MKE Ankaragucu v Besiktas - Ziraat Turkish Cup
Florinel Coman a caracterizat în două cuvinte accidentarea gravă a lui Moruțan, care îl face să rateze EURO
Screenshot 2024-03-27 at 00.20.40
Motivul pentru care Ianis Hagi va fi convocat la EURO, chiar dacă nu joacă la Alaves: ”E ceva ciudat”
Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League
Digi Sport 1 Live
Acum

ANALIZĂ Ne-am scos cu rezervele! Goian și Stancu, “lămâile“ de la Budapesta

23.03.2013, 02:09

România nu numai că n-a reușit să se impună la Budapesta, contra Ungariei, așa cum și-a propus, dar nici nu pare să arate ca o echipă care merită un loc la turneul final de anul viitor din Brazilia. 

bogdan stancu romania
  • Liga 2: CS Mioveni - Csikszereda, joi, 17:00, DGS 1

  • Premier League: Chelsea - Tottenham, joi, 21:30, DGS 1

Victor Pițurcă, care era mulțumit înainte de meci de forma tuturor jucătorilor selecționați, n-a reușit să-i facă pe aceștia să evolueze la nivelul pretențiilor. Mai mult, tricolorii au prins una dintre cele mai slabe zile din ultimii ani, dar se mențin în lupta pentru locul al doilea, alături de Ungaria, dar și de Turcia. Victor Piţurcă a folosit în premieră echipa de start de vineri. Egalul obţinut în prelungirile de la Budapesta, pe un teren dificil, s-ar putea dovedi a fi decisiv în lupta pentru calificare. Returul cu maghiarii are loc pe 6 septembrie, la Bucureşti. 

Clasament Grupa D

1. Olanda 15p (16-2)
2. Ungaria 10p (12-7)
3. România 10p (10-6)
4. Turcia 6p (6-6)
5. Estonia 3p (1-9)
6. Andorra 0p (0-15)

PROGRAMUL ROMÂNIEI


26 martie: Olanda - România
6 septembrie: România - Ungaria
10 septembrie: România - Turcia
11 octombrie: Andorra - România
15 octombrie: România - Estonia

Revenind la meciul de vineri seară, cei 14 jucători trimiși în teren de Pițurcă au avut evoluții oscilante. Mulți dintre titulari au evoluat mediocru, seara fiind salvată de fotbaliștii trimiși pe gazon pe final de un antrenor disperat să scoată măcar un punct dintr-un meci despre care spunea înainte că-l va câștiga.

VIDEO Ungaria - România 2-2. Chipciu, gol  la ultima fază! Luptă grea pentru “baraj“

"Tricolorii", post cu post

Ciprian Tătărușanu - Portarul Stelei n-a avut foarte mult de lucru, iar atunci când mingea a ajuns în careul său nu s-a complicat.
A boxat fără emoții centrarea din corner, din minutul 7, dar a și ieșit elegant, în minutul 12, când a respins la fix o minge ce i se adresa lui Szalai. Referitor la goluri, nu i se poate imputa niciunul. Singura discuție se poate purta la primul gol al maghiarilor, dar atunci Tătărușanu a preferat să rămână pe linia porții, în locul unei ieșiri pe centrare, în condițiile în care Goian trebuia să facă marcaj la Vanczak.

Gabriel Tamaș - A avut dreptate când a spus, înainte de meci, că se descurcă "oarecum" ca fundaș dreapta.
Jucătorul celor de la WBA, rezervă în ultima perioadă, și-a scăpat omul la golul lui Vanczak, și nici nu prea a urcat în atac, iar atunci când a făcut-o n-a fost în stare să centreze în careul advers. În plus, nici cu Torje n-a reușit să creeze un tandem demn de a pune presiune pe apărarea adversă.

Vlad Chiricheș - Fundașul central și-a respectat blazonul.
N-a greșit la niciunul dintre golurile maghiarilor, a fost sigur în intervenții, ba chiar și-a permis să urce cu minge la picior din defensivă spre mijlocul terenului, amintind de Gică Popescu și de Belodedici. 

Dorin Goian - Jucătorul italienilor de la Spezia a făcut poate cel mai slab meci al său la echipa națională.
Goian a demonstrat la Budapesta de ce este rezervă la o echipă aflată pe locul al 17-lea din Serie B și la doar un singur punct de ultima clasată, Reggina - așadar aproape și de Serie C. Internaționalul de 32 de ani a greșit la ambele goluri ale Ungariei. La faza din minutul 16, a trecut pe sub minge la centrarea din care Vanczak a marcat, pentru ca, în minutul 70, să comită un fault în careu asupra lui Korcsmar. În afară de aceste gafe, Goian a părut nesigur pe întreaga durată a partidei. Maghiarii puteau face 2-0 în minutul 53, dacă Chiricheș n-ar fi reparat, printr-o dublă intervenție, o altă gafă a lui Goian, care a ratat o alunecare,permiţându-i lui Szabics să scape frontal spre poartă.

Ștefan Radu - Departe de prestațiile bune și aplombul arătate în tricoul lui Lazio, ex-dinamovistul n-a excelat deloc pe faza de atac.
La fel ca și Tamaș, nici Radu n-a fost capabil să creeze, alături de Stancu, acțiuni periculoase pe flancul stâng al naționalei noastre. În plus, maghiarii au inițiat multe atacuri pe partea sa.

Alexandru Bourceanu - Nici mijlocașul Stelei nu s-a simțit în apele sale. 
A avut, uneori, intervenții bune, dar, de multe ori, a și fost haotic, pierzând multe mingi la mijlocul terenului, care le-a permis maghiarilor să inițieze acțiuni pe contraatac.

Mihai Pintilii - La fel ca și Chiricheș, mijlocașului la închidere nu i se pot reproșa multe lucruri.
Din contră, în două rânduri, a fost în situații de a marca, dar, de fiecare dată, șuturile sale au fost reținute de Kiraly. A avut o prestație constantă la mijlocul terenului și a repetat prestațiile sigure reușite în tricoul Stelei, în acest sezon. A ieșit în minutul 86, fiind înlocuit de marcatorul Chipciu.

Gabriel Torje - Jucătorul de la care, alături de Mutu, românii așteptau cel mai mult, a fost șters, a pierdut foarte multe mingi
N-a reușit să creeze presiune asupra fundașiilor maghiari, și nici n-a adus acea clarviziune pe faza de atac a tricolorilor. Singura sa reuşită: o centrare de gol irosită de Stancu. Însuși Pițurcă a spus, după meci, că, exasperat de faptul că a pierdut toate mingile într-un interval de doar 10 minute, a decis să-l scoată din teren, deși cel vizat era Stancu.

Gicu Grozav - Prestația contra Ungariei a fost antonimă numelui său. Fotbalistul de acum nu mai este nici măcar o umbră a celui care marca golul victoriei de la Istanbul, cu Turcia. Grozav i-a demonstrat lui Contra că merită să lustruiască banca de rezerve la Petrolul. N-a avut nicio ocazie de gol, n-a inițiat nicio acțiune de atac şi a fost complet ieșit din joc.

Bogdan Stancu - Atacantul turcilor de la Orduspor a evoluat pe un post inedit pentru el, cel de mijlocaș stânga.

După un start dezastruos de meci, în care nici măcar n-a reușit să atingă mingea, Stancu, la meciul 20 în națională, a făcut schimb de locuri în atac cu Mutu, dar nici așa n-a fost capabil să marcheze. “Motanul“ a fost de-a dreptul penibil la faza din minutul 42, atunci când n-a fost în stare să trimită mingea în poarta goală, din centrarea lui Torje. Mai mult, balonul s-a dus undeva paralel cu linia porții sub privirile unui Pițurcă înmărmurit.

Adrian Mutu - Atacantul lui Ajaccio și-a făcut, până la urmă, datoria.
Pe lângă risipa de energie, Mutu a fost catalizatorul acțiunilor noastre de atac. A scos penalty-ul pe care, apoi, tot el l-a transformat și a readus România în meci contra Ungariei.

Alexandru Maxim - În cele 26 de minute jucate, mijlocașul lui VfB Stuttgart, la a 10-a prezență sub tricolor, a evoluat foarte bine.
A reușit să schimbe în bine jocul nostru și să anime acțiunile pe faza ofensivă, acolo unde tricolorii suferiseră până atunci. A contribuit și la faza golului marcat de Chipciu, demonstrând că merita din plin să fie titular.

Raul Rusescu - Atacantul Stelei a jucat doar 21 de minute. 
S-a mișcat bine, a pasat de multe ori cu Maxim și a tras în general echipa după el. Merită remarcat, chiar dacă n-a marcat în poarta lui Kiraly. A creat superioritate în careul advers, în finalul care a adus un punct nesperat României. 

Alexandru Chipciu - Cel mai productiv tricolor contra Ungariei.
A jucat doar șase minute, după ce, în prealabil, a fost consultat de selecționer pe ce post dorește să intre. Stelistul a adus aplomb pe faza de atac a tricolorilor și a reușit și cel mai important gol al său de până acum de la națională.

Etichete: bogdan stancu , stancu , bogdan stancu romania , ungaria-romania 2-2 , tricolorii post cu post , cum au jucat tricolorii cu ungaria , romania a remizat cu ungaria , penibil cu ungaria


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii
Doi soți români au fost arestați pentru viol în grup în Italia. Ce au descoperit polițiștii în telefonul femeii

Doi soți români au fost arestați în Catania, Italia, fiind acuzați de viol în grup și vătămare...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
gracie1
Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere MM”
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (6.08.2023)
”A semnat”. Dan Șucu și Victor Angelescu au rezolvat prima ”mutare” pentru sezonul următor
FOTBAL:ROMANIA-MUNTENEGRU, LIGA NATIUNILOR (14.06.2022)
Carlo Ancelotti a spus lucrurilor pe nume, după Bayern Munchen - Real Madrid 2-2
Lovitura primită de Petrolul Ploiești
petrolul
Recomandările redacției
Ce a titrat L'Equipe, după înfrângerea PSG-ului cu Borussia Dortmund din semifinalele Champions League

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A
Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat
Daniel Niculae / Foto: Instagram-@danielniculae21
Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7
Al Hilal v Al Nassr - Saudi Super Cup
Citește și
Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024
Gabi Tamaș a spus ce îi lipsește lui Radu Drăgușin: ”De asta stă mai jos”
BeFunky-collage (1)
Elizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"
Elizabeth Hurley, irezistibilă într-o rochie minusculă din dantelă și latex. "Nu ieși așa în public pentru că o să provoci accidente"
Ștefan Baiaram, out tot restul sezonului la Craiova! Pierdere mare pentru Costel Gâlcă
Ștefan Baiaram, out tot restul sezonului la Craiova! Pierdere mare pentru Costel Gâlcă
Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...”
Ultrașii lui Dinamo, mesaj la ceas de seară, în fața stadionului, pentru Andrei Nicolescu: „Cu torțe ne mobilizează...”
Pierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”
Pierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”
Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"
Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"
Nadal, ultimul meci la Madrid cu lacrimi în tribune: imaginile fac înconjurul lumii Video
Nadal, ultimul meci la Madrid cu lacrimi în tribune: imaginile fac înconjurul lumii Video
Povestea singurei echipe românești de fotbal care a câștigat titlul în Ungaria. Campioană și în țară
Povestea singurei echipe românești de fotbal care a câștigat titlul în Ungaria. Campioană și în țară
Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc
Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc
Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10
Ronnie O'Sullivan, eliminat! Surprize mari la Campionatul Mondial de snooker, n-a mai rămas niciun jucător din Top 10
Înlocuitor pentru Olimpiu Moruțan la EURO: ”Are șanse foarte mari”
MKE Ankaragucu v Besiktas - Ziraat Turkish Cup

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț.
Oana Radu susține că două luni a dormit pe unde a apucat, după divorț, din cauza fostului soț. "Mi-au dispărut lucruri personale"
Digi World
Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci
Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci
Digi Animal World
Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă
Un motan degerat, lihnit de foame, a bătut la o fereastră. Ce s-a întâmplat apoi a uimit o lume întreagă