Carlo Ancelotti (Chef-Trainer / Head Coach, Real Madrid CF) bei der Pressekonferenz nach dem Spiel. GER, FC Bayern Muenc
”Ați vrea să jucați finala Ligii Campionilor contra lui PSG?” Carlo Ancelotti a dat răspunsul imediat
Semnează cu Real Madrid până în 2028! Spaniolii anunță inevitabilul
FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (27.04.2024)
Fotbaliștii de la FCSB, dezvăluiri neașteptate la un an după ce Farul a luat titlul. ”Nu meritau un comportament civilizat”
Digi Sport 1 Live
Acum

Cele șapte probleme ale lui Ancelotti înaintea returului cu Juventus, din semifinalele UCL

11.05.2015, 16:11

Carlo Ancelotti se vede pus în ingrata situație de a pierde în doar cinci zile ultimele șanse la două trofee importante. După remiza cu Valencia, 2-2, de sâmbătă, care practic a scos Realul din lupta pentru titlu, miercuri, 13 mai, de la ora 21:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și în format LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro și m.digisport.ro, ”galacticii” dau piept cu Juventus, pe Santiago Bernabeu, în returul semifinalelor UEFA Champions League. Madrilenii pornescu cu handicapul înfrângerii din tur, cu 2-1, de la Torino.

ancelotti
  • SuperLiga: Farul - Sepsi, vineri, 20:00, DGS 1

  • Liga 2, play-off: Șelimbăr - Gloria Buzău, vineri, 17:00, DGS 1

De parcă asta n-ar fi fost destul, tehnicianul italian al lui Real Madrid se află în fața a ceea ce este probabil provocarea carierei sale de antrenor: cucerirea a două trofee UCL consecutiv, pentru prima oară în actualul format al competiției. Pentru asta, însă, trebuie să remonteze în fața ”Bătrânei Doamne” un rezultat ingrat per se, dar cu atât mai mult contra unei echipen italiene.

Și, în plus, trebuie să o facă rezolvând șapte probleme stringente ale echipei sale înaintea partidei de pe Bernabeu. Acestea sunt:

1. Huiduielile lui Casillas

Iker Casillas a reintrat pe radarul nemulțumirii fanilor. Suporterii lui Real l-au huiduit pe veteranul portar al ”galacticilor” la meciul cu Valencia, de sâmbătă, iar San Iker a izbucnit, răspunzându-le nu tocmai elegant. ”Ajunge! Terminați cu fluierăturile, că m-am săturat până peste cap!”, ar fi cea mai ”cuminte” transcriere a cuvintelor pe care le-a aruncat Casillas în direcția contestatarilor, sătul să fie contestat indiferent dacă e sau nu vinovat.


2. Nemulțumirea lui Isco

Mijlocașul de 23 de ani al lui Real trăiește într-o perpetuă stare de nemulțumire. Faptul că știe că locul său în primul 11 îi este garantat doar de absența lui Luka Modric, în continuare accidentat, îl deprimă pe Isco. Fostul jucător al Malagăi a avut evoluții extrem de apreciate în primul unsprezece al lui Real, cât timp a jucat în locul lui James Rodriguez, pe durata accidentării columbianului.

Și știe că, odată cu revenirea lui Modric, locul său va fi din nou pe banca de rezerve. Iar dacă e să dăm crezare presei spaniole, Isco ia serios în calcul să dea curs unei oferte în această vară, pentru a ajunge la o echipă care să-i garanteze un loc de titular. Zvonurile despre interesul Realului pentru Verratti și Pogba nu au nici ele darul de a-l liniști pe mijlocașul de 23 de ani.

