gigi becali
Elias Charalambous, mesaj special pentru Gigi Becali după titlul câștigat de FCSB
Screenshot 2024-04-25 004903
Elias Charalambous a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu Florinel Coman, după accidentarea suferită
popa
Daniel Popa a explicat gestul ciudat după golul marcat cu Dinamo
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Special

5 concluzii după prima etapă din Liga 1 în 2018

06.02.2018, 16:55

Liga 1 s-a reluat în 2018 cu etapa numărul 23, una care a putut fi urmărită ÎN DIRECT la Digi Sport și care a produs 7 partide extrem de interesante. Iată mai jos cele mai importante 5 concluzii după meciurile jucate în prima etapă din Liga 1 din acest an.

colaj liga 1 etapa 23
  • SuperLiga: U Cluj - Dinamo, sâmbătă, 20:00, DGS 1

  • SuperLiga: Botoșani - Voluntari, sâmbătă, 14:30, DGS 1

1. Apărerea FCSB-ului "scârțâie"

Formația lui Nicolae Dică a câștigat la Mediaș, cu 2-1, la capătul unui meci care a adus primul gol al lui Alibec în acest sezon din Liga 1, dar a scos în evidență și nesincronizările din defensiva roș-albaștrilor. Rămasă fără Florin Niță, care după spusele antrenorului Nicolae Dică "făcea cam 30-40% din echipă" și cu Găman la debutul în tricoul FCSB-ului, apărarea roș-albastră a avut ezitări mari în prima repriză.

"Nu am câştigat duelurile aeriene, chiar dacă avem fundaşi cu talie. Am greşit la fazele fixe. Pentru a câstiga campionatul trebuie să dăm mult mai mult. Îmi doresc mai mult pe faza defensivă" recunoștea Dică, în timp ce Găman a încercat să ofere o explicație. "Am venit după un cantonament greu. Cred că ne-a afectat diferența de temperatură în prima repriză, eu personal m-am sufocat".

Finanațorul Gigi Becali a fost extrem de nervos la finalul partidei. "Asta nu e echipa mea. Echipa mea nu are voie să se chinuie cu Gaz Metan. În urmă cu câteva zile aș fi zis că-i spulberăm pe cei de la CFR Cluj. Dar meciul cu Gaz Metan mi-a luat piuitul. Mi-a închis gura. Dacă ai asemenea prestație, ne dă CFR Cluj vreo 3-4 goluri. Dar poate ne ajută Dumnezeu să câștigăm în țara noastră" a declarat omul de afaceri.


2. CFR Cluj a părut cea mai solidă echipă dintre favoritele la titlu

Liderul CFR Cluj a confirmat și în primul meci oficial 2018 forma excelentă arătată în amicale. Lipsită de aportul lui Ciprian Deac, formația lui Dan Petrescu a câștigat cu 2-0 duelul cu ilfovenii de la Chiajna și a revenit pe primul loc. Ardelenii au ratat și un penalty, dar Petrescu s-a declarat extrem de mulțumit și a avut și de ce: Ioniță, Țucudean și Mailat s-au integrat perfect, ultimul reușind și un gol de generic într-un moment extrem de delicat. Cert este însă că nivelul adevărat al ardelenilor se va vedea în runda următoare, atunci când joacă pe terenul FCSB-ului.

Trebuie remarcată, de asemenea, prestația Craiovei din Ștefan cel Mare, însă doar parțial. Oltenii au avut un joc oscilant, dar au clacat în momentele cheie. Calancea a greșit grav înainte de pauză și Dinamo a egalat, iar la 2-1, Bărbuț a ratat singur cu poarta goală. Dinamo a egalat și era să dea lovitura prin Nistor, însă șutul acestuia a lovit bara.

