A general view of the Real Madrid badge ahead of a training session at the Ciudad Real Madrid Training Centre, Madrid. Picture date: Monday May 8, 2023.
Primul jucător ofertat de Real Madrid după ce a câștigat titlul în La Liga
Sant Joan Despi, Spain, on April 12, 2024, Xavi Hernandez head coach of FC Barcelona press conference in Ciutat Esportiva Joan Gamper, Sant Joan Despi, Spain, on April 12, 2024.© Joan Gosa 2024
Ce a spus Xavi, după ce ”a făcut-o” campioană pe Real Madrid
cfr cluj logo
Exclusiv Răsturnare de situație la CFR Cluj! Ioan Varga a făcut anunțul: "Rămâne la noi!"
Digi Sport 1 Live
Acum

De 32 de ani, la Real niciun antrenor fără trofee într-un sezon nu a rămas în post. Cine-i succede lui Ancelotti

15.05.2015, 02:26

Carlo Ancelotti nu va mai sta pe banca lui Real Madrid în ultimele două meciuri ale ”galacticilor” din La Liga, fiind suspendat, pentru că l-a aplaudat ironic pe arbitrul Clos Gomez la meciul cu Valencia, încheiat 2-2, din etapa precedentă din campionat. Cum trupa ”blanco” a părăsit și celelalte competiții, ultima fiind UCL, după ce a pierdut calificarea în finală în fața lui Juventus Torino, meciul cu ”Bătrâna Doamnă” de pe Santiago Bernabeu, de miecuri, ar putea fi ultimul la care italianul a stat pe banca Realului.

ancelotti real madrid
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

La un club ca cel prezidat de Florentino Perez, un subiect fără trofee înseamnă, de obicei, demiterea tehnicianului. Real Madrid este un club care ”nu a crezut niciodată cu adevărat în vreun antrenor”, potrivit The Guardian, iar Carlo Ancelotti nu face excepție. Cu patru puncte în spatele Barcelonei în campionat, cu două etape înaintea finalului de sezon, doar un miracol îi mai poate aduce titlul echipei ”blanco”, ceea ce înseamnă că, după un prim an cu patru trofee câștigate, Ancelotti încheie al doilea sezon fără niciun titlu.

Din 1983 încoace nu s-a întâmplat ca un antrenor care a ajuns la finalul sezonului fără niciun trofeu câștigat să continue și în următorul sezon. Iar atunci a fost vorba de legendarul Alfredo Di Stefano, care beneficiază de credit suplimentar oricând și în orice circumstanțe pe Santiago Bernabeu.

Primul semn al unei despărțiri iminente de Ancelotti a fost dat de Emilio Butragueno, directorul sportiv al lui Real Madrid. La finalul partidei, Butragueno a fost întrebat despre şansele antrenorului care a adus "La Decima" la Madrid de a se afla pe Bernabeu şi în stagiunea următoare, iar oficialul Realului a fentat răspunsul. Nu doar o dată, ci de două ori.

"Astăzi, tot ce trebuie să facem este să rămânem uniţi. Pierdem şi câştigăm împreună. Dezamăgirea este generală. Îi felicităm pe cei de la Juventus. Acum vom încerca să terminăm campionatul în cel mai bun mod posibil", a spus fostul mare atacant al madrilenilor, atunci când a fost întrebat dacă Ancelotti va continua pe Bernabeu.


Reporterul a insistat să obţină un răspuns, dar Butragueno s-a eschivat încă o dată: "Este o seară în care am eşuat şi toată lumea este tristă. Orice altceva trece în plan secund".

