Close up of FC Barcelona Home Kit.
100 de milioane de euro pentru Barcelona
Brighton v Manchester City Premier League Football, Amex Stadium, Brighton, Sussex, United Kingdom - 25 Apr 2024
Oficial OUT! Clubul a anunțat despărțirea de antrenorul dorit de Barcelona și Bayern Munchen
razvan-lucescu
Răzvan Lucescu, unic în istoria de 98 de ani a lui PAOK! Cui i-a dedicat titlul: ”Boss, e pentru tine”
Digi Sport 1 Live
Acum

Lista celor zece motive pentru care Messi ar trebui să câştige Balonul de Aur în 2012!

18.12.2012, 13:33

1. Golurile

Messi AFP
  • Baraj SuperLiga: Dinamo - Csikszereda, luni, 20:00, DGS 1

  • Serie A: Bologna - Juventus, luni, 21:45, DGS 2

Lionel Messi a înscris nu mai puţin de 90 de goluri în 2012 şi anul încă nu s-a încheiat. E adevărat, nimeni nu a luat în calcul recordul celor mai multe goluri într-un an calendaristic până ce Messi nu s-a apropiat periculos de mult de recordul lui Muller, dar asta pentru că nimeni nu se gândea că va fi bătut.

În fotbalul modern, un atacant este considerat prolific dacă înscrie mai mult decât un gol la două meciuri. Iar Messi a înscris în acest an minim două goluri în fiecare meci jucat.

Cristiano Ronaldo are doar 63 de goluri înscrise în 2012. Un număr impresionant dacă nu ar fi existat cele 27 de goluri în plus marcate de argentinian. 23 din golurile portughezului au fost de la 11 metri. Doar 14 penaltyuri au fost între golurile lui Leo.

Balonul de Aur este un trofeu care recompensează întregul an, aşa că recordul recent bătut de Messi poate înclina balanţa.


2. Jucător de echipă

Din nou, statisticile sunt o oglindă fidelă. Cristiano Ronaldo a dat 12 pase de gol în 2012. Messi a dat 24.

Cu Ronaldo, fotbalul pare un sport individual, o continuă urmărire a câştigului personal. Portughezul este un fotbalist genial, dar adesea colegii săi par obiecte poziţionate ca să scoată ce e mai bun în lusitan.

Fiecare echipă în care apare Ronaldo trebuie să fie alcătuită în jurul său, de multe ori în detrimentul ei. Lionel Messi ar putea să se integreze în orice echipă din lume şi ar transforma-o în una mai bună.

3. Cifrele internaţionale

Principala acuzaţie care i se aduce lui Messi este că nu dă acelaşi randament pentru Argentina, în timp ce Ronaldo joacă fantastic la naţionala Portugaliei.

Nu e chiar aşa.

În ciuda cronicilor de presă favorabile, Ronaldo a avut doar un meci excelent la Euro 2012, împotriva Olandei. A avut o altă evoluţie notabilă în meciul cu Cehia, dar în celelalte meciuri a fost destul de şters. A înscris de cinci ori în ultimele 13 meciuri pentru naţională în acest sezon.

În schimb, Messi a jucat nouă meciuri pentru Argentina în 2012, înscriind 12 goluri, între care şi un hat-trick împotriva Braziliei.

4. Eficacitatea în faţa porţii

În fiecare din echipele lui Ronaldo, strategia e simplă: "Daţi-i mingea lui Ronaldo să tragă la poartă".

Dacă aceasta nu merge, mai încercaţi o dată.

Ronaldo este de o eficienţă remarcabilă în faţa unor adversari de talie modestă, dar nu şi împotriva echipelor mai mari (chiar dacă recordul său din Clasicos e impresionant).

Ronaldo are o medie de 7,3 şuturi pe meci în acest sezon al Ligii BBVA, înscriind 14 goluri în 16 meciuri. Messi are 5,2 şuturi pe meci, înscriind 25 de goluri în 15 meciuri.

5. Driblingul

Cristiano Ronaldo este considerat de toată lumea unul din cei mai mari dribleuri din fotbalul mondial, dar din păcate acest lucru este doar un mit. Portughezul are o medie de doar 1,1 driblinguri reuşite pe meci, situându-se doar pe locul 25 în Spania.