3. CSM Poli Iași a intrat în lupta pentru play-off

Văzută ca victimă sigură la începutul sezonului, trupa din Copou a crescut treptat sub comanda lui Flavius Stoican, iar în 2018 a început în forță. Moldoveni au realizat scorul etapei, 4-0, la Voluntari, pe terenul unei formații care s-a remarcat în trecut prin jocul solid în defensivă. Odată cu acest succes, CSM Poli Iași a acumulat 33 de puncte și a intrat în lupta pentru un loc în play-off, profitând și de faptul că Astra, Botoșani, Viitorul și Dinamo nu au reușit să câștige. Astfel, de la locul 4 până la locul 8 sunt doar 5 puncte.

Și programul o avantajează pe formația lui Flavius Stoican. Moldovenii mai au de disputat două meciuri pe teren propriu din cele 3, ambele cu formații cu care se află în luptă directă. În etapa a 24 primește vizita celor de la FC Botoşani, urmează apoi deplasarea de la ACS Poli Timişoara, sezonul regulat urmând a se încheia în Copou, în compania campioanei Viitorul

4. Prima etapă, prima schimbare de antrenor

Dacă în prima parte a sezonului "malaxorul antrenorilor" nu a mai funcționat ca în alți ani, prima etapă din 2018 a adus și prima plecare de antrenor. Ionuț Popa s-a despărțit pe cale amiabilă de ACS Poli Timișoara, nemulțumit de faptul că oficialii clubului nu-i aduc întăriri, dar și de situația financiară a clubului. Ionuţ Popa se afla pe banca Timişoarei din 2014, iar în sezonul trecut a salvat-o pe ACS Poli de la retrogradare deşi a pornit campionatul cu o penalizare de 14 puncte.

"Făceam sacrificii financiare, îmi plăteam singur benzina. Nu am avut nicio înţelegere cu clubul să-mi dea bani de transport, am făcut-o din pasiune pentru club şi din dragoste pentru fotbal, nu le-am cerut nici măcar un leu. După meciul de la Ploieşti, am avut o discuţie cu preşedintele clubului. I-am spus că nu avem forţă în atac, că nu aduce nimeni mingea în faţa porţii, că am mare nevoie de un atacant. Mi s-a spus că nu se poate, le-am zis că vreau să reziliem de comun acord, aşa că ne-am despărţit în mod elegant" a spus antrenorul în vârstă de 64 de ani. Între timp, ACS Poli Timișoara l-a instalat pe Leo Grozavu pe banca tehnică.

Echipele care și-au schimbat antrenorii în acest sezon de Liga 1:

Dinamo: Cosmin Contra;
Juventus București: Daniel Oprița, Marin Barbu
Concordia Chiajna: Dan Alexa, Vasile Miriuță
Sepsi Sf. Gheorghe: Valentin Suciu
ACS Poli Timișoara: Ionuț Popa

5. Continuă problemele legate de arbitraj

Toate formațiile din Liga 1 sperau că odată cu trecerea în 2018, greșelile de arbitraj vor dispărea. N-a fost însă cazul, iar unul dintre cei care a greșit în runda cu numărul 23 a fost chiar Ovidiu Hațegan, cel mai bine cotat cavaler român al fluierului. Delegat la Dinamo - CS U Craiova, centralul arădean nu a acordat cel puțin o lovitură de la 11 metri oltenilor, spre indignarea lui Gică Popescu.

Problemele începuseră însă chiar de la primul meci, Sepsi - ACS Poli la finalul căruia, Ionuț Popa, încă antrenor al bănățenilor la acea vreme, s-a declarat nemulțumit de prestația centralului Iulian Călin. "În minutul 64 trebuia eliminat Vieira. Dacă îi dai galben, înseamnă că e vinovat, nu? Nu aţi văzut cum arăta piciorul lui Şeroni? Aşa ceva rar am văzut. Agresiv merge să joci, dar brutal nu".

Nici Dan Petrescu n-a trecut cu vederea prestația lui Cătălin Popa. Centralul l-a avertizat pe Omrani și acesta va rata duelul cu FCSB de runda viitoare. "Un cartonaş galben acordat uşor, el a vrut doar să se dea la o parte. Mi s-a părut cam dubios acel galben «direct» pe el. Nu am înţeles de ce a trebuit să-i dea acel cartonaş" a declarat Petrescu.

