Răzvan Lucescu
Cum a reacționat Răzvan Lucescu, după egalul care îl îndepărtează de titlu. ”Acest lucru este evident”
Griechenland Fußball Super League Saison 2023-2024 Theodoros Vardinogiannis Stadion Heraklion, 03.09.2023 OFI Kreta - PA
Adio, titlu?! Cum s-a încheiat ultimul meci disputat de PAOK-ul lui Răzvan Lucescu
gezana
Foto Siyabonga Ngezana a ”rupt” internetul: imagine virală cu Gigi Becali, în vestiar
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Serie A: Lazio-Empoli
Etapa 36

Grecia, afară din Europa? Amenințarea primită de la FIFA, după incidentele de la PAOK - AEK

12.03.2018, 23:54

INCIDENTE PAOK - AEK // Incidentele de la meciul PAOK Salonic - AEK Atena nu au fost trecute cu vederea de FIFA. Oficialii forului mondial s-au auto-sesizat după ce au văzut ce s-a întâmplat și au transmis un comunicat Federației Elene de Fotbal pentru ca aceasta din urmă "să ia măsuri urgente cu privire la această situație de neconceput". Limitele au fost mult depășite atunci când președintele echipei antrenate de Răzvan Lucescu, Ivan Savidis, a intrat pe teren cu un pistol la purtător și l-a intimidat pe arbitru.

colaj paok
Grecia riscă sancțiuni grave de la FIFA
  • Premier League: Man. United - Arsenal, duminică, 18:30, DGS 1

  • Superliga: Dinamo - UTA Arad, duminică, 21:30, DGS 1

FIFA le-a amintit grecilor că are competența de a interveni "din oficiu" chiar și în competițiile din campionatele europene: "Comisia de Etică are dreptul de a investiga și pedepsi cazurile apărute în competițiile naționale în caz că asociațiile, confederațiile și alte organizații sportive nu intervin pentru a sancționa astfel de infracțiuni", completând că, în caz că Federația Greacă nu întreprinde nicio acțiune, "vor fi luate măsuri de corecție, inclusiv cu posibilitatea de a suspenda Federația Greacă". Cu alte cuvinte, Grecia ar putea fi exclusă din toate competițiile naționale și internaționale, sub egida FIFA.

Filmul evenimentelor:

PAOK Salonic, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, a avut parte de un meci dramatic duminică, în derby-ul cu AEK Atena, liderul la zi din Super Liga Greciei. În minutul 90, fostul căpitan stelist, Fernando Varela, a marcat pentru PAOK și acesta părea să fie golul unei victorii extrem de importante pentru formația din Salonic în lupta pentru titlu; dar reușita a fost anulată după minute bune, după ce arbitrul indicase centrul terenului, în prima fază, părând să o valideze.

S-au iscat apoi discuții după marcarea golului. Motivul oficial indicat pentru anularea golului înscris de Varela a fost o poziție de ofsaid. Turbat de furie, patronul echipei lui Răzvan Lucescu nu a mai suportat tensiunea, a pătruns pe teren, cu un pistol asupra sa, însoțit de gărzile de corp, şi i-ar fi spus arbitrului: ”Ești mort”.

Meciul a fost întrerupt, iar fotbaliștii de la AEK au fugit la vestiare, acolo unde au stat mai bine de o oră. În ciuda eforturilor, arbitrul nu a reușit să-i convingă să mai iasă de la vestiare și să continue partida.

Raportul oficial al arbitrului


Grecii au publicat raportul oficial al arbitrului. Centralul Georgios Kominis a consemnat, în raportul oficial, validarea golului marcat de fostul stelist Varela, dar și intrarea pe teren a patronului de la PAOK. Decizia de a opri jocul a venit abia după ce un reprezentant al echipei ateniene i-a transmis că omul de afaceri rus avea la el un pistol și că jucătorii de la AEK nu mai vor să intre pe teren pentru că nu se simt în siguranță și sunt marcați de evenimentele petrecute.

"[...] În minutul 89, după golul echipei gazdă, am ridicat mâna pentru a indica un ofsaid și după ce m-am consultat cu al doilea asistent dacă este golul este valid sau nu (dacă a fost sau nu ofsaid), am decis să îl validez. Înainte să îmi anunț decizia, domnul Ivan Savvidis a intrat pe teren într-un mod violent, sub escorta gărzilor de corp personale și a cerut echipei sale să iasă de pe teren. Apoi, s-a îndreptat către reprezentantul celor de la AEK, Vassilis Dimitriadis, pe care l-a îndepărtat violent.

