ENG: Manchester City v Real Madrid.UEFA Champions League match. Quarter-finals Andriy Lunin of Real Madrid during the UE
Condiția pe care o pune Andriy Lunin pentru a semna prelungirea cu Real Madrid
Real Madrid Training Session and Press Conference - Ciudad Real Madrid Training Centre - Monday 8th May
Alarmă ”Galactică”! Titularul lui Real Madrid care nu va putea juca în primul meci cu Bayern din semifinalele UCL
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (6.08.2023)
FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere Meme”
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Special

Steaua joacă în Champions League! A primit o pedeapsă cu suspendare

24.06.2013, 00:34

UPDATE 21:00 UEFA A PUBLICAT DECIZIA!

steaua suspendare 1
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 3

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Comisia de Control şi Disciplină a UEFA a anunţat, marţi, decizia oficială în cazul echipei Steaua, care arată că gruparea campioană a României nu va putea participa într-o ediţie de cupă europeană în care se va califica, această sancţiune fiind suspendată pentru o perioadă de probă de cinci ani.

"CBD a analizat cu atenţie situaţia echipei Steaua Bucureşti şi, ţinând cont de anumite circumstanţe atenuante, a fost impusă următoarea sancţiune: FC Steaua Bucureşti nu va putea evolua în vreo cupă europeană în care se va califica. Sancţiunea este suspendată pentru o perioadă de probă de cinci ani.", se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al UEFA.

Astfel, Steaua va evolua în Liga Campionilor în sezonul viitor şi va întâlni formaţia FK Vardar Skopje, campioana Macedoniei, în turul doi preliminar al competiţiei. Partidele din turul doi preliminar al Ligii Campionilor se vor disputa în două manşe, la 16-17 iulie, respectiv 23-24 iulie. Steaua va juca primul meci pe teren propriu.


Steaua va evolua în preliminariile UEFA Champions League, contra lui Vardar, după ce a primit o pedeapsă cu suspendare după condamnarea lui Gigi Becali în cazul Valiza. UEFA a comunicat deja clubului, oficial, decizia Comisiei de Disciplină.


Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat, marţi, că gruparea roş-albastră a primit o sancţiune cu suspendare, perioada de încercare fiind de cinci ani.

"Este o sancţiune a Stelei cu suspendare într-un limbaj accesibil iubitorilor sportului. Este o perioadă de probaţiune, care este de cinci ani şi nu s-a dat nicio amendă. Cred că vestea este foarte bună. UEFA ne-a dat un document oficial, a fost confirmat prin fax, a fost datat cu ora 17.59 (n.r. - 18.59, ora României). Steaua nu trebuie să mai încalce regulamentul şi sigur motivarea ne va aduce şi aceste lămuriri.", a spus Argăseală.

Valeriu Argăseală a afirmat că apărarea Stelei la Comisia de Disciplină şi Control a UEFA a fost foarte bună: "Aşa cum anticipam, apărarea a fost foarte, foarte bună. În urma acestui dosar, care a fost prezentat la Comisia de Disciplină, dovezile din dosar au fost aşa de complete şi aşa de bine structurate încât nu a mai fost nevoie să fie alte audieri sau alte interpelări."

Oficialul stelist a precizat că în cazul unei decizii nefavorabile, Steaua ar fi putut evolua totuşi în preliminariile Ligii Campionilor. "Dacă era o decizie nefavorabilă, nu era executorie. Scoaterea sau omiterea trecerii acestei sigle a Stelei în site-ul UEFA nu trebuia să sperie pe cineva care cunoaşte regulamentele.", a explicat Argăseală.

