România a învins-o pe Coreea de Sud cu 3-2 și a bifat a doua victorie la Campionatul Mondial de hochei pe gheață
Screenshot 2024-03-27 at 00.20.40
Marius Șumudică a spus totul! Greșeală comisă de Ianis Hagi înainte de EURO: ”Hai să fim corecți!”
cfr cluj logo
Exclusiv Răsturnare de situație la CFR Cluj! Ioan Varga a făcut anunțul: "Rămâne la noi!"
Digi Sport 1 Live
Acum

Edi Iordănescu a explicat selecția făcută pentru amicalele lunii noiembrie! Ce îl îngrijorează pe selecționer

articol scris de Digi Sport
13.11.2022, 16:53

Echipa națională a României va disputa două partide amicale în luna noiembrie, cu Slovenia și cu Republica Moldova, ultimele meciuri de pregătire înaintea campaniei pentru EURO 2024.

edi
Edi Iordănescu / Foto: Captură Digi Sport
  • SuperLiga: Hermannstadt - Poli Iași, luni, 15:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - FCSB, luni, 21:00, DGS 1

Meciul cu Slovenia se va disputa joi, 17 noiembrie, de la 18:30, pe Cluj Arena, în timp ce duelul cu Republica Moldova va avea loc pe 20 noiembrie, de la 20:30, pe stadionul Zimbru din Chișinău.

Edi Iordănescu a explicat selecția pentru amicalele cu Slovenia și Republica Moldova

Edi Iordănescu a mărturisit că a întâmpinat dificultăți în alcătuirea lotului pentru cele două meciuri amicale din luna noiembrie, cu Slovenia și cu Republica Moldova.

În afară de faptul că echipele din străinătate au arătat reticență în a-i lăsa pe jucători să vină la echipa națională, selecționerul s-a confruntat și cu multe accidentări ale jucătorilor, astfel încât Edi Iordănescu s-a văzut nevoit să apeleze la serviciile jucătorilor tineri.

Totuși, selecționerul României speră să profite de această oportunitate pentru a descoperi jucători de perspectivă pentru echipa națională.


Mi-aș fi dorit ca această acțiune să fie una de continuitate și consolidare. S-a transformat într-una de oportunitate și afirmare. Mi-aș fi dorit ca perioada bună din septembrie să aibă continuitate, în selecție, în strategie, în abordare, să continuăm lucrurile în ceea ce înseamnă automatismele de joc. reprezintă ultima oportunitate de pregătire a campaniei pentru EURO.

Am întâmpinat multe dificultăți în a aduce jucători. Nu este perioadă FIFA, iar cluburile nu sunt obligate să lase jucători. Mulțumesc cluburile din țară că nu s-au opus și au susținut echipa națională. Din afară am primit foarte multe semne negative și, în același timp, au fost și probleme importante medicale. Cel puțin 12-13 jucători care erau pe lista noastră nu pot fi alături de noi.

A trebuit să ne repoziționăm. Am avut de ales între a aduce mai mulți jucători din competiția internă care au anumită experiență. Mărturisesc că sunt jucători de la Universitatea Craiova, FCSB sau Rapid care puteau face parte din acest nucleu pentru această acțiune, dar am ales altă variantă, să mergem pe tinerețe, foarte mulți jucători tineri, mulți vin de la under-21.

Avem șase jucători eligibili pentru sub 21. Avem 10 posibili debutanți, 18 jucători care fac parte din generațiile sub 21. Am mizat pe jucătorii tineri, care, în momentul de față, nu reclamau o convocare, dar în care vedem mult potențial. Este o șansă pentru ei să demonstreze că încrederea noastră are suport, să demontreze că pot fi soluții pentru echipa națională, este un impuls pentru toți jucătorii din campionat. Aștept să aducă energie, entuziasm.

Sunt jucători monitorizați de mult timp, nu i-am descoperit peste noapte. Trebuie să ia această acțiune constructiv. Este o oportunitate deosebită pe care trebuie să o valorifice. Am pretenția ca în fiecare minut să dea tot ce au mai bun, să arate că sunt oameni pe care ne putem baza. După ce se vor întoarce la cluburile lor îi vom monitoriza cu alți ochi. Oricare dintre ei se vor regăsi în viitor la națională, va fi un câștig pentru noi”, a declarat Edi Iordănescu pentru FRF TV.

Edi Iordănescu are un motiv de îngrijorare: ”Nu media de vârstă mă îngrijorează, ci lipsa experienței internaționale!”

Întrebat dacă echipa națională traversează un schimb de generații, Edi Iordănescu a mărturisit că respinge din start această idee, iar pentru el echipa națională reprezintă un amestec între jucătorii experimentați și jucătorii tineri.

Selecționerul a dezvăluit că are totuși un motiv de îngrijorare, lipsa experienței jucătorilor la nivel internațional.

Schimbarea de generație este un clișeu. La echipa națională este vorba despre un mix de generații. Avem nevoie de exemple pentru jucătorii tineri. Nu văd o problemă media de vârstă. Venim după niște campanii eșuate și avem nevoie de oameni noi, de tineri, de energie și avem nevoie și de jucătorii cu experiență, cu ștate vechi.

Pe mine nu mă îngrijorează media de vârstă, ci lipsa experienței internaționale. Avem foarte puțini jucători care știu ce înseamnă jocul la nivel internațional, care, la nivel de cluburi, se luptă pentru astfel de obiective, și asta este o problemă. Când îți lipsește experiența internațională, vii și o cauți la echipa națională, dar e mai greu să o găsești pentru că nu te așteaptă nimeni.

Avem adversari de calibru, avem acum două jocuri amicale foarte importante. Slovenia este o echipă deja consolidată și traversează o perioadă bună. Trebuie să ne ridicăm la nivelul lor, să propunem un fotbal total și doar așa avem o șansă.