În același timp, domnul Lubos Michel, directorul tehnic de la PAOK, s-a apropiat amenințător de mine și mi-a spus: 'You are finished today' (n.r. 'Ești terminat azi'). După aceste evenimente, am decis să intru la vestiare, pentru că situația de moment nu permitea liniștirea spiritelor pentru a continua meciul. În timpul petreut la vestiare, reprezentantul lui AEK, Minas Lissandrou, mi-a spus că, după intrarea violentă pe gazon a domnului Savvidis, care era înarmat, AEK nu mai poate reveni pe teren din cauza tensiunilor și a lipsei se securitate, pentru că jucătorii lor erau îngroziți de cele menționate mai sus", a scris arbitrul Georgios Kominis în raportul oficial.

Evenimentele de duminică seară au condus la o decizie radicală: suspendarea pe termen nedeterminat a Super Ligii Greciei, pe baza unei decizii luate după o întâlnire între premierul Alexis Tsipras şi ministrul adjunct al Sportului, George Vassiliadis.

Situaţia poate duce la retrogradarea lui PAOK deoarece în regulament există un astfel de paragraf, care poate fi aplicat "dacă se constată ameninţarea unui oficial". Raportul făcut la final de arbitrul George Kominis cuprinde inclusiv acest aspect, că patronul Ivan Savvidis, care era înarmat, i-ar fi spus "eşti mort", în timp ce preşedintele clubului, Lubos Michel, i-ar fi spus "eşti terminat". În raportul "centralului" este scris şi că meciul a fost suspendat din cauza lipsei de securitate care persista pe teren.

Retrogradează PAOK? Răzvan Lucescu: "E o confuzie totală"

Răzvan Lucescu e convins că liga elenă se va relua, doar că nu ştie în ce măsură echipa sa, PAOK, va fi afectată. În direct la Digi Sport, la Fotbal European, fostul selecţioner al României a analizat situaţia din Grecia. Deşi este de părere că se va relua campionatul, Răzvan nu ştie ce decizii va lua Comisia de Disciplină. PAOK riscă inclusiv retrogradarea, ca urmare a faptului că arbitrul întâlnirii a scris în raport că siguranţa i-a fost ameninţată.

"E o confuzie totală. Probabil campionatul se va relua, dar se va analiza şi se vor lua decizii. Trebuie analizat şi cazul de acum două săptămâni, când un antrenor a păcălit fotbalul (n.r. antrenorul lui Olympiakos, care în meciul cu PAOK a fost lovit de o rolă. Adversarii echipei din Salonic au refuzat să mai joace, invocând motive de securitate). Se va analiza şi situaţia de ieri, când un gol a fost corect marcat şi apoi anulat, pentru ca apoi să fie iar validat. Se va analiza şi intrarea pe teren a patronului. Asta e, dar realitatea e următoarea: PAOK ar trebui să fie pe primul loc, înaintea lui AEK şi lui Olympiakos", a explicat Lucescu Jr. la Digi Sport.

Şansele la titlu au scăzut considerabil, chiar dacă se va relua campionatul, aşa cum anticipează Răzvan. Asta pentru că fotbaliştilor cu siguranţă nu le mai stă mintea exclusiv la fotbal, după atâtea evenimente.

"Nu ştim ce se va întâmpla. E mult prea mult pentru nişte oameni. A fost faza cu Olympiakos, acum cu AEK. Eu personal pot să mă recapacitez, dar nu ştiu dacă mai pot să îi focusez pe jucători", a mai spus Răzvan.

Întrebat dacă, în condiţiile actuale, se gândeşte să părăsească PAOK, Lucescu a punctat: "Mi-e greu să spun ce va fi de la vară. Eu sunt legat de PAOK încă un an. Eu vreau să rămân să lupt, depinde ce îşi vor dori şi oficialii clubului"

Lucescu a explicat și de ce Savvidis purta pistol: "Nu există în lumea civilizată să ţi se trimită gloanţe acasă"

Răzvan Lucescu a lăsat de înţeles că patronul lui PAOK, Ivan Savvidis (şi implicit clubul), nu ar trebui să fie judecat pentru faptul că a intrat pe teren cu un pistol. Doar patrunderea pe gazon e condamnabilă, în condiţiile în care omul cu banii de la echipa din Salonic are permis de port-armă şi are toate motivele să se teamă pentru securitatea lui.