El consideră că acţiunile din dosarul Stelei ar putea avea urmări în Regulamentul Disciplinar al UEFA. "Acesta va fi un caz de studiu pentru UEFA şi este posibil să fie concretizat în regulament acest lucru. Deocamdată UEFA nu are în regulamentul disciplinar o asemenea prevedere, nu ştiu dacă consideră necesar să o introducă acum.", a subliniat Arăgseală, care a precizat că Steaua este în regulă din punct de vedere financiar, mulţumită şi atacantului Raul Rusescu, transferat la FC Sevilla. (sursa Mediafax)

UPDATE 19:35 UN AN EXCLUDERE! PEDEAPSA E SUSPENDATĂ SUB SUPRAVEGHEREA UEFA! Forul continental a anunțat care este decizia în privința Stelei. Campioana României a fost pedepsită cu un an excludere din competițiile continentale, dar pedeapsa e suspendată și cinci an clubul e sub supravegherea UEFA! Steaua a primit și o amendă din partea Comisiei de Disciplină.

UPDATE 14:30: Cotidianul turc Fanatik, cel care anunţase în această dimineaţă ce sancţiuni riscă Fenerbahce şi Beşiktaş, scrie că o decizie din partea UEFA va fi făcută publică după ora 17:00. 

"Până acum, nicio decizie de la UEFA. Poate au ales să nu publice hotărârea până diseară din cauza riscurilor de manipulare care există la bursă. Ar putea fi o variantă. Cum v-am spus, n-am nicio veste, încă aşteptăm.", a declarat responsabilul pentru dezvoltare al lui Fenerbahce.


UPDATE 09:53: O decizie în privinţa Stelei va fi anunţată astăzi, în jurul prânzului. 


UPDATE: 09:23: Turcii de la Fanatik au scris azi ce sancţiuni riscă Fenerbahce şi Beşiktaş, cele două cluburi anchetate de Comisia de Disciplină a UEFA.

Astfel, conform presei din Turcia, Fenerbahce riscă să fie suspendată doi ani din competiţiile europene, în timp ce mai mulţi oficiali ai clubului ar putea fi excluşi din fotbal (preşedintele Aziz Yildirim şi administratorii Ali Yildirim, Şekip Mosturoglu, Ilhan Ekşioglu şi Cemil Turhan).

În privinţa celor de la Beşiktaş, UEFA ar putea dispune un singur an de suspendare, iar antrenorul echipei, Tayfur Havutcu, şi managerul "vulturilor", Serdar Adali, ar putea fi suspendaţi pe viaţă. 


UPDATE 23:13: Veşti proaste pentru Steaua. Pe site-ul oficial UEFA, emblema campioanei României este singura care lipseşte din pagina echipelor care vor evolua în primele două tururi din Champions League.

 


UPDATE 22:45 UEFA a amânat pentru marți de dimineață anunțul privind decizia Comisiei de Disciplină în cazul în care a fost investigată Steaua.

Comisia forului continental trebuie să redacteze motivările pentru trei decizii, nu doar pentru cea care o privește pe campioana României, ci și în cazurile în care sunt implicate Fenerbahce și Besiktas.


UPDATE 18:20 Conducerea tehnică a Stelei a decis să anuleze antrenamentul programat luni după-amiază și lotul a făcut recuperare în hotel. 

Practic, steliștii au fost izolați în incinta stabilimentului, iar antrenamentul a fost anulat tocmai pentru a evita întâlnirea cu presa. 

E așteptat anunțul UEFA cu decizia Comisiei de Disciplină a forului continental.


UPDATE 13:50: UEFA va anunţa decizia în privinţa Stelei în această seară, după ora 19:00.

Steaua o va întâlni pe FK Vardar Skopje, campioana Macedoniei, în turul doi preliminar al Champions League (DETALII AICI).

Pentru a evolua în Champions League, Steaua aşteaptă decizia Comisiei de Control şi Disciplină a UEFA, care a deschis o procedură disciplinară după sentinţa ÎCCJ în dosarul "Valiza". Campioana României riscă excluderea din competiţiile europene ca urmare a cazului de corupţie în care finanţatorul Gigi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Comisia de Control şi Disciplină a UEFA a analizat, vineri, cazul formaţiei Steaua, decizia urmând să fie anunţată în această săptămână.


Comisia de Disciplină a UEFA va anunța astăzi verdictul în cazul Stelei și campioana va afla dacă poate sau nu participa în ediția viitoare a UEFA Champions League.

