gigi becali cruce
Exclusiv Cum poate influența ”modelul Gigi Becali” SuperLiga, după ce FCSB a devenit campioană
florin prunea
Exclusiv Anghel Iordănescu a intrat în direct și Florin Prunea i-a spus: ”Te văd eu pe 25, că vine!”. Replica primită imediat
edgar-ie1
Foto Prima reacție a lui Edgar Ie, după ce s-a spus că și-a trimis fratele geamăn să joace pentru Dinamo
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

Video Exclusiv Când vine Andone? Prins între Cordoba și națională, sosirea lui Florin la lot depinde de un ”galben”

25.05.2016, 00:30

Anghel Iordănescu s-a declarat resemnat că Florin Andone nu va fi prezent la echipa națională mai devreme de 29 mai, dată la care cluburile sunt obligate de UEFA să lase jucătorii la loturile naționale. Atacantul Cordobei ar putea ajunge însă chiar după această dată, întrucât andaluzii fac tot posibilul să-l aibă la echipă cât mai multe meciuri posibil.

dilema
  • Superliga: Farul - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

  • Premier League: Aston Villa - Liverpool, luni, 22:00, DGS 2

"Andone e un jucător tânăr care a lăsat o impresie bună. Îl aşteptăm şi pe el. Ne-am dorit să vină mai devreme, dar se poate să nu fie lăsat de club. Va fi foarte greu să-l avem înainte de data la care regulamentul UEFA obligă cluburile să dea drumul jucătorilor.

Am avut o discuţie - nu eu personal, ci un colaborator de-ai mei, atunci când a fost în Spania - şi nu mai cred că se poate rezolva să vină mai devreme. Sperăm să fie sănătos, pentru că altfel ne obligă la alte mişcări în ofensivă. Dar, deocamdată, mă gândesc la atacanţii pe care îi avem", a explicat selecţionerul naţionalei României.

Cordoba mai are trei etape de disputat din sezonul regular, cu Mirandes, astăzi, în etapa a 40-a, cu Mallorca, duminică, 29 mai, în etapa a 41-a, respectiv cu Almeria, în etapa a 42-a și ultima, sâmbătă, 4 iunie.

Florin Andone va juca sigur meciul cu Mirandes de astăzi și tot cu certitudine va rata meciul de pe 4 iunie, când trebuie să fie deja în lotul României, mai ales că pe 3, la București, are loc amicalul cu Georgia, ultimul înaintea plecării spre turneul final. Singura necunoscută în acest moment este dacă Florin va juca și partida de pe 29 mai, cu Mallorca, din deplasare.


Din punctul să de vedere, clubul andaluz ar vrea să-l aibă la toate cele trei meciuri rămase, mai ales că echipa lui Jose Luis Oltra luptă pentru calificarea în play-off-ul de promovare în Primera Division, dar nu vrea nici să-și atragă sancțiuni de la forurile internaționale dacă nu l-ar lăsa pe român să plece la națională.

Clasamentul actual în Segunda Division:

Cartonașul galben care ar rezolva toate problemele

Toate aceste probleme, însă, s-ar putea rezolva foarte simplu astăzi, la Miranda del Ebro, în provincia Burgos. Andone are 9 cartonașe galbene acumulate în acest sezon de Segunda și, dacă va fi avertizat diseară, ar rezolva disputa FRF-Cordoba. Ar fi suspendat pentru meciul cu Mallorca și vineri, cel târziu sâmbătă dimineață, ar fi la lotul național, cu o zi înaintea meciului cu Ucraina, de la Torino.

Întrebat tocmai despre această chestiune, Jose Luis Oltra a fost diplomat, sugerând că Florin nu poate fi bănuit că ar încerca să forțeze cartonașul galben, pentru a nu-l supăra pe selecționerul Anghel Iordănescu.

”Florin va da totul pentru Cordoba, apoi va pleca la națională și sper ca apoi să revină aici. Florin nu poate fi bănuit de nimic. Își va da sufletul pe teren cât timp joacă aici. Este impulsiv. Este unul din jucătorii cu care vorbesc cel mai mult/ Știu ce gândește. Vrea să fie golgheterul competiției și să promoveze cu Cordoba”, a declarat, la conferința de presă premergătoare meciului de la Miranda del Ebro, dintre Mirandes și Cordoba, Jose Luis Oltra.