3. Poziția lui Sergio Ramos

Folosirea lui Sergio Ramos la mijloc, ca închizător, într-o linie cu Toni Kroos, Isco și James Rodriguez, s-a dovedit când genială, ca în partidele cu Atletico Madrid, din returul ”sferturilor” UCL, când catastrofală, ca în meciul tur din semifinale, cu Juventus. Criticat pentru inovația sa, Ancelotti s-a ținut tare. ”A jucat bine. O să-l mai folosesc la mijloc, dacă voi avea nevoie”, a declarat Carlo Ancelotti. E puțin probabil, însă, să riște iar, la returul de pe Bernabeu.

4. Pasele lui Bale

Forma slabă a lui Gareth Bale a fost pusă atât pe seama faptului că nu cunoaște încă limba spaniolă suficient de bine pentru a comunica în teren cu colegii, cât și pe seama faptului că galezul nu primește suficiente pase din partea colegilor, variantă înaintată de impresarul său. Cifrele o confirmă, britanicul este cel mai puțin ”pasat” dintre toți atacanții lui Ancelotti, motiv de frustrare pentru Bale, dar și mai puține oportunități pentru a realiza ceva notabil în meci. În plus, în sistemul 4-4-2, într-o linie ofensivă de doi jucători, alături de Cristiano Ronaldo, galezul se simte nelalocul lui, el având nevoie de spațiu în bandă pentru a-și pune în valoare viteza și tehnica pe spații largi.

5. Ineficiența lui Cristiano Ronaldo

Starul lui Real Madrid, Cristiano Ronaldo, este ”responsabil” direct pentru declinul echipei lui Ancelotti. Dacă înainte de vacanța de iarnă, lusitanul înscria la foc automat, având o medie incredibilă, de 1,78 goluri/meci, după această pauză competițională, eficiența sa a scăzut dramatic, la jumătate, doar 0,89 goluri/meci. Astfel, de la un avans de 4 puncte față de Barcelona, Real a ajuns în urma rivalei la același număr de puncte.

6. Absența lui Modric

Luka Modric, capul limpede de la mijlocul terenului, este în continuare absent, fiind accidentat. Revenirea sa a fost estimată pentru finala UEFA Champions League, dar tocmai lipsa sa ar putea să facă imposibilă calificarea în respectiva finală. Unii specialiști spanioli afirmă că Real Madrid nu a pierdut campionatul odată cu remiza de sâmbătă, 2-2 cu Valencia, ci mult mai devreme: în noiembrie, când s-a accidentat croatul prima dată și a devenit indisponibil.

Absența mijlocașului de 29 de ani l-a obligat, de altfel, pe Ancelotti să caute soluții inedite în alcătuirea liniei de mijloc, atât în perioada noiembrie-martie, cât și după a doua accidentare a croatului, luna trecută. Și, deocamdată, nu există niciun jucător în lotul lui Carlo Ancelotti care să poată suplini cu succes lipsa lui Modric.

7. Revenirea lui Benzema

Karim Benzema a fost, în ultima lună, o absență la fel de importantă pentru Real Madrid ca și cea a lui Modric. Acum, francezul a revenit la antrenamente, e apt de joc și ar putea, teoretic, lua startul în meciul cu Juventus, de miercuri. Ancelotti se teme, însă, că lipsa de meciuri și perioada destul de lungă de absență nu i-l vor reda pe acel Benzema de dinainte de accidentare, ci pe unul încă nepregătit pentru presiunea, importanța și cerințele unui meci din semifinalele Champions League.

Pe de altă parte, singura alternativă în sistemul 4-3-3 ar fi Chicharito Hernandez, dar ratările exasperante ale mexicanului în ultimele meciuri l-au încărunțit și mai mult pe antrenorul italian. Iar de repetarea experimentului 4-4-2, cu Bale și CR7 în atac, nici nu mai poate fi vorba. Dacă e să rateze accederea în finala UCL, Ancelotti vrea să o facă pe mâna lui și luptând în formula consacrată.