Urmează etapa a 24-a și derby-ul FCSB - CFR Cluj

Finalul săptămânii va aduce o nouă etapă, una în care este programat și cel mai important meci din acest început de an. FCSB va primi pe Arena Națională vizita liderului CFR Cluj. Partida e programată sâmbătă, de la ora 20:45, ÎN DIRECT la Digi Sport 1 și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro

Un meci de totul sau nimic pare și cel de la Chiajna, acolo unde echipa lui Ion Moldovan va primi vizita lui Dinamo, formație pregătită de fostul antrenor al ilfovenilor.

Etichete: liga 1 , dinamo , craiova , viitorul , fcsb , csm poli iasi , concluzii etapa 23


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea a provocat stupoare

La aproape 60 după comiterea unei crime brutale, poliția l-a găsit și arestat pe autor datorită...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda nara
După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

E gata să plece la 5.000 km distanță, după ce amanta a născut al doilea copil, iar soția al patrulea. Pe cine ia cu el
walker
”Daniel Niculae, OUT de la Rapid - Șumudică, antrenor”. Mutări spectaculoase în Giulești. Cine va fi președinte
sucu 4
Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil
nesu
NE-BU-NI-E! O echipă din liga secundă a marcat în minutul 90+9, a câștigat Cupa și va juca în Europa League
WARSZAWA 02.05.2024 FORTUNA PUCHAR POLSKI POGON SZCZECIN - WISLA KRAKOW NZ Alan Uryga FOT / FOKUSMEDIA.COM.P
Recomandările redacției
popa
Daniel Popa a explicat gestul ciudat după golul marcat cu Dinamo

Reacția lui Zeljko Kopic, după ce Dinamo a ratat victoria cu ”U” Cluj: ”Aceeași poveste în fiecare săptămână”
Screenshot 2024-04-09 at 20.17.35
Foto Clasamentul din play-out, după ”U” Cluj - Dinamo: ”Câinii roșii” au urcat pe loc de baraj. Programul meciurilor rămase
Ahmed Bani a tras primele concluzii, după ”U” Cluj - Dinamo 3-3: ”Sunt foarte dezamăgit”
Citește și
Elias Charalambous i-a adus titlul FCSB-ului după nouă ani, iar acum a făcut anunțul despre viitorul lui
Prime duble la ”U” Cluj! Ce promisiuni li s-au făcut jucătorilor lui Ioan Ovidiu Sabău
FOTBAL: FCU 1948 CRAIOVA - FC UNIVERSITATEA CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (27.04.2024)
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Motivul pentru care nu s-a întors Ianis Hagi la Farul ca să joace înainte de Euro 2024!
Motivul pentru care nu s-a întors Ianis Hagi la Farul ca să joace înainte de Euro 2024!
Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane”
Patronul din Superligă care se umple de bani de pe urma transferului uriaș pe care-l va face Gigi Becali! „Iau milioane”
Mike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul
Mike Myers, greu de recunoscut la 60 de ani. Interpretul lui Austin Powers a renunțat să-și mai vopsească părul
Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”
Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”
Radu Drăgușin s-a săturat să fie rezervă. Își pregătește plecarea de la Tottenham, după doar 6 luni
Radu Drăgușin s-a săturat să fie rezervă. Își pregătește plecarea de la Tottenham, după doar 6 luni
3.300 lei amendă pentru foliile de pe geamurile mașinii. RAR explică ce tipuri își pot pune șoferii
3.300 lei amendă pentru foliile de pe geamurile mașinii. RAR explică ce tipuri își pot pune șoferii
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța
Fostul antrenor al lui Dinamo a dat lovitura în afaceri! Vinde pantofi scumpi în Franța
”Penibil”. Eduard Florescu a rupt tăcerea, după acuzațiile de blat din Petrolul - FC Botoșani: ”Oameni de nimic!”
hanca

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”
Adele, elegantă, pe tocuri, la un meci din NBA, alături de partenerul ei de viață. „Cât de frumoasă ești!”
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”