Un singur titlu în La Liga în aproape zece ani de ”domnie” a lui Florentino Perez

Rămânerea sau plecarea lui Ancelotti nu depinde de Butragueno. Este o decizie care-l privește strict pe Florentino Perez. Dar fostul atacant din ”Quinta del Buitre” știe cum stau lucrurile la Real. Plecarea lui Ancelotti ar asigura un ”țap ispășitor” pentru sezonul ratat și un motiv suplimentar pentru ”reconstrucție”. Iar să pierzi în semifinalele UCL nu este chiar ”fiasco-ul secolului”, cum a titrat Marca, mai ales la doar un an de când ai câștigat competiția, aducând mult râvnita ”La Decima” care i-a rezistat chiar și lui Jose Mourinho. Cu toate astea, în șapte ani, Real Madrid a câștigat doar un titlu în La Liga. În 2003, Vicente del Bosque a fost demis după câștigarea campionatului. Din cei opt antrenori angajați de Florentino Perez de atunci, în cei aproape zece ani, întinși pe parcursul a două mandate, doar Mourinho i-a adus titlul. După mai mult de 1 miliard de euro cheltuiți!

Ancelotti a câștigat ”La Decima”, dar asta a fost anul trecut. La Real Madrid, timpul nu are răbdare. Iar antrenorii nu supraviețuiesc înfrângerilor. Jucătorii par să fie de partea italianului, dar momentan doar Marcelo s-a pronunțat public cu privire la acest lucru. ”Eu mi-aș dori ca Ancelotti să rămână. Este un învingător, chiar dacă anul acesta nu am câștigat nimic”, a spus brazilianul.

Zidane, Heynckes, Klopp, Lopetegui, Villas-Boas, Mancini, Unai Emery...

Presa spaniolă a început bursa speculațiilor. Au apărut și numele posibililor înlocuitori ai lui Carlo Ancelotti. S-a vorbit de Zidane, ajutat, ca ”secunzi”, de Hierro și Raul. Apoi de Heynckes, despre care jurnaliștii spanioli cred că ar putea fi convins să revină asupra deciziei de a nu mai antrena. Germanul a câștigat Champions League cu Bayern, în 2013, dar și cu Real Madrid, în 1998.

Apoi s-a vorbit de Julen Lopetegui. Antrenorul lui FC Porto a lăsat o bună impresie în acest sezon de UEFA Champions League. S-au rostit numele lui Andres Villas-Boas și Roberto Mancini. Apoi, se părea că favoritul ar fi Jurgen Klopp, care și-a anunțat deja despărțirea de Borussia Dortmund în această vară.

În fine, ultimele speculații vorbesc despre ”un antrenor spaniol, care cunoaște deja campionatul intern și care și-a dovedit competența și la nivel european”. Unai Emery, antrenorul Sevillei, dorit și de AC Milan, pare să corespundă perfect profilului. În plus, știe bine calitățile și slăbiciunile Barcelonei, ”dușmanul” etern al lui Real Madrid.

Indiferent cine (și dacă) îl va înlocui pe Carlo Ancelotti, rolul său va fi nu de revoluție, ci de evoluție. Noul antrenor - sau vechiul, dacă rămâne Carletto - trebuie să continue lucrurile bune începute de italian. Cum ar fi transformarea lui Cristiano Ronaldo în vârf de careu, un drum invers decât cel pe care a apucat-o în acest sezon Leo Messi, care s-a retras din centru în bandă, lăsându-i locul lui Luis Suarez. Portughezul are deja 30 de ani, viteza lui nu mai e aceeași de acum 2-3 ani, sprinturile și tehnica sa nu mai au aceeași eficiență, dar instinctul de golgheter nu l-a părăsit și poate juca ani buni de acum încolo ca atacant central. Continuarea construcției planificate, pe termen lung, a lotului: transferuri doar de jucători sub 24 de ani. Aclimatizarea lu Gareth Bale. Aducerea unui mijlocaș la închidere. Ancelotti îl sugerase în dese rânduri pe Marco Verratti.