Nu e nicio noutate cine este liderul acestui clasament. Bineînţeles, Messi. Şi încă detaşat.

6. Jocul de pase

Lionel Messi este o rotiţă din jocul Barcelonei, implicându-se în construcţia fazelor mult mai mult decât Ronaldo.

Cum am mai spus, Ronaldo este un jucător de viteză, prea puţin creativ, care finalizează ocaziile în loc să le creeze.

Totuşi, uneori ai impresia că Real Madrid joacă în zece oameni plus Ronaldo, atât de slabă e contribuţia sa la efortul echipei, aşteptând ca mingea să-l caute pe el.

Ronaldo are o medie de 32,6 pase pe meci în La Liga, adică o pasă la fiecare trei minute.

Messi are o medie de 57,3 pase pe meci, deşi joacă pe postul de atacant central.

Argentinianul, ca atacant, este cel mai bine păzit jucător de pe teren, cu cel puţin doi stoperi şi un mijlocaş central marcându-l. Cu toate acestea, tot se implică în mai multe faze de joc ca Ronaldo.

7. Messi, mai versatil

Ronaldo joacă adesea pe partea stângă a atacului, refuzând să facă şi faza defensivă, lăsând acest lucru în seama lui Marcelo sau Coentrao.

Ronaldo contribuie la goluri, e adevărat, dar nu atât de des ca Messi. Messi joacă acum ca atacant, de fapt ca un "fals" număr 9, dar a început ca extremă stângă, iar apoi a fost mutat pe dreapta.

Dar, ţinând cont de stilul de joc al argentinianului, care coboară mult, pentru a trage după el fundaşii adverşi, ar putea fi folosit fără probleme şi ca mijlocaş ofensiv sau de creaţie. De fapt, în orice poziţie ar fi folosit de un antrenor, Messi ar da randament, pentru că este un om de echipă.

8. Imaginaţia

Fără îndoială, Cristiano Ronaldo este construit ideal pentru fotbal. Fizicul său îi permite să combine forţă, viteză, iar calităţile tehnice adăugate la acest cocktail îl fac un fotbalist perfect.

Lionel Messi nu s-a născut la fel de înzestrat din punct de vedere fizic, iar o problemă de deficienţă hormonală l-a făcut să se dezvolte mult sub media vârstei lui.

Faptul că este totuşi capabil să lupte şi să-i şi învingă pe jucătorii mai bine "făcuţi" decât el, este o dovadă a calităţilor şi talentului său.

Mai mult, Messi alege de multe ori variante de a juca fazele la care alţi fotbalişti nici nu s-ar gândi. Asemănat adesea cu un fotbalist de pe Playstation, Messi reuşeşte să surprindă adversarii prin imaginaţia cu care gândeşte fazele de finalizare.

9. Progresul

Deşi poziţia sa între cei mai buni fotbalişti ai lumii din toate timpurile e clară, Lionel Messi continuă să fie tot mai bun şi să progreseze.

Deşi a avut parte de antrenori care puneau mult accent pe muncă şi disciplină, Messi a reuşit să progreseze şi să-şi îmbunătăţească cifrele de la an la an.

Acum puţin timp, fanii lui Ronaldo susţineau că Messi nu înscrie cu capul, precum portughezul. Apoi Messi a început s-o facă. Ulterior, se spunea că nu ştie să execute lovituri libere. Acum, Messi a devenit expert şi în faze fixe. S-ar putea ca acum Ronaldo să fie mai bun ca Messi doar la săriturile la cap, dar asta şi datorită construcţiei sale.

În plus, dacă Messi a depăşit anul acesta toate cifrele lui Messi de anul trecut, iar atunci a luat Balonul de Aur, nu e normal să fie din nou recompensat cu acest trofeu? Altfel spus, dacă Messi 2012 e mai bun decât Messi versiunea 2011, care era cel mai bun din lume, nu înseamnă că Messi 2012 este cu atât mai bun decât oricine?

10. Cel mai mare!

Când fanii fotbalului iau în considerare cei mai mari fotbalişti din istorie, aceleaşi nume apar în minte: Di Stefano, Pele, Maradona, Cruyff...

În ultimii doi ani, Messi a început să conteste aceste convenţii, apărând alături de marile nume amintite. Şi are doar 25 de ani! Dacă cineva va completa careul de aşi de mai sus cu un al cincilea, acesta nu poate fi decât Messi, cel mai talentat şi valoros fotbalist al lumii la ora actuală.