Florin vrea titlul de golgheter și promovarea Cordobei

Pus în fața unei alegeri dificile, Florin este împărțit. Pe de o parte, a pierdut deja 5 meciuri în acest sezon de Segunda, dintre care patru ”din cauza” selecțiilor la națională. Cu toate astea, atacantul român l-a egalat în fruntea clasamentului golgheterilor pe Sergio Leon, ambii cu câte 20 de goluri, în ciuda faptului că atacantul lui Elche are 39 de meciuri jucate, cu cinci mai multe decât Andone. Și asta în condițiile în care până la ultimul meci, cu Elche, Florin nu a înscris niciodată din penalty, pentru că îi ceda colegului său Fidel loviturile de la 11 metri. În schimb, Sergio Leon a marcat patru din cele 20 de goluri de la punctul cu var.

Clasamentul golgheterilor din Segunda:

Atacantul de 22 de ani își dorește titlul de golgheter în Segunda, așa cum a dezvăluit și antrenorul său. Și vrea să-și lase și echipa pe loc de play-off, înainte să plece la națională. Pe de altă parte, nu vrea să-și riște nici prezența la Euro ajungând după data la care este așteptat de selecționerul Anghel Iordănescu.

"În data de 29 mai se deschide fereastra legată de venirea jucătorilor la echipele naţionale. Din acea zi, Cordoba nu-l va mai putea ţine la echipă decât cu încălcarea regulamentelor. E normal ca noi să-l vrem măcar din acel moment, deşi am apelat la înţelegerea clubului spaniol. L-am fi vrut mai repede, dar am înţeles şi poziţia Cordobei", a declarat Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, lăsând de înțeles că Florin riscă prezenţa la Euro 2016, dacă nu se va prezenta la lot pe 29 mai.

Așadar, totul depinde de meciul de astăzi, Mirandes-Cordoba, de la ora 21:30, în care un cartonaș galben și câteva goluri marcate i-ar rezolva lui Andone problema sosirii la lot înainte de 29 mai și parțial problema titlului de golgheter.

Ținând cont că Sergio Leon este ieșit din formă, atacantul lui Elche nemaiînscriind de mai bine de o lună, de pe 16 aprilie, și că tot de atunci formația din Alicante nu a mai reușit o victorie, 2-3 goluri marcate azi i-ar putea asigura românului titlul de golgheter al ligii secunde.

Programul următoarelor 11 zile:

25 mai - Mirandes-Cordoba - etapa 40 Segunda

25 mai - România-RD Congo - meci amical, la Como, Digi Sport 1

29 mai - Mallorca-Cordoba - etapa 41 Segunda

29 mai - România-Ucraina - meci amical, la Torino, Digi Sport 1

3 iunie - România-Georgia - meci amical, la București

4 iunie - Cordoba-Almeria - etapa 42 Segunda

România - Republica Democrată Congo se va disputa pe 25 mai, de la ora 21:00, pe stadionul din Saint-Vincent și va fi transmis ÎN DIRECT la Digi Sport 1 și în format LIVE TEXT&VIDEO pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

România - Ucraina se joacă duminică, 29 mai, cu o zi înainte de finalul cantonamentului din Italia, de la ora 20:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și în format LIVE TEXT&VIDEO pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

Sondaj inchis

 

Etichete: echipa nationala , georgia , golgheter , ucraina , cordoba , anghel iordanescu , mirandes , cartonas galben , florin andone


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
De ce a fost descalificat reprezentantul Olandei înaintea finalei Eurovision 2024
De ce a fost descalificat reprezentantul Olandei înaintea finalei Eurovision 2024

Olanda a dezvăluit noi informații despre incidentul care a dus la descalificarea lui Joost Klein de...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (11.05.2024)
FCSB a primit o lovitură chiar în seara în care a sărbătorit titlul! Ce se întâmplă în UEFA Champions League