La prima vedere pare destul de puțin. Aș eticheta acest nucleu de jucători de jucători mai mult cu selecționată internă, susținută cu câteva nume din exterior. Încercăm să compensăm lipsa experienței cu energie și entuziasm”, a mai spus Edi Iordănescu.

Lotul convocat de Edi Iordănescu pentru meciurile cu Slovenia și cu Moldova

PORTARI: Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0), Mihai Popa (FC Voluntari, 0/0)

FUNDAȘI: Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Alexandru Pantea (FCSB, 0/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 16/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 23/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 13/0), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 1/0), Bogdan Vătăjelu (Universitatea Craiova, 1/0), Raul Opruț (Hermannstadt, 0/0)

MIJLOCAȘI: Darius Olaru (FCSB, 7/0), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 7/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 8/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 43/2), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 26/3), Andrei Cordea (FCSB, 4/0), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 3/0), Antonio Sefer (FC Rapid 1923, 0/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 3/0), Claudiu Petrila (CFR Cluj, 0/0)

ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 32/10), Denis Alibec (Farul Constanța, 27/2), Daniel Paraschiv (Hermannstadt, 0/0)

Etichete: romania , edi iordanescu , selectioner , slovenia , republica moldova


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață
O regină a frumuseții din Ecuador a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram unde se află și nu a mai scăpat cu viață

O fostă concurentă la Miss Ecuador, Landy Parraga Goyburo a fost împușcată mortal în restaurantul...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Sony Pictures' "Spider-Man: No Way Home" Los Angeles Premiere - Red Carpet
O actriță celebră din SUA a văzut un român și a izbucnit imediat în râs. Ce a urmat

A văzut cum a apărut în public la Miami și a întrebat-o direct: ”Ești bolnavă?”. Răspunsul dat imediat de model
miami
Dan Petrescu a reînceput treaba la CFR Cluj, soția, Adriana, a plecat la mii de kilometri. Cine a însoțit-o
adriana6
”Dacă-l luați pe Prunea, v-am distrus!”. Răsturnare de situație! ”Petrescu m-a vrut și înaintea lui Balaj”
florin prunea
Au promovat! Au revenit în prima ligă după 22 de ani: fanii nu au mai rezistat și au intrat pe teren
Ipswich Town v Huddersfield Town - Sky Bet Championship - Portman Road
Recomandările redacției
cfr cluj logo
Exclusiv Răsturnare de situație la CFR Cluj! Ioan Varga a făcut anunțul: "Rămâne la noi!"

Dan Petrescu nu s-a abținut și a făcut gluma serii, după ce a revenit cu succes la CFR
dampe
45.000€ pe lună! A cerut cel mai mare salariu din SuperLigă ca să se transfere la FCSB
gigi
I-a transmis mesajul lui Edi Iordănescu, imediat după CFR - Rapid: ”Aștept să mă cheme!”
CFR Cluj vs. Sepsi OSK, Play-off Romania Superliga, Play Off Round 7: CFR 1907 Cluj v.Sepsi OSK, disputed on Dr Constant
Citește și
România, locul patru la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică
Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică
Șumudică știe fotbalistul care nu trebuie să lipsească din primul 11 la EURO: ”N-am văzut în viața mea”
Horațiu Moldovan, Ianis Hagi, Olimpiu Morutan, Florin Niță,Radu Drăgușin, Ionuț Radu, Denis Alibec, Andrei Burcă, Nicolae Stanciu și Vasile Mogoș, după România - Elveția 1-0, 21 noiembrie 2023 / Foto: Sport Pictures
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Cum arată Adelina Pestrițu în costum de baie, după ce a renunțat la implanturile mamare. Vedeta are o siluetă de invidiat
Dan Șucu încearcă marea lovitură: Mircea Lucescu la Rapid! Se implică și George Copos
Dan Șucu încearcă marea lovitură: Mircea Lucescu la Rapid! Se implică și George Copos
Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia!
Fotbalistul dorit de Gică Hagi într-un transfer cu schimb de jucători între el și Gigi Becali a luat decizia!
Anne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii
Anne Hathaway, superbă în roșu, într-o rochie fără bretele, cu crăpătură lungă pe picior. E trecută de 40 de ani, dar e neschimbată de două decenii
Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”
Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”
Ceapa verde și beneficiile ei pentru sănătate. Ce persoane trebuie să fie precaute cu consumul acesteia
Ceapa verde și beneficiile ei pentru sănătate. Ce persoane trebuie să fie precaute cu consumul acesteia
De câți ani de pensie se bucură un român care a cotizat 35 de ani? Speranța de viață influențează
De câți ani de pensie se bucură un român care a cotizat 35 de ani? Speranța de viață influențează
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Pensia pe care o primește Rică Răducanu. Ce sumă încasează în fiecare lună
Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO
Milionarul Arpad Paszkany, cadou de Paște de peste 100.000 de euro pentru noua iubită: ”A venit iepurașul” FOTO
Oficial Vestea primită de România: UEFA a luat decizia înainte de EURO 2024
Brazil. 11th Oct, 2021. In this photo illustration the UEFA Euro 2024 logo seen displayed on a smartphone. Credit: SOPA Images Limited/Alamy Live News

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”
Cher, adevăratul motiv pentru care se întâlnește cu bărbați tineri: „Cei de vârsta mea sunt toți morți!”
Digi World
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
O iluzie optică a făcut vâlvă pe rețelele sociale. Poți să ”vezi” cele trei creaturi din imagine în 15 secunde?
Digi Animal World
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”
Un câine s-a trezit în miezul nopții ca să păzească jucăriile spălate și lăsate la uscat în balcon: ”Se temea să nu-i fie furate!”