dennis-politic
Video Revenit după accidentare, Dennis Politic anunță: ”Ne va fi greu, dar nu avem timp să ne plângem de milă”
Captură de ecran 2024-04-29 084106
Gigi Becali l-a dat afară după doar 416 minute jucate, iar acum e campion. Poate da peste FCSB în UCL
elias
Elias Charalambous a câștigat titlul cu FCSB, iar presa din Cipru a reacționat imediat
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Gol

Exclusiv Puștiul român crescut de Manchester United și care a jucat la echipa lui Beckham: ”Contează să muncești și să rămâi umil!”

articol scris de Octavian Vasilescu
08.08.2020, 08:06

Născut la Brașov, Dennis Politic (20 de ani) a plecat din România în 2012 în Anglia, unde a evoluat pentru grupele de juniori ale lui Manchester United. În 2015, Dennis a făcut pasul spre Bolton Wanderers, iar din 2019 a devenit un om de bază pentru echipa de seniori a clubului.

Bolton Wanderers v Bristol Rovers - Sky Bet League One
Dennis Politic, mijlocaș legitimat la Bolton / Foto: Getty Images
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Până să ajungă în prima echipă a lui Bolton, Dennis Politic a evoluat sub formă de împrumut la Salford City, echipă patronată de legendele lui Manchester United. Gruparea din liga a cincea are acţionari celebri: alături de Beckham sunt colegii din "Class of 92", Nicky Butt, Ryan Giggs, Paul Scholes şi fraţii Gary şi Phil Neville.

Povestea puștiului plecat din România și școlit în academia lui Manchester United

Dennis Politic a vorbit pentru Digi Sport despre planurile de viitor, situația actuală de la Bolton, întâlnirea cu David Beckham și ce sfat are pentru tinerii fotbaliști din România.

Digi Sport: În primul rând vreau să te întreb care mai este situația clubului? Știu ca a fost un sezon dificil pentru Bolton, in special din punct de vedere financiar.
Dennis Politic: Da, situația clubului a fost una dificilă. Acum avem o situație stabilă și pare că va fi un an promițător, cu ambiții mari. Cu siguranță promovarea este obiectivul pentru sezonul ce urmează. Avem un antrenor nou (n.r Julian Darby), care are o atitudine foarte pozitivă în privința promovării și încearcă să ne transmită și nouă această mentalitate.

Digi Sport: Cum ai trăit aceasta perioada de pandemie?
Dennis Politic: A fost o perioadă destul de dificilă, neavând posibilitatea să trăim normal. Cred că pentru toată lumea a fost o perioadă grea, dar în același timp, din punctul meu de vedere, a fost o binecuvântare deoarece am putut petrece mai mult timp cu familia. Cred că trebuie să privim situația și dintr-un punct de vedere pozitiv, nu numai negativ.


Galerie Foto

Digi Sport: Ai șansa de a evolua pentru o echipă importantă a Angliei, chiar dacă se află într-o situație dificila. Pe viitor ai vrea să te întorci in România? 
Dennis Politic: Într-adevăr, Bolton este o echipă foarte mare în fotbalul englez și deși nu ne aflăm într-o ligă care să ne facă cinste, cu multă muncă sperăm să redresăm clubul și să-l ducem din nou acolo sus, unde îi e locul. Deocamdată sunt fericit aici și momentan nu mă gândesc să revin în țară, aș dori să-mi creez un viitor aici, în fotbalul englez. Pe viitor numai Dumnezeu știe ce se va întâmpla.

Dennis Politic: "La Manchester United am învățat că nu trebuie să te crezi mare fotbalist pentru că ai ajuns acolo"

Digi Sport: Ești născut in Brașov, cât de frustrant este pentru tine sa vezi ca orașul nu are o echipa in Liga 1? Iar actuala echipă din Liga 3 exista exclusiv datorită suporterilor.
Dennis Politic: Fiind din Brașov și crescând acolo, crescând la FC Brașov, era o mândrie să văd clubul luptându-se cu echipele de top din România. Când eram mic era o plăcere să merg la meciuri, să-i văd. Este păcat că echipa nu mai joacă în Liga 1, FC Brașov era un club foarte bun pentru campionatul nostru.

Digi Sport: Până să ajungi la Bolton ai îmbrăcat tricoul lui Manchester United, îmi poți spune ce te-a impresionat cel mai mult in academia lor?
Dennis Politic: La Manchester United, condițiile pe care le aveau m-au impresionat foarte mult și mi-au captat atenția imediat cum am pășit în academia lor. Erau mult mai dezvoltate decât cele cu care eram obișnuit la FC Brașov.

Un lucru pe care l-am învățat acolo este că nu contează la ce echipă crești când ești mic, nu trebuie să te crezi mare fotbalist pentru că ești la nu știu ce echipă. Contează să continui să muncești și sa rămâi umil, deoarce aproape toți colegii cu care am jucat eu la Manchester nu mai sunt acolo. Munca continuă își va spune cuvântul la sfârșit.

Dennis Politic: "M-am întâlnit și chiar am dat mâna cu David Beckham, la Salford City"

Digi Sport: Tu ai reușit sa te adaptezi condițiilor din străinătate, lucru pe care nu toți fotbaliștii români îl fac. Cât de greu ți-a fost să faci acest pas?
Dennis Politic: La început a fost greu, deoarece totul era nou. Părinții mei s-au mutat cu mine aici, asta a făcut totul mai ușor și am reușit sa ma adaptez destul de repede. Sunt foarte mulțumitor părinților mei pentru sacrificiul pe care l-au făcut pentru mine și le datorez foarte mult.

Digi Sport: În perioada Salford City ai interacționat cu vreunul dintre celebrii acționari ai echipei? Beckham sau Giggs stabileau primul 11? :)
Dennis Politic: Haha! Nu stabileau ei primul 11, dar m-am întâlnit și chiar am dat mâna cu David Beckham. A venit in vestiarul nostru înainte de un meci, așa s-a întâmplat.

Dennis Politic: "Dacă nu ești profesionist în afara terenului, se va vedea pe teren"

Digi Sport: Spune-mi trei jucatori de pe postul tău pe care ii urmărești des și de la care încerci să înveti anumite lucruri.
Dennis Politic: Urmăresc mai mulți jucatori de top pentru a încerca să "fur" câte un pic din stilul fiecăruia, dar dacă ar fi să numesc câțiva ar fi: Eden Hazard , Neymar și Jadon Sancho. Ultimul deoarece este de vârsta cu mine și este de admirat cât de bine se descurcă în fotbalul de top, cea ce îmi dă încrederea că și la vârsta asta fragedă poți să ajungi foarte sus.

Digi Sport: Ce mesaj ai pentru tinerii fotbaliști din România care visează sa facă pasul spre campionatele importante?
Dennis Politic: Un mesaj pe care l-aș avea este că seriozitatea și profesionalismul sunt foarte importante în viața de fotbalist. Dacă nu ești profesionist în afara terenului, se va vedea pe teren. Deci ca să ajungi un fotbalist de top, în fotbalul mare, contează foarte mult viața extra-sportivă.

Bolton a avut un sezon extrem de dificil, la capătul căruia a retrogradat în League Two (Liga 4), fiind și depunctată pe parcursul campionatului. Lucrurile s-au stabilizat între timp, iar Dennis Politic și Bolton au ca obiectiv promovarea în League One în noul sezon, după care atacarea unui loc de Championship.

Etichete: league two england , dennis politic , bolton wanderers


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Această femeie se plânge pe TikTok că nu se poate angaja. Milioane de oameni s-au uitat la clip și i-au spus care-i motivul
Această femeie se plânge pe TikTok că nu se poate angaja. Milioane de oameni s-au uitat la clip și i-au spus care-i motivul

Ash Putnam a povestit într-un clip postat pe TikTok că a fost supărată și frustrată după ce un lanț...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ilie3
Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!
mm-stoica2
Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”
Screenshot 2024-04-27 at 23.03.18
Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul
Screenshot 2024-04-28 at 00.03.15
Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit
Screenshot 2024-04-28 at 23.20.51
Recomandările redacției
elias
Elias Charalambous a câștigat titlul cu FCSB, iar presa din Cipru a reacționat imediat

Record! 500.000 de cereri de bilete au fost făcute pentru un singur meci de Champions League
30.03.2024, Fussball 1. Bundesliga 2023/2024, 27.Spieltag, FC Bayern München - Borussia Dortmund, in der Allianz-Arena M
Foto Octavian Popescu a sărbătorit pe teren alături de persoana acuzată că-l distruge. Ce spunea Becali în urmă cu câteva luni
octavian-popescu
Exclusiv 200 de minute! Atât a jucat la FCSB, iar Gigi Becali a luat decizia: ”Nici nu l-am văzut”
FOTBAL:FCSB-FC BOTOSANI, SUPERLIGA SUPERBET (25.02.2024)
Citește și
Video ”Deja este penibil”. Dennis Politic nu s-a ferit de cuvinte, după Botoșani - Dinamo 2-1
Screenshot 2023-11-06 204621
Căpitanul lui Dinamo nu s-a ferit de cuvinte, după eșecul dramatic cu Oțelul
Screenshot 2024-04-08 at 22.41.48
Amal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York
Amal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York
Ermal Krasniqi, ofertă din Bundesliga de la Werder Bremen. Câți bani a cerut Rapid pentru transfer
Ermal Krasniqi, ofertă din Bundesliga de la Werder Bremen. Câți bani a cerut Rapid pentru transfer
Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant
Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant
Cum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul
Cum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
De la Smart la Simple: ”Telefonul plictisitor" un nou trend printre tineri. Video
De la Smart la Simple: ”Telefonul plictisitor" un nou trend printre tineri. Video
România ia din SUA, la suprapreț, tancuri Abrams ce nu pot fi transportate pe drumurile țării
România ia din SUA, la suprapreț, tancuri Abrams ce nu pot fi transportate pe drumurile țării
Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București
Tunelurile și catacombele secrete de sub România: Există peste 500 de astfel de structuri, iar Ceaușescu voia să circule cu mașina pe sub București
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
Video Dinamo - Petrolul 1-1. ”Lupii galbeni” au egalat din penalty, în minutul 90+13! Final de meci controversat
FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-PETROLUL PLOIESTI, PLAY OUT SUPERLIGA SUPERBET (1.04.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”