Etichete: juventus , cristiano ronaldo , bale , semifinale , carlo ancelotti , modric , uefa champions league , casillas , isco , sergio ramos , benzema , ucl , retur , sapte probleme


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici

Turiștii care au ajuns în vestul țării, la Băile Felix, s-au bucurat de o baie în piscină, dar și...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
sabalenka
La o lună și jumătate de la moartea fostului ei iubit, Aryna Sabalenka ar avea o nouă relație. Milionarul ar fi căsătorit

Reacția lui Gianluigi Buffon, după ce Man și Mihăilă au promovat cu Parma în Serie A
Vestea primită de Horațiu Moldovan! Decizia luată de Atletico Madrid
Daniel Niculae, prima reacție după comunicatul lui Dan Șucu. Ce mesaj a postat
Daniel Niculae / Foto: Instagram-@danielniculae21
A cerut-o în căsătorie, apoi, în decurs de doar o săptămână, a fost surprins cu alte trei femei: ”Viața e frumoasă”
ryan-garcia
Recomandările redacției
FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (27.04.2024)
Fotbaliștii de la FCSB, dezvăluiri neașteptate la un an după ce Farul a luat titlul. ”Nu meritau un comportament civilizat”

Ange Postecoglou, reacție sinceră după ce Tottenham a ajuns la trei înfrângeri consecutive: ”Este corect să spun”
Chelsea v Tottenham Hotspur, Premier League, Football, Stamford Bridge, London, UK - 02 May 2024
Exclusiv Gigi Becali, sfătuit să îl transfere urgent pe Denis Alibec. ”Singurul jucător care poate face asta”
gigi-becali
Oficial A pariat de 50 de ori și acum a primit o nouă suspendare. Ce a transmis Federația
Sandro Tonali file photo
Citește și
Foto Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”
Irina Shayk / Foto: Instagram@irinashayk
Căpitanul pleacă de la Real Madrid, iar spaniolii au dezvăluit motivul
"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul
"Toată lumea săruta un bărbat de 80 de ani". Văduva lui Hugh Hefner, despre partea întunecată a traiului cu milionarul
Dan Șucu și Marius Șumudică au avut o întâlnire de o oră și 30 de minute! Prima reacție a patronului Rapidului
Dan Șucu și Marius Șumudică au avut o întâlnire de o oră și 30 de minute! Prima reacție a patronului Rapidului
Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului
Cât costă atacantul sud-african pe care îl vrea Gigi Becali la FCSB! A dat două goluri și a fost desemnat omul meciului
Pierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”
Pierce Brosnan, transformat total pentru cel mai nou film al său. Cum arată fostul James Bond, în imaginile surprinse pe platourile de la „Giant”
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
„Săptămâna Patimilor" se încheie incendiar: fotbalul nostru oferă trei meciuri tari, cu mize uriașe
„Săptămâna Patimilor" se încheie incendiar: fotbalul nostru oferă trei meciuri tari, cu mize uriașe
VIDEO Povestea „Ratei", a autobuzului Roman Diesel 111 care a transportat România zeci de ani
VIDEO Povestea „Ratei", a autobuzului Roman Diesel 111 care a transportat România zeci de ani
Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță
Fotbalistului considerat mai talentat decât Hagi și care nu s-a înțeles niciodată cu Dobrin. 32 de ani de la tragica moarte a lui Bogdan Bănuță
Revenire fantastică în a doua semifinală de la Madrid Open. Ce jucătoare se vor întâlni în ultimul act
Revenire fantastică în a doua semifinală de la Madrid Open. Ce jucătoare se vor întâlni în ultimul act
Video Cristiano Ronaldo, reușită candidată la golul anului. Comentatorii au fost în delir. ”Dublă” a lui CR7
Al Hilal v Al Nassr - Saudi Super Cup

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Delia, în costum de baie asortat cu o cagulă tricotată cu coarne, în piscina de acasă. Nu-i pasă de gura lumii și trăiește cum îi place
Digi World
Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci
Cum să fierbi ouăle de Paște fără să le spargi. Metoda simplă pe care trebuie să o încerci
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”