Steaua a ajuns în această situație după ce patronul ei, Gigi Becali, a fost condamnat definitiv de ICCJ la închisoare cu executare în Cazul Valiza, pentru încercarea de premiere a jucătorilor lui U Cluj, înainte de un meci cu rivalii locali de la CFR, în 2008.

CITEȘTE AICI TOTUL DESPRE CAZUL VALIZA

Comisia de Disciplină a forului fotbalistic continental a judecat vineri, 21 iunie, dosarul campioanei României și va anunța astăzi care este decizia. Steliștii riscă excluderea din UEFA Champions League, pentru un sezon sau mai multe, dar e posibil să primească doar un avertisment și o amendă. Voci autorizate susțin că bucureștenii nu vor scăpa fără o pedeapsă.

Practic, Steaua e judecată în baza regulamentului de participare în UEFA Champions League și, conform mai multor articole, e dificil de crezut că poate scăpa nepedepsită.

Articolele după care a fost judecată Steaua la UEFA:

Articolul 2.04.g) -"Pentru a fi eligibil pentru a participa la competiţie, un club trebuie să nu fi fost direct şi/sau indirect implicat, de la intrarea în vigoare a Articolului 50(3) al statutelor UEFA, la 27 aprilie 2007, în orice activitate ce are scopul de a aranja sau influenţa rezultatul unui meci la nivel naţional sau internaţional şi trebuie să confirme în scris acest lucru administraţiei UEFA."

Articolul 2.05: "Dacă, pe baza tuturor faptelor şi informaţiilor avute la dispoziţie, UEFA ajunge la concluzia că un club a fost direct şi/sau indirect implicat, de la intrarea în vigoare a articolului 50 (3) din Statutul UEFA, 27 aprilie 2007, în orice activitate cu privire la aranjarea sau influenţarea rezultatului unui meci la nivel naţional sau internaţional, UEFA va declara un asemenea club neeligibil pentru a participa în competiţie. Această neeligibilitate este efectivă pentru doar un sezon. În luarea deciziei, UEFA se poate baza, dar nu obligatoriu, pe decizia unui for sportiv naţional sau internaţional, tribunal arbitral sau instanţă de stat. UEFA se poate abţine în a declara un club neeligibil de a participa într-o competiţie, dacă UEFA este mulţumită de impactul deciziei luate în legătură cu anumite circumstanţe faptice de un for sportiv naţional sau internaţional, tribunal arbitral sau instanţă de stat, care are ca efect împiedicarea clubului să participe într-o competiţie UEFA."

Articolul 2.10: "Dacă există vreun dubiu că un club îndeplineşte alte criterii de admitere decât cele definite în paragrafele 2.04c) (n.r. - trebuie să fi obţinut o licenţă eliberată de forul naţional competent în concordanţă cu Licenţierea cluburilor şi a fair-play-ului financiar şi să fie inclusă pe lista înaintată de federaţie la UEFA) şi 2.04 d) (n.r. - trebuie să se supună regulilor menite să asigure integritatea competiţiei aşa cum este ea definită la articolul 3), secretarul general al UEFA va trimite cazul la Comisia de Disciplină şi Control a UEFA, care va decide fără întârziere în privinţa admiterii în concordanţă cu Regulamentul Disciplinar al UEFA. UEFA va putea deschide investigaţii oricând (chiar şi după finalul competiţiei) pentru a se asigura că acele condiţii sunt sau au fost întrunite până la finalul competiţiei; dacă o astfel de investigaţie relevă că unele dintre celelalte criterii sunt sau nu au fost îndeplinite în timpul competiţiei, clubul poate fi supus măsurilor disciplinare în concordanţă cu Regulamentul Disciplinar al UEFA."

Decizia poate fi amânată

Teoretic, UEFA va anunța decizia în cazul Steaua înainte de tragerea la sorți pentru turul doi preliminar al UEFA Champions League, tragere la sorți care începe la ora 14:00.