"Sunt 100% alături de patron", a explicat Lucescu Jr. în direct la Digi Sport, la Fotbal European, pentru ca apoi să explice de ce nu ar trebui să se facă foarte mult tam-tam în legătură cu episodul de aseară. Răzvan lasă de înţeles că Savvidis avea tot dreptul să încerce să se protejeze, având în vedere că securitatea îi e ameninţată în orice clipă. Singurul lucru pentru care ar trebui să fie judecat ar fi pătrunderea în teren, nu şi existenţa armei.

"Noi nu ştim istoria oamenilor, nu ştim de ce cineva ajunge să poarte pistol. Nu există în lumea civilizată să ţi se trimită gloanţe acasă, nu există în lumea civilizată să ţi se arunce în aer magazine sau să ţi se ameninţe familia. Astfel de lucruri nu vin dinspre noi, dinspre Salonic", a explicat Lucescu Jr.

Analiza lui Ilie Dumitrescu: ”Ceva a fost, cei de la AEK s-au mobilizat foarte bine!”

Despre evenimentele de la Salonic a vorbit și Ilie Dumitrescu. Expertul Digi Sport, bun cunoscător al fotbalului elen, a analizat întreaga situație și crede că cei de la AEK Atena au știut să speculeze foarte bine acel moment neașteptat.

”Au fost trei episoade, clar. Arbitrul a validat golul, Varela se bucura, jucătorii lui PAOK se bucurau toți, iar arbitrul a indicat centrul terenului 100%, necondiționat. După care a venit un grup important de jucători de la AEK Atena, care a protestat. Probabil i-au spus arbitrului: vedeți, verificați, am primit nu știu ce inforrmații. La un moment dat a fost un jucător în ofsaid. S-a trasat acea linie galbenă pe grafică și un jucător de la PAOK era în ofsaid, dar nu știu dacă a influențat sau nu faza. Arbitrul a anulat golul după ce s-a consultat cu cine s-a consultat și de acolo a început practic totul.

Cei de la PAOK au protestat ei, mai apoi. Eu cred mai mult în grafica televiziunii elene. Din acest unghi se vede că nu a fost ofsaid iar asistentul are o poziție foarte bună. Mingea se îndreaptă spre zona aia. După gol, portarul era resemnat, se vede pe imagini, după care ceva a fost că s-au mobilizat foarte bine cei de la AEK, au intrat într-un dialog cu centralul, au fost discuții, acesta s-a consultat cu tușierul, apoi a anulat golul, iar Varela a plecat la vestiare”, a spus Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

Fostul căpitan de la FCSB, Fernando Varela, marcatorul golului, a comentat decizia drastică luată. În mod surprinzător, fundașul central din Insulele Capului Verde s-a declarat de acord cu suspendarea Super Ligii Greciei și crede că explicația e teama față de PAOK a adversarilor de la AEK și Olympiacos: "Decizia e bună! Foarte bine au făcut, nu ai cum să mai joci acest campionat. Lui Olympiacos şi AEK le este foarte frică de PAOK".

Cei de la PAOK ar putea risca sancțiuni drastice pentru că pot fi considerați recidiviști de Comisa de Disciplină, după incidentele petrecute la partida cu Olympiacos. Atunci, Comisia de Disciplină din Grecia a decis ca formația gazdă să piardă meciul cu 0-3, la masa verde, să fie penalizată în clasament cu alte 3 puncte și să dispute două partide, pe teren propriu, cu porțile închise. PAOK a depus însă apel și a contestat sancțiunile dictate. După apel, Comisia de Disciplină a ligii din Grecia a decis ca echipei antrenate de Răzvan Lucescu să i se înapoieze cele trei puncte și să dispute cu spectatori cele două meciuri de pe teren propriu. Decizia de a pierde la masa verde derby-ul cu Olympiacos a rămas aceeași.

Înaintea meciului, PAOK era pe locul secund, la două lungimi de AEK. În cazul în care se impunea, echipa lui Lucescu ar fi urcat pe prima poziție, cu cinci etape rămase de disputat.

Etichete: razvan lucescu , paok , incidente paok , incidente grecia , paok olympiakos , campionat grecia , paok titlu , paok aek , paok retrogradare , pistol grecia , pistol paok


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024
Cele mai ciudate ținute care au șocat publicul la controversatul Eurovision 2024

Costumele de la Eurovision 2024 au atras atenția la fel de mult ca piesele interpretate de...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Englezii l-au descoperit pe ”românul care e atât de bogat încât a uitat că are una dintre cele mai tari mașini din istorie”

Gigi Becali, nervos când a văzut ce s-a întâmplat la Arena Națională: ”La revedere! Au făcut ce au vrut”
gigii
Nota primită de Radu Drăgușin, la prima apariție după 6 meciuri în care a fost ”uitat” pe bancă la Tottenham
Tottenham Hotspur v Burnley - Premier League - Tottenham Hotspur Stadium
Florinel Coman a rupt tăcerea, după ce qatarezii n-au mai vrut să-i achite clauza de 5.000.000€
coman
Fanii lui Tottenham au tras aceeași concluzie, după ce Postecoglou l-a băgat pe Drăgușin abia în repriza a doua
Tottenham Hotspur v Burnley, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 11 May 2024
Recomandările redacției
gezana
Foto Siyabonga Ngezana a ”rupt” internetul: imagine virală cu Gigi Becali, în vestiar

Exclusiv Jucătorul lăudat la ”scenă deschisă” după FCSB - CFR Cluj: ”Cel mai bun străin din SuperLiga”
Barcelona și Manchester United pregătesc schimbul verii! Catalanii vor să scape de fotbalistul de 40.000.000€
profimedia-0033519614
Exclusiv Antrenor pentru FCSB! Salariu de 10.000 de euro pe lună
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (11.05.2024)
Citește și
Reacția lui Răzvan Lucescu, după victoria ”nebună” cu AEK Atena
UEFA Europa Conference League Saison 2023-2024 Toumba Stadion Thessaloniki, 14.12.2023 PAOK Thessaloniki - HJK Helsinki
Dramatic: PAOK a reușit remontada împotriva liderului și a aprins lupta pentru titlu!
Griechenland - Fußball Super League Saison 2023-2024 Apostolis Nikolaidis Stadion Athen, 01.10.2023 Panathinaikos Athen
Are sau nu operații la față? Cum arăta Mădălina Ghenea în copilărie, la 12 ani. Înaltă, subțire și inocentă, era o superbitate de copil
Are sau nu operații la față? Cum arăta Mădălina Ghenea în copilărie, la 12 ani. Înaltă, subțire și inocentă, era o superbitate de copil
Momentul de la sărbătoarea FCSB care l-a marcat până la lacrimi pe Bănel Nicoliță. Ce a făcut Gigi Becali
Momentul de la sărbătoarea FCSB care l-a marcat până la lacrimi pe Bănel Nicoliță. Ce a făcut Gigi Becali
Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut
Transformarea spectaculoasă a lui Alexandru Tudor, omul de încredere al lui Gigi Becali. Nimeni nu l-a recunoscut
Una dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă
Una dintre marile dorințe ale Sandrei Bullock are legătură cu Keanu Reeves: Vreau să fac asta înainte de a muri, înainte de a părăsi această planetă
Rihanna, prima apariție după ce a lipsit de la Met Gala din cauza gripei. Cum s-a afișat artista pe străzile din New York
Rihanna, prima apariție după ce a lipsit de la Met Gala din cauza gripei. Cum s-a afișat artista pe străzile din New York
Rednic poate băga, diseară, Dinamo în ”B": mesajul antrenorului și calculele ultimei etape din play-out
Rednic poate băga, diseară, Dinamo în ”B": mesajul antrenorului și calculele ultimei etape din play-out
Prima mașină a fost produsă pe teritoriul României de azi în 1910. Era sub licență din SUA Foto
Prima mașină a fost produsă pe teritoriul României de azi în 1910. Era sub licență din SUA Foto
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România
Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul
Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul
Răzvan Lucescu a dezvăluit numele idolului său din fotbal: ”Este un geniu”
Greece Soccer Champions League

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Rihanna, prima apariție după ce a lipsit de la Met Gala din cauza gripei. Cum s-a afișat artista pe străzile din New York
Rihanna, prima apariție după ce a lipsit de la Met Gala din cauza gripei. Cum s-a afișat artista pe străzile din New York
Digi World
Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer
Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”