”Mândră de tine”. A venit din Cipru pentru Elias Charalambous și a întors toate privirile în Capitală
charalambous
Se știu meciurile de baraj! Când se vor disputa partidele de menținere/promovare
liga 2
Dinamo a prins ”barajul”! Voluntari și FCU Craiova au retrogradat în Liga 2. Botoșani va merge și ea la meciurile de menținere/retrogradare
Viitorul antrenor al lui Dinamo, anunțat în direct
FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-FC HERMANNSTADT, SUPERLIGA SUPERBET (27.02.2024)
Recomandările redacției
edgar-ie1
Foto Prima reacție a lui Edgar Ie, după ce s-a spus că și-a trimis fratele geamăn să joace pentru Dinamo

Adrian Mititelu a citat din Barack Obama, la doar o zi după ce FCU Craiova a retrogradat
Adrian Mititelu si Adrian Mititelu junior asista la meciul de fotbal dintre Universitatea Craiova si FC U Craiova, conta
Video În autocar, pe teren, la interviu și în club! Florinel Coman, nedespărțit de ”bijuteria” sa. ”De unde o ai?”
FOTBAL:PETRECERE FCSB CASTIGAREA SUPERLIGII (11.05.2024)
Foto Luați pe sus de forțele de ordine! Imaginile surprinse în timpul partidei Sorana Cîrstea - Madison Keys
Tennis Internazionali BNL d’Italia
Citește și
Prioritatea lui Edi Iordănescu, după ce a ajuns în ultimele două luni de contract cu România
Video Darius Olaru le-a găsit o nouă meserie lui Florinel Coman și Denis Alibec
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
Irina Shayk, apariție surprinzătoare după ce a făcut furori la MET Gala 2024. Cum a fost fotografiată pe străzile din New York
Irina Shayk, apariție surprinzătoare după ce a făcut furori la MET Gala 2024. Cum a fost fotografiată pe străzile din New York
Se pregătește un Dinamo uriaș: planul pus la cale de Nicolae Badea! „S-a bătut palma cu Țiriac, Borcea și Niro"
Se pregătește un Dinamo uriaș: planul pus la cale de Nicolae Badea! „S-a bătut palma cu Țiriac, Borcea și Niro"
Primele două transferuri de la Mititelu: Bauza, la CFR sau Rapid, și Baeten, la FCSB!
Primele două transferuri de la Mititelu: Bauza, la CFR sau Rapid, și Baeten, la FCSB!
Cameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill
Cameron Diaz și Keanu Reeves, din nou împreună într-un film, după 28 de ani. Cum au fost surprinși pe platourile de la „Outcome”, pelicula regizată de Jonah Hill
"Avem și noi o Jennifer Lopez în România". În prag de 45 de ani, Lili Sandu a furat startul în sezonul costumelor de baie
"Avem și noi o Jennifer Lopez în România". În prag de 45 de ani, Lili Sandu a furat startul în sezonul costumelor de baie
De ce se albește părul și ce putem face pentru a stopa procesul, dacă nu avem o vârstă înaintată
De ce se albește părul și ce putem face pentru a stopa procesul, dacă nu avem o vârstă înaintată
6.200 lei pensie pentru un pensionar care primește și 1.000 lei în plus la recalculare. Cât a lucrat
6.200 lei pensie pentru un pensionar care primește și 1.000 lei în plus la recalculare. Cât a lucrat
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape de România
Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul
Gest bădărănesc al lui Florinel Coman după ce a fost scos de pe teren. Cum se justifică fotbalistul
Exclusiv Cea mai dură reacție după ce FCSB a câștigat titlul: ”E înjunghiat pe la spate”
George Becali to Sell FCSB Soccer Team, Bucharest, Romania - 24 Apr 2023

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
"Avem și noi o Jennifer Lopez în România". În prag de 45 de ani, Lili Sandu a furat startul în sezonul costumelor de baie
Digi World
Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer
Alimentele pe care ar trebui să le eviți pentru a reduce riscul de a dezvolta cancer
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”