Care sunt argumentele Stelei:

1. "Clubul n-a beneficiat de pe urma acţiunii de la acea vreme, fiindcă a terminat pe locul 2, pe care se afla şi înaintea ultimei etape"

2. "Competiţia n-a avut de suferit din cauza acelei acţiuni a lui Gigi Becali şi nici clasamentul final n-a fost influenţat"

3. "Steaua a fost achitată pe linie sportivă, având o decizie definitivă a Curţii de Arbitraj a Fotbalului, care în 2008 a anulat toate sancţiunile împotriva echipei şi a clasat cazul din lipsă de probe"

4. "Vor fi prezentate alte cazuri similare acceptate, de premiere, inclusiv din campionatul Germaniei, echipele neavând nimic de suferit"

5. "Va solicita amânarea unui verdict până la apariţia motivării judecătorilor de la Înalta Curţe de Casaţie şi Justiţie"

Etichete: steaua , champions league , steaua champions league , steaua uefa , steaua suspendata , suspendare steaua , decizie uefa steaua , steaua decizie uefa


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani

O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
profimedia-0868753464
Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”

Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova
sucu-14
Barcelona nu mai stă la discuții: îi reziliază contractul fotbalistului pe care a plătit 36.000.000€. Anunțul spaniolilor
FC Barcelona, Barca Logo THW Kiel vs. FC Barcelona, Handball, EHF Champions League, Gruppenphase, Spieltag 7, Saison 202
”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra
nadia-jemez20
A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene
Ligue 1 Uber Eats - Stade Rennais v Stade Brestois 28-04-2024
Recomandările redacției
FOTBAL:FCSB-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (6.08.2023)
FCSB revine în Ghencea! ”E semnat contractul cu CSA. Sper să nu se supere Meme”

Zenga, demis după 4 luni! Ce ”zestre” a adunat în 6 meciuri
zenga
Mihai Rotaru după titlul câștigat de FCSB: ”Nu l-am felicitat pe Gigi Becali, ci l-am felicitat pe Argăseală!”
Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova / Foto: Sport Pictures
Wild card pentru Simona Halep înainte de Roland Garros
SIMONA HALEP - DIGISPORT-12
Citește și
Record! 500.000 de cereri de bilete au fost făcute pentru un singur meci de Champions League
30.03.2024, Fussball 1. Bundesliga 2023/2024, 27.Spieltag, FC Bayern München - Borussia Dortmund, in der Allianz-Arena M
Video CSM București - Metz 24-27. ”Tigroaicele” nu le-au făcut față franțuzoaicelor! Vor încerca ”remontada” în retur
HANDBAL FEMININ:CSM BUCURESTI-TEAM ESBJERG, LIGA CAMPIONILOR (7.05.2023)
O tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”
O tânără a creat isterie în mediul online după ce a dezvăluit de ce îi plac bărbații în vârstă: „Mă simt în siguranță”
Se face transferul lui Florinel Coman! Avem toate detaliile
Se face transferul lui Florinel Coman! Avem toate detaliile
Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin
Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin
Fiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile
Fiicele lui Nicole Kidman, apariție rară pe covorul roșu alături de mama lor. Puștoaicele au atras toate privirile
Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret
Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret
Gigi Becali, „incurabil": ce se ascunde în spatele hăhăielilor sale
Gigi Becali, „incurabil": ce se ascunde în spatele hăhăielilor sale
ALERTĂ Rusia lansează 2 noi nave de luptă în Marea Neagră cu rachete ce bat la 2.000 km. Ce vânează?
ALERTĂ Rusia lansează 2 noi nave de luptă în Marea Neagră cu rachete ce bat la 2.000 km. Ce vânează?
Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc
Toți șoferii care au asta în mașină iau amendă 2.900 lei și permisul suspendat. Se confiscă pe loc
Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu”
Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu”
Un fotbalist de la Barcelona a fost amenințat cu moartea, după eliminarea din UCL: ”Lumea e crudă”
Paris: UEFA Champions League Football Match PSG-FC Barcelona, 2-3.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret
Lady Gaga, în fustă scurtă de tenis, la sport cu iubitul. Solista și Michael Polansky își trăiesc iubirea discret
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”