Florentino Perez: ”Nimic nu e suficient la Real Madrid”

Florentino Perez a luat cuvântul la prezentarea meciului caritabil dintre legendele lui Real și legendele lui Liverpool, de pe 14 iunie. A vorbit despre eliminarea din Champions League, dar niciun cuvânt despre antrenor. ”Nu este o zi de fericire pentru suflarea madridistă. Fanii noștri vor fi triști, dar asta ne va face să muncim cu și mai multă forță și să fim mai puternici”, a spus Perez, înainte de a transmite un mesaj fanilor:

”Nimic nu este suficient la Real Madrid. Vrem mereu mai mult, mult mai mult. Vom continua să luptăm pentru a câștiga La Undecima. Mulțumim fanilor pentru sprijinul de ieri și dintotdeauna. Acest club este unul legendar grație fanilor săi”.

Chiar și Ancelotti știe că postul său este în pericol și nu a ascuns acest lucru, dar a precizat că și-ar dori să rămână la Real Madrid.

"Mai avem 15 zile în care vom juca două meciuri. Trebuie să încheiem cu bine sezonul și abia apoi vom putea discuta. Dedic mult timp muncii, pentru că îmi place, dar nu cred că eu îmi pot evalua activitatea. Clubul face asta. Eu nu trebuie să mă gândesc la asta. Dacă clubul este mulţumit de ce am făcut în aceste două sezoane atunci voi rămâne. Din punctul meu de vedere, viitorul e decis: mi-ar plăcea să rămân aici, dar ştiu cum stau lucrurile în fotbal şi clubul are dreptul să schimbe antrenorul dacă doreşte. Am o relaţie foarte bună cu jucătorii şi susţinerea conducerii clubului în momentele bune şi în cele neplăcute. Văd totul pozitiv", a declarat italianul la finalul meciului de sâmbătă.

Etichete: real madrid , heynckes , zidane , antrenor , carlo ancelotti , lopetegui , mancini , florentino perez , klopp , emery , inlocuitori


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Sony Pictures' "Spider-Man: No Way Home" Los Angeles Premiere - Red Carpet
O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model
miami
OUT de la FCSB, după șapte ani! ”Roș-albaștrii” îi caută deja înlocuitor
andrei-vlad
Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o
adriana6
”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”
florin prunea
Recomandările redacției
cfr cluj logo
Exclusiv Răsturnare de situație la CFR Cluj! Ioan Varga a făcut anunțul: "Rămâne la noi!"

Dan Petrescu nu s-a abținut și a făcut gluma serii, după ce a revenit cu succes la CFR
dampe
45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB
gigi
I-a transmis mesajul lui Edi Iordănescu, imediat după CFR - Rapid: ”Aștept să mă cheme!”
CFR Cluj vs. Sepsi OSK, Play-off Romania Superliga, Play Off Round 7: CFR 1907 Cluj v.Sepsi OSK, disputed on Dr Constant
Citește și
Florentino Perez a intrat definitiv în istoria lui Real Madrid! Performanța unică stabilită
2023 Champions League Football Chelsea v Real Madrid Apr 18th
La 23 de ani, Vinicius Jr. l-a depășit pe Cristiano Ronaldo, idolul său
vini
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Dan Șucu încearcă marea lovitură: Mircea Lucescu la Rapid! Se implică și George Copos
Dan Șucu încearcă marea lovitură: Mircea Lucescu la Rapid! Se implică și George Copos
Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia!
Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia!
Anne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii
Anne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii
Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”
Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”
Ceapa verde și beneficiile ei pentru sănătate. Ce persoane trebuie să fie precaute cu consumul acesteia
Ceapa verde și beneficiile ei pentru sănătate. Ce persoane trebuie să fie precaute cu consumul acesteia
De câți ani de pensie se bucură un român care a cotizat 35 de ani? Speranța de viață influențează
De câți ani de pensie se bucură un român care a cotizat 35 de ani? Speranța de viață influențează
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO
Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO
Carlo Ancelotti a dezvăluit momentul crucial care i-a adus titlul lui Real Madrid în acest sezon
Real Madrid head coach Carlo Ancelotti's press conference in Madrid ahead of Osasuna game​​​​​​​

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”
Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”