Etichete: barcelona , cristiano ronaldo , messi , balonul de aur , calitati , 10 motive , talent , geniu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Starea președintelui iranian Raisi e „incertă” după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. TV iraniană difuzează „rugăciuni”
Starea președintelui iranian Raisi e „incertă” după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit. TV iraniană difuzează „rugăciuni”

Un elicopter care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi „a aterizat forțat” duminică...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
profimedia-0361486840
Simona Halep, OUT! Fostul lider mondial a luat decizia

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham
radu-dragusin
"Dezgustător". Ce a făcut Tyson Fury, după ce a pierdut "Lupta Secolului" în fața lui Oleksandr Usyk
profimedia-0874301808
S-a supărat și nu mai semnează prelungirea cu Real Madrid! I-au promis un salariu uriaș și i-au garantat locul de titular
Real Madrid celebration of 36th Title of LaLiga in Cibeles, Nadrid, Spain - 12 May 2024
Ce nebunie: cea mai titrată echipă din Europa vrea un jucător din SuperLigă! Prețul: 8.000.000 €
albion-rrahmani
Recomandările redacției
razvan-lucescu
Răzvan Lucescu, unic în istoria de 98 de ani a lui PAOK! Cui i-a dedicat titlul: ”Boss, e pentru tine”

Video Gestul cu care Drăgușin a devenit favoritul fanilor lui Tottenham: ”Le-a arătat jucătorilor de la Spurs cum se face”
Sheffield United v Tottenham Hotspur, Premier League, Football, Bramall Lane, Sheffield, UK - 19 May 2024
Dramatic! Echipa retrogradată s-a decis după al cincilea criteriu de departajare
profimedia-0872346706
Video Dan Șucu a făcut anunțul! Când va semna noul antrenor al Rapidului + Ce se întâmplă cu Lobonț: ”Îi mulțumim”
dan-sucu
Citește și
Video Barcelona - Rayo Vallecano 3-0. Catalanii și-au asigurat locul 2 în La Liga.
UEFA Champions League 2023/24 - Group H : FC Barcelona 2-1 FC Porto
Secretele lui Cristiano Ronaldo. Cum se menține în formă la 39 de ani
ronaldo patratele
Un bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”
Un bărbat și-a părăsit iubita după o excursie cu cortul: „Nu o voi ierta niciodată pentru ceea ce a făcut”
Florin Talpan, ultimele informații despre procesul cu FCSB de la EUIPO: "Luni trimit documentele"
Florin Talpan, ultimele informații despre procesul cu FCSB de la EUIPO: "Luni trimit documentele"
Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase
Surpriză uriașă în lotul României la EURO 2024! Ce atacant le-a luat fața lui Louis Munteanu și Florin Tănase
Regizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți"
Regizorul "Mad Max", adevărul despre tensiunile dintre Charlize Theron și Tom Hardy: "Doi actori foarte diferiți"
Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine
Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine
Sute de soldați și mercenari ruși se revarsă în Libia. Ce urmărește Moscova
Sute de soldați și mercenari ruși se revarsă în Libia. Ce urmărește Moscova
Ce buton nu trebuie să atingi niciodată când vorbești la telefon. De ce surpriză neplăcută ai parte?
Ce buton nu trebuie să atingi niciodată când vorbești la telefon. De ce surpriză neplăcută ai parte?
Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani
Doliu în sportul din România! A murit un mare campion, Sorin Pop avea 56 de ani
Fantastic ce a reușit Răzvan Lucescu, care e din nou campion în Grecia. Ultima etapă a fost dramatică
Fantastic ce a reușit Răzvan Lucescu, care e din nou campion în Grecia. Ultima etapă a fost dramatică
Lovitură primită de Real și Barcelona! Chelsea a transferat un tânăr de 17 ani, pentru 65.000.000€: ”Here we go!”
Match between Palmeiras and Botafogo-SP for the Copa do Brasil 2024 Sao Paulo (SP), 05/02/2024 - COPA DO BRASIL/PALMEIRA

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine
Lili Sandu, superbă în costum de baie, în vacanță în Abu Dhabi. Cele din două piese o pun în valoare cel mai bine
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian