Brazilia Germania CM 2014 poarta
Plasa uneia dintre porţile semifinalei Germania - Brazilia (7-1) va fi vândută în scop caritabil
516244 516244 germania cm 2006 1
Beckenbauer respinge ferm acuzaţiile de corupţie: "Nu am dat bani pentru voturi"
elias
Elias Charalambous a câștigat titlul cu FCSB, iar presa din Cipru a reacționat imediat
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Gol

VIDEO Spania - Olanda 1-5. Batavii au făcut ce au vrut. Duble Van Persie și Robben

13.06.2014, 13:15

Campionii mondiali și europeni au dechis scorul în primul meci de la CM 2014 și au fost la un pas de a intra la cabine în avantaj. Dar Van Persie a egalat în minutul 44, după care batavii au declanșat tăvălugul spre poarta lui Casillas.

spania - olanda
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

Nici în cele mai cumplite coșmaruri nu se gândeau spaniolii că vor pierde un meci la un turneu final mondial la un asemenea scor. În plus, olandezii au fost cei care s-au temut de acest meci cel mai mult. După înfrângerea din amicalul cu Franța, din luna martie, scor 0-3, Louis Van Gaal le-a spus jucătorilor săi că trebuie să schimbe sistemul de joc pentru ca Olanda să evite un eșec la scor în fața campioanei mondiale și europene en-titre.

VIDEO CLICK AICI PENTRU REZUMAT

Ce a urmat însă pe Arena Fonte Nova a întrecut orice așteptări. Olanda și-a luat revanșa, cu vârf și îndesat, în fața unor jucători spanioli, care s-au întrecut în greșeli de tot felul.

PROGRAMUL CUPEI MONDIALE

Meciul a început așa cum își doreau spaniolii, cu atacuri spre poarta lui Cillessen, dar olandezii au dat primul avertisment în minutul 8, atunci când Sneijder a scăpat singur cu Casillas, dar nu s-a concentrat suficient la finalizare și i-a permis portarului să se revanșeze.

Până la urmă, ibericii au deschis scorul, prin Xabi Alonso, care a transformat un penalty scos de Diego Costa. A fost prima fază în care s-a remarcat cu adevărat atacantul lui Atletico. A mai fost o fază, în repriza a doua, dar atunci Diego Costa trebuia eliminat.

Cu avantaj pe tabelă, Spania era în grafic și se îndrepta agale spre pauză, dar în minutul 44 a fost primul semn al ”vulcanului” olandez. Van Persie a restabilit egalitatea după un lob superb din plonjon, finalizat cu capul, după o pasă venită de la Blind.


Metamorfozați în cele 15 minute de pauză, olandezii au părut alți jucători în mitanul secund. Unul în care au mai marcat de patru ori și o mai puteau face, în timp ce spaniolii erau KO încă de la jumătatea actului secund.

Daley Blind, fiul mult mai cunoscutului Danny Blind, a pasat decisiv și la golul de 2-1, reușit de Robben, după ce l-a driblat extrem de ușor pe Pique. Surprinzător, pentru o campioană mondială și europeană, momentul i-a tumefiat, pur și simplu, pe spanioli, pentru care a urmat un sfert de oră de coșmar.

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Batavii au zburdat pe teren și au mai înscris de trei ori. De Vrij s-a răzbunat pentru penalty-ul provocat în prima repriză şi a marcat după un corner la care spaniolii au cerut fault la Casillas. Apoi, portarul lui Real Madrid i-a făcut cadou golul de 4-1 lui Van Persie, iar Robben a închis tabela la finalul unei curse de jumătate de teren.

Scorul putea fi chiar mult mai mare, dar Casiilas și-a mai spălat din păcate la faza din minutul 87, când a scos incredibil șuturile lui Wijnaldum și al lui Robben.

Fluierul de final al lui Rizzolli a fost ca o batistă albă aruncată de fanii spanioli, cărora nu le venea să creadă că sunt părtași la o astfel de umilință mondială.

Spania - Olanda 1-5
Au marcat: Xabi Alonso 27-penalty / Van Persie 44 și 72, Robben 53 și 80, De Vrij 64

Spania: Casillas - Azpilicueta, Pique, S. Ramos, J. Alba - X. Alonso (Pedro 63), Busquets - D. Silva (Fabregas 78), Xavi, Iniesta - D. Costa (Torres 63)
Selecționer: Vicente Del Bosque

Olanda: Cillessen - Janmaat, Vlaar, De Vrij (Veltman 77), M. Indi, Blind - Nigel De Jong, De Guzman (Wijnaldum 63), Sneijder - Robben, Van Persie (Lens 79).
Selecționer: Louis van Gaal

Arbitru: Nicola RIZZOLLI
Asistenți: Renato FAVERANI și Andrea STEFANI


Min. 90+3 - FINAL DE MECI. Olanda și-a luat revanșa cu vârf și îndesat după finala Mondialului din 2010: 5-1

Min. 89 - Torres, în poziție iminentă de a marca, n-a fost capabil să înscrie în poarta goală și a fost deposedat în ultima clipă. 

Min. 87 - DOUĂ PARADE SENZAȚIONALE ALE LUI CASILLAS. Mai întâi, a respins un șut de la 11 metri a lui Wijnaldum, după care a scos, printr-o paradă de zile mari, și șutul de la marginea careului expediat de Robben. 

Min. 80 - GOOOOOL OLANDA: 1-5, ROBBEN. Contraatac școală a batavilor, Indi i-a pasat excelent lui Robben la mijlocul terenului iar acesta din urmă a plecat într-o cursă solitară spre poarta lui Casillas. Robben a făcut ce a vrut cu Ramos și cu Casillas, după care a marcat al șaselea gol al partidei.

Min. 79 - ULTIMA SCHIMBARE OLANDA. A ieșit Van Persie, a intrat LENS. Robben a preluat banderola de căpitan

Min. 78 - ULTIMA SCHIMBARE SPANIA. A ieșit David Silva, a intrat FABREGAS

Min. 77 - A DOUA SCHIMBARE OLANDA. A ieșit De Vrij, a intrat VELTMAN

Min. 76 - Ramos a executat bine o lovitură liberă, dar mingea s-a dus pe lângă poartă. 

Min. 72 - GOOOOOL OLANDA: 1-4, VAN PERSIE. Olandezul a profitat de o mare gafă a lui Casillas, care a încercat un dribling, după care a trimis în poarta goală

VIDEO 3D cu golul marcat de Van Persie


Min. 70 - oi Casillas

Min. 69 - Altă ocazie Olanda. Casillas a scos, spectaculos, cu piciorul, un șut al lui Van Persie

Min. 68 - GOL ANULAT SPANIA. Silva a marcat, dar era în ofsaid. 

Min. 64 - GOOOOOL OLANDA: 1-3, DE VRIJ. Fundașul batavilor a profitat de o fază în care Casillas a fost faultat de Van Persie, și a marcat de lângă bară.

VIDEO 3D cu golul marcat de De Vrij


Min. 66 - oi Van Persie

Min. 63 - A DOUA SCHIMBARE SPANIA. A ieșit Xabi Alonso, a intrat Pedro Rodriguez

Min. 63 - PRIMA SCHIMBARE SPANIA. A ieșit Diego Costa, a intrat TORRES

Min. 63 - PRIMA SCHIMBARE OLANDA. A ieșit De Guzman, a intrat WIJNALDUM

Min. 60 - BARĂ OLANDA, VAN PERSIE! Fază de contraatac excelent condusă de Robben, acesta din urmă i-a pasat lui Janmaat, care, la rându-i, a deviat la Van Persie iar ultimul a tras în diagonală, peste Casillas

Min. 54 - DIEGO COSTA PUTEA FI ELIMINAT! Atacantul i-a aplicat un cap în gură lui Indi, dar Rizzoli n-a fost pe fază

Min. 53 - GOOOOOL OLANDA: 1-2, ROBBEN. Blind a mai reușit o pasă de gol, jucătorul lui Bayern a preluat excelent la marginea careului, l-a driblat ca-n curtea școlii pe Pique, după care a marcat pe centrul porții. Casillas plecase în dreapta, pe fentă

VIDEO 3D cu golul marcat de Robben


Min. 49 - Iniesta a tras de la distanță, profitând de faptul că gazonul este ud - se joacă acum pe o ploaie torențială -, dar Cillessen a prins cu ceva emoții.

Min. 46 - A început repriza a doua

Min. 45+1 - PAUZĂ

Min. 44 - GOOOOOL OLANDA: 1-1, VAN PERSIE. Blind i-a pasat senzațional, aproape de la mijlocul terenului, lateral stânga, în careu lui Van Persie, iar atacantul din plonjon l-a lobat pe Casillas, rămas spectator la mingea care s-a dus la vinclu

VIDEO 3D cu golul marcat de Van Persie


Min. 43 - RATARE MONUMENTALĂ SPANIA. Iniesta i-a pasat extraordinar, printre fundașii olandezi, lui David Silva, care s-a trezit singur cu Cillessen. Silva a încercat un lob, dar portarul a acordat corner.

Min. 41 - oi DE VRIJ a primit un cartonaș, ca urmare a unui fault comis asupra lui David Silva. 

Min. 37 - De Guzman a fost iertat de al doilea cartonaș galben și, implicit de cel roșu, după un fault inutil la mijlocul terenului comis asupra lui Alonso.

Min. 35 - De Jong a tras din afara careului, dar Casillas, deși a reținut în doi timpi, n-a avut nicio emoție la această fază.

Min. 34 - Sergio Ramos a făcut o gafă impardonabilă, a luftat la o centrare venită de pe stânga, dar a avut noroc că Van Persie, aflat în dreapta sa, n-a fost atent și n-a reluat spre poartă.

Min. 27 - GOOOOOL SPANIA: 1-0, XABI ALONSO. Mijlocașul a marcat fără emoții, din lovitură de la 11 metri, în dreapta lui Cillessen, care a ghicit colțul.

VIDEO 3D cu golul

 

Min. 26 - PENALTY SPANIA. Diego Costa a fost faultat de De Vrij iar Rizzoli a arătat punctul de la 11 metri. Jucătorii olandezi au protestat și au susținut că De Vrij nu l-a obstrucționat pe Costa.

Min. 22 - oi DE GUZMAN

Min. 22 - Iniesta a intrat în careu i-a pasat excelent lui David Silva, aproape de linia de corner, dar De Jong a acordat corner. 

Min. 20 - David Silva a ajuns în poziție bună de a marca, dar chiar în momentul șutului a fost blocat de doi dintre fundașii batavilor. 

Min. 19 - Diego Costa a preluat bine o minge la marginea careului, a înaintat după care a tras la poartă, dar mingea s-a dus mult pe lângă poartă. 

Min. 13 - Diego Costa a intrat în careu, la un moment dat părea chiar în situație de a marca, dar De Vrij l-a blocat la fix și pericolul a fost îndepărtat.

Min. 10 - Replica ibericilor n-a întârziat. Iniesta a încercat să-l surprindă pe Cillessen cu un șut din afara careului, dar mingea s-a dus peste poartă. 

Min. 8 - PRIMA MARE OCAZIE A PARTIDEI. Sneijder a scăpat singur cu Casillas, după ce Robben a profitat de o mare eroare a fundașilor spanioli, dar portarul celor de la Real a fost atent, nu s-a lăsat păcălit, și a respins.

Min. 4 - Spaniolii au inițiat primul atac, dar Diego Costa n-a ajuns la minge.

Min. 1 - A început partida de pe Arena Fonte Nova. Lovitura de start le-a aparținut spaniolilor.

Etichete: cm 2014 , brazilia 2014 , spania olanda , spania olanda cupa mondiala , spania olanda live


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Această femeie se plânge pe TikTok că nu se poate angaja. Milioane de oameni s-au uitat la clip și i-au spus care-i motivul
Această femeie se plânge pe TikTok că nu se poate angaja. Milioane de oameni s-au uitat la clip și i-au spus care-i motivul

Ash Putnam a povestit într-un clip postat pe TikTok că a fost supărată și frustrată după ce un lanț...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ilie3
Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!
mm-stoica2
Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”
Screenshot 2024-04-27 at 23.03.18
Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul
Screenshot 2024-04-28 at 00.03.15
Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit
Screenshot 2024-04-28 at 23.20.51
Recomandările redacției
elias
Elias Charalambous a câștigat titlul cu FCSB, iar presa din Cipru a reacționat imediat

Record! 500.000 de cereri de bilete au fost făcute pentru un singur meci de Champions League
30.03.2024, Fussball 1. Bundesliga 2023/2024, 27.Spieltag, FC Bayern München - Borussia Dortmund, in der Allianz-Arena M
Foto Octavian Popescu a sărbătorit pe teren alături de persoana acuzată că-l distruge. Ce spunea Becali în urmă cu câteva luni
octavian-popescu
Exclusiv 200 de minute! Atât a jucat la FCSB, iar Gigi Becali a luat decizia: ”Nici nu l-am văzut”
FOTBAL:FCSB-FC BOTOSANI, SUPERLIGA SUPERBET (25.02.2024)
Citește și
REMEMBER: Cupa Mondială 2014, din Brazilia. Ediția în care nemții și-au adjudecat trofeul pentru a patra oară în istorie
World Cup hero 2014 Mario Goetze in the squad for the World Cup in Qatar.
Exclusiv Lucescu pune eşecul Braziliei şi pe seama lui Neymar: "A jucat foarte mult pentru el"
mircea lucescu
Amal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York
Amal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York
Ermal Krasniqi, ofertă din Bundesliga de la Werder Bremen. Câți bani a cerut Rapid pentru transfer
Ermal Krasniqi, ofertă din Bundesliga de la Werder Bremen. Câți bani a cerut Rapid pentru transfer
Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant
Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant
Cum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul
Cum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
De la Smart la Simple: ”Telefonul plictisitor" un nou trend printre tineri. Video
De la Smart la Simple: ”Telefonul plictisitor" un nou trend printre tineri. Video
România ia din SUA, la suprapreț, tancuri Abrams ce nu pot fi transportate pe drumurile țării
România ia din SUA, la suprapreț, tancuri Abrams ce nu pot fi transportate pe drumurile țării
Surprize de proporții în echipa ideală a optimilor. Lipsesc Kane și Neymar
collage KANE NEYMAR
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
Surprize de proporții în echipa ideală a optimilor. Lipsesc Kane și Neymar
collage KANE NEYMAR

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”