rotaru
Alesul lui Mihai Rotaru: și-a dat acordul și este așteptat la Universitatea Craiova
FOTBAL:CONCORDIA CHIAJNA-CFR CLUJ, LIGA 1 BETANO (17.09.2017)
Anunț-surpriză: Dan Petrescu poate fi deturnat de la CFR! Echipa apărută pe ultima sută de metri
sucu-14
Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova
Digi Sport 1 Live
Acum

Anglia - România 1-0. Penalty-ul lui Marcus Rashford a decis meciul! Florin Niță a redus proporțiile scorului

articol scris de Digi Sport
06.06.2021, 20:50

România a fost învinsă cu 0-1 de Anglia, într-un meci amical disputat la Middlesbrough.

Marcus Rashford, după golul marcat în meciul Anglia - România / Foto: Getty Images
Marcus Rashford, după golul marcat în meciul Anglia - România / Foto: Getty Images
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Unicul gol al partidei a fost marcat de Marcus Rashford, în minutul 68, dintr-o lovitură de pedeapsă acordată pentru un fault comis de debutantul Tiberiu Căpușă asupra lui Jack Grealish.

Partida de la Middlesbrough a oferit o primă repriză cu ocazii de ambele părți, dar cu un mare plus în favoarea britanicilor. România a fost periculoasă prin Răzvan Marin și Deian Sorescu, în timp ce Anglia a fost foarte aproape de a marca la execuțiile lui Dominic Calvert-Lewin și Jadon Sancho, ambii lovind bara transversală.

În partea a doua, Anglia a continuat să dețină inițiativa, deși ”tricolorii” au avut primele două faze la poarta adversă, prin Deian Sorescu și Alexandru Cicâldău, în minutul 53, respectiv 54. În minutul 62, Marcus Rashford a reușit o cursă superbă, de 30 de metri, finaliză însă cu șut pe lângă poartă. La doar patru minute, Tiberiu Căpușă, intrat pe gazon de doar câteva zeci de secunde, l-a faultat în careu pe Jach Grealish și centralul portughez Tiago Martins. De la punctul cu var, Marcus Rashford a deschis scorul fără emoții.

România a avut șansa egalării în minutul 74, când Alexandru Cicâldău și Andrei Ivan au șutat din interiorul careului la aceeași fază, însă execuțiile au fost respinse de Tyrone Mings, respectiv portarul Sam Johnstone.


La doar două minute de șansa mare a României, Anglia a mai obținut o lovitură de la 11 metri, apărată, însă, de această dată de Florin Niță, în fața lui Jordan Henderson.

Astfel, Anglia a învins România în ultimul test înaintea Campionatului European cu 1-0, obținând prima victorie în fața ”tricolorilor” după mai bine de 50 de ani, de la 1-0 la Mondialul din 1970.


Min. 93: Fluier final la Middlesbrough. România pleacă învinsă cu 0-1 din Anglia, din cauza golului marcat de Marcus Rashford din penalty.

Galerie Foto

Min. 87: Centrare periculoasă a lui Constantin Budescu, dar mingea ajunge în brațele portarului Sam Johnstone.

Min. 84: Mirel Rădoi mută din nou. Adrian Rus îi ia locul lui Ionuț Nedelcearu.

Min. 83: Intervenție imensă a lui Vlad Chiricheș, la o lovitură de cap trimisă din doar trei metri de Jude Bellingham.

Min. 82: Schimbare în echipa Angliei. Ollie Watkins intră în locul lui Dominic Calvert-Lewin.

Min. 80: Mirel Rădoi face două schimbări. Constantin Budescu îi ia locul lui Alexandru Cicâldău, în timp ce Alexandru Băluță intră în locul lui Adrian Păun.

Min. 77: Apără Florin Niță! Portarul României reușește să pareze lovitura de la 11 metri executată de Jordan Henderson.

Min. 76: Un nou penalty pentru Anglia! Vlad Chiricheș îl faultează pe Dominic Calvert-Lewin în careu și Tiago Martins arată punctul cu var.

Min. 75: Două schimbări în naționala Angliei. Jesse Lingard și Kieran Trippier intră în locul lui Marcus Rashford, respectiv Luke Shaw.

Min. 74: Dublă ocazie pentru România! Din poziții excelente, Alexandru Cicâldău și Andrei Ivan ratează, fiind blocați de Tyrone Mings, respectiv Sam Johnstone.

Min. 68: Anglia deschide scorul! Marcus Rashford transformă fără emoții lovitura de pedeapsă.

Min. 66: E penalty pentru Anglia! La doar un minut de la intrarea pe gazon, Tiberiu Căpușă îl faultează pe Jack Grealish și arbitrul arată punctul cu var.

Min. 65: Două schimbări și în naționala României. Ianis Hagi și Tiberiu Căpușă, aflat la debut, îi înlocuiesc pe Denis Alibec și Deian Sorescu.

Min. 65: Dublă schimbare în naționala Angliei. Declan Rice și Jude Bellingham intră în locul lui James Ward-Prowse și Jadon Sancho.

Min. 62: Pericol la poarta lui Florin Niță! Marcus Rashford reușește o cursă de 30 de metri, finalizată, însă, cu un șut alături, cu piciorul stâng.

Min. 54: ”Tricolorii” sunt din nou periculoși, de data aceasta prin Alexandru Cicâldău! Mijlocașul Craiovei intră în careu, dar șutează pe lângă poartă.

Min. 53: Șansă pentru România! Marcus Rashford nu reușește să lovească balonul, care ajunge la Deian Sorescu, al cărui șut trece pe lângă poartă.

Min. 46: Schimbare în naționala Angliei. Jordan Henderson îl înlocuiește pe Kalvin Phillips.

Min. 46: Începe repriza a doua.

Min. 46: Fluier final al primei reprize. Cele două echipe intră la cabine la egalitate, 0-0.

Min. 44: Șansă pentru România! ”Tricolorii” sunt din nou periculoși după un contraatac, încheiat de Deian Sorescu cu un șut în diagonală, respins de Sam Johnstone.

Min. 40: Meciul este întrerupt câteva secunde pentru că un suporter a invadat gazonul. Forțele de ordine au rezolvat, însă, rapid incidentul.

Min. 38: O nouă șansă mare de gol pentru Anglia! Jadon Sancho trimite un șut cu interiorul la colțul lung de la marginea careului, care lovește bara transversală.

Min. 32: Vine prima șansă mare de gol a meciului! Dominic Calvert Lewin trimite bine cu capul, după o centrare a lui James Ward-Prowse, dar balonul lovește bara transversală.

Min. 29: România are și al doilea șut pe poartă al jocului! Adrian Păun încearcă să îl surprindă de Sam Johnstone cu o execuție din afara careului, însă portarul britanic reține cu siguranță.

Min. 24: Anglia cere penalty! Marcus Rashford cade în interiorul careului după un duel cu Vlad Chiricheș, dar arbitrul arată că intervenția fundașului român este regulamentară. Este repunere din colțul careului mic pentru România.

Min. 20: Anglia începe să pună presiune la poarta lui Florin Niță. Marcus Rashford pasează excelent în profunzime pentru Dominic Calvert-Lewin, dar portarul român iese și prinde balonul. Execuția lui Răzvan Marin din minutul 10 rămâne singurul șut cadrat al duelului de la Middlesbrough.

Min. 10: Șansă pentru România! ”Tricolorii” reușesc un contraatac rapid, pornit de Răzvan Marin și continuat de Adrian Păun, care îl servește bine pe Mario Camora în banda stângă. Fundașul CFR-ului centrează pentru același Răzvan Marin, al cărui șut din interiorul careului este, însă, modest și prins cu ușurință de portarul Johnstone.

Min. 3: România provoacă pericol la poarta adversă. Adrian Păun ajunge în poziție bună de centrare, însă mingea trimisă în interiorul careului este lovită greșit de Denis Alibec și ajunge peste poartă.

UPDATE, ora 19:00. Fluier de start la Middlesbrough.


UPDATE, ora 17:30: Echipele de start:

  • Anglia: Johnstone - Godfrey, White, Mings, Shaw - Grealish, Phillips, Ward-Prowse - Rashford, Calvert-Lewin, Sancho

Rezerve: Pickford, Ramsdale, D. Henderson - Trippier, Coady, J. Henderson, Lingard, Watkins, Bellingham, Kane, Rice

  • România: Niță - Sorescu, Nedelcearu, Chiricheș, Camora - Stanciu, Marin, Cicâldău - Ivan, Alibec, Păun

Rezerve: Vlad, Iacob - Căpușă, Ganea, Rus, Maxim, Moruțan, Hagi, Budescu, Olaru, Al. Băluță


Anglia - România, ora 19:00, LIVE SCORE pe digisport.ro. Mirel Rădoi se întoarce la Midddlesbrough

După 1-2 în amicalul cu Georgia, pentru România urmează un alt meci de pregătire, dar mult mai tare, cel cu Anglia. Mirel Rădoi va avea o misiune mult mai dificilă și rămâne de văzut cum o va rezolva, având în vedere că el a spus că nu va renunța la principiile sale ofensive.

Meciul se dispută la Middlesbrough, pe stadionul Riverside, unde Mirel Rădoi nu are amintiri pre plăcute. Pe acea arenă, Steaua a ratat dramatic calificarea în finala Cupei UEFA, din aprilie 2006.

"Nu am amintiri plăcute de aici, evident, dar sfertul de finală cu Steaua în Cupa UEFA rămâne una dintre cele mai mari performanțe ale fotbalului românesc", a spus Mirel Rădoi.

România, trei eșecuri la rând. Anglia, 5 victorii consecutive

România vine după 3 înfrângeri la rând, dintre care ultima, 1-2 cu Georgia, a fost prima din istoria confruntărilor directe. Ultima victorie a României a fost pe 25 martie, acel 3-2 du Macedonia de Nord.

De cealaltă parte, englezii antrenați de Gareth Southgate au 5 victorii consecutive. Însă "tricolorii" au palmares pozitiv împotriva Angliei. România nu a pierdut de 51 de ani cu Anglia, de la acel 0-1 de la Mondialul din 1970. Au urmat 3 succese ale României și 3 remize.

Anglia - România, echipele probabile

Este de așteptat ca Mirel Rădoi să facă schimbări în primul 11 al "tricolorilor" față de jocul cu Georgia. Astfel, daca Vlad a jucat portar, acum e posibil ca titular să fie Florin Niță. Și în atac ar urma să fie schimbări, iar Rădoi ar vrea să mizeze pe foștii "gemeni ai golului" din Liga 1, Alibec și Budescu.

Anglia: Pickford - James, Walker, Stones, Chilwell - Phillips, Rice, Mount - Sancho, Kane, Foden

Rezerve: Henderson, Johnstone, Shaw, Maguire, Trippier, Mings, Coady, Henderson, Bellingham, Grealish, Sterling, Rashford, Calvert-Lewin, Saka

Antrenor: Gareth Southgate

România: Niță - Sorescu, Chiricheș, Nedelcearu, Camora - Stanciu, Marin, Maxim - Ianis Hagi, Alibec, Budescu

Rezerve: Vlad, Iacob, Căpușă, Ganea, Rus, Cicâldău, Moruțan, Olaru, Păun, Băluță, Keșeru

Antrenor: Mirel Rădoi

"Va fi un meci intens. Sunt sigur că jucătorii sunt motivați, întâlnesc o echipă foarte bună. Toți își vor dori să evolueze mâine, însă nu va fi ușor. (...) Orice jucător din naționala Angliei poate fi decisiv.

Dar, dacă mă refer doar la atac, Kane, Rashford și Sterling pot speria orice apărare din lume. Nu mi-e temă, dar ne vom lua măsuri. Cei 3 jucători, când au spații libere, ajung în 6-7 secunde în careul adversarului. Trebuie să fim precauți", a spus Mirel Rădoi.

Etichete: amical romania , mirel radoi , anglia romania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-28 at 23.20.51
Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”
profimedia-0868753464
”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”
andreea-prisacariu2
”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra
nadia-jemez20
Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB
Screenshot 2024-04-28 at 16.43.12
Recomandările redacției
sucu-14
Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Dan Petrescu, șase ani la CFR Cluj! Anunțul lui Ioan Varga
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-CFR CLUJ, LIGA 1 CASA PARIURILOR (17.10.2021)
Cum a reacționat Paul Iacob, după ce a vrut să sară la bătaie cu un suporter. ”Vreau să mă văd cu el”
FOTBAL:FCSB-RAPID BUCURESTI, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (20.04.2024)
S-a rupt lanțul de iubire. Suporterii Rapidului au răbufnit după al 6-lea eșec din play-off. Ce au scandat
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-UNIVERSITATEA CRAIOVA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (29.04.2024)
Citește și
Foto Cum a fost surprins Mirel Rădoi la meciul cu CFR Cluj, după ce i-a spus ”NU” Universității Craiova
mirel radoi craiova cfr cluj (11)
Lovitură în Bănie: Mirel Rădoi a spus "nu"! Cine e noul antrenor favorit să preia Universitatea Craiova
radoi
Are 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”
Are 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”
Alarmă la națională! Are ruptură musculară și este în pericol să rateze EURO 2024!
Alarmă la națională! Are ruptură musculară și este în pericol să rateze EURO 2024!
Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant
Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant
Sofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger
Sofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
România, la ani-lumină de un trend global: Londra tocmai a realizat un record la care nici nu putem visa
România, la ani-lumină de un trend global: Londra tocmai a realizat un record la care nici nu putem visa
Una din cele mai frumoase femei din lume ucisă de traficanți. Camerele au surprins momentul
Una din cele mai frumoase femei din lume ucisă de traficanți. Camerele au surprins momentul
O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat
O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat
Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu”
Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu”
Mihai Rotaru nu mai așteaptă! Când urmează să fie prezentat Mirel Rădoi

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”