat cîă ulterior anului 1998 clubul Armatei nu mai are calitate procesuală activă, deci asta înseamnă că după 1998 nu mai poate fi asociat cu echipa istorică Steaua București, dar a lăsat nesoluționat palmaresul de după 2003. 

Acesta a făcut obiectul recursului și azi Înalta Curte a spus ’admire recursul, casează hotărârea Curții de Apel, restituie cauza la Curtea de Apel pentru a dezlega în întregime cauza și a spune ce s-a întâmplat cu palmaresul de după 2003’.

Acum, Curtea de Apel va avea două probleme de rezolvat. Dacă unui club sportiv i s-a asigurat continuitatea sportivă și competițională, deci clubul e unic, și palmaresul e unic! Nu poate fi  fragmentat. De ce? Pentru că palmaresul nu aparține entității juridice din spatele clubului, nu acționarilor, ci sportivilor. De aceea palmaresul nu poate fi disociat de club și de sportivi.

Până acum, precedenta judecată a divizat palmaresul clubului după entitățile juridice, ceea ce nu e logic. Pentru că nu entitatea juridică are meritul sportiv, meritul sportiv aparține clubului sportiv.

De azi, FCSB nu va juca cu emblema Stelei, dar echipa nouă a Armatei nu-și mai poate erija vreo asociere cu vechea istorie a Stelei București, pentru că cele două cluburi sunt diferite.

Palmaresul e unic, din 1947 și până azi, și aparține continuatorului, adică echipei din Liga 1. Noi am mai invocat un aspect. Lipsa de interes a celor de la Armată în acest proces și anume care este azi folosul practic al CSA, din recunoașterea unui palmares aferent perioadei 1947-1998?

Curtea de Apel va răspunde la două chestiuni de drept:

  • Dacă palmaresul este unic, trebuie să-l atribuie FCSB-ului.
    Dacă palmaresul nu e unic, și aparține entității juridice din spatele clubului, ceea ce e lipsit de logică juridică, atribuie palmaresul fragmentat entităților juridice care au deținut clubul Steaua București”, a completat Adrian Căvescu.

Mesajul FCSB-ului pentru suporteri, după decizia de la ÎCCJ

Apărătorul echipei lui Gigi Becali mai susține că judecătorii nu ar mai avea cum să atribuie celor de la CSA palmaresul de după 1998, deoarece nu au depus apel și nici recurs, atunci când prima instanță le-a alocat palmaresul din 1947 și până în 1947. În schimb, FCSB a depus recurs pentru a câștiga palmaresul din 1998 și până în prezent.

Mai mult Căvescu mai susține că, cel mai probabil, anul viitor tot acest război va fi soluționat definitiv pe toate planurile.

”Eu am fost angajat pentru suporteri, deoarece pentru FCSB suporterii sunt cei mai importanți. 

Trebuie să înțeleagă că noi continuăm activitatea sportivă și competițională a echipei Steaua București, indiferent de numele purtat. Pe stadion avem cei mai mulți suporteri din țară și aceștia strigă: "Steaua" . Nimeni nu ne poate interzice acest lucru vreodată.

Instanța supremă nu mai poate casa cu rejudecare a doua oară, deci peste un an vom avea și Apelul și Recursul soluționate. Din punct de vedere juridic, pentru că CSA nu a depus nici apel nici recurs și s-au mulțumit cu un palmares până în 1998, ei nu pot primi mai mult.

De ce? Pentru că a intrat în Autoritate de lucru judecat. Deci, echipa din Liga 2 nu are nicio legătură cu echipa istorică Steaua. Echipa istorică Steaua este moștenită azi de echipa din Liga 1, FC FCSB SA, denumită momentan așa”, a mai spus avocatul Căvescu pentru Digi Sport

Palmares CSA Steaua București (1947-2003):

  • 21 de titluri de campioană în Liga 1
  • 20 Cupe ale României
  • 4 Supercupe
  • 1 Cupa Campionilor Europeni
  • 1 Supercupa Europei

Palmaresul FCSB (2003-prezent):

  • 5 titluri de campioană în Liga 1
  • 3 Cupe ale României
  • 2 Supercupe
  • 2 Cupe ale Ligii

VIDEO cu Adrian Căvescu, despre decizia legată de palmares

Pe data de 5 iulie 2019, CSA Steaua a câștigat palmaresul echipei de fotbal Steaua din 1947 și până în 2003. FCSB a făcut însă apel, iar Instanța a decis, în iunie 2021, să retragă perioada 1998 - 2003 din dreptul "Militarilor", care au rămas cu palmaresul din 1947 - 1998, în timp ce clubul lui Gigi Becali îl deține pe cel din 2003 și până în prezent. Acum, totul se va rejudeca de la zero.

Florin Talpan, după ce ÎCCJ a hotărât rejudecarea palmaresului Stelei: ”O decizie halucinantă”

La câteva ore după anunțul ÎCCJ, Florin Talpan, juristul Clubului Sportiv al Armatei, s-a arătat extrem de nemulțumit de decizia magistraților. Punctul său de vedere a fost redat în cadrul emisiunii Fotbal Club, de moderatorul Radu Naum.

Am solicitat domnului Talpan un punct de vedere și o să citesc o parte: Decizia de astăzi nu reprezintă o victorie a FCSB-ului așa cum anunță avocații, ci reprezintă o decizie halucinantă și o tergiversare voită de către niște judecători care se prefac că nu cunosc dispozițiile legale și voi demonstra acest lucru afișând pe pagina mea de Facebook recursul FCSB-ului și recursul Asociației Salvați Steaua.

Au fost cereri inadmisibile din punct de vedere procedural, astfel toți avocații și magistrații acestei țări vor ști că am dreptate. În condițiile în care nu existau motive de nelegalitate, nu înțeleg cum azi judecătorii completului 5 au putut admite recursul.

Nu știu cum acești judecători îi mai pot privi în ochi pe colegii lor de la Curtea de Apel București, a căror decizie au casat-o, chiar dacă era perfect legală. Abia aștept motivarea acestei decizii absolut halucinante”, a transmis Radu Naum.

Etichete: gigi becali , palmares steaua , marca steaua , florin talpan , razboi fcsb steaua


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei

Un medic legist a emis un avertisment după ce o anchetă a stabilit că o femeie a fost strangulată...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
21
Ianis Hagi, lovit în față de Vinicius Junior! Gestul făcut imediat apoi de starul lui Real Madrid

Ce a spus Ange Postecoglou despre Radu Drăgușin chiar pe gazon, imediat după meciul cu Manchester City
Screenshot 2024-05-15 092336
Reacția "Împăratului" Fatih Terim, după ce Răzvan Lucescu l-a bătut a 3-a oară la rând: "Trebuie s-o spun!"
FC Schalke 04 v Galatasaray - UEFA Champions League Group D
Radu Drăgușin i-a făcut pe spanioli să exclame ”Incredibil! Inexplicabil!” în meciul cu City. Reacția lui spune totul
Tottenham Hotspur v Manchester City, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 14 May 2024
Victorie istorică! Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o pe Oțelul la penalty-uri
Screenshot 2024-05-15 232704
Recomandările redacției
FOTBAL:CORVINUL HUNEDOARA-OTELUL GALATI, FINALA CUPEI ROMANIEI BETANO (15.05.2024)
A scris istorie la Corvinul și tocmai a semnat cu o echipă din play-off-ul SuperLigii!

Exclusiv Orașul din România în care fotbalul nu e sportul-rege: "Trebuie să recunoaștem! E numărul 1"
FOTBAL:CS TUNARI-AFK CSIKSZEREDA MIERCUREA CIUC, LIGA A-2-A CASA PARIURILOR (23.09.2023)
Ajunge la FCSB în vară, dar riscă să nu joace: ”Îi lipsesc multe”
Oficial Final de eră! Jucătorul depășit doar de Ronaldo și Messi și-a anunțat retragerea
Syria v India: Group B - AFC Asian Cup
Citește și
Atenție, Gigi Becali! Cum poate rămâne FCSB fără antrenor: ”E visul lui!”
gigi
Florin Talpan nu a iertat pe nimeni: atac la FCSB și replică pentru Ilie Năstase!
talpan
O femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”
O femeie și fiica ei au fost date afară dintr-un supermarket, din cauza felului în care erau îmbrăcate: „Mi s-a părut ridicol!”
CSA Steaua s-a folosit de marca FCSB! Dezvăluirile care-l vor înnebuni pe Talpan. „Gigi Becali să-i dea în judecată!"
CSA Steaua s-a folosit de marca FCSB! Dezvăluirile care-l vor înnebuni pe Talpan. „Gigi Becali să-i dea în judecată!"
Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie
Adrian Mititelu a început revoluția la FC U Craiova: a semnat cu 5 fotbaliști! Detalii secrete din Bănie
Cum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes
Cum arată Eva Green la 18 ani de când a fost fată Bond. A făcut furori în două apariții în aceeași zi la Cannes
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Corvinul Hunedoara, opera unui antrenor despre care se vorbește prea puțin
Corvinul Hunedoara, opera unui antrenor despre care se vorbește prea puțin
Guvernul anunță un nou sprijin pentru pensionari. Ce se întâmplă cu 5.000.000 de pensii?
Guvernul anunță un nou sprijin pentru pensionari. Ce se întâmplă cu 5.000.000 de pensii?
ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate
ITP la 6 luni pentru acești șoferi români, s-a schimbat legea. Care sunt mașinile vizate
Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO
Simona Halep a vorbit despre finalul carierei: ”Vreau să mă retrag de pe teren” VIDEO
Fiorentina i-a stabilit un preț uriaș lui Louis Munteanu: atacantul, dorit de Gigi Becali la FCSB
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-FCSB, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (31.03.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Fustă foarte scurtă, top minuscul și cizme cu toc cui, atuurile vestimentare pe care mizează Alexandra Stan. Dans senzual pe Instagram
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul fabulos
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de neajutorată”